Sjezdy a skluzy u nás
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
zdenda - jo je tam takova znacka. Slysel sem, ze vjezd pro lodni privesy je automaticky povolen, protoze je tam ten skluz. Stejne je ta naplavka neustale plna aut a nekdo s lodi je exot, kteryho vsichni pustej
Ja mel tu smulu, ze primo na skluzu filmari neco tocili.. . Navijak neuveritelne vrzal a reziser z toho byl na nervy, tak nam pridelil kluka, ktery nam mezi zaberama pomahal tocit
)
viki - tohle je dobrej punk, mam se jeste co ucit:)
Ja mel tu smulu, ze primo na skluzu filmari neco tocili.. . Navijak neuveritelne vrzal a reziser z toho byl na nervy, tak nam pridelil kluka, ktery nam mezi zaberama pomahal tocit

viki - tohle je dobrej punk, mam se jeste co ucit:)
- KZV
- návštěvník fóra
- Reputace: 1
Ahoj kolegové! Rád bych začátkem července do Vltavské vody v okolí Týna nad Vltavou. Poradíte mi vhodný sjezd do vody? Dále bych potřeboval asi na 10 dní někde nechat auto s vlekem. Žádný luxus ale stejně bych ho rád po návratu našel
Rozumné úplatě se nebráním... Mohu nabídnout totéž na Baťově kanále. Vítek

Ahoj,
jen malé upozornění. V té ulici Na brodech se na první pohled zdá být ideální místo na parkování, ale není
Někdo z místních to nemá rád a tak se občas stane, že je uřízlá koncovka u vozíku atp. Kde to bezpečně nechat neporadím
, ale kousek odtud je parkoviště obchodního domu a my co kotvíme trvale na protilehlém břehu necháváme auto u těch zahrádek. Zatím je soužití dobré
Ahoj Petr
jen malé upozornění. V té ulici Na brodech se na první pohled zdá být ideální místo na parkování, ale není

Ahoj Petr
- BigTwin_Jirka
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
Hluboká nad Vltavou
Chtěli jsme jet s lodí o víkendu na Orlík (motorák), ale vždycky jsme spouštěli na Barrandově a ten je na suchu. Jako spásnej nápad mě napadla Hluboká nad Vltavou, podle všeho už to je v provozu http://www.rvccr.cz/strategicke-zamery- ... ad-vltavou
Dotaz mám ohledně aktuální splavnosti (tady předpokládám, že by neměl bejt problém) a nikde jsem se nedočetl nic o tom, kolik se platí parkovné v přístavu a kolik chtějí za spuštění lodi na vodu.
Byl bych vděčnej za rychlý informace, chtěl bych vyrazit v neděli ráno. Děkuji.
Dotaz mám ohledně aktuální splavnosti (tady předpokládám, že by neměl bejt problém) a nikde jsem se nedočetl nic o tom, kolik se platí parkovné v přístavu a kolik chtějí za spuštění lodi na vodu.
Byl bych vděčnej za rychlý informace, chtěl bych vyrazit v neděli ráno. Děkuji.
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
- Kontaktovat uživatele:
Petr píše:Ahoj,
jen malé upozornění. V té ulici Na brodech se na první pohled zdá být ideální místo na parkování, ale neníNěkdo z místních to nemá rád a tak se občas stane, že je uřízlá koncovka u vozíku atp. Kde to bezpečně nechat neporadím
, ale kousek odtud je parkoviště obchodního domu a my co kotvíme trvale na protilehlém břehu necháváme auto u těch zahrádek. Zatím je soužití dobré
![]()
Ahoj Petr
Teoreticky stačí neparkovat před domem Fúrie
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Včera a dneska jsem se pokusil poněkud nenapadne a téměř uspesne pouzit Kazimourovu silnici proti Zvikovu.
Moje teorie, ze v době supernizkyho stavu vody se jako jedinej sjezd da pouzit cesta, která vede az na dno prehrady, je pravdiva pouze do te miry, pokud je vuz Ceskoslovenske konstrukce schopen překonat rozvaliny cesty v postapokalyptickem stavu a muzu svatosvate slíbit, ze tohle jsem zkousel naposled. Na me "zanovni" Skode Forman to motorova vana a podlaha vydrzely jen tesne a odnesly si odtud nejeden sram a promáčklinu.
Doporucil bych to s klidnym svedomim pouze nejotrlejsim matadorum, kteří dokážou otocit lod s autem na prostoru dvou parkovacích mist a mají offroad. Jinak krome hromadne ignorovaneho zakazu vjezdu (s kuriozni dodatkovou tabulkou - Zakaz stanovani) spusteni celkem nic nebranilo. Jelikoz jsem stan nemel, s lodi jsem vjel.

