Před pár dny jsem se dostal k AIS radaru. Aktivní verze i s vysilaním. Pěkná hračka, ale dle majitele lodě občas AIS hlásí nesmysly.
Dá se někde stáhnout demo verze AIS radaru? Chtěl bych si vyzkoušet obsluhu, měření vzdálenosti a tak podobně. Matně si vzpomínám že vše dodala firma Raymarine. Přijímací soft, běžel na počítači s Windows.
AIS software - demo
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- MartinB
- zkušený harcovník
- Reputace: 106
Pokud Ti dobře rozumím:
AIS umí ukázovat do mapy, OpenCPN, mapový soft zadarmo, taktéž MaxSea (není zadarmo), ještě je třeba mít nějaký mapový podkalad. Vše naistalovat, naistalovat ovladač k AIS, vše nastavit, pak jsou ještě určité možnosti nastavení v mapovém programu (pokud kolem sebe nemáš lodě s AISem, nic neuvidíš a taky nic nenastavíš, přesněji neuvidíš co jsi nastavil).
AIS sem tam ukazuje/hlásí nesmysly, ale to co jsem viděl nebyla chyba AISu ale vtupních dat (tankér délky 200 m plul bokem rychlostí kolem 20 kn
) Jako, že jsou sem tam uvedeny nesmyslné údaje typu odkud loď vyplula a kam pluje, to asi nebude neobvyklé, prostě se nikdo nenamáhal to uvést v soulad se skutečnosti, ale takovýto údaj je stejně nedůležitý.
Pokud jste se potkali s jinou chybou, mohl bys napsat? Aby se vědělo, co se dá očekávat.
AIS umí ukázovat do mapy, OpenCPN, mapový soft zadarmo, taktéž MaxSea (není zadarmo), ještě je třeba mít nějaký mapový podkalad. Vše naistalovat, naistalovat ovladač k AIS, vše nastavit, pak jsou ještě určité možnosti nastavení v mapovém programu (pokud kolem sebe nemáš lodě s AISem, nic neuvidíš a taky nic nenastavíš, přesněji neuvidíš co jsi nastavil).
AIS sem tam ukazuje/hlásí nesmysly, ale to co jsem viděl nebyla chyba AISu ale vtupních dat (tankér délky 200 m plul bokem rychlostí kolem 20 kn

Pokud jste se potkali s jinou chybou, mohl bys napsat? Aby se vědělo, co se dá očekávat.