Dovolil bych si jeden tip na tema uzitečná aplikace pro IPhone (Android bude mít něco podobného taky). Je to sice silně OFT, ale je to tak úžasný (aspoň pro mě), že snad prominete a admini odpustí

Ta aplikace se jmenuje SoundHound (dříve Midomi). O co jde ? Asi se vám už stalo, že z rádia, televize slyšíte najednou úžasnou písničku, hudbu ... dali byste nevímco za to, kdyby jste věděli co to je, kdo to hraje, zpívá ....
No stačí pustit SH a nastavít mikrofon k rádiu, televizi. Program pár vteřin poslouchá, sebere vzorek a pak na netu prohledá svoji databází - během pár vteřin máte interpreta, jméno alba, rok vydání, jméno písničky atd ... Úspěšnost vyhledávání je (odhadem) přes 95%. Našlo to i věci, které bych silně nepředpokládal - staré české písničky, bratry Nedvědy (to byl prosímpěkně jenom test) apod

Já osobně jsem takhle za posledních dva roky našel několik autorů, kteří dneska patří k mým hodně oblíeným. Dřív jsem ani netušil, že existují. Jen podotknu, že SH je placená aplikace (pár euro) ale existuje i jiný program zadarmo (ten neznám). CO ale vůbec nechápu je, jak to pracuje
Edit - teď koukám, že existuje totéž i přes web
http://www.midomi.com