Orlík - poprvé na jeřábu

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » sob říj 24, 2015 10:11 am

Nic se neděje Davide,
jen jsem psal, že bych rám používal vždycky, že je zbytečný ten trup namáhat víc, než je nutný.

Ve firmě, která vyráběla železobetonový buňky, mi vazači říkali, že se rám používat musí, že by tah kurt ty skelety (15 - 20cm dvojitě armovaná stěna) mohl rozmačkat.
Ale pravda je, že na stavbě už se rámy nepoužívaly. Používaly se tam dlouhý kurty.

Vazač nejsem, loď jsem na jeřábu nikdy neměl. Naproti tomu jeřábník na Orlíku už pravděpodobně za ty roky vytahnul desítky lodí, tak to asi ví líp jak já. :)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » sob říj 24, 2015 2:39 pm

Dnes jsme vytabovali lode tak jsem na to koukal zadna nejevila znamky prohnuti max se zmacknou gumy na na bortu. Navic ty kraje lodi jsou zesilene a kurty dloube jak lovosice :mad:
pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Orlík - poprvé na jeřábu

Příspěvekod pavlii » pon říj 26, 2015 4:35 pm

Jo - akorát Martin (od Ducha) mě upozorňoval, že minimálně dřevěnka by neměla mít zadní popruh za kormidlem, ale pod mrtvým dřevem; když viděl moje fotky z jeřábování, tak mu bylo mé plachetky prý dost líto... Budu to muset s Pepou Novákem probrat.

P.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Re:

Příspěvekod Zdenda12345 » pon říj 26, 2015 4:47 pm

geus píše:Dnes jsme vytabovali lode tak jsem na to koukal zadna nejevila znamky prohnuti max se zmacknou gumy na na bortu. Navic ty kraje lodi jsou zesilene a kurty dloube jak lovosice :mad:

Mam dojem, že kdybys pouhym okem viděl na trupu nějaké prohnutí, tak by to pro loď už byla konečná.

Zpět na