žernoseky

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Sullaco » stř pro 10, 2008 1:25 pm

Felix píše:Osobně jsem v Sebuzíně nespouštěl, ale v létě tam vídávám hromadu gumáků a malých motoráků. U nás to není úplně ideální, protože mezi asfaltkou a vodou je kus travnatého terénu, takže když se tahá půldruhatunová kýlovka, už to trochu klouže, ale o víkendu jsou tam vždycky lidi, kteří v případě potřeby pomůžou.
Ohledně vytočení auta ti nepovím, nejsem řidič, vím jen, že tam zajede jak škodovka, tak traktor, když je potřeba.

Tak to by mě klouzalo taky. Mám 6m motorák s váhou (i s vozejkem) 1,5t. V Sebuzíně jsem právě ještě nikoho s motorákem neviděl. Pokud to je ale ve vodě ok, neměl bych mít problém. Trochu mě děsí ta trubková konstrukce hned u toho.
Naposledy upravil(a) Sullaco dne stř pro 10, 2008 1:31 pm, celkem upraveno 1 x.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » stř pro 10, 2008 1:29 pm

Tomas80 píše:Na ten Sebuzinskej sjezd jsem nedavno koukal. Na neco mensiho je to asi v pohode, ale ja potrebuju dostat na vodu 7,5m kajutovej clun a na ten uz mi to pripadalo docela male. Samozrejme, ze pro me by byl uplne nejlepsi nejakej jerab :-).

A ty to chces dat na vodu na furt nebo rano vyndat vecer nandat? V pripade prvni volby zkus Marinu v Pistanech, sjezd je velkej i kdyz trochu prudsi, poplatek tusim cca 200,- Mozna bys to dostal na vodu u privozu v Zernosekach, zalezi co mas za auto. Jinak v Roudnici maj naplavku nejluxusnejsi ale to je asi uz trochu mimo ze :mad:
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Tomas80 » stř pro 10, 2008 7:01 pm

Tak ta Roudnice neni zas tak az uplne z ruky, akorat pak do pistan jsou to tri komory.
No takhle jsem to praktikoval v tej marine v Pistanech, ze jsem to rano hodil na vodu a vecer z vody. Todle vetsi uz bych chtel spustit a nejakou dobu to na vode nechat. Sice mam Sorento, ale jelikoz ma lod i s vozejkem 2,7t tak na ten Pistanskej sjezd v marine si netroufnu, protoze tam uz sem mel docela blbej pocit spoustet nynejsi lod, ktera vazi zhruba polovic. Mam obavy, ze s toudle vetsi by ve vode skoncila nejenom lod :-), uz jsem tam jednou zazil, jak to tam jednoho manika stahlo az dolu a nebyl to dobrej pohled. Pravdou je, ze jsem se jich jeste neptal, jestli neni moznost se s nima domluvit aby mi to tam spustily treba traktorem. To bych se uz nebal.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř pro 10, 2008 10:15 pm

Tomas80 píše:aby mi to tam spustily treba traktorem. To bych se uz nebal.

to jsem viděl v létě. taky se nebáli - pouštěli do vody traktorem, ale mazaně odvázali loď ( crownliner ?¨tak za 2,5 mega?) už nahoře, takže visela jen na navijáku. Ten se ulomil i s jeklem co je na něm přidělanej. Loď sjela z vleku, padla na Z- náhon a bylo po pi... Loď na zemi, Zetko vylomený , škoda jako hrom a byla to funglovka.

bát se a koukat musíš furt
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » čtv pro 11, 2008 12:30 pm

Tak uz kdyz jsme spousteli tu mensi lod, tak jsme ji jeste kurtovali primo k vleku nezavisle na navijaku, protoze mi bylo jasny, ze kdyz povoli navijak tak bude po akci. Taky zalezi na tom na cem ta lod sedi. Pokavad sedi jenom na rolnach, tak to je ctvrkot. Ja mam na vozejku lyziny a z tech je docela problem tu lod sundat i kdyz uz je ve vode. Kazdopadne pokavad je nekdo hazarder a veri jenom tomu jednomu lanku a jeklu na navijaku, tak se neni cemu divit. Pak ale zbudou jenom oci pro plac.
Naposledy upravil(a) Tomas80 dne čtv pro 11, 2008 12:35 pm, celkem upraveno 1 x.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » čtv pro 11, 2008 12:33 pm

david píše:
Tomas80 píše:aby mi to tam spustily treba traktorem. To bych se uz nebal.

to jsem viděl v létě. taky se nebáli - pouštěli do vody traktorem, ale mazaně odvázali loď ( crownliner ?¨tak za 2,5 mega?) už nahoře, takže visela jen na navijáku. Ten se ulomil i s jeklem co je na něm přidělanej. Loď sjela z vleku, padla na Z- náhon a bylo po pi... Loď na zemi, Zetko vylomený , škoda jako hrom a byla to funglovka.

