GPSmap 620 a vše kolem ní
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Re: GPSmap 620 a vše kolem ní
Podle informací od prodejců v centrálním obchodě GARMINu v Praze na Evropské, je 620 považována u Garminu za velmi vydařený model pro majitele lodí. Měla by se vyrábět ještě dlouho. Dokud neuvedou na trh vylepšenou verzi.
Promiň Jardo, ale budu ti odporovat. Já měl s lidma od Picodasu vždy dobré zkušenosti, ale teď jim nevěřím. Vysvětlím.
Když mě ve "řvoucích osmdesátkách" má 620tka odešla do navigačního nebe, měl jsem před sebou ještě dva týdny a potřeboval jsem to řešit. V Mandalíně jsem několik dní chodil do YachtShopu, radil se, hledal, vybíral. Ta 620tka nebyla ani u importéra pro HR, ani nikde v Evropě. Všude mu / mě bylo řečeno, že se již nevyrábí.
Když také nahlédneš na garmin.com, nikde ji již nenajdeš. Když nahlédneš na garmin.cz, Adria se nevyrábí, Bundle se nevyrábí, mají pouze čistou 620tku bez map.
Zkus si to proběhnout a uvidíš jestli mám pravdu.
Beru to tak že se u nás vyprodávají sklady, proto jsem ji nebral a čekám na toho následovníka. Zatím je ale ticho po pěšině.
Když mě ve "řvoucích osmdesátkách" má 620tka odešla do navigačního nebe, měl jsem před sebou ještě dva týdny a potřeboval jsem to řešit. V Mandalíně jsem několik dní chodil do YachtShopu, radil se, hledal, vybíral. Ta 620tka nebyla ani u importéra pro HR, ani nikde v Evropě. Všude mu / mě bylo řečeno, že se již nevyrábí.
Když také nahlédneš na garmin.com, nikde ji již nenajdeš. Když nahlédneš na garmin.cz, Adria se nevyrábí, Bundle se nevyrábí, mají pouze čistou 620tku bez map.
Zkus si to proběhnout a uvidíš jestli mám pravdu.

Beru to tak že se u nás vyprodávají sklady, proto jsem ji nebral a čekám na toho následovníka. Zatím je ale ticho po pěšině.
- Jarda885
- zkušený harcovník
2 Baharis:
Jirko, nebudu Ti odporovat. Podobný názor jsem přivezl z Tullnu. Viz moje dřívější příspěvky.
Na Evropské v Praze je obchod přímo firmy Garmin. Picodas je jejich odběratel. Taky s nima mám dobré zkušenosti.
Ten kluk u Garminu působil dojmem, že ví jednak hodně o lodích jednak o obchodní politice Garminu. Podle něj byla u Garminu tendence nahradit šestsetdvacítku řadou Montana. Ale tento krok se ukázal jako ne dobré řešení. Nechávají tedy řadu Montana jako outdoorovou navigaci, určenou mimo jiné pro čártristy na moře s jednoduchým napájením bateriemi nebo speciálním akumulátorem. Pro pevné zabudování do lodí obnovili výrobu 620 a začali dělat na její inovaci. Není to zrovna hlavní směr vývoje navigací. Inovace 620 nebude žádné rychlé řešení. Tento kluk měl informaci, že 620 budou ještě dlouho ve výrobě. Měl GPSMAP 620 na skladě, "šáhnul jsem si na ni".
Říkám familiárně "kluk". Byl to mladý muž v nejlepších obchodních letech. O mnoho let mladší než já. Ve věku mého syna.
Na webu garmin je GPSMAP 620 na prvním místě v námořních mapových plotrech.
http://www.garmin.cz/produkty/more/mapove-plottery/
Z textu:
Navigace na moři
Přístroj je plně kompatibilní s námořní mapou BlueChart g2. Plně podporuje mapy BlueChart g2 Vision - NMEA 0183 vstup a výstup, NMEA námořní konzola, DSC podpora, AIS
GPSMAP 720 je za dvojnásobnou cenu.
Mám za to, že informace z jara a léta od prodejců jsou méně aktuální, než od přímého dovozce z 17.12.2015. Nemusí to být pravda. Je to informace z jednoho zdroje.
Jirko, nebudu Ti odporovat. Podobný názor jsem přivezl z Tullnu. Viz moje dřívější příspěvky.
Na Evropské v Praze je obchod přímo firmy Garmin. Picodas je jejich odběratel. Taky s nima mám dobré zkušenosti.
Ten kluk u Garminu působil dojmem, že ví jednak hodně o lodích jednak o obchodní politice Garminu. Podle něj byla u Garminu tendence nahradit šestsetdvacítku řadou Montana. Ale tento krok se ukázal jako ne dobré řešení. Nechávají tedy řadu Montana jako outdoorovou navigaci, určenou mimo jiné pro čártristy na moře s jednoduchým napájením bateriemi nebo speciálním akumulátorem. Pro pevné zabudování do lodí obnovili výrobu 620 a začali dělat na její inovaci. Není to zrovna hlavní směr vývoje navigací. Inovace 620 nebude žádné rychlé řešení. Tento kluk měl informaci, že 620 budou ještě dlouho ve výrobě. Měl GPSMAP 620 na skladě, "šáhnul jsem si na ni".
Říkám familiárně "kluk". Byl to mladý muž v nejlepších obchodních letech. O mnoho let mladší než já. Ve věku mého syna.
Na webu garmin je GPSMAP 620 na prvním místě v námořních mapových plotrech.
http://www.garmin.cz/produkty/more/mapove-plottery/
Z textu:
Navigace na moři
Přístroj je plně kompatibilní s námořní mapou BlueChart g2. Plně podporuje mapy BlueChart g2 Vision - NMEA 0183 vstup a výstup, NMEA námořní konzola, DSC podpora, AIS
GPSMAP 720 je za dvojnásobnou cenu.
Mám za to, že informace z jara a léta od prodejců jsou méně aktuální, než od přímého dovozce z 17.12.2015. Nemusí to být pravda. Je to informace z jednoho zdroje.
Samozřejmě že není důležité kdo z nás má pravdu, ale kde ta pravda je.
Naprosto jsi zasklil mou informaci o tom, že kromě českého dodavatele nikde jinde v Evropě 620tku už nedostaneš. Nenapovídá to o něčem???
Nebo dostaneš?
Naprosto jsi zasklil mou informaci o tom, že kromě českého dodavatele nikde jinde v Evropě 620tku už nedostaneš. Nenapovídá to o něčem???
Nebo dostaneš?

