žernoseky

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » stř led 07, 2009 7:02 am

david píše:ten ostrov má podle mě klub vodních motoristů Deli Lovosice, šef p. Holanec 736 265 036, příp. vojirtomas@seznam.cz

Vždycky jsem žil v domnění, že Malorku mají najatou plachtaři... Se stáním u ostrova problém nikdy nebyla pravidla jsou tam jednoduchá: anžto je ostrov mrňavý, každý po sobě odváží všechny odpadky a na ostrově nevyměšuje ani do jamek předem poctivě vyhrabaných. Stání na hloubce se nechávají pro kýlové lodě. Několik míst je "dle zvykového práva" víceméně privátních - jsou to ta dobře upravená, která si "majitelé" udržují.

david píše:Taky se dá stát u Honzy Putny, majitele pláže a poloostrova.

Slyšel jsem na prosincové slezině v Kamenné hospodě v Píšťanech - ale jenom slyšel - že to Putna prodal Cinkovi.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř led 07, 2009 7:27 am

[quote="Felix
Slyšel jsem na prosincové slezině v Kamenné hospodě v Píšťanech - ale jenom slyšel - že to Putna prodal Cinkovi.[/quote]

o tom se mluvilo už v létě, na přímej dotaz Putna: lidi to nakecaj, a jak to dopadlo nevím
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Tomas80 » stř led 07, 2009 6:15 pm

Stibi píše:No a v Maríně Labe bych byl rád, ale tamní ceny mi připadají celkem vysoké.

Jde mi samozřejmě o sezónu 2009, teď mám loď venku.

Stibi

Kazdopadne bych se trochu k tomuto pripojil a rad bych se zeptal, jestli nevite jak je financne narocne parkovani v jinych marinach v lokalite Litomerice - Strekov. Respektive jestli mate nejakou skusenost a mohli by jste doporucit nejake rozumne kotveni na celou sezonu. Dikes Tomas
Stibi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stibi » stř led 07, 2009 6:59 pm

Marína Labe stojí na celou sezónu přes 10.000,- (dražší stání je na vnější straně mola) plus cca 8000,- za zimování. Přesné ceny však nevím, spíš ale větší než jsem napsal.
Na druhou stranu to je ale celkem luxusní záležitost. V ceně je celkem dost věcí, marína je na kamerách, takže se člověk nemusí moc bát, že mu jí někdo navštíví.
O místa je tam velký zájem, je otázka, jestli vůbec budou volná. Prej se plánuje stavba dalšího mola...
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » stř led 07, 2009 8:12 pm

Ale jo to ja vim ze to tam je luxusni, to kazdopadne. Me slo jenom o to, ze tam nechci kotveni na celou sezonu, protoze jezdime do Chorvatska a rad bych se take podival na nejake jine plochy tady u nas nez jen na Labe. A proto mam obavy, ze kdyz za nima v cervnu prijdu, ze bych to tam chtel na mesic zakotvit, tak ze to bude asi marny. Proto se ptam i na nejakou dalsi alternativu kotveni v teto lokalite. Kazdopadne bych tam mohli take jeste udelat nejakej jerab na spousteni vetsich lodi :-).
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte led 13, 2009 1:43 am

Tak jsem tenhle víkend vyplul nahoru na jezero. Po Labi pluly ledy, protože na jezu zrovna upustili vodu a led popraskal. Foukalo málo a jenom v České bráně a v Žernosekách v zatáčce, tak jsem na jezero vplul na motor, docela svižně. Zastavil jsem se pár metrů za průlivem mezi bruslaři :-)
david
moderátor

Příspěvekod david » úte led 13, 2009 8:57 am

Felix píše:Tak jsem tenhle víkend vyplul nahoru na jezero. Po Labi pluly ledy, protože na jezu zrovna upustili vodu a led popraskal. Foukalo málo a jenom v České bráně a v Žernosekách v zatáčce, tak jsem na jezero vplul na motor, docela svižně. Zastavil jsem se pár metrů za průlivem mezi bruslaři :-)

bezva, :good: to jsem rád, že magor co jezdí v ledu nejsem jenom já. měl jsi sebou brusle?
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » čtv led 15, 2009 2:04 pm

Vezmu si je teď o víkendu. Houstne to, Labe už je zamrzlé od břehu ke břehu. Kamarád si v tom byl ve středu zaplavat a led má podle něj tloušťku kolem 3 cm i na volné řece. Na Střekově sice pořád hýbají s vodou, aby se to lámalo, ale asi se jim to moc nedaří.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » čtv črc 09, 2009 3:58 pm

Slyšel jsem na prosincové slezině v Kamenné hospodě v Píšťanech - ale jenom slyšel - že to Putna prodal Cinkovi.
o tom se mluvilo už v létě, na přímej dotaz Putna: lidi to nakecaj, a jak to dopadlo nevím

Takže pláž a "dřevák" na pláži už opravdu vlastní Mirek Cink, koupil s tím i "poloostrov", u kterého bývalu kotviště YC Píšťany. Aktuálně panují tyto poměry:

- pláž je ohrazená a vybírá se na ni vstupné. Cenu neznám;

- parkoviště u pláže je ohrazená a vybírá se na něm parkovné, cena 20,- Kč/den;

- lávka na poloostrov je opravená a jsou na ní vrátka, zatím se nezamykají. Kotvení u poloostrova je za peníze, cena 15,- Kč za metr lodě, výběrčí chodí navečer;

- hospoda na pláži (dřevák) je zrekonstruovaná, čistá, z bývalého sálu jsou pokojíky k ubytování, funguje výčep uvnitř i sezení venku, Plzeň stojí 28,- Kč

- na pláži se stále staví a buduje, aktuálně opravují kanalizaci a brouzdaliště.

Údajně se na jezeře chystá stavba dvou dalších kotvišť, jedno má být pod betonárkou, druhé v zátoce za vodárnou.
Naposledy upravil(a) Felix dne pát črc 10, 2009 9:40 am, celkem upraveno 1 x.
david
moderátor

Příspěvekod david » pát črc 10, 2009 9:15 am

tak to sem z toho teda celej vodvázanej. :cry:
lepší zprávy nemáš ? - třeba jaká je tam letos voda?
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pát črc 10, 2009 9:38 am

Voda je jako obvykle plná sinic...

Popravdě, nemyslím si, ře by to byly špatné zprávy. Pláž, kemp a hospoda na pláži (a sociálkách ani nemluvím) byly v hanebném stavu a Putna na to kašlal, protože mu to patřilo napůl s bratrancem, který nechtěl nic investovat. Cink do toho nasypal hromadu peněz, to nejdůležitější už postavil a dál zvelebuje. Samozřejmě to stojí peníze, zadarmo mohl být opravdu jen Putnův svrab a neštovice...

Placené kotvení u poloostrova není povinné, stejně dobře se můžu uvázat na břeh, který je obecní, ovšem: nikdo tam neudržuje hloubku, nikde tam nejsou vazáky a okolo chodí kdejaký opilec.

Sám za sebe jsem docela rád, že podstatná část jezera patří Cinkovi, který se viditelně snaží upravit celé okolí do stavu, který se mi líbí.
david
moderátor

Příspěvekod david » sob črc 11, 2009 9:41 am

to jde o to jestli jsi typ "od mariny k marině" nebo umíš zakotvit tam, kde " nikdo tam neudržuje hloubku, nikde tam nejsou vazáky "

Zpět na