Navionics Marine - Evropa

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » úte zář 02, 2014 6:50 pm

nedá
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » stř zář 03, 2014 9:04 am

zprovoznil jsem na telefonu. U obyčejné verzi nemúžeš nastavovat parametry zobrazení. Co jsem psal u HD nejde u obyčejné.
Uživatelský avatar
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 625
Registrován: pát srp 10, 2007 2:00 am
Reputace: 2
Bydliště: Zvolen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » stř zář 03, 2014 12:05 pm

Kelty píše:zkouším si stáhnout Evropu, ale chce to mě vytvořit pěněženku na googlu, kde chtějí spoustu údajů, nedá se to koupit jinak?

Raz som sťahoval Navionics kamarátovi do jeho tabletu cez svoj účet. Podarilo sa, ale neviem ako je to s aktualizáciou.
Uživatelský avatar
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 187
Registrován: stř lis 30, 2011 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficzech » stř zář 03, 2014 9:40 pm

Platby by mely jit bud zadanim udaju karty,ale pridat tam moznost, aby se pokazde Google ptal na potvrzeni a zadani hesla. Nebo pri telefonu na pausal to jde zaplatit z vyuctovani za telefon. Nekde jsem cetl, ze u nekterych operatoru i pres premium SMS. Urcite se da vyhledat vic informaci pri hledani "platby na google play"
Uživatelský avatar
kolovratek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 170
Registrován: pon zář 01, 2008 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Holice

Příspěvekod kolovratek » čtv zář 04, 2014 8:07 am

zprovoznil jsem na telefonu. U obyčejné verzi nemúžeš nastavovat parametry zobrazení. Co jsem psal u HD nejde u obyčejné.
Uživatelský avatar
Kelty
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: úte zář 02, 2014 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Upgrade

Příspěvekod Kelty » pon zář 08, 2014 1:48 pm

Ahoj a díky za rady. Instaloval jsem Navionics Europ do tabletu Sony Xperia. Platba se zdařila, ale jak jste napsali, nejde upgrade. :?
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8248
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Baharis » pon zář 08, 2014 11:31 pm

Pokračuji v seznamování s Navionicsem a testuji zda mě plnohodnotně nahradí komfort Garminu.

Zatím jsem došel na to jak dostat prošlou trasu do MapSource. Přeci jenom tam mám už archiv přes osmdesáti plaveb a nechtělo by se mě zakládat nový.
Takže kdo nezná, pošlu na mail, otevřu v Google Earth, uložím jako *.kmz, otevřu v RouteConvertoru a uložím jako *.gpx. A otevřu v MapSource. Nevidím tam v záznamu nadmořskou výšku, čas ani rychlost v úseku. Tím pádem ani uplynulý čas celkově a průměrnou rychlost pohybu. Je tam pouze délka úseku, kurz a pozice. No budiž. Buď se to ještě vychytá, nebo prostě musím udělat ústupek.

Nějak se mě ale nedaří zjistit, jestli lze do navigace nahrát, nebo nějak dostat kotviště. Těch mám ke dvou stovkám a nerad bych to glfkal ručně. Mínus zde vidím i to že bod zájmu na mapě je, po kliku se zobrazí podrobnosti, ale na mapě není vidět vedle ikony název.

Také si asi budu muset odvyknout na krásnou vychytávku map g2 - navigace mimo pevninu v přednastavené bezpečné vzdálenosti....

Má někdo zkušenosti trochu do hloubky programu? Ne jenom zapnout a plout? Jak jsem psal v první větě, zatím se seznamuji, zkouším, hledám.... ;)
Ještě je otázka, jaké možnosti má verze HD. :?
Uživatelský avatar
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 7074
Registrován: úte lis 08, 2005 5:21 pm
Reputace: 90
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Denis » úte zář 09, 2014 7:57 am

Plnohodnotne ti to asi nenahradí, lebo telefon na dennom svetle má mizerné zobrazenie a pri silnom slnku nie je skoro nič vidieť.
Uživatelský avatar
ficzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 187
Registrován: stř lis 30, 2011 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

50%

Příspěvekod ficzech » pon zář 29, 2014 5:54 pm

Ahoj, momentalne je mapa az do 12.10.2014 Mediterranean&Black Sea za 50% ceny, pokud si ji koupite primo z toho shopu uvnitr aplikace.

