Petice za čistou vodu střední Vltavy

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř říj 19, 2011 5:46 pm

Lucifer píše:máme plastovou jímku 3,3 kubíky a několikrát do roka k nám jezdí fekál.

No vidíš. Tak jestli chceš pro EKOLOGII skutečně něco udělat, tak se vyprdni na petice.
Vykopej díru na ještě jednu jímku a nech tam za poplatek ty potřebné okolo, ten odpad vylít (přečerpat).
Nebo kup rovnou fekál. Můžeš fungovat pro celou přehradu. Nebudeš mít konkurenci. Uděláš něco praktického pro ekologii a ještě na hovně zbohatneš.
A jak pravil jeden Římský císař, ty peníze, vůbec nesmrdí. ;)
Tak hodně úspěchu, Lucifere :)
alffa
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř říj 19, 2011 6:32 pm

JK píše:No jasně kam to de z tý čističky?

Protože, cituji z petice:

1. Nárůst množství živin ve vodě (eutrofizace)
Příčinou je řada špatně fungujících ČOV (čistíren odpadních vod) a zřejmě i nedostatečná kontrola ze strany některých inspektorů ČIŽP, kteří vadný stav tolerují.
konec citátu.

když podél zhruba 150 km vodního toku, v létě spláchne deně cca 1 milion lidí...
no tak v tom bych se teda radši nekoupal.
Mimochodem podle Doc.Ing. Blahoslava Maršálka Csc jsou sinice ve vodě zcela normální jev.

a mimochodem, tenhle spolek by měl taky zakázat srát do vody všem rybám, labutím, kachnám, rackům, škeblím a šnekům, kterjech tam je na stovky tun. :mad:

tohle je akce primárně na zákaz lodí a nikdo mi to nevymluví :whist: není to zdaleka poprvé :gun:
karel
Macher
Reputace: 14

Příspěvekod karel » stř říj 19, 2011 6:41 pm

Kotvíme s hausbotem a lodí v zátoce na slapech , máme jako většina lidí zde chemické záchody a úplně normálně se koupeme klidně i hned u lodí :D . Vzhledem k tomu že na lodi dlouhodobě nebydlíme tak nemám problém odvést spodní tank a vylít doma do žumpy .

Pakliže by byla možnost likvidovat obsah toalety někde přímo na slapech tak bych to samozřejmě uvítal , i za poplatek .

Petici podepsat nechci protože nechci zažívat to samé co moje babička který nejřív zakázali jezdit na motor a pak jim zakázali i být na vodě , to sice cca za dva roky zrušili ale mezitím nám pro změnu nějací hodní lidé ukradli hliníkový člun .

Mě se pro změnu nelíbí že na slapech vyrůstají domečky hodně blízko u vody a ty trubky co je tam maj tak mají dojem že jim patří břeh a mají spoustu keců na lidi kolem , že tam nemůžou procházet , nemůžou kotvit a tak různě .

Ekologie klidně , ale každej aď začne sám od sebe a svých dětí , třeba ty následující generace díky tomu budou lepší ;) .
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř říj 19, 2011 7:33 pm

v návrzích opatření se nikde nepíše např. o nutnosti zřízení stanic pro odčerpání lodních jímek, doplnění pitné vody a dalším potřebným servisem. s loděma nadále nepičítaj :crazy:
taky by byla zajímavá kontrola nepropustnosti žump u chat podél břehu. bezpečně má každá druhá přepad a trativod. dost dobře vím, jak se to staví
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » stř říj 19, 2011 7:57 pm

