Navionics - sleva + dotaz

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Navionics - sleva + dotaz

Příspěvekod ficzech » úte zář 30, 2014 10:14 am

Ahoj,
psal jsem to do vedlejsiho vlakna,ale pak jsem se rozhodl na to zalozit samostatne.

V prvni rade jsem chtel vsem rict, ze Navionics nabidl mapu "Mediterranean & Black Sea" za 50% ceny, pokud si ji koupite primo z toho shopu uvnitr aplikace.

A za druhe tu pak mam svuj osobni dotaz: Stahnul jsem si tu zakladni free aplikaci a do toho mapu Evropy. Vsechno funguje, ale mapy se mi nestahly cele,ale stahuji se postupne kousky, ktere zrovna prohlizim a kdyz vypnu WIFI,tak se mi podrobna mapa pri priblizeni nestahuje vubec. Nejde nejak stahnout kompletni mapu celou najednou,abych ji pak mohl kompletne pouzivat offline?

V Evrope si jeste dokazu predstavit,ze si poridim nejake dataove pripojeni, ale pri pouzivani dalsich map jsem myslel,ze si je jednou stahnu komplet a pak uz je budu pouzivat bez pripojeni.

Vite jak na to?
Karlos2
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 62
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Karlos2 » úte zář 30, 2014 10:41 am

Mně taky nešla stáhnout celá Evropa. Řešil jsem tak, že jsem předem doma postahoval oblasti, které jsem chtěl. Navionics si je pak pamatoval a nepotřeboval si šahat na Internet. Celkem mě překvapilo, jak detailní tam jsou vnitrozemské vodní cesty. J.
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

navionics

Příspěvekod ficzech » úte zář 30, 2014 10:44 am

No ja se prave chtel vyhnout tomu, ze kdyz budu chtit celou Evropu, tak si doma vyhradim vikend a budu si to zvetsovat okynko po okynku - To snad musi mit nejak poreseny - jenom jsme na to zatim neprisli.
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » úte zář 30, 2014 10:45 am

Ahoj,
ano, to lze. Aspjn v ty verzi co mam ja tak kdyz jdes do Menu tak uplne dole mam zelene tlacitko "Download map" ...a tam si vyberes oblast kterou chces stahnout a nasledne stahnes. Jediny drobny zadrhel je v tom, ze nelze vse stahnout najednou (jako ze bys treba oznacil celou evropu) ale ze to musis udelat postupne po castech - nevim asi kvuli tomu ze najednou by to byly moc velky soubory. Ale i tak je to otazka par minut, maximalne desitek minut.

A pak uz muzes pouzivat bez problemu uplne offline.

Dodo
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

zkusim

Příspěvekod ficzech » úte zář 30, 2014 11:04 am

Aha tak to zkusim, az budu doma. To jsem si nevsiml, me to slo prave jenom tak,ze jsem zazoooval na nejakou cast a ta se stahla, pak sem se posunul na dalsi cast a ta se stahla a takhle bych musel projet celou Evropu, kdybych to chtel komplet.
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod rb » úte zář 30, 2014 11:18 am

otázka je zda ta free verze tam má tlačítko download map, koupil jsem před časem zlevněnou verzi Evropy (bratru asi za 6-ti kilo) a ta tam to tlačítko má
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » pon úno 09, 2015 10:13 pm

Potřebuji poradit, prosím !!! :o Za měsíc jedu Karibik (Guadeloupe-Anguilla), tak jsem si chtěl koupit do mobilu na Google play Navionics : Caribbean+South America, ale nikde není?! :? V mobilu jej nabízí, ale když kliknu na koupit (za nějakých 324 kaček), tak mi to vyhazuje chybu, a že to koupit nemůžu ?! :x
Nevíte někdo, kde bych ho teda koupil ?
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod ficzech » pon úno 09, 2015 11:06 pm

