Navionics Marine - Evropa

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 528
Registrován: čtv říj 13, 2011 2:00 am
Reputace: 5

Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod Michal123 » čtv dub 17, 2014 9:07 pm

Kde najdu aplikaci od Navionicsu pro Evropu? Nacházím jenom verzi pro USA nebo odkazy do Google Play, které už nejsou platné.
Uživatelský avatar
skiliner
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 121
Registrován: pon srp 17, 2009 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod skiliner » čtv dub 17, 2014 9:48 pm

klikneš na tu verzi pro USA a dole na stránce v podobných je marine europe
Uživatelský avatar
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 528
Registrován: čtv říj 13, 2011 2:00 am
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » čtv dub 17, 2014 10:34 pm

Já ji tam ale nemám. Zkusím to ještě v práci jestli není blokovaná IP adresa providera. nebo tak něco.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8248
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » pát dub 18, 2014 12:24 am

Já to nedávno instaloval a Evropu jsem také nenašel. Instaloval jsem Navionics Boating. Ten byl tuším zadarmo a pak se nějak vybrala mapa a ta se platila. Už přesně nevím jak to bylo A teď si mohu vybírat jednotlivé bloky a stahovat do founu.

Ale mám jiný problém. Vzhledem k objemu dat, dostanu do founu vždy jen část. Třeba velikost Jadranu. A ani boha přesunout to na kartu, která je skoro prázdná, mohl bych tam mít celý Mediterranean. Zkoušeli to i jiní, vrtali se v tom, nastavovali instalaci aplikací natvrdo na kartu, ale Navionics odolává. Zajímavé je, že ve Správci úložiště se tváří že je na kartě, ale když na něj podívám přes PC, je evidentně v úložišti telefonu. Nakonec byl verdikt, že bez ROTu to nepůjde. A ten nechci.
Podobný problém jsem měl i s navigací Sygic, ale tam stačilo nainstalovaný program i s mapami celé Evropy přesunout na SD kartu a funguje to. To jsem našel někde na fóru o navigacích.

Je nějaký způsob, jak dostat mapy Navionicsu, ať už při instalaci nebo dodatečně, na kartu?
Uživatelský avatar
Jano
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 24
Registrován: stř bře 14, 2012 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Jano » pát dub 18, 2014 7:55 am

Zkus tento odkaz: Navionics Europa teď fungoval...
Uživatelský avatar
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 317
Registrován: ned čer 01, 2008 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Dětmarovice

Příspěvekod Rumex » pát dub 18, 2014 8:04 am

zdravím
po přesunutí Navionicsu na kartu SD jsem zjistil, že ho mám i v paměti telefonu i na SD.
Po odebrání z tel. zůstal jen na SD, ale po stažení nové lokality map jsem ho tam měl opět 2x.
Po odebráni kompletní navigace, zmizel i z Obchodu Play, ani na domácím PC, ani na pracovním PC, jsem ho už nenašel. Našel jsem ho až v historií stažených aplikací a normálně nainstaloval jako by nic, po kontrole funguje jako dříve, ovšem na Obchodu Play stále prázdno. :?
Uživatelský avatar
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 317
Registrován: ned čer 01, 2008 2:00 am
Reputace: 1
Bydliště: Dětmarovice

Příspěvekod Rumex » pát dub 18, 2014 8:07 am

odkaz: Navionics Europa mi jede, bude to asi v přiřazeni IP k účtu. :? :?
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » pát dub 18, 2014 8:31 am

marine evropa
https://play.google.com/store/apps/deta ... rope&hl=cs
marine evropa HD
https://play.google.com/store/apps/deta ... peHD&hl=cs
u S II jde dát na kartu od S III nelze, mají to ošetřeno a aplikace jsou jen v telefonu, nejdou dát na kartu
Uživatelský avatar
Jano
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 24
Registrován: stř bře 14, 2012 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod Jano » pát dub 18, 2014 10:32 am

Ten přesun na kartu bude asi souviset s verzí Androidu, myslím, že od verze 4.3 to takhle "vylepšili"...

Jinak s tou Navionics Europe je to fakt podivné - nevylezla při vyhledávání a nenašel jsem ji dokonce ani ve svých aplikacích... až v podobných byla - i s informací, že je nainstalována... zdá se, že se buď chystají větší změny, nebo aplikace z obchodu zmizí (resp. nebude dále podporována)
Uživatelský avatar
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 292
Registrován: sob pro 15, 2007 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Hostivice

Příspěvekod rb » pát dub 18, 2014 10:58 am

Myslím že nebudu daleko od pravdy, když budu mít tušení, že to má souvislost s událostmi na Krymu. Součástí map ve Středozemí je i Černé moře. Příští týden mi má dorazit foun, tak že po instalaci poreferuji, zda se mi podařilo nahrát mapy s Evropou. Ty odkazy výše na Nav. evr. se mi jeví jako mrtvé. Blokování IP adresy to tedy nebude. Zřejmě pro ty uživatele co instalovaly prg. dříve jsou odkazy funkční. Zřejmě první pozitivní věc od velkého bratra. ;)
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8248
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » pát dub 18, 2014 2:16 pm

Rumex píše:po přesunutí Navionicsu na kartu SD jsem zjistil ...
Ano, také jsem s tím takto laboroval.
Kdybych dokázal naráz stáhnout mapové podklady celého Mediterraneanu, přesunul bych to na kartu a ve founu vymazal. Ale dovolí mě to jen malé kousky a to pak podobně jako u tebe, znovu instaluje do hlavního úložiště. A mám dojem, že postupně to také nešlo. Už je to trochu s odstupem a zlomil jsem nad tím hůl.

