StarPilot iPod/iPhone

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » pát led 07, 2011 8:05 pm

bokal píše:Symbian je zatím to nejhorší, co jsem v mobilu měl.

co zatim .... podle vseho to bude horsi a horsi. Proslycha se, ze nove vedeni Nokie se rozhodlo, ze Symbian, pres veskere ty silene naklady, je slepa, mrtva vetev... pokud to tak je, majitele techto telefonu touzicich po zatim neexistujicich aplikacich neceka zadny svetly zitrek ... tyto informace maji samozrejme i nezavisli vyvojari a proc vyvijet neco pro neco co uz je v podstate mrtve ?
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát led 07, 2011 10:00 pm

A proto jsem po letech celkem spokojeného využívání WM v PDA a mobilu letos, tedy už vloni, vsadil na Android.

Mám takové tušení, že v budoucnu to bude č.1 následovaný Applem.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned led 09, 2011 10:01 am

Nechci tvrdit že to je lepší než ono. Asi každý si najde to, co mu vyhovuje nejvíce. Ale osobně považuji OS Android a obrovskou podporu podporu kterou mu Google věnuje za velmi dobré.
A nejde pouze o aplikace které můžeme přímo využít na moři či řece. Také on-line synchronizace dat jako pošta, seznam kontaktů, RSS zprávy a podpora komunikace s vybraným okruhem přátel mě maximálně vyhovuje.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » ned led 09, 2011 11:13 am

Dovolil bych si jeden tip na tema uzitečná aplikace pro IPhone (Android bude mít něco podobného taky). Je to sice silně OFT, ale je to tak úžasný (aspoň pro mě), že snad prominete a admini odpustí ;) Ta aplikace se jmenuje SoundHound (dříve Midomi). O co jde ? Asi se vám už stalo, že z rádia, televize slyšíte najednou úžasnou písničku, hudbu ... dali byste nevímco za to, kdyby jste věděli co to je, kdo to hraje, zpívá ....

No stačí pustit SH a nastavít mikrofon k rádiu, televizi. Program pár vteřin poslouchá, sebere vzorek a pak na netu prohledá svoji databází - během pár vteřin máte interpreta, jméno alba, rok vydání, jméno písničky atd ... Úspěšnost vyhledávání je (odhadem) přes 95%. Našlo to i věci, které bych silně nepředpokládal - staré české písničky, bratry Nedvědy (to byl prosímpěkně jenom test) apod 8) Já osobně jsem takhle za posledních dva roky našel několik autorů, kteří dneska patří k mým hodně oblíeným. Dřív jsem ani netušil, že existují. Jen podotknu, že SH je placená aplikace (pár euro) ale existuje i jiný program zadarmo (ten neznám). CO ale vůbec nechápu je, jak to pracuje :?

Edit - teď koukám, že existuje totéž i přes web http://www.midomi.com
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » ned led 09, 2011 1:31 pm

na androidu je to shazam ;-) ... free ad verze nebo placena bez ad ;-)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » ned led 09, 2011 8:48 pm

Dnes představila společnost Mediafax novou aplikaci, volně na Marketu, která zajišťuje nejnovější zprávy z domova i zahraničí do mobilu.
Zatím nevím jak dobré to bude, zatím testuji. ;)
baytik
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod baytik » úte led 11, 2011 1:01 pm

Pridam se - preferuju NTB s Ozi a externi GPSkou a do kapsy na palubu kapesniho Garmina (uz peknych par let klasicky Legend). Mapovy plotry bejvaj zoufale pomaly a neaktualni, notas je rychlej a aktualni tak jak mu reknu :-)
Limitni je pro me dycky vydrz na baterie - android (G1) vydrzi jet tak 4-5 hodin, coz je srovnatelne s notasem, zato Garmin jede na dve tuzkovky 3-4 dny.
Takze v realu je notas na stolku v kajute a slouzi hlavne na planovani tras, pripadne jako kotevni alarm, no a garmin pro prubeznou navigaci a track log. A hlavne: na cernobilem Legendovi je displej viditelny za kazdeho pocasi vcetne plneho slunce :-)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte led 11, 2011 1:19 pm

Jen se přidávej Baytíku. Můžeš i častěji než jednou za rok. :D
Ale pokud možno, ve správném vlákně. Zde je nadepsáno "StarPilot iPod/iPhone" a probírají se tu podpůrné programy, obecně chytré telefony.

