Pomáhat a chránit
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Pomáhat a chránit
a můžou mu dávat dýchat jak chtějí. Nikde se nepíše ze pes nesmí byt kormidelnik
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
err_ píše:... vysvetlete me nasledujici: proc je v NL, jako v zemi s vetsim poctem obyvatel, uzsimi silnicemi ve mestech, daleko vetsim poctem lodi a daleko vetsi hustotou lodniho provozu tak malo nehod zpusobenych alkoholem, prestoze je povoleno 0,5‰?
Protože co Skot zahodí, to Holanďan zvedne a někomu prodá

Reálný zážitek, devět let starý: pro dvacet lidí (turistů, co si hráli na posádku) na dva dny naložil kapitán čtyři desetilitrové soudky piva. Čepovalo se do dvoudecek, nic většího neměl, a ještě měl čepovat kuchař mezi vařením...
-
- moderátor
- Reputace: 234
Jardasu píše:david píše:Nenadávejte policajtům.
Dělaj jen to, co mají nakázaný jako každý zaměstnanec. Btw, pěkně je to sere a sami si připadají jako idioti, když mají vymáhat tak debilní zákon, či co to je. Nadávejte na vámi zvolené zástupce v parlamentu a senátu. Nebo by pomohla rovnou defenestrace.
Nejlepsi cesta, jak dokonale zdiskreditovat debilni prikazy nadrizenych je, bezezbytku je plnit...
To jistě, akorát, že to není příkaz nadřízeného, ale blbej zákon
vydanej námi volenými debily.
- mikel
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Co se týče kontroly, zda někdo není pod vlivem, tak to upravuje v ČR a POZOR! "protikuřácký zákon", konkrétněji zák. č. 65/2017 Sb. v posledním znění a přesněji §19 a následující: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-65#cast7.
- vilma
- moderátor
- Reputace: 46

Felix píše:err_ píše:... vysvetlete me nasledujici: proc je v NL, jako v zemi s vetsim poctem obyvatel, uzsimi silnicemi ve mestech, daleko vetsim poctem lodi a daleko vetsi hustotou lodniho provozu tak malo nehod zpusobenych alkoholem, prestoze je povoleno 0,5‰?
Protože co Skot zahodí, to Holanďan zvedne a někomu prodáA alkohol je drahej.
Reálný zážitek, devět let starý: pro dvacet lidí (turistů, co si hráli na posádku) na dva dny naložil kapitán čtyři desetilitrové soudky piva. Čepovalo se do dvoudecek, nic většího neměl, a ještě měl čepovat kuchař mezi vařením...
No to ale odpovida zde propagovanemu heslu "jedno pivecko je v pohode " !

No ale jedno pivečko nemusí být v pohodě už ani na lyžích. A předpokládám, že ani ne na těch vodních lyžích.
- Felix
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
vilma píše:Felix píše:Reálný zážitek, devět let starý: pro dvacet lidí (turistů, co si hráli na posádku) na dva dny naložil kapitán čtyři desetilitrové soudky piva. Čepovalo se do dvoudecek, nic většího neměl, a ještě měl čepovat kuchař mezi vařením...
No to ale odpovida zde propagovanemu heslu "jedno pivecko je v pohode " !
Tak já tu historku dopovím: Bylo nás tam sedm Čechů a přidali se dva hamburští šífáci, takže juniora jsme postavili k pípě. Ten ji ani nezavíral, jenom pod ní vyměňoval skleničky a občas přerazil sud (vypadal tehdy jako blonďatej andílek, tak s tím narážením trochu překvapil, ale po jeho odpovědi "Víte, já jsem z Čech" se přestali blbě koukat, že s námi v pivu drží krok). Holandské pivo došlo kolem desáté, tak jsme dali do placu svoje. Zadarmo. Plzeňské. Druhý den v těch nejdrsnějších vydržel už oběd a skoro ve všech večeře. Těch mrňavejch soudečků na zbývající dva dny naložili dvacet.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
lodeolda píše:kapo píše:Na plachetnicích jezdím a závodím víc jak 40 let.Vždycky jsme si dali pivo,někdo panáka a nikdy nebyl žádný problem.Od lonska vubec na lodi alkohol během plavby nepiju. Letos jsem nechal lod na bojce a na vesličce jel ke kamarádovi na chatu 150 metrů na víno.Když jsem se vracel lehce ovíněn projeli kolem švestky.To jako když mi dají na té vesličce dychnout,tak mám průser ?To si z nás dělají pr....el ???
Z tohoto tvrzení vyplývá, že 40 let porušujete své povinnosti. Problém nebyl z větší části jen proto, že jste v daném období byli spíše "lidé u vody a lidé u lodě", ale nebyli jste námořníci.
musím tedy říct,že jsem se dlouho nepobavil,jak při čtení příspěvků pana lodeolda,kterému tímto blahopřeji k tomu,že v životě nic neporušil,dokonale se vyzná ve všech zákonech,vyhláškách ,opatřeních,které si mnohdy protiřečí, ale on se v tom vždy bezchybně zorientuje a zachová se správně ,prostě jako dokonalý námořník.

