mobilni internet

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, Pepa, windward, vilma

Uživatelský avatar
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 821
Registrován: úte lis 30, 2010 1:00 am
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

mobilni internet

Příspěvekod bozakafka » pát kvě 16, 2014 9:54 am

Mam jednu prosbu na pocitacove vyspele hlavy na tomto foru. Koupili jsme nasemu lodnimu kucharovy vodafon mobilni internet do pocitace. jenze potiz egyptsky dongl se nekamaradi s windows 8. a jak to vypada treti civilizace nam nejak nedokaze poradit. propada mi ze osmicky nemaji ovladac. (ZTE technologies driver msn) zkousel jsem ho najit ale pokazdy kdyz se ho pokousim stahnou tak ni to hnoji pocitac jinymi programi. Vubec nemem paru jak novy driver nainstalovat a nebo jak tento problem vyresit. Nemate nekdo s timto probleme zkusenosti jak dongl rozchodit. predem dekuji za kazdou radu.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 626
Registrován: pon kvě 02, 2011 2:00 am
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » pát kvě 16, 2014 5:37 pm

možná by bylo dobrý, kdyby jsi uvedl co za usb modem používáš.
Uživatelský avatar
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 296
Registrován: sob pro 15, 2007 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Hostivice

Příspěvekod rb » pát kvě 16, 2014 7:19 pm

Bez typu modemu to půjde fakt těžko. Nicméně, pokud máte při ruce stroj s windows 7 a ty si ovladač nainstalují, lze tento ovladač vypreparovat a použít v osmičkách. Na zálohování ovladačů existuje šikovný prográmek. Některé 3G modemy mají v sobě úložiště, kde mají uloženy ovladače, doporučuji zkontrolovat zda je přítomen. (Né Hliník, ten se vodstěhoval do Humpolce). Někteří výrobci HW nevytvořili vcelku záměrně ovladače pro W8, aby jsi si koupil nový HW, předpokládám, tedy že jste asi koupili nějaký výběhový typ za pár mincí tamnější měny. Holt stane se.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2286
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 12
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pát kvě 16, 2014 9:18 pm

Vloni me odesel NB ke kteremu jsem pripojoval telefon NOKIA. Resit jsem to zacal az ted....a s novym NB me to nejde. Syn pouziva dongl do USB O2 a tak jsme tam vyzkouseli ruzne SIM a vsechny dostupne co mame v tom jdou a po propojeni do meho NB s XP se to nainstalovalo a beha to. Porad se to tvari jako O2, ale pripoji se to k tomu jaka je tam SIM. Stoji to u O2 1000 kc.
Uživatelský avatar
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 821
Registrován: úte lis 30, 2010 1:00 am
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » sob kvě 17, 2014 12:26 am

rb píše:Bez typu modemu to půjde fakt těžko. Nicméně, pokud máte při ruce stroj s windows 7 a ty si ovladač nainstalují, lze tento ovladač vypreparovat a použít v osmičkách. Na zálohování ovladačů existuje šikovný prográmek. Některé 3G modemy mají v sobě úložiště, kde mají uloženy ovladače, doporučuji zkontrolovat zda je přítomen. (Né Hliník, ten se vodstěhoval do Humpolce). Někteří výrobci HW nevytvořili vcelku záměrně ovladače pro W8, aby jsi si koupil nový HW, předpokládám, tedy že jste asi koupili nějaký výběhový typ za pár mincí tamnější měny. Holt stane se.


Je to vodafone mobile br. k4201-z. na krabici sice uvadej ze je komp. s w8 ale proste jen na krabice.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 626
Registrován: pon kvě 02, 2011 2:00 am
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » sob kvě 17, 2014 9:31 am

A jak jsi poznal, že to nekamarádí s win8? postupoval jsi podle návodu na instalaci v systému W8? W8 si na to stáhnou ovladače automaticky.
Uživatelský avatar
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 2383
Registrován: ned bře 02, 2008 1:00 am
Reputace: 4
Bydliště: Praha

Příspěvekod tataS » sob kvě 17, 2014 10:15 am

Jo to si stáhnou ale jak, když se to nepřipojí k internetu. Napřed se ten dongle musí bavit s tím NTB a potom s tou Sim kartou aby se dostal na internet.
U Vodafonu v HR jsem musel nejdříve novou Sim kartu na internet nejdříve saktivovat v telefonu zavoláním na nějaké jejich číslo a potom to oni zaply do
24hod. (Teď to snad již jde i z toho NTB dle jejich nových stránek na netu ale ještě jsem to nezkoušel, protože tam mají kde všude funkční Wifi a tak si
již tu jejich Simku nekupuji.)
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 626
Registrován: pon kvě 02, 2011 2:00 am
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » sob kvě 17, 2014 10:35 am

tak pro upřesnění.

Simkarta: Funguje v jiným telefonu? Tím se zkontroluje, jestli je aktivní a jestli má vůbec přístup k netu.