Mě se toho nelíbí mraky, ale bohužel musím Luciferko říci, nepodepíšu.
Četl jsem to ráno a nechal tomu den na roztřídění, mě ta petice příjde strašně povšechná, taková jako že si tam každej něco najde. Navíc jsou v ní věci s kterými úplně nesouhlasím a pak to podepsat nemůžu, snad kdyby se to rozdělilo na jednotlivá témata, takhle je toho moc najednou a návrh řešení v podstatě žádný, co na tom mám odsouhlasit? Reakcím se nedivím, řešit se to určitě nezačne od temelína, rybáři maj svoje svazy, povodí je zkostnatělá instituce a tak se půjde nejschůdnější cestou, naočkovat lidi proti lodím a starousedlíkům, což si pak proplatí zas jen bohatí. Důležitější by byli vymahatelné zákony, tam kde již jsou důsledné dodržovaní a tohle se týká úplně všech vstupů které jsou za problémem uvedeny.
K čistotě musím napsat, že to není jako bylo. Letos jsem viděl věci které jsem nikdy na řece neviděl, bylo to u proudů z přítoků a odrazovka ve Velký něco nehoráznýho. Pamatuji si doby kdy byla voda hodně špatná i doby kdy se podstatně zlepšila, pamatuju si pstruhovku na Kamýcké nádrži i relativně nedávnoudobu kdy se vrátili k mostu raci, to je ale zase pryč.
Zvýšená teplota určitě škodí a to nejen vodě, mikroklima se mění i s pár stupni a to že přehrady spodní vodu promelou není řešení. Jedno je jak píše Karel, začít u sebe a svých dětí a taky okolí, starší lidi nikdo neposlouchá, všichni všechno ví z internetu a z lidí se zkušenostma dělaj nepřizpůsobivé, nebo přihlouplé tlachali, protože jim to vyhovuje.
Jo a v tý petici není nic o solení a svodech dešťovky ze silnic přímo do vody, tam by se teprv našlo slaných stupňů a věcí co by se do řeky nikdy nedostaly.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » stř říj 19, 2011 9:10 pm

Marksi, Karle děkuji.
Sice nepodepíšete, ale do toho já přece nikoho nenutím. Vaše příspěvky jsou však normální a nepřipomínají křik potrefených hus. Dá se případně takto diskutovat. Již jsem ztrácela naději, že se najde někdo rozumný.
Mně petice také přijde taková polovičatá, alespoň někdo má však snahu. Poločerné stavby taky kritizují, příbytky u břehů také, špatné nebo chybějící čističky tam jsou také.
Mimochodem naproti nám přímo u břehu vyrostl obr dům, tak jsme byli zvědaví, kdo tam dostal stavební povolení. A hádejte kdo? Bezdomovec s bydlištěm na úřadě Prahy 2. Ejhle!
A kousek dál po proudu má svou "chatičku" jeden dnes již zase známý politik. Břeh až k vodě má náležitě upraven - zídky, chodníčky... Tak jsem si vzpomněla na naši žádost o plato v zátoce a výhružný dopis od Povodí, že nesmíme nijak upravovat břeh, ani schůdky, v podstatě ani cestičku k tomu platu. No holt někdo jsme si rovnější... :hmm:
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » stř říj 19, 2011 9:26 pm

no nevím, jestli je taková snaha prospěšná :?
JK
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod JK » čtv říj 20, 2011 12:01 am

Tak za potrefený husy:
Po vodě se pohybuju vlastní silou.
Na střední Vltavu se dostanu jednou v létě v rámci závodů a jednou v zimě (protože už tam nejsou ti vopruzové z chat - dotčení prominou) na lodní vandr.
Že bych se tam vydal "dobrovolně" v létě to radši néééé. Jsem totiž asociál a lidi mě prostě serou. :crazy:
A že jich tam v létě je. Už neni kam šlápnout. Asi je potřeba je pořádně zregulovat.
Ta petice je vlastně o tom že: by policajti mněli dělat svojí práci, stavební odbor by mněl dělat svojí práci, čističky čistit, inspektoři ČIŽP pořádně inspektorovat.
A hlavně: neserte nám v lese!

Podepřeno argumenty z prstu vycucanými.
Něco jako ty DVOOOUMETROVÝ VLLNY na novejch mlejnech (co se Ti Luciferko v tý televizi tak líbily).

Přeju klidnej den. JK

P.S.: Netušíte někdo proč jsou zelený i Hněvkovice??
Temelín tam nevypouští, motoráky nejezděj, chat jen pár, rybářů taky skoro nic, pláž žádná... a 15 km jedu špenátovou polívkou ???
mirzik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod mirzik » pát říj 21, 2011 2:34 pm

Co jezdím na Orlík, tak si pamatuji že to bylo někdy zelené více, někdy méně...a to už je víc jak 30 let. Někdy to nešlo pomalu ani pramicí prorazit a mi jako děti jsme se v tom tam kde toho bylo trochu méně normálně koupali a nikdy nám nic nebylo......... je to jak napsal David, jestli chcete mít své lodičky v garáži a na zahradě tak to podepište!!!

Zpět na