Mel bych pak dale k tomu dotaz. Stahnul jsem si tu zakladni free aplikaci a do toho tyhle mapy za polovicni cenu. Vsechno funguje,ale mapy se mi nestahly cele,ale stahuji se postupne kousky,ktere zrovna prohlizim a kdyz vypnu WIFI,tak se mi podrbona mapa nestahne vubec. Nejde nejak stahnout kompletni mapu celou najednou,abych ji pak mohl kompletne pouzivat offline?
Uživatelský avatar
Kelty
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 6
Registrován: úte zář 02, 2014 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Kelty » pon zář 29, 2014 7:49 pm

Ahoj Všem, dnes jsem stáhnul upgrade. První co jsem uviděl byla nová fotka na titulní straně, což není podstatné :) , ale změnilo se i ovládání programu a v možnostech upgradu jsem našel i nějakou možnost dopnění nastavení trasy. Zřejmě by to mělo být vylepšení, které by mělo pomoci při nastavení trasy např. na regatách. Ya 49,- Kč to stahnu a uvidíme. :mad:
Uživatelský avatar
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 96
Registrován: úte srp 09, 2011 2:00 am
Reputace: 1

Příspěvekod dexter » stř srp 26, 2015 12:52 pm

ahoj

zaujimalo by ma ako komunikuje na tablete navionics so satelitmi? cez vstavane gps ? ... alebo cez mobilnu siet ? alebo pripajate externe gps gadget nejaky ? Ak cez vstavane gps, staci nainstalovat program a funguje v pohode alebo je na niektorych zariadeniach problem ? Predpokladam, ze sa to da pouzivat ako ploter, ktory ukazuje aktualnu polohu lode ?
Ci to nebodaj pouzivate len ako zobrazovac map ?


v porovnani s http://isailor.us/ - skusal niekto ?
Oni ponukaju dozivotne free update map co je lakave.

v navionics som nasiel len, ze ked si kupim napr. boating europe HD za cca 65,- euro tak to mam na rok s update map.
Trosku je tam v tom co ponukaju neporiadok, - maju tam kde co a funkcie sa podla popisu prelinaju.
Ok ale takze pre europu je vhodne kupit asi "Boating Europe HD" ak to kupim teraz a idem uz len raz na more, a najskor pojdem o rok, budem musiet za update map navionics platit znova 65. hmm hmm


Ja viem otazky, vela odpovedi som nasiel na ich strankach , ale citam ze to tu spokojne pouziva velke mnozstvo ludi a tak asi budete vediet poradit - odpovedat.

vdaka
Uživatelský avatar
AliceKarch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 74
Registrován: úte led 15, 2013 1:00 am
Reputace: 3
Bydliště: Andalsnes - Norwegian

RE

Příspěvekod AliceKarch » stř srp 26, 2015 3:05 pm

pro DEXTER : tak tablet musí mít GPS aby jsi ho mohl použít. /jsou samozřejmě i tablety bez GPS a ty ti jsou na nic/. Většinou je tam SIFR čip.

Můj případ pro navigaci pro loď . Notebook s OpenCPN , mapy CM93 . Naplánuji trasu , uložím a přesunu do telefonu /v mém případě EVOLVEO StrongPhone Q4 - android/ v kterém je taktéž OpenCPN, takže to co vidíš na notebooku máš pak i na telefonu /popřípadě tabletu - voděodolný tablet nemám :)/ . A v telefonu mám naistalovaný i NAVIONICS. Sám vyzkoušej co ti vyhovuje .
Uživatelský avatar
dexter
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 96
Registrován: úte srp 09, 2011 2:00 am
Reputace: 1

Re: RE

Příspěvekod dexter » stř srp 26, 2015 3:17 pm

AliceKarch píše:pro DEXTER : tak tablet musí mít GPS aby jsi ho mohl použít. /jsou samozřejmě i tablety bez GPS a ty ti jsou na nic/. Většinou je tam SIFR čip.

Můj případ pro navigaci pro loď . Notebook s OpenCPN , mapy CM93 . Naplánuji trasu , uložím a přesunu do telefonu /v mém případě EVOLVEO StrongPhone Q4 - android/ v kterém je taktéž OpenCPN, takže to co vidíš na notebooku máš pak i na telefonu /popřípadě tabletu - voděodolný tablet nemám :)/ . A v telefonu mám naistalovaný i NAVIONICS. Sám vyzkoušej co ti vyhovuje .


ok, dik. Vidim, ze v tomto mi asi nikto neporadi, takze kupim Navionics aj iSailor a nahodim aj Opencpn - vyskusm a uvidim.

Samozrejme skusim, ale Opencpn ti funguje pod androidom s vstavanym gps v pohode ?
Uživatelský avatar
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 292
Registrován: sob pro 15, 2007 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Hostivice

Příspěvekod rb » stř srp 26, 2015 3:21 pm

Pořídil jsem si Boating Europe teprve nedávno (někdy před loni) a žádný poplatek to nechtělo. Od té doby se to aktualizovalo několikrát a nic, přeinstaloval jsem i tlf tak taky ne ( včetně rootu ). Tady si myslím, že problém nebude.

