žernoseky

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

david
moderátor
Reputace: 234

žernoseky

Příspěvekod david » ned srp 03, 2008 2:09 pm

ahoj, jestli nevíte na pár dní kam, tak doporučuju Žernosecký jezero. Voda extra čistá, žádný řasy, 25 °C, vzduch 28 °C. Paráda! :good:
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » úte srp 26, 2008 2:35 pm

to David: Když tak vychvaluješ to jezero, nevíš náhodou jaký tam platí režim plavby, komu to patří (poplatky), je možné tam
připlout volně z Labe a jak je to s přístupem k vodě (je volný dokola louže, nebo pouze někde- v marině?) Koukal jsem na Mapy.cz
a dle roku 2002 bylo nějaké kotviště okolo jižního ostrova a teď je nějaké nové více vpravo (nějaký klub nebo marina?) S fotek
jsem nepoznal co to tam kotví za lodě (čluny, plachetnice a pod.?) a kde jsou ohrazené a placené pláže, případně volný přístup
k vodě. Slyšel jsem o tom chválu a prý to byli písníky, které po povodni 2002 spojili s Labem. Potřebuji vyzkoušet nějaké nové
úpravy na člunu a motoru a potřeboval bych tak 1-2hod jezdit naplno závratnou rychlostí okolo 25km ve skluzu. V Praze na Vltavě
se to nelíbí Městské policii proti Podolí.
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 7

skluz na Vltavě

Příspěvekod Renda » úte srp 26, 2008 3:20 pm

tataS píše:Potřebuji vyzkoušet nějaké nové úpravy na člunu a motoru a potřeboval bych tak 1-2hod jezdit naplno závratnou rychlostí okolo 25km ve skluzu. V Praze na Vltavě se to nelíbí Městské policii proti Podolí.
Co se Městské policii nelíbí? Vždyť v tomto úseku Vltavy je jízda ve skluzu Státní plavební správou povolena.
samoliter
účet uživatele zrušen
Reputace: 0

Žernoseky.

Příspěvekod samoliter » úte srp 26, 2008 4:29 pm

Koukni tento odkaz: http://www.marinalabe.cz/ . V sekci Jachetní revíry v ČR je třeba se podívat níž, je tam starší odkaz Žernoseky. Jsou tam popsané příjezdy a někde ve foru jsou i skluzy na spouštění člunů na vodu. samoliter.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » úte srp 26, 2008 6:03 pm

to samoliter: Díky za upozornění. Je s podivem, že takový akurátník jako David zapoměl že tam již psal. Shoduji se s většinou,že
Labemarina je na koukání zajímavá a možná tak ještě na ty bifteky a víc mě nic nenapadá. Zkusím to projet a okouknu jelikož to
vypadá lákavě a je to blízko. Akorát jsem nikde nenašel jaký režim ježdění se tam trpí, nebo je povolen. Možná, že se ozve David
jelikož předpokládám, že tam byl se svojí bitevní lodí a určitě nejezdí pomalu.
david
moderátor

Příspěvekod david » stř srp 27, 2008 9:09 am

tataS píše:to samoliter: Díky za upozornění. Je s podivem, že takový akurátník jako David zapoměl že tam již psal. Shoduji se s většinou,že
Labemarina je na koukání zajímavá a možná tak ještě na ty bifteky a víc mě nic nenapadá. Zkusím to projet a okouknu jelikož to
vypadá lákavě a je to blízko. Akorát jsem nikde nenašel jaký režim ježdění se tam trpí, nebo je povolen. Možná, že se ozve David
jelikož předpokládám, že tam byl se svojí bitevní lodí a určitě nejezdí pomalu.

Pánové, zásadní omyl, na jezeře je pouze 6km/h - plavební znak ve vjezdu a SPS i PČR to dost a často hlídá. Naštěstí. Jinak ale můžete lítat na Labi. Písák je to někdy od 6O. let, vždycky byl spojenej s Labem, nikoli až po povodni 2OO2. Dlouho tam taky byl jeden čas úplnej zákaz na motor, právě kvůli bordelu rychlíků. Stát se dá zdarma u poloostrova, u pláže ( na severním kraji ) a na celým břehu vpravo od vjezdu. Je sice soukromej, ale pražskejch vodáků - klubů a tak není problém. Taky se dá stát na prostředním ostrově, ten patří klubu z Lovosic, za nějakej mírnej poplatek či zdarma.
Naposledy upravil(a) david dne stř srp 27, 2008 11:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Sullaco » stř srp 27, 2008 11:09 pm

Toho plavebního znaku jsem si vůbec nevšiml, fakt tam je? :oops:
david
moderátor

Příspěvekod david » stř srp 27, 2008 11:42 pm

Sullaco píše:Toho plavebního znaku jsem si vůbec nevšiml, fakt tam je? :oops:

kdyby nebyl, tak bych to nepsal. Je na začátku vjezdu do kanálu z Labe, na levém břehu - ve směru do jezera. :hmm:
david
moderátor

Re: skluz na Vltavě

Příspěvekod david » čtv srp 28, 2008 12:41 am

Renda píše:
tataS píše:Potřebuji vyzkoušet nějaké nové úpravy na člunu a motoru a potřeboval bych tak 1-2hod jezdit naplno závratnou rychlostí okolo 25km ve skluzu. V Praze na Vltavě se to nelíbí Městské policii proti Podolí.
Co se Městské policii nelíbí? Vždyť v tomto úseku Vltavy je jízda ve skluzu Státní plavební správou povolena.

