Plavba na 4 dny Vltava nebo Labe

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » úte led 20, 2015 8:52 am

Zdenda12345 píše:
Martin88 píše:na noc bych malou komorou u Manesa proplul ke Streleckemu ostrovu a nocni pohled pres Karluv most na Hrad musi dostat kazdeho

Tak tohle mě mooooc zajímá. Tou komorou se dá taky běžně proplout? Kdysi jsem někde četl, že je to jen na nějaký zvláštní povolení.

zkopírováno ze SPS
d) Praha-Mánes v pracovní dny v době od 7:00 hodin do 15:00 hodin, lze požádat alespoň 1 hodinu předem, na plavební komoře Praha-Smíchov (telefon 251 510 546) a v době po 15:00 hodině se proplavuje pouze na základě zvláštních dohod nebo smluv se správcem vodní cesty Povodí Vltavy, s. p., anebo lze o proplavení požádat alespoň 24 hodin předem na plavební komoře Praha-Smíchov. V sobotu, v neděli a ve svátek se proplavuje pouze na základě zvláštních dohod nebo smluv se správcem vodní cesty Povodí Vltavy, s. p., anebo lze o proplavení požádat do 15:00 hodin posledního pracovního dne před dny pracovního volna, na plavební komoře Praha – Smíchov,
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod stouny » stř led 21, 2015 1:59 pm

Brubbel píše:pardon, na to sem trochu zapomel, nicmene kotvenim sem myslel stani na kotve na bezpecne hloubce. A ze tam hloubka je:) To molo v osade jim bude stejne maly:(
Podle povodi v lednu rozdil mezi nejvyssim a nejnizsim stavem 2,5m, dnes je to 1,7m!
Jinak ze stejnyho mista mam stejnou fotku, ale s jinou lodi:)

Molo na Ztracence zas tak malý není, pokud tam nikdo není, lze se vyvázat, ale určitě jen na širokou část z vody. NIKDY ne z boku. Byli jsme tam v červnu 2013 v týdnu, nikdo v osadě nebyl, ale i tak jsme si pohrávali s myšlenou, že se vyvážeme z boku, abychom nezavazeli. O to veselejší by to bylo ráno.
Obrázek

Jinak další molo bylo na výběžku u Teletína, a odtamtud nádherná procházka podél vody až pod hráz Slapů, kde se dá i koupat, na Štěchovické koupání raději ani nemyslet, teče do nich voda zespod Slapů a proto je studená.

No a i se Štěchovickou komorou na paní učielky opatrně, raději bych je na to připravil, je tam zima a když se ty vrata zavírají, je to jako brána do Mordoru. Rámus, a ta výška, ale zážitek je to super.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » stř led 21, 2015 2:35 pm

Martin88 dík, to jsem netušil, že se tam dá normálně dostat. Podívat se na stránky SPS mě nenapadlo. Člově se pořád učí.... :)
Fila
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fila » čtv led 22, 2015 2:33 pm

Ahoj, Manes oficialne neni pro mala plavidla. Tak tam muzes zkusit zavolat a dohodnout se, ale podle me je lepsi klickovat pod Karlovym mostem nez na malem prostoru nad nim. Rano je tam docela klid. Ja bych na Stechovicich nekotvil. Nejvyssi komorou v CR nahoru, kratka projizdka a zpatky.

Chystam se na podobnou akci a mam nasledujici program: Praha - Mechenice (www.fregatta.cz). Dobre jidlo kousek od lode. Pak vyjet nahoru na Stechovice a zpatky. Druha noc nekde pod prehradou, v Davli nebo podle nalady az v Praze - Yacht Club Cere, Cesky yacht club nebo idealne naplavka (tam to zije). Problem je, ze tak velkou lod jako mas ty, jen tak u maleho mola nevyvazes. Treti den bud prujezd Prahou nebo dojet az do Nelahozevsi (moc pekne kotveni a vylety po okoli) a ctvrty den zpet (lode se pujcuji pokud se nemylim, tak v Holesovicich).

Kdyz neco zajimaveho vidim, tak to davam na svoje stranky http://www.ricnimapa.cz/. Tak pokud najdes nejake dalsi zajimave misto na kotveni/jidlo, tak dej vedet :-)

Fila
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » čtv led 22, 2015 6:33 pm

2 Fila:

To jsou přesně ty informace, co poptávám.
Díky.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » čtv led 22, 2015 8:38 pm

Fila píše:Ja bych na Stechovicich nekotvil. Nejvyssi komorou v CR nahoru, kratka projizdka a zpatky.

Kdyz neco zajimaveho vidim, tak to davam na svoje stranky http://www.ricnimapa.cz/.

to je dobře, aspoň tam je v noci klid.

a jedna technická - kde jsi přišel na sklopná vrata na Střekově???? :mad: naopak Roudnice a Obříství je má. :hmm: Malá Podbaba netáhne od zdi, ale na zeď :mad:
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 9:56 am

Napadá mě, jedeme v létě s Vikingem z půjčovny nahoru na Ústí, ale vzhledem k tomu, že se půjčuje večer a asi nestihneme komoru na Podbabě, byl by nějaký tip, kde se upíchnout na noc mezi Podbabou a Štvanicí? Posledně jsme byli u ČOVky v kanále, ale bral bych nějakou změnu. V přístavišti se mi taky moc nechce být. Předem díky ta nápady.