S isailor jsem to mohl srovnávat jen na applu, který měl spoluiNámořník sebou. Nevím jestli to bylo způsobeno mým zařízením za pár švestek, ale přišel mi isailor drobet lepší. Co se týká například náměrů i plynulosti přiblížení mapy. Na druhou stranu jsem rychleji získal informace o světlech při noční plavbě. K funkčnosti mého tlf níže. Mapy jsou ke stažení podle oblasti, kterou jsi si zakoupil kolikrát chceš, použiješ je však jen v navionicsu.

Boating Europe a jsem přesvědčen že i ostatní SW podobného ražení používají primárně vestavěnou GPS. Nicméně na mém tlf. se výrobce vyřádil a gps ukazuje s přesností pár desítek metrů, mám podezření že to může být i nějaká stovka. Což moc pro navigaci na moři není. Tak jsem si pořídil externí gps od garmina a tu jsem přes bluetooth připojil k tlf. Technicky je to tak, že ať už vnitřní nebo externí gps komunikují přes nějaký vnitřní port pomocí nmea protokolu, ze kterého získávají potřebné informace o poloze. Bohužel, spojení s externí gps, se ukázalo poněkud nepraktické. Zejména pokud vypadlo v nejnevhodnější okamžik. Touhle cestou tedy nee. Externí gps jsem připojoval i k notebooku s opencpn, to fungovalo docela spolehlivě, nakonec jsem však více používal gps plotr dole v lodi (na chartrovce). Pro přehled pak papírové mapy, asi je mám pořád raději.

Ještě k té gps, předpokládal jsem že v dnešní době budou vestavěné gps na solidní úrovni. Bohužel nejsou, předtím než tedy pořídíš nějaký foun doporučuji si ověřit její schopnost přesně zaměřit pozici.

edit: co platí o tlf platí i o tabletu, pokud máš tablet bez gps teoreticky ho můžeš připojit k externí gps
Uživatelský avatar
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1339
Registrován: pon lis 26, 2012 1:00 am
Reputace: 62
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Jarda885 » stř zář 30, 2015 4:38 pm

Používám Navionics Europe na iPhonu asi čtyři roky.
Poslední dva roky nevím, jak smazat uložené trasy. (tracks)
Prosím, poraďte.
Dík.
Uživatelský avatar
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1339
Registrován: pon lis 26, 2012 1:00 am
Reputace: 62
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Jarda885 » stř zář 30, 2015 4:53 pm

Teď na mne Navionics vypláznul hlášku: "Europe Advanced Features subcricption expires in 21 days"
Dále mi to nabízí zakoupení celé Evropy za 19,99 EUR.
Znamená to, že se zastaví aktualizace map, pokud nezaplatím znovu pálku peněz?
Nebo jak tomu mám rozumět?
Díky za vysvětlení.
Uživatelský avatar
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 625
Registrován: pát srp 10, 2007 2:00 am
Reputace: 2
Bydliště: Zvolen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » stř zář 30, 2015 9:08 pm

Mne to už píše dávno, ignorujem to.
Uživatelský avatar
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 307
Registrován: pon led 12, 2009 1:00 am
Reputace: 9
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod mozeg » čtv říj 01, 2015 2:18 pm

Co ja viem pri prvom zakupeni mas aktualizacie zadara na 1 rok, nasledne sa plati tusim vzdy na jeden rok.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8248
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod Baharis » čtv led 14, 2016 8:26 pm

► Zobrazit pointu

Pojďme JaOCZ raději sem, tady se to bude lepší hledat. 8)

Nepodařilo se mě asi dostatečně proniknout do služeb a nastavení. Jestli můžeš, popiš mě/nám čemu nerozumím.

- Tu příčnou odchylku jsem nenašel. Kudy?
- Kotevní alarm. DTTO
- MOB. DTTO
- Jednotlivé POI samozřejmě ano, ale já jenom svých navštívených kotvišť mám přes 200. S poznámkami o způsobu kotvení, službách v zátoce..... Způsob jak nahrát do Navionics dle mého neexistuje a dávat do každého zařízení by byla pakárna. U Garmina jednoduše zedituji a nahraji.
- Zaslání záznamu trasy je také pakárna přes mail a záznamy nezobrazují skoro nic. Jenom délku úseku a kurz. Informace o datumu a čase v daného úseku, rychlostech v úsecích, v terénu nadmořská výška, nic z toho tam není.