- Jarda885
- zkušený harcovník
Jirko, našel jsem ji v chorvatském garminu
https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/na-vodi ... 14893.html
Uvidíme do jara.
Taky ve Španělské verzi
https://buy.garmin.com/es-ES/ES/navegan ... 14893.html
https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/na-vodi ... 14893.html
Uvidíme do jara.
Taky ve Španělské verzi
https://buy.garmin.com/es-ES/ES/navegan ... 14893.html
No to by mě teda dojalo.
Ono je ale otázka jestli jde koupit. Na těch odkazech to nelze.
Ale hledat to teď nemám čas ani chuť. Beru to tak že to je otevřené.

Ono je ale otázka jestli jde koupit. Na těch odkazech to nelze.
Ale hledat to teď nemám čas ani chuť. Beru to tak že to je otevřené.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Tlačítko se v chorvatštině jmenuje
Traži trgovinu
Podle strejdy gugla Hledat obchod
........
Traži trgovinu
Podle strejdy gugla Hledat obchod
........
Tak mě to nedalo a hledal jsem. Stále totiž řeším dilema jestli koupit nebo počkat. Je pravdou že se ještě sem tam nějaký kus najde, ovšem zásadní informace je na stránkách Garminu.
Jestli měli pravdu kluci chorvatští nebo naši, to posuď.
https://buy.garmin.com/en-GB/GB/marine/ ... 14893.html
Jestli měli pravdu kluci chorvatští nebo naši, to posuď.
https://buy.garmin.com/en-GB/GB/marine/ ... 14893.html
- Jarda885
- zkušený harcovník
Rozhoduji se mezi GPSmap 620 a Montana 650. Kupovat chci na podzimní sezónu.
Díval jsem se na web v jazyce CZ, PL, HR, ES, GB.
Zmínka o tom, že se nevyrábí, ale podporuje, je pouze na GB. Dobrý člověk v Praze tvrdil, že se obnovila výroba. Může to být v GB verzi opomenutá oprava webu? Nevím. Podle obchodníka z Prahy je požadavek na levnou verzi přístroje z chudších zemí. Anglie tam nepatří. Tam asi jich moc už neprodají.
Obchodníci jsou nejrůznější a mají od "matky" nejrůznější informace. Z asi půlhodinového pokecu jsem nabyl dojmu, že obchodník je má hodně informací. Dobrý obchodník ale zvládne první dialog bravurně, i když má minimum informací. Otázka "Jestli měli pravdu kluci chorvatští nebo naši" je pro mne neřešitelná.
Úvaha dále.
Principiálně nekupuji výběhové přístroje. Ale. Jestli koupím konkrétní přístroj, pak už mne zas tak moc nezajímá, jestli se dále vyrábí celý přístroj. Kupuji jej na mnoho let. Důležitá je podpora.
Deset let mám GPSmap 60CS. Přístroj slouží většinou u kormidla. Sprchy slanou vodou, déšť. Zjevně odchází fyzicky. Jakou jsem potřeboval podporu? Aktualizaci map, jednou jsem musel s přístrojem na servis k přeinstalaci firmware. Byla to jednoznačně moje chyba.
Je vás na JI víc, co máte 620. Jakou jste potřebovali podporu? Potřebovali jste něco, co by byl problém pokud se přístroj přestane vyrábět?
Jirko, máš jak 620 tak Montanu 650. U Tebe to vypadá z hlediska vlastností přístroje dost jasně k preferenci 620. Rád bych s Tebou dal řeč na toto téma v Hodoníně.
Díval jsem se na web v jazyce CZ, PL, HR, ES, GB.
Zmínka o tom, že se nevyrábí, ale podporuje, je pouze na GB. Dobrý člověk v Praze tvrdil, že se obnovila výroba. Může to být v GB verzi opomenutá oprava webu? Nevím. Podle obchodníka z Prahy je požadavek na levnou verzi přístroje z chudších zemí. Anglie tam nepatří. Tam asi jich moc už neprodají.
Obchodníci jsou nejrůznější a mají od "matky" nejrůznější informace. Z asi půlhodinového pokecu jsem nabyl dojmu, že obchodník je má hodně informací. Dobrý obchodník ale zvládne první dialog bravurně, i když má minimum informací. Otázka "Jestli měli pravdu kluci chorvatští nebo naši" je pro mne neřešitelná.
Úvaha dále.
Principiálně nekupuji výběhové přístroje. Ale. Jestli koupím konkrétní přístroj, pak už mne zas tak moc nezajímá, jestli se dále vyrábí celý přístroj. Kupuji jej na mnoho let. Důležitá je podpora.
Deset let mám GPSmap 60CS. Přístroj slouží většinou u kormidla. Sprchy slanou vodou, déšť. Zjevně odchází fyzicky. Jakou jsem potřeboval podporu? Aktualizaci map, jednou jsem musel s přístrojem na servis k přeinstalaci firmware. Byla to jednoznačně moje chyba.
Je vás na JI víc, co máte 620. Jakou jste potřebovali podporu? Potřebovali jste něco, co by byl problém pokud se přístroj přestane vyrábět?
Jirko, máš jak 620 tak Montanu 650. U Tebe to vypadá z hlediska vlastností přístroje dost jasně k preferenci 620. Rád bych s Tebou dal řeč na toto téma v Hodoníně.
Řeč o tom dát samozřejmě můžeme. Ale Montana, co se týká nautických funkcí, nesahá 620tce ani po kolena. Do podzimu dlouhá doba, třeba se to ještě vystříbří. To já bych to chtěl rozseknout dřív, ale bojím, bojím. Kdybych koupil 620tku a do konce roku vyjel nějaký nástupce, tak by mě asi jeblo. Jak to píšeš - výběhové přístroje
Byla to nouzovka, asi to nejvhodnější, co se na místě v tu chvíli dalo objednat. Protože opravdu to dva dny ověřoval že 620 už nikde není a že nevyrábí.
EDIT: Ono si to stahuje přes MarineUpdatr a WebUpdater aktuální věci k marínám, přílivům, vychytávky k SW. Jednou za půl roku to spustím a něco to tam nahrká.