bát se a koukat musíš furt

To mi připomělo historku, když jsem spouštěl loď poprvé já. Najel jsem podél vody (kočičí hlavy) loď komplet odvázal, nechal jsem ji také jen na navijáku a ten jsem navíc ještě kus odmotal. Začal jsem couvat a najednou přítelkyně řve, že nám jede loď. Nevím jak je to možné ale naviják se točil jak vrtule. No a mě se to podařilo zachytit když už byla více jak třetina lodě pryč z vozejku. Dodnes je mi z toho špatně, když si představím, co se mohlo stát. Njn chybama se člověk učí :whist:
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » čtv pro 11, 2008 12:35 pm

Tomas80 píše:Tak ta Roudnice neni zas tak az uplne z ruky, akorat pak do pistan jsou to tri komory.
No takhle jsem to praktikoval v tej marine v Pistanech, ze jsem to rano hodil na vodu a vecer z vody. Todle vetsi uz bych chtel spustit a nejakou dobu to na vode nechat. Sice mam Sorento, ale jelikoz ma lod i s vozejkem 2,7t tak na ten Pistanskej sjezd v marine si netroufnu, protoze tam uz sem mel docela blbej pocit spoustet nynejsi lod, ktera vazi zhruba polovic. Mam obavy, ze s toudle vetsi by ve vode skoncila nejenom lod :-), uz jsem tam jednou zazil, jak to tam jednoho manika stahlo az dolu a nebyl to dobrej pohled. Pravdou je, ze jsem se jich jeste neptal, jestli neni moznost se s nima domluvit aby mi to tam spustily treba traktorem. To bych se uz nebal.

Jestli máš takovou krávu tak neváhej a frr do Roudnice. Super přístup, loď můžeš počas spouštění kontolovat ze břehů (z obou stran) a ani se nedotkneš vody.
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » čtv pro 11, 2008 12:37 pm

Chybama se clovek uci, s tim s tebou souhlasim, to znam :-)
Jojo premejslim ze se tam zajedu podivat :-) asi to bude nejlepsi reseni. Diky za info.
Naposledy upravil(a) Tomas80 dne čtv pro 11, 2008 12:40 pm, celkem upraveno 1 x.
david
moderátor

Příspěvekod david » čtv pro 11, 2008 12:37 pm

Tomas80 píše: Kazdopadne pokavad je nekdo hazarder a veri jenom tomu jednomu lanku a jeklu na navijaku, tak se neni cemu divit. Pak ale zbudou jenom oci pro plac.

to není hazardér ale nezkušenej vůl
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » čtv pro 11, 2008 12:41 pm

ja chtel bejt slusnej :-) :-)
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » ned pro 14, 2008 6:34 pm

Tak jsem se byl v sobotu mrknout na ten sjezd v Roudnici. Nezlobte se na me, ale zas tak moc luxusni mi nepripada. Nevim jestli to tam takto vypada i v lete. Na jedne strane sice je zed, takze se da lod drzet z brehu i kdyz trochu dal, protoze primo u brehu jsou sutry a bordel, ale na druhe jsou jenom pod hladinou nejake tyce a nic vic. Kdyz si clovek neda pozor, tak si tam jeste tu lod rozpare. Ale jak rikam, nevim jestli je to tam to same v lete a nebo se tam jeste neco pristavuje? A za ten sjezd se neco plati a nebo je to tam otevreny porad? Fotky sjezdu v Roudnici. Doufam, ze je to on.

Obrázek
Obrázek
david
moderátor

Příspěvekod david » ned pro 14, 2008 8:17 pm

myslím že to není on, další je za barákem povodí labe, na kanále - výrazne lepší, tedy od pohledu, jen u něj kotvím, nespouštím, páč jsem normálně nepřepravitelnej]
Gray
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gray » ned pro 14, 2008 10:48 pm

V Píšťanech v maríně na recepci sem se minulý rok ptal a řekli mi, že lze dopředu zavolat a objednat na spuštění do vody traktor, taky mě zajímalo jak po té kolmici pouštěj lodě, my tam nesli gumák a ke konci jsme s nim už běželi :lol: , ale na další podmínky sem se neptal , mám velkou a to bych totiž s těma 5t a 9m asi stáhnul i ten traktor :?
Stibi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stibi » pon pro 22, 2008 5:22 pm

Reaguju pozdě, ale přece. Díky za informaci. Udělala mi radost, já to mám 11 metrů vysoký, tak je to o prsa. :D

Stibi
Stibi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stibi » sob led 03, 2009 8:17 pm

Ahoj všichni,
není tady na jachting.info někdo z jachťáku Lovosice? Potřeboval bych si s ním zavolat, případně alespoň vyměnit pár SZ.