Díky za případnou pomoc :)
Uživatelský avatar
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 380
Registrován: pon srp 15, 2011 2:00 am
Reputace: 25
Bydliště: Nymburk

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod jajarin » čtv led 14, 2016 8:47 pm

nevím jak vám funguje Navionocs, mám Samsung s5mini, když si na mapě navionicsu najedu a zvětším určitou oblast, tak mi tam veškeré detaily zůstanou uchovány. Prostě se tam oběví detaily námořních map.Takže si musí člověk dávat pozor co zvětšuje , aby mu stačila paměť telefonu. Přiznám se je to nějak kreknuté , jsem jen konzument. Dá se to i neinstalovat na jinej telefon.
Uživatelský avatar
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 581
Registrován: pon dub 20, 2015 2:00 am
Reputace: 81
Kontaktovat uživatele:

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod JaOCZ » čtv led 14, 2016 9:33 pm

Baharis píše:
► Zobrazit pointu

Pojďme JaOCZ raději sem, tady se to bude lepší hledat. 8)

Nepodařilo se mě asi dostatečně proniknout do služeb a nastavení. Jestli můžeš, popiš mě/nám čemu nerozumím.

- Tu příčnou odchylku jsem nenašel. Kudy?
- Kotevní alarm. DTTO
- MOB. DTTO
- Jednotlivé POI samozřejmě ano, ale já jenom svých navštívených kotvišť mám přes 200. S poznámkami o způsobu kotvení, službách v zátoce..... Způsob jak nahrát do Navionics dle mého neexistuje a dávat do každého zařízení by byla pakárna. U Garmina jednoduše zedituji a nahraji.
- Zaslání záznamu trasy je také pakárna přes mail a záznamy nezobrazují skoro nic. Jenom délku úseku a kurz. Informace o datumu a čase v daného úseku, rychlostech v úsecích, v terénu nadmořská výška, nic z toho tam není.

Díky za případnou pomoc :)


Ahoj,

u Navionicsu to ted nebyzkousim, ale iSailor - viz foto:

MOB

image.jpg


Anchor Watch

image.jpg


Cross track

image.jpg


S POI mas asi pravdu, ze tam davkove nejdou.

U Navionics je urcite prehled trasy v grafu. Na svem iPadu ho ted nemam nainstalovany, ale dival jsem se na to loni na mori u kamarada a dohadovali jsme se, ktera vlna byla nejrychlejsi :)

H.
Uživatelský avatar
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 581
Registrován: pon dub 20, 2015 2:00 am
Reputace: 81
Kontaktovat uživatele:

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod JaOCZ » čtv led 14, 2016 9:40 pm

Tak ho tam mam, jen dobre hledat :)

Profil trasy je zde:

image.jpg


Ale je pravda ze pri exportu se to asi nevygenruje.

MOB tlacitko to asi skutecne nema :(

H.
Uživatelský avatar
Baharis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 8248
Registrován: pon kvě 01, 2006 12:19 pm
Reputace: 156
Bydliště: Lužice u Hod.
Kontaktovat uživatele:

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod Baharis » čtv led 14, 2016 9:49 pm

No jo.... :hmm:
Když já vůbec nevím (do teď) čo to také iSailor je. V každém případě jsem mluvil o Navionics a takové obrazovky co jsi postnul vidím poprvé. Navionics je podle mě o něčem úplně jiném.
Co je shodné v tom mém výčtu je asi to počítání vzdálenosti (čas si nejsem jistý) a ta línie skutečného pohybu. Ostatní v tom výčtu rozdílu si myslím že sedí.

Jajarin: Ano, to je asi přirozená vlastnost Navionics. Já si tedy celou oblast kde se budu nacházet stáhnu doma na Wi-Fině. Přes Menu-Download Map vyberu posuvným obdélníkem oblast a stáhnu. Pak si na lodi dávám pozor, abych se nepřibližoval k mapě v místech která nejsou stáhnutá. A když, tak vypínám data. Jinak stahuje jak vzteklý.

EDIT:
JaOCZ: Nemyslel jsem profil, ale záznam trasy s podrobnými údaji. Ukážu na obrázcích ten obsahový rozdíl.

Garmin.........................................Navionics
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 581
Registrován: pon dub 20, 2015 2:00 am
Reputace: 81
Kontaktovat uživatele:

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod JaOCZ » čtv led 14, 2016 9:59 pm

Trochu jsem to zamotal. Ty prvni obrazky jsou z iSailor (aplikace puvodne jen pro iPhone/iPad, nyni uz i android). Ten posledni obrazek je Navionics na iPadu. To bys tam mel mit.

H
Uživatelský avatar
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 581
Registrován: pon dub 20, 2015 2:00 am
Reputace: 81
Kontaktovat uživatele:

Re: Navionics Marine - Evropa

Příspěvekod JaOCZ » čtv led 14, 2016 10:01 pm

Uz rozumim. To jsem nikdy nezkousel. Napis mi email, poslu Ti zaznam trasy z toho iSailor (umi to KMZ, KML a GPX).

H.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host