Generovani lodniho deniku

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

SamElanius
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Generovani lodniho deniku

Příspěvekod SamElanius » ned dub 28, 2019 10:32 pm

Dobry den,
jsem uplne zelenej jachtar, na mori jsem byl parkrat, ale chtel bych si vest z kazde, byt male plavby, denik. Proto jsem si udelal maly programek na jeho generovani. Nejde o elektronicke vedeni lodniho deniku, opravdu jde jen o pripravu tiskopisu na danou plavbu. Chapu ze o jeho vzhledu ma kazdy uplne jinou predstavu, ale pokud by byl jen jeden clovek co toto vyuzije, bude dobre, ze se podelim.

Program naleznete na adrese:
http://christine.berescak.cz:8180/index.xhtml

Cely denik je inspirovan denikem Pavla Kocycha, ktery me pripravil na jachtarske zkousky a zahrnuje veci z cruising deniku na www.yachtmeni.cz. Za toto jim velice dekuji.

Aktualne je na tom oddelano cca tyden prace a stav by se dal oznacit jako BETA test. Sam vim o spouste veci, ktere budu dale vylepsovat (viz seznam nize), nicmene pokud by nekdo mel chut program pouzivat a neco mu zde chybelo, urcite napiste bud sem nebo me na email. Pokud napisete "mohl by jsi pridat kolonku x do strany y" nebo "v priloze ti posilam nacrt noveho listu, ktery by bylo vhodne zapracovat" budu to implementovat mnohem snaze a rychleji nez "bylo by fajn kdyby jsi tam nejak dodelal tema XY".

Pokud budete pri priprave do jednotlivych listu vkladat obrazky je v dane sekci nutne je nejdrive uploadnout (v kazde sekci zvlast). Vase data si aplikace drzi po 30 minut. Nejsou ukladana do zadne DB.

Vystupem je jeden HTML soubor, ktery ma embedovane obrazky (vse v jednom). Vzhled je pripraveny tak, aby se listy daly svazat krouzkouvou vazbou.

Upravy ktere budou nasledovat(priblizne v tomto poradi)
- Uprava zadavani - aby se pri uploadu vzdy nerefreshla cela stranka
- Uprava sablony - nekde trochu pretekaji velke obrazky -> orezavat je
- Presun na intuitivnejsi adresu
- Resetovaci tlacitko
- Listy s vedenim vydaju
- Listy s rozdelenim sluzeb
- Moznost nacitani map a souradnic pres vyber primo v nejake mape
- Moznost vse vyexportovat a pote nacist - toto az ustalim vse ostatni

Snad toto nekomu pomuze a pro pripadne hlaseni chyb nebo navrhy na zmenu se na me smele obracejte
berescak.v@gmail.com
https://www.facebook.com/vojta.berescak
HoPrahok
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Re: Generovani lodniho deniku

Příspěvekod HoPrahok » úte dub 30, 2019 3:13 pm

Mně se to líbí, vyzkouším. Díky za iniciativu

Zpět na