Moje teorie, ze v době supernizkyho stavu vody se jako jedinej sjezd da pouzit cesta, která vede az na dno prehrady, je pravdiva pouze do te miry, pokud je vuz Ceskoslovenske konstrukce schopen překonat rozvaliny cesty v postapokalyptickem stavu a muzu svatosvate slíbit, ze tohle jsem zkousel naposled. Na me "zanovni" Skode Forman to motorova vana a podlaha vydrzely jen tesne a odnesly si odtud nejeden sram a promáčklinu.
Doporucil bych to s klidnym svedomim pouze nejotrlejsim matadorum, kteří dokážou otocit lod s autem na prostoru dvou parkovacích mist a mají offroad. Jinak krome hromadne ignorovaneho zakazu vjezdu (s kuriozni dodatkovou tabulkou - Zakaz stanovani) spusteni celkem nic nebranilo. Jelikoz jsem stan nemel, s lodi jsem vjel.
Re: Sjezdy a skluzy u nás
Dobrý den.
Chceme příští týden dát kýlovou plachetnici na vodu.Je nějaký vhodný sjezd pod Kořenskem(komorou)?Díky za info
Chceme příští týden dát kýlovou plachetnici na vodu.Je nějaký vhodný sjezd pod Kořenskem(komorou)?Díky za info
Ahoj, já se byl podívat za chatovou osadu v Olešný, cesta je tam docela v pohodě, nic prudkýho a rozbitýho, sjezd je docela pozvolný a prostorný. Podle místních rybářů tam lidi lodě spouštěj. Já se svojí ploutvovou sportinou bych to dal. ale nakonec spouštim na Slapech:)
Ahoj nevíte jak vypadá v současné době sjezd Záryby a Křenek? Na google mapách vypadají oba dobře.
- Fulda
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Minulý týden jsem dával a vytahoval loď na Křenku. Sjezd je v pohodě, rovný bez kamenů, jen 1.5m od břehu to začíná prudce klesat.
a Záryby vypadají jak
- Fulda
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
V Zárybech jsem nebyl, ale z pohledu přes řeku vypadají podobně
- captain65
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, existuje nějaký vyzkoušený, optimální úhel pro sjezd do vody?
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Neexistuje, záleží na ponoru lodi, konstrukci vleku, schopnosti tažného auta i odvaze řidiče...
Prudší sklon vyžaduje výkonné auto, (4x4, redukci, uzávěrku diferenciánu)....ale nemusí se zajíždět s autem hluboko do vody, často stačí jen zadníma kolama a přední jsou na suchu, často bývá beton ve vodě kluzký. Na druhou stranu je větší úhel mezi hladinou a ložnou rovinou vleku a loď pak při nasednutí na vlek leží i o 10 - 15 cm více dozadu, i když na hladině byla dotažena do příďové podpěry. U mírného sklonu je potřeba couvat autem poměrně daleko do vody, aby byl vlek v potřebné hloubce, nebo je potřeba ho odpojit a vytahovat na laně nebo prodlužovací tyči. Takže každá souprava s lodí má jiný ideální sklon skluzu....

Prudší sklon vyžaduje výkonné auto, (4x4, redukci, uzávěrku diferenciánu)....ale nemusí se zajíždět s autem hluboko do vody, často stačí jen zadníma kolama a přední jsou na suchu, často bývá beton ve vodě kluzký. Na druhou stranu je větší úhel mezi hladinou a ložnou rovinou vleku a loď pak při nasednutí na vlek leží i o 10 - 15 cm více dozadu, i když na hladině byla dotažena do příďové podpěry. U mírného sklonu je potřeba couvat autem poměrně daleko do vody, aby byl vlek v potřebné hloubce, nebo je potřeba ho odpojit a vytahovat na laně nebo prodlužovací tyči. Takže každá souprava s lodí má jiný ideální sklon skluzu....

Jak se psalo o tom sjezdu na Mánesu dá se tam spouštět ještě ?
Zkoušel jste někdo sjezd v Poděbradech ? z vody vypadá pěkně i vydlážděný?
Zkoušel jste někdo sjezd v Poděbradech ? z vody vypadá pěkně i vydlážděný?