Plavba na 4 dny Vltava nebo Labe
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
geus píše: Jen doplnim me zarazilo ze plujes nahoru do usti tak jsem myslel ze jako z decina a chces to stihnout az do stvanice. To by bylo nerealne to se stihnout neda ani na plnej plyn. Usti - Dolanky je tak maximum a to nevypnes motor.
Asi vznikl trochu šum, vlákno není moje, jen jsem se sem vetřel, s podobným dotazem. V minulosti jsme za necelý čtyři dny dali s tím stejným Vikingem Kralupy - Střekov -Kralupy, ale uvidíme, jak to pojede a tak. Žernoseky snad dáme a pak se uvidí, ale pokud se nepletu, tak za tři, čtyři hoďky jsme se otočili ze Žernosek na Střekov a zpět, pochopitelně bez výletu na kopec.
A když jsme tam byli 2009 tak tam bylo jen tohle...
.jpg)
-
- moderátor
- Reputace: 234
stouny píše: Přičemž slovo PLAVE ŘPB vůbec nezná, nemýlím-li se?
Každopádně díky za tipy, pískovce vypadají skvěle, kdyby ještě někdo něco nadhodil, bylo by to super.
ŘPB toho nezná víc, např. tento plavební znak:
i když "plavání" není ten případ - je to šífáckej slang. Ti prostě plavou do Hamburku a nic s tím nenaděláš.

Dobrá zastávka je U Trumpetky v Libotenicích - jejich molo, príma obsluha, dobře vařej. Jen při příjezdu dát pozor na hráz pod vodou a vplouvat až pod bílou bójí - plastovou flaškou.
Dál se dobře stojí v Nučničkách pod přívozem u vany pro nakládku písku. U přívozu je kiosek.
V Nučnicích je u vody / přes silnici/ motorest, mají molo, Velmi dobrá kuchyně.
Litoměřice v jachťáku - kiosek, kousek do města. Je potřeba předem brknou kustodovi jestli má volno, Jsou na netu.
Lovosice v přístavu pod komorou, kousek na nákup. Tam stát až na kraji po proudu, sem-tam připlave něco velkýho pod silo.
Ono vůbec je potřeba se postavit tak, aby se případně ještě někdo vešel a ne s 3 m lodí zabrat prostředek mola, jak je často vidě třeba u Fregaty v Měchenicích
david píše:Pravobřežní přechodový znak, šífácky “páka”, za kterým plavební dráha nepokračuje u pravého břehu (není za ním pravobřežní břehový znak), ale rovnou přechází zpět k levému. Labe Německo, cca 254 řkm – kousek nad Roslau.
Možná proto to ŘPB nezná, protože není umístěn na území ČR. U nás v autoškole, resp. z.č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích taky neupravuje, že v Anglii se jezdí na druhý straně. A že jsem s tím měl co dělat.
Pozn. Jen konstatování, nikoli rejpání.

geus píše:Daji se u smichovsky komory proplout ty dve vorove propusti
Dají, pokud myslíš uprostřed pod Jiráskovým mostem a před Karlákem. Ale jen tuším na Sv. Václava, tedy 28.09. a na kánoi, kajaku či raftu, kdy mají skauti závody Přes tři jezy. http://3jezy.skauting.cz/
Pouští se tam víc vody, ať už přispěním Povodí nebo sundáním pár prken.
Ale poslední dobou se tam už moc dobře nedá, stalo se to příliš komerční a je tam nacvakáno.
Ještě doplním, že se jezdí i šlajsna vlevo na Štvanici.
-
- moderátor
- Reputace: 234
stouny píše:david píše:Pravobřežní přechodový znak, šífácky “páka”, za kterým plavební dráha nepokračuje u pravého břehu (není za ním pravobřežní břehový znak), ale rovnou přechází zpět k levému. Labe Německo, cca 254 řkm – kousek nad Roslau.
Možná proto to ŘPB nezná, protože není umístěn na území ČR. U nás v autoškole, resp. z.č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích taky neupravuje, že v Anglii se jezdí na druhý straně. A že jsem s tím měl co dělat.
Pozn. Jen konstatování, nikoli rejpání.
viděl jsi někde u nás klasický páky? já ani jednu.
zato máme označení malých plavidel nad 7 m, to zas nemá nikdo v okolí

packa píše:pokud jde o plavbu z Labe s motorem,osobne vyzkouseno-NE , vypada to dobre ale jsou tam kameny o ktrere si brnkneš-a bacha na ,,kosu,, pod mostem
Kosu na mapě vidím, i tu mělčinu. No asi nezbude, než jít po souši. Škoda, myslím, že když se snaží dělat mola a přístaviště, ten kousek zesplavnit by taky nebyl od věci. Díky.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73