Případně to samé mám v mobilu.
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
Michal123 píše:lynx píše:Ahoj, chci se zeptat na věc volně související s tématem:
Na dovolené jsem zkoušel praktičnost navigace pomocí tabletu (Lenovo) a map Navionics. Zkušenosti popíšu později. Teď mi jde o to, že jsem ztratil nabíječku k tabletu. Tablet potřebuje nabíjecí proud 1,5 A. U Lenova jsem takovou nabíječku v prodeji nenašel – mají jen s proudem 2 A. Je u ní ovšem varování, že když se použije pro zařízení s nižším nabíjecím proudem, může se tím zařízení poškodit.
Moje otázka zní: Je rozdíl 0,5 A v tomhle smyslu podstatný (či nebezpečný)? Elektrotechnikou jsem téměř nepolíben, takže ocením vaše věcné rady.
Dík, Lynx
Vadit by to nemělo. Důležité je napětí - na USB je 5V. Horší bude pokud výrobce tabletu to nějak ošidí a spolehne se na ochranu v nabíječce - max 1,5A. A pak když tam někdo připojí zařízení s limitem 2A tak to začne hořet.
lynx píše:Dík všem za odpovědi.
Jardo, můžeš sem dát odkaz, kde se tyhle mapové podklady dají koupit? Hledám, ale nenacházím.![]()
Předpokládám, že tam někde je jakýsi "chart selector".
Lubo píše:Ahoj,
poraďte mi prosím, zda li do tabletu pořídit Navionics HD nebo Transas iSailor? Primárně budu navigaci používat v HR na regatě pro sledování VMG. Teda doufám, že obě aplikace VMG vyhodnocují?Dejte vědět, děkuji.
Baharis píše:- Já mám ofic. koupeny programy Boating Europe HD, Boating Carib&S.Amer HD, Boating Asia&Africa HD a bez problému je instaluji průběžně na Android zařízení tak jak kupuju nové.
Baharis píše:Asi mě budete mít za blbce, ale "Čo si predstavujete pod takým VMG?"![]()
Vy se bavíte o startovní čáře a já měl za to že ta zkratka má souvislost s rychlostí plachetnice vůči skutečnému větru, ale toto asi nemůžu od externí navigace požadovat.
Omluva teda, nejsem závodník....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host