Modem: Není to dongl, ale dongle. Ovladače pro win8 se stáhnou samy z netu. Stačí se někde připojit k wi-fi. Modem bývá většinou blokován jen pro simkartu providera, od kterého jste ho koupili. Pokud se modem prodává bez sim, tak by neměl být blokován na žádnýho operátora. To jde vyřešit nahráním jiného firmwaru.

Návod: postupujete dle návodu pro připojení s win8.

ubuntu/linux: Po spuštění z liveCD nebo flešky jde modem okamžitě používat, nemusí se nic řešit. Pokud nevíte, že modem funguje, tak je dobré ho takto vyzkoušet.

Obslužný software: Pokud je instalován ovladač, tak se přes tento program připojíte. Ale může v tom být zádrhel, že jsou nastavená špatné přístupové údaje, jako APN, tel. číslo. atd. Zkontrolujte si tyto údaje. Dodany software nemusí podporovat sim karty druhých operátorů. Program Mobile partner můžete použít místo toho Vašeho.


Když si zlomíte nohu, jdete k doktorovy, když potřebujete vyměnit okna, zavoláte oknaře. Proč se pouštíte do těchto věcí a je vám líto dát 400Kč za 20minut práce na počkání v každým druhým servise PC?

Místo toho dotaz. Nejede mi auto. Nevíte co s tím je? Nestalo se to už někomu, že by mi poradil? Navíc podezřívám božu, že je to cizinec co používá translator, protože to není ani česky.
Uživatelský avatar
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 296
Registrován: sob pro 15, 2007 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Hostivice

Příspěvekod rb » sob kvě 17, 2014 12:43 pm

Je to vodafone mobile br. k4201-z. na krabici sice uvadej ze je komp. s w8 ale proste jen na krabice.

Myslím, že bych nepodezříval výrobce, že by uváděl zcela mylné informace na krabce. První co udělej, jak píše M výše, je že někde v maríně připojíš kompjůter k internetu. Třeba přes wifi. Ověříš, zda je připojen. Pak strčíš modem /dongle/ do usb, W8 by si měly stáhnout ovladač z internetu. Občas se stává, když se s tím takhle laboruje, že si (w) nainstalují nějaký ovladač, který si se zařízením nerozumí. Pak se musí ve správci zařízení ovladač odinstalovat a akci provést znovu. Pokud tohle nepomůže, obvykle se musí ovladač nainstalovat ručně. To je však vyšší dívčí a otázkou je, zda je v posádce někdo vybaven potřebnými znalostmi. To je pak časově jednodušší a možná i finančně efektivnější si zajít do toho servisu. Dej info jak jsi pokročil.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2286
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 12
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob kvě 17, 2014 12:49 pm

K aktivaci internetu. U vetsiny operatoru jde internet zablokovat a spusti se bud zavolanim operatorovy a nebo zaslanim bezplatne SMS. To zablokovani se me hodilo kdyz jsem spoustel v telefonu GPS, tak se to pripojovalo k internetu a zralo to penize. Kazdy operator to ma jinak, vetsinou to funguje tak ze kdyz neni zakazany internet tak se to po pripojeni zapne na jeden den, coz pri dlouhodobejsim pripojeni vyjde draz. Z telefonu jsem si to zaslanim SMS dokazal aktivovat na den, tyden. Jak je to z toho dongle nevim. Kdyz jsem si to z telefonu aktivoval na den, tyden a neodhlasil to, tak se to samo po dni, tydnu znova aktivovalo a strhlo penize i kdyz jsem se nepripojil...tak pozor. Jak to funguje z toho dongle, nevim, jeste to nemam. Ty hlavni operatori Vodafone, T-Mobile a O2 maji brozurky kde to je popsano. Ja si proto poridil mobil.cz kde mjem internet zadarmo a tak to resit nemusim. Jsou to ale pacholci, co nenajdes na jejich samoobsluze a zavolas, je 20 kc pryc. I ten mobil.cz ma nejake balicky internetu placene a jde to cerpat v zahranici. Ale zase pozor na ty ruzne operatory, mivaji volani v zahranici i nekolikrat drazsi. Proto je u nas vic SIM jak obyvatel....

Jak zapinat internet z telefonu se najde na jejich WEBech, i pri pripojeni internetu telefon funguje na volani a tak bych se pokusil telefon sprahnout s internetem.