A s těmi Štěchovicemi je to věc názoru, záleží, co kdo od toho čeká. My, jakožto donedávní pražáci se raději upíchneme v klidu na Štěchovicích a užijeme si pohody a ticha, raději bez lidí, než na rušné náplavce. Chápu, že pro mimopražské to může být zážitek, ale stejně tak, jako někdo hodnotí, že Praha z vody je nezapomenutelná, nelze to rozporovat, je, ale když to několikrát projedete kánoí, tak pak už nezbývá, než opravdu Prahu profrčet a pak mít klid. :-D

Jinak mě napadá, že je možné se na noc vyvázat na přístavním mole pod Štěchovickým mostem vlevo, určitě mě někdo napadne, že je to pro lodní dopravu, ale v noci nečekám, že někdo dorazí, obzvláště, když to bude třeba v okrajové sezoně. I když, jednou jsem také zažil, jak v Mělníku přijely v noci dvě obr lodě a kotvily na místě, kde jsme to zprvu nečekali.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » pát led 23, 2015 10:08 am

Z jakeho mista budete vyplouvat?
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Brubbel » pát led 23, 2015 10:24 am

stouny píše:Napadá mě, jedeme v létě s Vikingem z půjčovny nahoru na Ústí, ale vzhledem k tomu, že se půjčuje večer a asi nestihneme komoru na Podbabě, byl by nějaký tip, kde se upíchnout na noc mezi Podbabou a Štvanicí? Posledně jsme byli u ČOVky v kanále, ale bral bych nějakou změnu. V přístavišti se mi taky moc nechce být. Předem díky ta nápady.

jestli chcete stani jak z developerskyho katalogu, taky tady:))) Je to privat, ale s lodi te nevyzenou
Obrázek
http://www.mapy.cz/s/fp1l

ale mozna prijemnejsi v http://www.kvmliben.cz/
http://www.mapy.cz/s/fp1w
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 10:47 am

geus píše:Z jakeho mista budete vyplouvat?

Z Holešovického přístavu, myslím že naproti SPSce. A tam zrovna moc hezky není. :-/
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát led 23, 2015 10:53 am

Odtud se nahoru do Usti nemuzete dostat.
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 10:57 am

jestli chcete stani jak z developerskyho katalogu, taky tady:))) Je to privat, ale s lodi te nevyzenou
Obrázek
http://www.mapy.cz/s/fp1l

Jo, tohle vypadá zajímavě, jen nevím, jak s osmimetrovou lodí, jestli se tam vyvazovat na ty kruhy? Ještě se mi na tom někdo oběsí. :-D A co ten mostek s podjezdem, není problém?

Ještě mě napadlo potom na Hořínským kanále, jak je to se stáním v těch obratištích? Značky zákazu tam myslím nejsou, ale jestli není něco někde zastrčené v ŘPB nevím.
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 10:58 am

geus píše:Odtud se nahoru do Usti nemuzete dostat.

Proč? Něco mi uniklo?
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Brubbel » pát led 23, 2015 11:24 am

stouny píše:Jo, tohle vypadá zajímavě, jen nevím, jak s osmimetrovou lodí, jestli se tam vyvazovat na ty kruhy? Ještě se mi na tom někdo oběsí. :-D A co ten mostek s podjezdem, není problém?
Ještě mě napadlo potom na Hořínským kanále, jak je to se stáním v těch obratištích? Značky zákazu tam myslím nejsou, ale jestli není něco někde zastrčené v ŘPB nevím.

ted uz je tam krasny, novy molo, viz nova fotka:
Obrázek

Mostek problem neni, na fotce vidis jaky lode tam proplujou. Vloni byl most na par tydnu zavreny, jinak ok

mimochodem pri hledani teto fotky jsem narazil na http://www.marinaisland.cz/cs/galerie/ podivejte se na druhou fotku. To sem nevedel, ze toto misto uz je taky rozparcelovany... :(
david
moderátor

Příspěvekod david » pát led 23, 2015 11:40 am

stouny píše:
geus píše:Odtud se nahoru do Usti nemuzete dostat.

Proč? Něco mi uniklo?

do Ústí se z Prahy plave dolů :whist:
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 11:54 am

david píše:
do Ústí se z Prahy plave dolů :whist:

Já něco takovýho čekal... :-D

No dobře, po proudu dolů, při pohledu na mapu nahoru.