Ja sem zatim kupoval jenom Evropu a nemel sem problem. Asi to bude chtit trochu vic informaci.
Mas tu zakladni aplikaci Navionics? Ta se stahuje zadarmo a do ni se pak dokupuji mapy. POkud mas tu aplikaci,tak uz ani nemusis mapy nakupovat pres Google play, ale primo z te aplikace.
Jakou to konkretne vyhazuje chybu?
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » úte úno 10, 2015 9:12 am

Hlásí to :
Chyba
Uživatel tento nákup nemůže uskutečnit.
Kartu na Google play jsem kontroloval, zkusil jsem z GP i platbu za nějakou drobou aplikaci a v pohodě.
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » úte úno 10, 2015 1:18 pm

Toto se mi stalo v září, když jsem chtěl aktualizovat mapy před podzimním Chorvatskem. Musel jsem zakoupit novou verzi a pak už mapy jdou aktualizovat přímo v programu.
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » úte úno 10, 2015 2:45 pm

Já bych koupil i novou verzi, ale google play nabízí Navionics jen aplikace ski :( , což mi v Karibiku bude na... :?
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod kolovratek » úte úno 10, 2015 2:56 pm

jestli to není tím, že je verze android 5.0. a dají tam až odzkoušené aplikace
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvekod ficzech » úte úno 10, 2015 3:05 pm

tim to nebude. Ja mam v telefonu 4.0.4 a momentalne to taky nemuzu najit.
Bud tam maji nejakou chybu nebo mozna zarizeni neni kompatibilni s navionics.
Zkusim vecer doma na tabletu, kde uz mam nainstalovany a zprovozneny Navionics Boating Europe HD
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvekod ficzech » úte úno 10, 2015 3:25 pm

Tak to opravdu z google play stahli. Resi se to na Cruisersforum: Cruisersforum - Navionics pull software from Google Play Store?

Nekdo se tam ptal a psali mu,ze to stahli kvuli nejake chybe a ze to vrati brzy. Nicmene tohle psali uz nekdy v listopadu,takze to bude asi neco komplikovanejsiho a pak si tam na Navionics vsichni hromadne stezujou. Tak uvidime, co z toho bude. Me to prislo docela fajn a zatim sem slysel vsude jenom chvalu.
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » úte úno 10, 2015 4:03 pm

Já jsem byl s Navionicsem velice spokojený, nikdy mě nezklamal. Teď mají na GP jen Marine Navigation, který snad umí to samé, snad i s hlasovým upozorňováním, ale nevím jestli jsem to tam dobře pochopil, je to jen na rok ?! :x
Cernoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Cernoch » stř úno 11, 2015 3:07 pm

Ahoj, koukám na tu akci a ani trochu nechápu, v čem je výhodná. App Store mi nabízí "Boating Europe HD" za 64,99 Euro. Předpokládám, že si tím koupím mapy celé Evropy. Nebo si mohu koupit "Mediterranean & Black Sea" za 49,99 Euro, ale k tomu už mi Navionics nabízí např. "Baltic Sea" za 64,99 Euro. Tyto mapy jsou označeny jako "Navionics +".

Vyzná se v tom někdo? A proč mi jednodenní zkušební verze ukazuje rychlost 1.4 Kts když sedím doma na zadku?? :lol:
Hauz
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hauz » sob úno 14, 2015 6:09 pm

Tak Navionics už je v plném rozsahu zase na Google Play ! :good: Ale je to vše ugradováno na Android 4.. :( takže mažu pro nový mobil :mad:
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Michal123 » sob úno 28, 2015 9:41 am

Máte někdo odkaz na aktuální ceníky? Nedaří se mi je najít.
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod rb » sob úno 28, 2015 9:49 am

Vzhledem k tomu, že jsi nenapsal pro jaký OS to chceš ani pro jaké zařízení, tiše předpokládám, že pro android. Funguje to tak, že v play google si najdeš to co chceš a u toho je uvedená cena. pokud tam uvedená není, tak je zadarmo nebo sis jí už koupil (když se díváš skrz svůj profil na googlu)
Tady je příklad odkazu:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Navionics
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » úte bře 03, 2015 4:27 am

Rozšíření použití o sonar, tedy hloubkoměr mě přišlo zajímavé.

http://www.navionics.com/en/sonarphone

Znáte nějakou jinou možnost jak dostat data ze sonaru do telefonu?
Libor
bez hodnocení
Reputace: 192
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte bře 03, 2015 9:44 am

Navionicsu fandím.