S výdrží máš samozřejmě pravdu, ale své zkušenosti s navigací a NTB můžeš směle presentovat třeba ve vlákně Navigace s PC na palubě, nebo Jaká navigace je nejvhodnější.
Bubo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bubo » úte led 11, 2011 1:40 pm

Libore, ty mapy pro Marine: Mediterranean jsou uloženy na kartě offline nebo se připoužití musí stáhnout?
Přece jen datový tarif v roamingu stále není úplně nejlevnější. Pokud bych měl stahovat v Řecku mapy od Lefkady po Zakynthos tak se to asi docela prodraží.
Pokud by to tu bylo OT, tak prosím o odpověď SZ. Díky.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte led 11, 2011 1:54 pm

Nevím zda si to Libor kupoval, myslí že spíše ne. Kvalitní námořní vodotěsná navigace je podle mě základním vybavením pro každého, kdo se chce plavit po moři (můj názor). Tedy pokud nepočítáme nadšence klasické navigace.
Ale vzhledem že to stojí 125 jurášů a má 8 MB bych řekl, že to bude aplikace offline. Oproti Google maps, které se jak správně říkáš, stahují podle toho kde jsi...
Bubo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bubo » úte led 11, 2011 2:05 pm

Vlastní kvalitní námořní vodotěsnou navigaci nemám. Předpokládám, že na charterové lodi ve výbavě navigace bude. Tohle bych bral vedle papírových map a GPSky asi jen jako pojistku pro všechny případy.

Edit: překlep
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » úte led 11, 2011 2:57 pm

Bubo píše:Libore, ty mapy pro Marine: Mediterranean jsou uloženy na kartě offline nebo se připoužití musí stáhnout?

jsou na karte pro offline pouziti, bratru 240MB

Baharis píše:... Ale vzhledem že to stojí 125 jurášů a má 8 MB bych řekl, že to bude aplikace offline. ...

to ma zhruba aplikace + ty mapy, viz predchozi ... jen ta cena je uplne nekde jinde necelych 14 dolacu ;-)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte led 11, 2011 3:03 pm

Pravdu díš. Sypu si hlavu popelem, špatně jsem sed díval... :oops:
To bylo za tablet.
bast
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: StarPilot iPod/iPhone

Příspěvekod bast » stř bře 09, 2011 12:28 pm

leguan píše:Probírá se zde systém iPod/iPhone a Android.
Nemá ale někdo nějaké info pro Symbian ? :?

Pro Symbian pouzivam Explorer Tracker - http://store.ovi.com/content/30204?clickSource=search .
Obsahuje peknej kotevni alarm s podporou vyseku. Zajimava funkce je take prednastavene poznamky, jako motor zapnut/vypnut, plachty, kotva atd. Bohuzel se ted zmenil system stahovani logu (track a poznamky). Jde to pouze po jednom dni. Vysledek pak skladuji v Google Earth. Mam tam uz nekolik plaveb s poznamkama o kotveni atd.
Sam pouzivam iphone, ale na lod si beru Nokii e71 prave kvuli teto aplikaci a vydrzi na baterie. Napr u iphone bych se bal, ze na baterie nevydrzi do rana se zapnuty kotevnim alarmem. U te nokie to neni problem. A tak muzu mit telefon u sebe v kajute vedle hlavy. Pri kotveni mam telefon v aquapacku na krku a kdyz se vypusti kotva zmacku jednou, kdyz se vypne odvyjeni retezu zmacku podruhe. Tim se nastavy kotevni alarm. Tlacitko najdu po hmatu ne, jako na dotykovem, kde se na displej musim koukat, abych nezmacknul neco jineho.
Je to nemapova aplikace. S mapama se pocita az v dalsich verzich. Misto map obsahuje body zajmu, coz jsou napr ostrovy, takze je vzdy alespon vydet vzdalenost od okolnich ostrovu. Take se bude portovat na jine mobilni OS.
Zajimavosti je, ze se vyviji v Cechach.

Zpět na