- kilda
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
Kamarádi, přátelé, když to tady tak čtu tak nevím jestli se mám smát nebo brečet.Mohu,ale říct, že i u bratu na Slovensku přitvrdilo.Behem týdne jsem byl u dvou kontrol SPS. Jinak Rakousko pohoda a o Maďarsku též nemám špatné zprávy.Jo a svatoušek rozhodně nejsem.
kapo píše:lodeolda píše:kapo píše:... že jste v daném období byli spíše "lidé u vody a lidé u lodě", ale nebyli jste námořníci.
jak ja jsem rad, ze nikdy nebudu namornikem (asi mam moc male ambice

- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Džeriku,máš v těch citacích zmatek,to o těch námořníkach jsem neřekl já 

- Felix
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby někoho zajímalo, proč policie tak blbne: to nemá z vlastní hlavy, takhle blbnou uvědomělí vodáci a vasrskauti...
http://www.voda-nebo-alkohol.cz/
http://www.voda-nebo-alkohol.cz/
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
CHJO, to jsou ti dobrosráči.
Půjčovny kanoí a raftů podporují ten projekt stejně jako výrobci cigaret podporují reklamu proti kouření.
Půjčovny kanoí a raftů podporují ten projekt stejně jako výrobci cigaret podporují reklamu proti kouření.
Vzdyt jsem to rikal. Premnozeni dobroseri. Treba to vyresi ten africky mor ze Zlinska. 

Při vší úctě pánové, nemám s vnitřními vodami nic společného a ne se vším co tam je napsané souhlasím, ale uvedený odkaz asi cílí na trochu jinou skupinu. A pak mám dojem že jste tuto "skupinu" nikdy nepotkali. Oni se také pohybují trochu výše proti proudu.
Kdo sjížděl řeky tak to zná. Prázdninoví pivní turisti, na krku otvírák na pivo, od kempu ke kempu, ožralí pod obraz od rána (spíše oběda) do noci. Chtělo by se mě blejt velebnosti.....
Kdo sjížděl řeky tak to zná. Prázdninoví pivní turisti, na krku otvírák na pivo, od kempu ke kempu, ožralí pod obraz od rána (spíše oběda) do noci. Chtělo by se mě blejt velebnosti.....
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Ale potkali, potkali .... i výše proti proudu.
A pádlo v ruce držet umím.
Vždyť kolem vod se vedle půjčoven kéní a raftů mnoho podnikatelů živí prodejem piva a alkoholu a jsou to i ti, kteří ty lodě půjčují.
A v tom projektu zvedají prapor "vodní abstinence".
A pádlo v ruce držet umím.
Vždyť kolem vod se vedle půjčoven kéní a raftů mnoho podnikatelů živí prodejem piva a alkoholu a jsou to i ti, kteří ty lodě půjčují.
A v tom projektu zvedají prapor "vodní abstinence".
-
- moderátor
Baharis píše:Při vší úctě pánové, nemám s vnitřními vodami nic společného a ne se vším co tam je napsané souhlasím, ale uvedený odkaz asi cílí na trochu jinou skupinu. A pak mám dojem že jste tuto "skupinu" nikdy nepotkali....
Cílí, ale střílej brokovnicí a trefili všechny. Jako obvykle v tomhle blbým státě, od zdi ke zdi. Nikdo nikdy nikoho nekontroloval a teď naopak furt a všechny.

- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
hlavne si dost dobre nedovedu jak stojí uprostred Sazavy nebo Berounky policajt a dava dejchat
a že jsem par nachcanejch partiček minulej tyden na Berounce videl- a to jsem byl jen v Nižboru u ,,U lípy,,

packa píše:hlavne si dost dobre nedovedu jak stojí uprostred Sazavy nebo Berounky policajt a dava dejchata že jsem par nachcanejch partiček minulej tyden na Berounce videl- a to jsem byl jen v Nižboru u ,,U lípy,,
Tož to já si to nemusím představovat, už loni to zhoustlo jak na Baťáku, tak na Moravě samotné, loni jsem neměl vyjížďku bez kontroly,
jezdí různé složení a složky, jednou loď SPS..., podruhé loď PČR, potřetí gumák, na něm 2xSPS,1x PČR, 1x místní městský policajt, pokaždé
jiná posádka, nachcaný partičky se kolem prohání celkem bez omezení, ale loď která není z půjčovny je snadnější cíl........
No a letos to zhoustlo i na Dunaji, teda alespoň od gabčíkova nahoru, jak mě předem upozornili místní a jak jsem si vyzkoušel na vlastní kůži.....
zatím tedy bez ztráty kytičky....
- Omen
- vytrvalý návštěvník
Tak horké to snad trvale nebude.
Já plul nedávno na Baťáku 5 dnů, proplul jsem ho celý ze Skalice tam a zpět a loď SPS jsem viděl jen vyvázanou, bez posádky.
Bylo to zajímavé něčím jiným: vyslechl jsem tam na svou adresu poučení představitele půjčovny, že největší problémy (jim) nedělají ti co si lodě půjčují, ale ti (zatracení) VMPéčkaři
(kteří se - v mém případě - nespokojují s tím, že půjčovny okupují přístavy).
Já plul nedávno na Baťáku 5 dnů, proplul jsem ho celý ze Skalice tam a zpět a loď SPS jsem viděl jen vyvázanou, bez posádky.
Bylo to zajímavé něčím jiným: vyslechl jsem tam na svou adresu poučení představitele půjčovny, že největší problémy (jim) nedělají ti co si lodě půjčují, ale ti (zatracení) VMPéčkaři

