Samolepka vlajky ČR na hlavní plachtu.

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

eassy
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Samolepka vlajky ČR na hlavní plachtu.

Příspěvekod eassy » čtv kvě 12, 2016 7:40 pm

Zdravím momentálně řeším to, že si chci nalepit na hlavní plachtu samolepky ČR. Ale bohužel ve velikosti 50X 30 cm jsem nikde neuspěl. Takže si je budu muset nechat vyrobit na míru. Z firmy mi přišla ale odpověď, že samolepka nebude tak pružná, aby vydržela stále ohýbání. Máte někdo s tímhle zkušenosti jaký materiál použít. Popřípadě kdyby se daly někde rovnou koupit. Předem díky za odpověď!
Clouseau
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 34

Re: Samolepka vlajky ČR na hlavní plachtu.

Příspěvekod Clouseau » čtv kvě 12, 2016 8:28 pm

proč na plachtu?
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » čtv kvě 12, 2016 8:30 pm

Ahoj, tady označení země na plachty šije výrobce plachet. Je to samolepící látka která je většinou i přišitá na kraji. Možná Ti poradí třeba pan Fiala. Česko má znak CZW - Tschechische Republik. Vlajku na plachtě jsem ještě nikde neviděl. Tady se má vyvěsit vlajka s východem slunce ale nejdřív v 8 hodin a sundat se západem slunce, nejpozději ve 21 hodin. Když budeš bez plachty tak bude vlajka kde? Jak budeš zdravit třeba vojenskou loď? Spustíš a vytahneš plachtu? Kam s vlajkou je ve vlákně Kam sním. Nějak tomu nerozumím.
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » pát kvě 13, 2016 4:28 am

Pavel-Sulc píše:........ Česko má znak CZW - Tschechische Republik. .......

CZW si nevzpomínám, že bych viděl.
CZE vidívám.
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » pát kvě 13, 2016 5:03 am

Ahoj Jardo, máš pravdu, našel jsem to na internetu a je mi to divný. Možná chyba tisku. CZE je asi správně.
Našel jsem to tady:
http://www.esys.org/regatta/kennzeic.html
Ahoj Pavel
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát kvě 13, 2016 11:27 am

Jasný překlep.
Na klávesnici je E hned vedle W
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát kvě 13, 2016 11:53 am

K nalepování na plachty se používá tenký dacron. Dá se koupit s již nanesenou lepící vrstvou po jedné straně v páskách (používají se k opravě plachet) nebo listech (používají se například k vyřezávání čísel na plachty). Nalepit kvalitně větší plochu je téměř neřešitelný problém, protože se lepí rozvinutelná plocha na sférickou. Osobně mám velmi dobrou zkušenost i s kvalitní gafou, ze které jsem kdysi zimprovizoval závodní číslo na plachtu. Drží už osmý rok.

Nalepit vlajku na plachtu je velmi neobvyklé, protože plachetnice má nést státní vlajku samostatně a na čestném místě, za které se považuje buď samostatná žerď nad kormidelnou, nebo vratiráhno plachty na posledním stěžni. Jediné použití státních barev (nikoliv přímo vlajky), které bývá častěji k vidění, jsou spinakry a genakry v kombinacích státních barev.

Písmenné označení CZE, stejně jako trojpísmenová označení jiných států, se používá jako součást identifikátoru při závodech. Není samozřejmě nijak zakázáno plácnout si to na plachtu z vlastního rozhodnutí a jakkoliv, ale při účasti v závodech dle pravidel ISAF je použití, podoba a umístění identifikátoru regulováno pravidly.
eassy
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod eassy » pát kvě 13, 2016 4:18 pm

Já se ale neptám na to jestli si můžu nalepit na plachtu samolepku vlajky. Ptám se akorád jestli si to tam někdo nelepil a nechal si to vyrábět toď vše. A na to co si nalepím na plachtu muže byt každému uplně jedno, když je to určeno na rekreační jachting. Jinak v příloze zasílám foto jak to někdo má.
Přílohy
cb757_25376290280_b3dc5962ad_h.jpg
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát kvě 13, 2016 5:07 pm

To, co odkazuješ, je velmi speciální použití státního symbolu na plachtě závodního plavidla v průběhu závodu nebo tréninku. Obecně platí, že při závodech, byť na cizích vodách, není nutno vyvěšovat vlajku, pod kterou loď pluje. Z praktických důvodů to ani na některých typech závodních plachetnic (také na Finnu, jehož plachta s největší pravděpodobností je na fotografii) není možné.
Před několima málo lety přišli pořadatelé mezinárodních závodů takovýchto plachetnic, které za plavby nemohou nést státní vlajku, s nápadem umístit symbol země na plachtu. Pokud mne neklame paměť a logický úsudek, objevilo se to poprvé na některé olympiádě, která je vlatně soutěží jednotlivých zemí, nikoliv individuálních sportovců; o jednotném a přiměřeně důstojném užití státních symbolů v tom případě rozhodl Mezinárodní olympijský výbor.
Mýlíš se v názoru, že nikomu nic není do toho, kde a jak státní symboly použiješ. Jejich užívání se řídí zákonem, kterému podléhá i plavidlo plující pod českou vlajkou.
Závěrem poznamenávám, že tón, který jsi pro svou reakci zvolil, zřejmě není tím nejsprávnějším způsobem, jímž se lze dobrat laskavosti od ostatních uživatelů tohoto fóra.

Obrázek

Zpět na