Jano píše:Ten přesun na kartu bude asi souviset s verzí Androidu, myslím, že od verze 4.3 to takhle "vylepšili"...
Nechci dělat chytrého, jen reprodukuji mě sdělené. Jestli má být systému umožněn přesun na SD kartu, prý určuje výhradně aplikace resp. ten který ji stvořil. Jak jsem již psal, founo-adoidí ajťáci se mě hrabali v systému a přeprogramovali jej, aby se mě všechny aplikace instalovali na SD kartu. Ale Navionics je soupeř nad jejich síly. Nakonec řekli, že to vyřeší pouze ROOT.
Uživatelský avatar
Omen
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1129
Registrován: pon říj 15, 2012 2:00 am
Reputace: 117
Bydliště: Olomoucko

Příspěvekod Omen » ned srp 17, 2014 9:12 pm

Jako elektronický poloblbec prosím o radu:
Když dám v Navionicsu záznam trasy, vytvoří aplikace soubory typu track001.dat.
Ty jsem v telefonu našel, ale neumím s nimi pracovat. Jak z toho dostat obrázek záznamu trasy, který si vytisknu?
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » pon srp 18, 2014 8:15 am

já to otvírám v googlu earth.
Uživatelský avatar
Omen
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1129
Registrován: pon říj 15, 2012 2:00 am
Reputace: 117
Bydliště: Olomoucko

Příspěvekod Omen » pon srp 18, 2014 8:28 am

kolovratek píše:já to otvírám v googlu earth.

Kolovrátku prosím, pro poloblbce to trochu rozveď. Soubory jsou zatím pouze v mobilu Samsung S III.
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » pon srp 18, 2014 9:19 am

vlezeš v navigaci na menu, archív a záznam trasy , u vybraný trasy klikneš na šipku v pravo a otevřou se ti všechna data o trase, pak stiskneš Share a tam se ti nabídne poslat na facebook, twitter a email. Dáš odeslat na mail a pak v počítači si v googlu earth otevřeš soubor, který jsi poslal. Při otevírání souboru v počítači musíš zaškrtnout všechny soubory. V googlu se ti ukáže záznam trasy a když na ní najedeš myší, tak zobrazí info o trase.
Uživatelský avatar
Omen
vytrvalý návštěvník
Příspěvky: 1129
Registrován: pon říj 15, 2012 2:00 am
Reputace: 117
Bydliště: Olomoucko

Příspěvekod Omen » pon srp 18, 2014 9:31 am

Díííííky, odpoledne budu laborovat :?
Uživatelský avatar
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 664
Registrován: úte bře 18, 2008 1:00 am
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon srp 18, 2014 9:44 am

No výborně,ono to funguje.
Uživatelský avatar
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1339
Registrován: pon lis 26, 2012 1:00 am
Reputace: 62
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Jarda885 » úte zář 02, 2014 11:28 am

Používám Navionics v iPhonu.

Teď mi volal kamarád, že si chce stáhnout Navionics do tabletu s Androidem. Nabízí se mu dvě verze rozlišení.
Jedna "normální" a druhá HD rozlišení. Rozdíl v ceně asi osm stovek korun.

Umíte mi někdo poradit, kterou verzi má stáhnout?
Tedy jaký je rozdíl mezi verzemi, evenutálně jestli HD nemá nějaké blokování nebo jestli tam není jiná zhovadilost.
Díky.
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » úte zář 02, 2014 11:33 am

Na telefonu mám normální, na tabletu HD , je lepší vykreslení
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » úte zář 02, 2014 11:39 am

Na telefonu mám normální, na tabletu HD , je lepší vykreslení
Uživatelský avatar
Kelty
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: úte zář 02, 2014 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Kelty » úte zář 02, 2014 11:59 am

Ahoj, není to HD zbytečně velké? Mám to na tablet. Díky kluci :D
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » úte zář 02, 2014 12:00 pm

u HD můžeš nastavit mod pro ryby nebo nastavit různé zvýraznění hloubek , mělčin, stínování hloubek, hladiny vody, zobrazení mořského dna
Uživatelský avatar
Kelty
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: úte zář 02, 2014 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Kelty » úte zář 02, 2014 12:01 pm

Zkusím tu základní variantu a dám vědět, jak to fičí. Ta verze Evropa se mi ukazuje naprosto běžně na Obchod Play ...
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » úte zář 02, 2014 1:03 pm

teď jsem zkoušel obyčejnou na telefonu a nefunguje ani po přeinstalování, HD čková na tabletu jde normálně
Uživatelský avatar
Kelty
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: úte zář 02, 2014 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Kelty » úte zář 02, 2014 5:33 pm

zkouším si stáhnout Evropu, ale chce to mě vytvořit pěněženku na googlu, kde chtějí spoustu údajů, nedá se to koupit jinak?

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti