Garmin GPSMAP 176C - mapy / zkušenosti / jak na to

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Garmin GPSMAP 176C - mapy / zkušenosti / jak na to

Příspěvekod IvoK » čtv bře 17, 2011 3:07 pm

Ahoj,

uvažuji o koupi navigace Garmin GPSMAP 176C. Zajímaly by mne jakékoli zkušenosti s ní - navigace, práce s mapami, propojení s počítačem, waypoints, záznam trasy... Tak hlavně možnosti nahrání externích mapových podkladů - jak na to, jaké mapy navigace podporuje, podpora BlueChartG2, lze do ní dostat mapy i jinak než na datové kartě??? atd.

Samozřejmě beru i jiné zkušenosti ;)

Díky
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv bře 17, 2011 6:09 pm

Přesunul jsem ti téma tam kam patří - do Navigace. Datová komunikace se týká něčeho jiného.

K 176tce ti toho moc neřeknu, ale v tématu 276 jsem našel jeden příspěvek z května 2008:
hanes píše:176C je předchůdce 276C. Má menší display (320x240 oproti 480x320), menší počet zaznamenaných bodů na trase (2500 celkem a 500 na jednu trasu oproti 10000 celkem bez omezení na jednu trasu), nemá USB ale jenom RS232, prostě poměrně starý kousek hardwaru a s neúměrně vysokou cenou na Aukru v porovnání s novou 276C z Améru.
Specifikace https://buy.garmin.com/shop/store/asset ... c_spec.pdf

Práce s mapami, MapSource a waiponty bude stejná jako každý jiný Garmin, nebude se to moc lišit od 276tky. Vnitřní paměť asi nebude uzpůsobena na nahrávání map, normálně na kartu. Na mapyG2 ovšem zapomeň.
Před dalšími dotazy si projdi co tu v sekci Navigace je už napsané, ať se nemusíme opakovat. Můj soukromý názor je, že to je starý křáp.
Jedině kdyby jsi jej dostal darem, nebo za cenu materiálu. :mad:
MontySail
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MontySail » pát bře 18, 2011 10:37 am

Zdarec...176C mám a asi dva roky jsem ji na lodi používal.Všechno je hodně podobné 276C,jenom je pomalejší,nejde v ní hkasová navigace,ale na moři je v klidu a mapy do ní jsou zadara.Má blbější displej.Na 2G zapomeň...
Monty
IvoK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod IvoK » pon bře 21, 2011 4:07 pm

Díky za odpovědi, nakonec jsem ji nechal za 70 dolarů jinému kupci a raději časem půjdu do něčeho novějšího.

Zpět na