Byla to nouzovka, asi to nejvhodnější, co se na místě v tu chvíli dalo objednat. Protože opravdu to dva dny ověřoval že 620 už nikde není a že nevyrábí.
EDIT: Ono si to stahuje přes MarineUpdatr a WebUpdater aktuální věci k marínám, přílivům, vychytávky k SW. Jednou za půl roku to spustím a něco to tam nahrká.
- Jarda885
- zkušený harcovník
Podle toho obchodníka z Prahy nebude inovovaná verze v dohledné době. Mělo by to být několik let. Proto mluvil o obnovení již dříve zastavené výroby.
Jarda885 píše:...... Pro pevné zabudování do lodí obnovili výrobu 620 a začali dělat na její inovaci. Není to zrovna hlavní směr vývoje navigací. Inovace 620 nebude žádné rychlé řešení. Tento kluk měl informaci, že 620 budou ještě dlouho ve výrobě.........
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
Jak to řešíte s mapama?
Třeba když jedete v dubnu na Korsiku, v červnu do Řecka a v září na Bornholm?
To kupujete Garmin mapy? Vždyť jsou docela drahé?
Nejhorší je že Bluecharts, které jsem si koupil před pár rokama již do Garmin nejdou nahrát.
Proč se vám líbí zrovna Garmin.
Třeba když jedete v dubnu na Korsiku, v červnu do Řecka a v září na Bornholm?
To kupujete Garmin mapy? Vždyť jsou docela drahé?
Nejhorší je že Bluecharts, které jsem si koupil před pár rokama již do Garmin nejdou nahrát.
Proč se vám líbí zrovna Garmin.
No dobrá. Počkám tak do dubna a pak si ji koupím. Ale jestli na podzim vyjde nějaký nástupce ....
RACEK: Gentleman se neptá.

RACEK: Gentleman se neptá.

Tak jsem to ustál a nekoupil. Myslím že jsem dobře udělal, protože oproti proklamacím našich dovozců tu máme náhradu. Alespoň tak je GPSMAP 276Cx PRO na zahraničních webech presentovaná a srovnávaná.

Diskusi o 620tce končím a přesouvám se k 276tce
viewtopic.php?f=77&t=10333

Diskusi o 620tce končím a přesouvám se k 276tce
viewtopic.php?f=77&t=10333