Tak jsme letos absolvovali flotilu na orliku. Celkem 7 lodi cca 25 lidi. Byl to tyden on 6.7. Vetsina lodi od Hacmacu (vyborne jednani s pani) a ja na Hunterovi z MO (take naprosto v poradku). Pocasi nejdriv hodne pod mrakem a sem tam prehanka, ale do ctvrtka foukalo tak se dobre jezdilo. Na plazi jsme spali 2x. Poprve jsme chteli na jizni plazi zatoky pod kempem lavicky. Je tam krasny "mys" kde se da sednou. Prijel jsem tam, obhlidl misto, udelal obed a uz tam zacali odrazet dalsi lode (celkem 4). 10m od plaze jsou cedule ze od nich je soukromy pozemek, tak jsem vsechny instruoval at tam nelezou a ze vse bude v poradku. Pak jsem jel jeste na chvili plachtit a dorazila mi zprava od kolegu ze tam na ne nekdo vlitnul a pry ze ma od povodi tu plaz pronajatou a nesmi se tam kotvit. Podle me i kdyby ji pronajatou meli tak aby se tam nesmelo kotvit tak tam musi byt uprava znackami. Kdybyhc tam byl urcite se s dotycnym dohodnu, ale novopeceni kapitani naskakali do lodi a napsali mi at hledam jinou plaz

no nakonec jsem nasel jednu na pravem brehu (on byl plnej stav, tak to nebylo vsude schudne) 1.5km nad podskalim a tam jsme prenocovali. Ohen nerozdelavame, taham skladaci gril na dreveny uhli, to si myslim ze je schudne pro organy a bezpecne co se tyka lesa.
Druhou noc na plazi jsme stravili na mem oblibenem miste pod svatou annou (zase 4 lode). Pro dokresleni, ze nejsme zadna skupina magoru a vytrzniku, tak jsme se byli nejprve schopni domluvit s bezva parem na houseboatu, s 3 lodemi starsich paru, kterym jsme alespon pomohli zatlouct koliky (nabizeli jsme rozpalenej gril, ale pry si stihli snist maso driv, nez jsme se stavili

) a nocovali 30m od nas a nakonec i s rybarema.
Nevim jestli maji ti lide u lavicek s jachtari tak spatnou zkusenost, nebo jen trpi nejakou utkvelou predstavou, ze kdyz si objednaji chatku na strani u orliku tak tam musi byt naprosto sami, ale my mimo jedny kytary zadny hluk nedelame a jelikoz nerozdelavame otevrenej ohen tak nas kolem 10 stejne zima zazene do lodi.
Jinak jsem primo z lodi mel sanci sledovat start ctyriadvacitky (uvazanej u koupaciho mola) a celkove muzu tyden na orliku doporucit vsem co potrtebuji trtochu dusevni hygieny