Sám ho již delší dobu používám. Garmin vozím jen jako zálohu.

Kromě sonaru, což je velice heký počin, je na tom to nejlepší, že sbírá Navionics tato data o hloubkách a neustále tak zpřesňuje své mapy. Uvádí na svém webu, že zaslaná data se v mapě objeví do týdne.

Více na úvodní stránce firmy ww.navionics.com a ikona Sonar Charts HD bathymetrymap!
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 419

Příspěvekod lynx » úte bře 03, 2015 10:22 am

Libor píše:... sbírá Navionics tato data o hloubkách a neustále tak zpřesňuje své mapy. Uvádí na svém webu, že zaslaná data se v mapě objeví do týdne.

Shlédl jsem video a prošel dva články. Nikde jsem nenašel ujištění, že Navionics hloubky získané z logů jachtařů přepočítává podle okamžitého stavu přílivu. V jednou článku stálo, že MaxSea to dělá. Tak snad i soudruzi z Navionicsu. Chápu, že v Chorvatsku vás to tolik netrápí, ale jsou i jiné oblasti. A tom je moc dobré vědět, co přesně to číslo v mapě znamená.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » úte bře 03, 2015 10:43 am

Lynxi,
jestliže některé elektronické mapy budou přepočítávat hloubky podle přílivu a jiné ne, to bude pěkný guláš a problém.

Stav, kdy hloubka v mapě je minimální historicky možná mi vyhovuje. Sledování okamžité výšky nad LW není problém. Vím, kolik vody skutečně je.
Jestliže mi navigace ukáže aktuální hloubku a já ji budu považovat za minimální - mohu se dostat do problému.

Některé novinky nepovažuji za rozumné.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 419

Příspěvekod lynx » úte bře 03, 2015 11:04 am

Jardo, to si nerozumíme.
Já mám na mysli situaci, kdy jachtař místem propluje za přílivu a naměří třeba 12 metrů. Ovšem za odlivu na témže místě může být 6 metrů a hloubka od chart datum je tu třeba 4,6 metru.
Jde mi o to, aby se v mapě neobjevilo oněch 12 metrů. Tuhle naměřenou je nutné přepočítat podle okamžitého stavu přílivu na směrodatný stav. A tím je jen a pouze hloubka (nebo drying height – nevím, jak se řekne správně česky :-( ) od chart datum.
Mimochodem, hloubka od chart datum (což velmi často odpovídá LAT – lowest astronomical tide) zdaleka ne vždy je hloubkou minimální možnou. Jsou ještě meteorologické vlivy (vítr, tlak vzduchu), které můžou výrazně ovlivnit výšku přílivu (odlivu).
Libor
bez hodnocení
Reputace: 192
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte bře 03, 2015 11:24 am

Podle mě zpřesňují pouze stávající. Prostě více bodů v mapě.

Sami píšou že jsou místa doposud nezmapovaná, nebo nepřesně v mapách zanesená....

Uvádí tam nějaký příběh rybáře co každý rok zničil propeler a co používá tuto zpřesněnou mapu má zatím původní...
Jasně, marketingový pokec....ale něco to do sebe má.
Nikdy nikdo nebude mít možnost tak masívně získávat aktuální data, jako když se připojí samotní uživatelé.

Jistě to musí vztáhnout k nějakému referenčnímu bodu. S GPS mají časové údaje. Nevidím v tom problém.

Na webu je i nějaká animace jak to vypadá...Chápu to tak, že zjemňují tímto rastr.
Obrázek

https://www.youtube.com/watch?v=N-3HAG0R230

nebo

https://www.youtube.com/watch?v=RzRd6MA7XV0

Zpět na