Díky,
Stibi
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » ned led 04, 2009 3:32 am

Přímo Lovosice ne, ale hned vedle a známe se a jsme v kontaktu... co potřebuješ?
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

žernoseky

Příspěvekod bernau1 » ned led 04, 2009 10:11 am

Ahoj Stibi,já v Lovosicích v jachťáku zimuju.
Stibi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stibi » ned led 04, 2009 7:15 pm

Ahoj,
potřeboval bych vědět, jaké podmínky jsou pro uvazování se na ostrově na pískovně v Píšťanech, podle mých informací ho mají pronajatý celý...
Mám loď teprve jednu sezónu, nikoho kolem jachtingu z Lovosic/Litoměřic pořádně neznám. Takže bych potřeboval jakýsi "výkop". :mad:
No a v Maríně Labe bych byl rád, ale tamní ceny mi připadají celkem vysoké.

Jde mi samozřejmě o sezónu 2009, teď mám loď venku.

Stibi
david
moderátor

Příspěvekod david » ned led 04, 2009 10:14 pm

Stibi píše:Ahoj,
potřeboval bych vědět, jaké podmínky jsou pro uvazování se na ostrově na pískovně v Píšťanech, podle mých informací ho mají pronajatý celý...
Mám loď teprve jednu sezónu, nikoho kolem jachtingu z Lovosic/Litoměřic pořádně neznám. Takže bych potřeboval jakýsi "výkop". :mad:
No a v Maríně Labe bych byl rád, ale tamní ceny mi připadají celkem vysoké.

Jde mi samozřejmě o sezónu 2009, teď mám loď venku.

Stibi

ten ostrov má podle mě klub vodních motoristů Deli Lovosice, šef p. Holanec 736 265 036, příp. vojirtomas@seznam.cz

jinak, pokud nechceš stát zrovna na tomhle ostrově, pozemky kolem severního a severovýchodního břehu maj ve vlastnictví dva kluby z Prahy, Blaník a Tatran a klub z Brný. moc je nevyužívaj a jistě se domluvíš. Taky se dá stát u Honzy Putny, majitele pláže a poloostrova.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » úte led 06, 2009 2:04 pm

Tomas: neeee to neni on. Jak spravne pise David je to vedle SPS. Tzn. z namesti dolu pred mostem doleva jakoby k nadrazi, ovsem neodbocis dole doprava k nadrazi ale doleva a fuuurt rovne az za pricnej prah myslim a pak jak je tusim konec ulice tak pod viadukt doprava. :)
david
moderátor

Příspěvekod david » úte led 06, 2009 3:07 pm

Sullaco píše:Tomas: neeee to neni on. Jak spravne pise David je to vedle SPS. Tzn. z namesti dolu pred mostem doleva jakoby k nadrazi, ovsem neodbocis dole doprava k nadrazi ale doleva a fuuurt rovne az za pricnej prah myslim a pak jak je tusim konec ulice tak pod viadukt doprava. :)

není SPS, ale PVL - Povodí Labe, jede se ulicí dole u mostu , směr po proudu, na rohu je hospoda, podle ní doprava pod podjezd kolmo ke kanálu a přímo vyjede u toho sjezdu.

Havlíčkova ulice, na mapě Seznamu - je to podjezd, co končí u vody dvěma zákazy vjezdu, na fotomapě je sjezd dobře vidět.
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » úte led 06, 2009 9:12 pm

Jojo diky koukal sem na to na mapach a to vypada dobre, ale ted si nejsem jistej, neni tam zakaz vjezdu? Prave mam pocit ze me tam tato znacka zastavila a tak jsem si myslel ze jedu asi spatne.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » úte led 06, 2009 9:16 pm

Ty zákazy tam nikdo neřeší (dle místních) tak se neboj. ;)
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » úte led 06, 2009 9:57 pm

No tak uvidime, snad nenarazim na nekoho, kdo se spatne vyspal :-) :mad:
david
moderátor

Příspěvekod david » úte led 06, 2009 11:06 pm

Tomas80 píše:Jojo diky koukal sem na to na mapach a to vypada dobre, ale ted si nejsem jistej, neni tam zakaz vjezdu? Prave mam pocit ze me tam tato znacka zastavila a tak jsem si myslel ze jedu asi spatne.

je tam zákaz na pobřežní komunikace směrem ke komoře a baráku PVL. Vjezd jen pro PVL, no a s těma se můžeš domluvit. Znám tam konkrétně Randáka, jezdí s lodí PVL Albia a je vstřícnej, ale o číslo jsem přišel při kleknutí mobilu debilu.

Zpět na