- MaM32
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 24
No.....koukám,že policie s těma kontrolama to bere až smrtelně vážně 

- lodeolda
- návštěvník fóra
- Reputace: -6
mikel píše:Co se týče kontroly, zda někdo není pod vlivem, tak to upravuje v ČR a POZOR! "protikuřácký zákon", konkrétněji zák. č. 65/2017 Sb. v posledním znění a přesněji §19 a následující: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-65#cast7.
Skvělé. Konečně spravedlivá regulace, která vychází z logiky.

-
- moderátor
Paragrafu 19 se taky dá říkat prohibice. Činnost je snad všechno, kromě možná spánku, a ublížit si můžu vždycky.
- lodeolda
- návštěvník fóra
kapo píše:lodeolda píše:kapo píše:Na plachetnicích jezdím a závodím víc jak 40 let.Vždycky jsme si dali pivo,někdo panáka a nikdy nebyl žádný problem.Od lonska vubec na lodi alkohol během plavby nepiju. Letos jsem nechal lod na bojce a na vesličce jel ke kamarádovi na chatu 150 metrů na víno.Když jsem se vracel lehce ovíněn projeli kolem švestky.To jako když mi dají na té vesličce dychnout,tak mám průser ?To si z nás dělají pr....el ???
Z tohoto tvrzení vyplývá, že 40 let porušujete své povinnosti. Problém nebyl z větší části jen proto, že jste v daném období byli spíše "lidé u vody a lidé u lodě", ale nebyli jste námořníci.
musím tedy říct,že jsem se dlouho nepobavil,jak při čtení příspěvků pana lodeolda,kterému tímto blahopřeji k tomu,že v životě nic neporušil,dokonale se vyzná ve všech zákonech,vyhláškách ,opatřeních,které si mnohdy protiřečí, ale on se v tom vždy bezchybně zorientuje a zachová se správně ,prostě jako dokonalý námořník.Co se týče nulové tolerance,není to tak úplně pravda,pokud bude na přístroji 0,2 promile a méně,stačí říct kouzelné slovíčko - nic jsem nepil a trvám na odběru krve. Zkouška krve na alkohol se dělá plynovou chromatografií jako nejpřesnější metodou,kde chyba měření je právě taková,že pod 0,2 prom. výsledek není relevantní.Hodnota se ověřuje Widmarkovou metodou kde je chyba měření ještě trochu větší.Většina policajtů to dobře ví a s takovým ,,viníkem¨ na krev nepojede,protože je čeká spousta papírování a většinou ještě stížnost od dotyčného.Takže jedno pivko po obědě máme vyřešený...Ohledně vodáků,většina řek které se u nás sjíždí nejsou sledovanými vodními cestami a pochybuju,že na Lužnici je bude někdo nahánět,navíc hospody kolem řek z vodáků žijí a místní policajti nepůjdou proti svým lidem.Každý má jinou toleranci k alkoholu a jiný metabolismus,někdo 3 piva necítí,někdo je po nich naplech,každý musí být natolik soudný,aby věděl co může a nemůže ale buzerovat lidi na vesličkách je zhovadilost.
Ehmm. Ano, opravdu, snažil jsem se nikdy nic neporušit

Jen upřesňuji, že to je jen velmi laická názor na to, jak se vyhnout svým povinnostem z pohledu vůdce plavidla. Ani žádný policista se nebude vyhýbat svým povinnostem jen proto, že by se jednalo o "papírování". Vždy dostojí svým povinnostem a zpracuje "alkohol" včetně oznámení. Je to otázka několik minut, jelikož se nepíše na starých psacích strojích, ale mobilních kancelářích. V několika málo dnech zpětně byly prováděny kontroly vodáků, vůdců plavidel aj., jistě jste si v médiích přečetl výsledky. Byly velmi negativní, a negativní byl i závěr pro vůdce a některé vodáky.
Chraňme sami sebe tím, že budeme respektovat jiní, včetně příslušných právních norem, které nám ukládají povinnosti.

- lodeolda
- návštěvník fóra
jerryx píše:kapo píše:lodeolda píše:
jak ja jsem rad, ze nikdy nebudu namornikem (asi mam moc male ambice)
![]()
... a u jachtaru to neni povazovano za doping, tak tedy prece muzou i pri treninku
![]()
![]()
![]()
U jachtařů? A je jachta loď?