Ale nedám se, když jsme u toho slovíčkaření... My plavat nebudeme, to by mě netrápila ta komora, normálně bych ji obešel a pokračoval v plavání... :-P

Každopádně kdyby měl někdo nápady, co po trase MUSÍME VIDĚT, sem s tím. Třeba nějaká vyhlášená hospůdka. Žernoseky jsou celkem jasný, ale jinak nevím. Už jsme to jednou jeli na podzim, ale třeba i... dá se tam někde po cestě koupat? Případně jak je to s čistotou Labe na koupání?
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát led 23, 2015 12:07 pm

Labe je docela. Ciste normálně. Se v nem lidi. Koupaji a i mejou nadobi. V usti v klubu motoristu se da i dost popit. Ja kotvim spise kvuli psovi kde nejsou moc lidi.
david
moderátor

Příspěvekod david » pát led 23, 2015 12:10 pm

stouny píše:Ale nedám se, když jsme u toho slovíčkaření... My plavat nebudeme, to by mě netrápila ta komora, normálně bych ji obešel a pokračoval v plavání... :-P

Každopádně kdyby měl někdo nápady, co po trase MUSÍME VIDĚT, sem s tím.

řekl bys, že pojedeš letadlem? letadla lítaj, auta jezdí a lodě plujou / plavou :)

mezi Kralupama a marinou Vltava je Dvořákova stezka a na ní dost fantastický pískovcový útvary vymletý vodou.

Obrázek

Obrázek
Bord
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Bord » pát led 23, 2015 12:29 pm

Taky s lodí pluji nebo plavu.Ten pískovcový útvar to je nádhera. :D
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Brubbel » pát led 23, 2015 1:14 pm

OT:
plavat - vlastními pohyby se udržovat a pohybovat na hladině, ve vodě
plout - být unášen, pohybovat se na vodě
http://www.nechybujte.cz/
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 1:56 pm

Brubbel píše:OT:
plavat - vlastními pohyby se udržovat a pohybovat na hladině, ve vodě
plout - být unášen, pohybovat se na vodě
http://www.nechybujte.cz/

Dostáváme se trochu mimo, ale byla to v počátku reakce na mé "Nahoru na Ústí" a snahu vrátit úder. Přičemž slovo PLAVE ŘPB vůbec nezná, nemýlím-li se? :-P

Každopádně díky za tipy, pískovce vypadají skvěle, kdyby ještě někdo něco nadhodil, bylo by to super.
Fila
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fila » pát led 23, 2015 2:11 pm

Horinsky kanal na stani nedoporucuji. A) se tam nesmi B) v obratistich je sikme kamenite dno, kdyz projedeme kolem velka lod, tak vas o ne omlati. My to ustali s par rozbitymi sklenickami

Cestou na Usti doporucuji:
1) Nelahozeves (zamek na jedne strane, Veltrusy na druhe)
2) Roudnice, Litomerice (kotveni ve meste, hezke mesto)
3) RVC postavilo cestou nova kvalitni kotviste (http://www.rvccr.cz/tiskove-zpravy/plav ... ristaviste)
4) pokud mas cas, dojed k plavebni komore Strekov. Vyvaz se pred ni (sice to patri ke komore, ale kdo tam jezdi) a jdi nahoru na Strekov. Krasny vyhled na reku

Podle meho nazoru je hezci plavba proti proudu Labe nebo pak Strekov - Usti (tam se ti ale Viking nevrati proti proudu :-) ) V tomto useku je reka siroka, Viking jede pomalu, tak to chce hodne vypnout... Kazdopadne se tam taky chystam :-)

Fila
stouny
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stouny » pát led 23, 2015 2:20 pm

Fila píše:Horinsky kanal na stani nedoporucuji. A) se tam nesmi B) v obratistich je sikme kamenite dno,

Já jsem si na to vzpomněl, když jsem nedávno viděl Majora Zemana, tam jeden díl stála ta loďka... :-)

Jak jsem už někde uvedl, mám splutý i střední Labe (doufám, že se nepletu, abych zase nebyl popotahován :-D ), ale to už jsme jeli s manželkou, takže teď chceme, kde ještě nebyla.

Střekov je jasná volba, akorát je prča se tam vyvazovat, když jsme tam byli kdysi, tak jsme se vyvázali na ty obrovský pilony, vypadalo to komicky, ale na chvíli to šlo. Uvidím, jestli se tam něco změnilo.

A kupodivu, ta půjčovna, od který máme loďku, tak zrovna na Vikingovi 800 umožňuje cestu až do Hamburku, tak nevím, jestli ti k tomu přidají ještě jeden motor, nebo jak. :-)
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát led 23, 2015 2:21 pm

Ja kotvim na Horinskem kanalu na levem brehu je tam takovy vyzoublo betonovy a v noci tam zadna velka lod nekotvi a i tak je to hodne dlouhy. Jen doplnim me zarazilo ze plujes nahoru do usti tak jsem myslel ze jako z decina a chces to stihnout az do stvanice. To by bylo nerealne to se stihnout neda ani na plnej plyn. Usti - Dolanky je tak maximum a to nevypnes motor.
Fila
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fila » pát led 23, 2015 2:25 pm

tohle tam bylo v roce 2010, takze vyvazovani v pohode

Obrázek

Zpět na