Ten FUP byva malej a po vycerpani mto jede pomalu, je spatne stahovani a zasilani souboru, ale k pripojeni na WEB to jde a kdyz se pripojim na WEB odkud me prichazi informace o stanicich ( i desitky za minutu ) vydrzi to pripojene cely den. Na to pomale pripojeni staci.
Jinak aby si clovek prikupoval FUP.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Když si zlomíte nohu, jdete k doktorovy, když potřebujete vyměnit okna, zavoláte oknaře. Proč se pouštíte do těchto věcí a je vám líto dát 400Kč za 20minut práce na počkání v každým druhým servise PC?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

S tema servisama.....prestalo me to chodit v telefonu NOKIA, tak jsem zasel do jednoho kramku s mobilama kde to opravuji, ani se na to nepodival, tak jsem zasel do servisu NOKIA, tak to alespon pripojil k PC a zkontroloval SW v telefonu, je OK a dal ho to nezajimalo. Tak bych asi musel obejit cele mesto. Ten fesak u ktereho jsem telefon koupil a v pohode to rozchodil, kram zavrel. Kdyz prijdu na misto treba jsem byl u Vodafone, tak kdyz ten bazmek neni jejich nezajima je to. Koukejte v telefonu vam internet jde...ze nejde v NB je jim jedno.
Beda
radioamatér
radioamatér
Příspěvky: 2286
Registrován: pon pro 01, 2008 1:00 am
Reputace: 12
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob kvě 17, 2014 3:36 pm

TAK ZKUSIM TOHLE

http://www.alza.cz/tp-link-ma260-d486832.htm

PISOU XP/VISTA/W7

A LZE TO 68 KC VRATIT......
Uživatelský avatar
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 821
Registrován: úte lis 30, 2010 1:00 am
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » sob kvě 17, 2014 4:06 pm

rb píše:Je to vodafone mobile br. k4201-z. na krabici sice uvadej ze je komp. s w8 ale proste jen na krabice.

Myslím, že bych nepodezříval výrobce, že by uváděl zcela mylné informace na krabce. První co udělej, jak píše M výše, je že někde v maríně připojíš kompjůter k internetu. Třeba přes wifi. Ověříš, zda je připojen. Pak strčíš modem /dongle/ do usb, W8 by si měly stáhnout ovladač z internetu. Občas se stává, když se s tím takhle laboruje, že si (w) nainstalují nějaký ovladač, který si se zařízením nerozumí. Pak se musí ve správci zařízení ovladač odinstalovat a akci provést znovu. Pokud tohle nepomůže, obvykle se musí ovladač nainstalovat ručně. To je však vyšší dívčí a otázkou je, zda je v posádce někdo vybaven potřebnými znalostmi. To je pak časově jednodušší a možná i finančně efektivnější si zajít do toho servisu. Dej info jak jsi pokročil.



Pokrocili jsme a to s velikym dobrodruzstvim. Vcera jsme sebrsli odvahu a vyrazili do nejiste alexandrie resit problem. Z pocatku mne to pripadalo jak v te pisni ........vedro ma diru tak ji ucpi...... v prvnim vodafonu se snazili o prvni zazrak a podle zkusenosti z tehle zeme se tu nedeji zazraky na pockani. Takze po mnoho experimentech pokus omyl chyba a ztrate hodiny jsme vycouvali z boje s adresami zkusenejsich pocitacovych matadoru. Nezbylo na nic jineho nez si najmout osobniho taxikare a vyrazit hloubeji do tretiho sveta. Dalsi technik tentokrat v carefouru sel cestou vise popsanou. online podpora zrejme zde online nepodporuje, protoze po hodine dalsich pokusu a litru potu v pocitaci z cela technika jsme opet utikali z boje. Nicmene jsme dostali dalsi listek s adresama a velmi usluzny taxikar nas nakonec odvezl do ACC.....alehandrie compiuter club. No musim ric ze to tam vypadalo jako ve veline NASA. Jakmile vydeli kluci z klubu ponekud exoticke cizince tak vznikl neco jako dokonali team work. Asi po polhodinove hlasite arabske porade se na jirkuv comp sesypal team a zacla mise dongel. Co se z pocitacem odehravalo mne fakt neni jasny a asi jasny nikdy nebude. Tak trochu mne to pripadalo jako komicke divadlo. Po dvou hodinach akce a zoufalosti kuchare jez se loucil se svim pocitacem v jeho puvodni podobe nakonec dongl kluci rozdejchali. Pri pokusu se skromne zeptat jak se jim to podarilo mne obdarovali odpovedi...........oh oh oh soo tricky. Takze vim tricky kulovy, ale pocitac chodi a dokonce si Jirka pochvaluje ze mu odstranili i predesle trable. Rekapitulace....20eur puldne taxi a20eur baksis v klubu. Stale jsem presvedceny za to jde snadneji online, ale nejsem pocitacove natolik vzdelan abych se v tom vrtal. Jinak moc vsem dekuji za radu, vim ze mi to neda a bude se online pokouset rozchodit dalsi dva pocitace co tu mame.
Uživatelský avatar
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Příspěvky: 296
Registrován: sob pro 15, 2007 1:00 am
Reputace: 5
Bydliště: Hostivice

Příspěvekod rb » sob kvě 17, 2014 4:27 pm

:good: I tak lze.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 626
Registrován: pon kvě 02, 2011 2:00 am
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » sob kvě 17, 2014 7:12 pm

za ty peníze jste mohli mít nějakej normálni dongle. No ale asi by zase nefungoval. Jsi měl říct, že jsi v egyptě. Nemam rad win8

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host