Možnosti spouštění lodí - založení nového fóra
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Johna
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
Možnosti spouštění lodí - založení nového fóra
Myslíte, že by šlo založit fórum kde by byly v jednotlivých tématech české revíry a do nich by se psaly možnosti spouštění lodí? Myslel jsem si že by se to psalo v určitém formátu jako: GPS souřadnice, velikost (pro která plavidla), kvalita, případně cena a kontakt. Teď jsou sice některé psané u jednotlivých nádrží, ale tohle by mohlo být přehledné- podívám se kam chci vyrazit, najdu sjezd příslušný pro moji loď a jedu.
Naposledy upravil(a) Johna dne pát čer 27, 2008 3:20 pm, celkem upraveno 1 x.
- MaPa
- návštěvník fóra

Možná by to v "Jachetních revírech v ČR" chtělo už trošku uspořádat-na opravdu pouze revíry, resp.lokality ...Lipno, Žernoseky, Orlík..atd. A případné záležitosti týkající se konkrétního revíru (lokality) např. typu bójek, kotvení, poplatků, svážnic, skluzů, komor atd. -řešit jen v příslušném revíru.
Když budu chtít např. jet jachtit na Orlík, najdu si Orlík a dozvím se, co budu potřebovat (pokud to tam ovšem bude
).Obdobně řeky Vltava,Labe...nebo jejich úseky.Průběžným doplňováním údajů (zkušeností, odkazů..) automaticky vznikne solidní databáze informací o daném místě.
Děkuji adminům předem za případně provedený "úklid"
P.
Když budu chtít např. jet jachtit na Orlík, najdu si Orlík a dozvím se, co budu potřebovat (pokud to tam ovšem bude
).Obdobně řeky Vltava,Labe...nebo jejich úseky.Průběžným doplňováním údajů (zkušeností, odkazů..) automaticky vznikne solidní databáze informací o daném místě.
Děkuji adminům předem za případně provedený "úklid"
P.
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Johna, to čo chceš zakladať je predsa založené, je tu sekcia jachetní revíry v ČR a tam sú popísané jednotlivé oblasti. To že sa jachtárom moc nechce poskytovať informácie je druhá vec, popravdepovedané to ide jak s chlpatej deky. Ale je to tam, je to založené a docela funkčné, možno by to chcelo dobrovolníka čo spraví tabulku a tú tam umiestni a bude sa o ňu starať a dopĺnať informácie. Samozrejme by tam musela byť zakázaná diskusia.
- Johna
- pravidelný návštěvník

Tak jsem použil nápadu Libora a založil tabulku na googlu.
Pokud budete chtít do tabulky přispívat, musíte mít účet na google.com, který mě pošlete po SZ a já vás přidám do seznamu. Pokud si nebudete chtít založit účet, pošlete mě potřebné údaje pro sloupce a já je tam napíšu sám.
Co mě k tomuto vede? Začínám s jachtařením a potýkám se s neznalostí terénu (možnosti kde dát loďku na vodu). Proto by mě (a asi nejen mě) pomohla takováto databáze míst. Jestliže máte k tomu jakýkoliv návrh, prosím napište ho. Je to jen takový nástřel.
Zatím jsou v tabulce místa o kterých vím a na vlastní oči je viděl. Není jich mnoho, ale jak jsem psal, teprve začínám.
A tady je adresa té tabulky.
Pozn.: souřadnice GPS lze zadat v tomto formátu přímo na www.mapy.cz.
Děkuji
Johna
Pokud budete chtít do tabulky přispívat, musíte mít účet na google.com, který mě pošlete po SZ a já vás přidám do seznamu. Pokud si nebudete chtít založit účet, pošlete mě potřebné údaje pro sloupce a já je tam napíšu sám.
Co mě k tomuto vede? Začínám s jachtařením a potýkám se s neznalostí terénu (možnosti kde dát loďku na vodu). Proto by mě (a asi nejen mě) pomohla takováto databáze míst. Jestliže máte k tomu jakýkoliv návrh, prosím napište ho. Je to jen takový nástřel.
Zatím jsou v tabulce místa o kterých vím a na vlastní oči je viděl. Není jich mnoho, ale jak jsem psal, teprve začínám.
A tady je adresa té tabulky.
Pozn.: souřadnice GPS lze zadat v tomto formátu přímo na www.mapy.cz.
Děkuji
Johna
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník

- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele:
Něco podobného mě taky napadlo, ale říkal jsem si jestli by nebylo lepší to místo tabulkou řešit na Googlu mapou.
My tak máme dělané partnery Subaru klubu, výhoda by byla, že to je rovnou vidět v mapě a mohou se tam dát i fotky a tak.
My tak máme dělané partnery Subaru klubu, výhoda by byla, že to je rovnou vidět v mapě a mohou se tam dát i fotky a tak.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Němečtí jachtaři mají tohle - pomocí google earth. Ovšem dunaj je tam téměř jen německý.
http://www.slipstellen.info/
http://www.slipstellen.info/
- Johna
- pravidelný návštěvník

Strycek_Bidlo píše:Něco podobného mě taky napadlo, ale říkal jsem si jestli by nebylo lepší to místo tabulkou řešit na Googlu mapou.
To vypadá pěkně a možná i líp (s těma fotkama..). Udělám i tuto variantu. Jen doufám že se uživatélé podělí o zkušenosti a rozroste se to. Jdu se podívat jak na to...
- Johna
- pravidelný návštěvník

Tak jsem to zkusil a tady se dá najít výsledek- mapa Spouštění lodí
Fotky přidám postupně až tam zase budu. Zdá se mě to mnohem lepší než ta tabulka.
Mimochodem, jak do toho textu přidám fotku?
Fotky přidám postupně až tam zase budu. Zdá se mě to mnohem lepší než ta tabulka.
Mimochodem, jak do toho textu přidám fotku?
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník

- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele:
Fotku přidáš jednoduše, v menu editace se přepneš z Prostého textu na Formát RTF a tam je nahoře napravo ikonka "Vložit obrázek" a na tu když se klikne, tak v novém okně (je většinou nutné povolit aby vybíhalo) se zadá URL obrázku.
Ten obrázek už předtím samozřejmě musí být někde uložený na Internetu.
Úplně stejně se dá třeba změnit ikona (takže by šlo odlišit zdymadla od marin nebo míst spouštění lodí, to by bylo dobré udělat si myslím, aby to bylo přehlednější), nebo se ty texty dají různě formátovat.
Úplně stejně se dá třeba změnit ikona (takže by šlo odlišit zdymadla od marin nebo míst spouštění lodí, to by bylo dobré udělat si myslím, aby to bylo přehlednější), nebo se ty texty dají různě formátovat.
- Johna
- pravidelný návštěvník

Strycek_Bidlo píše:Fotku přidáš jednoduše, v menu editace se přepneš z Prostého textu na Formát RTF a tam je nahoře napravo ikonka "Vložit obrázek" a na tu když se klikne, tak v novém okně (je většinou nutné povolit aby vybíhalo) se zadá URL obrázku.
jj díky, akorát před 15 minutama jsem na to přišel

- Olivero
- návštěvník fóra

- Kontaktovat uživatele:
Napad vytvorit mapu na google je dobry.
Johna a ja sme to urobili takmer sucastne.
Spojil som informacie obidvoch map dohromady.
Jachting mapa na google TU
Kto ma zaujem o vlozenie novych bodov nech ich prida.
Ked nahodou nebudete vediet ako na to tak na tomto odkaze je navod:
navod na vkladani do google map
Johna a ja sme to urobili takmer sucastne.
Spojil som informacie obidvoch map dohromady.
Jachting mapa na google TU
Kto ma zaujem o vlozenie novych bodov nech ich prida.
Ked nahodou nebudete vediet ako na to tak na tomto odkaze je navod:
navod na vkladani do google map