Nic není SPS povolený, ale není tam omezení. Špatná formulace. Ovšem pravda je, že když tam lítáš nahoru a dolů mezi veslaři, rybáři a kolem tréninkových drah FF a mládeže jachtařů, tak logicky nikdo z nich není nadšenej. :hmm: To si neumíte na blbnutí vybrat štreku, kde +- nikdo není?????????????????????????? Třeba Strnady, Roztoky - Podbaba, Roztoky - Dolánky, Kralupy -Miřejovice, ( sjezd v loděnici KVM nad mostem ), Miřejovice - Vraňany, celá nádrž Kopisty a pod. Proč chceš trénovat v největším provozu rybářů, veslařů, parníků???

Pokud jede Tatasovu poznámku že už jsem psal, samozřejmě to vím. Tohle ale byla aktuální zpráva o stavu vody atd. Což je něco jiného. :crazy:
A se svou lodí - proč bitevní?- tam narozdíl od jiných pomatenců jezdím pomalu, protože jsem rád že tam vůbec můžu - viz výše. Minulých l5 - 2O let jsem se tam dostával jen s velkými problémy. Není třeba dráždit orgány a srát ty, co tam, stejně jako já, chtějí užít pár klidných chvil, koupání a popíjení. Na lítání je téměř celá Střekovská zdrž. Viš? No spíš nevíš. :gun:
Totéž se týká pískáče Borek. Tam taky před lety jezdili dva kreténi, jeden s motorákem, druhej na skůtru tak dlouho, až ten s motorákem skůtraře přejel a dodnes se tam nesmí. Račte si uvědomit, že jsme, bohužel, po předchozích cca 25 letech totalitních zákazů víc trpěný než vítaný. A jestli se chcem prosadit, tak jen slušností a přiměřenou ohleduplností k okolí. Nerad kážu o morálce, ale je to tak. Těch okolo, co nemaj lodě a maj vliv, je daleko víc a když na to přijde, utlučou nás čepicema - EU ne EU a budeme svý necky tahat na provázku jako kačera.

Malej příklad: jeden nejmenovanej prosazovač vodního motorizmu na MD se mě ptal, jak a kudy na Sázavě do Pikovic. Tak jsem mu to pěkně popsal, včetně mělčin a rybářů. Vrátil se spokojenej, jen přiznal, že odvezl pár rybářům vlasce, ale že nebyli příliš zuřiví. Celkem nechápu jak se mu to povedlo, mám ponor o cca 5O cm větší než on, jezdím tam každou chvíli, nikoho jsem nikdy nesebral a rybáři mi zvesela mávaj. Prostě jel blbě, nekoukal, umí kulový. Co jsem se večer dozvěděl v hospodě si ani nepřejte slyšet - to už jsem ale taky psal, že jo?
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv srp 28, 2008 8:27 am

to David: Pěkně ses rozpovídal a díky tomu jsi mě naznačil kde to mohu zkusit. Díky zákazu motorů jsem tady s ničím nejel již
hodně dlouho a stačilo mě to HR protože na to již nejsem tak nadržený a používám člun na přesun do nepřístupných míst bez
davů uřvaných rekreantů a teprve poslední léta co jezdíme s vnoučaty tak trochu blbnu a taháním různých věcí. Jelikož vím, že
s námi moc dlouho jezdit nebudou, tak nebudu kupovat silnější motory a větší čluny nežli sám zvládnu. A protože jsem se
motory více zaobíral, tak zkouším z těch 6HP dostat trochu víc. Nemyslím si, že z toho udělám letadlo ale pár Wattů by se hodilo
a teď to chci zkusil s propelerem s menším stoupáním, jelikož se motor při větším zatížení nedá víc vytočit. Tak jsem chtěl
vyzkoušet jiné propelery. V US dávají na Suzuki 4+6 7,5x6,5 a v Evropě 7,5x7. To je jediný důvod proč hledám místo, kde bych
nikomu nevadil. Ty zbytečně lítající šílenci mě taky vadí a k vodě tady kvůli tomu moc nemusím.
Ta bitevní loď je řečnická nadsázka k tvým líčením jak velkou, silnou a rychlou máš loď, kterou ti jinak přeji.
Pokud bys ten nový příspěvek dal do starého vlákna, tak se zobrazí jako aktuální odpověď a efekt je stejný ale je mi to fuk.
Tak Ti dík za info a zase někdy.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » čtv srp 28, 2008 1:41 pm

Heh tak té cedule jsem si opravdu nevšiml. Já tam vždycky vjedu na bubláka a víc si nedovolím. Minule tam však normálně lítaly motoráky ve skluzu, tak jsem si myslel, že se to asi smí. No nic budu víc čučet. Mimochodem oni si lidi asi stejně dělají z těch omezení kulový, u přívozu na Žernosekách, kde dávám loď na vodu, je zákaz vlnobití, minule mám loď napůl na vleku a napůl ve vodě a přiletí magor ve skluzu, 10m od kraje, kouká na mě a jede vesele dál. Já myslel v tu chvíli, že ho zastřelím :x
david
moderátor

Příspěvekod david » čtv srp 28, 2008 8:33 pm

tataS píše:to David: Ta bitevní loď je řečnická nadsázka k tvým líčením jak velkou, silnou a rychlou máš loď, kterou ti jinak přeji.
.

Je to sice "off", ale stejně by mě zajímalo, kde jsi k tomu mému líčení přišel.Totiž se nepamatuju, že bych někde popisoval svoji loď, jak dlouhá, široká, bystrozraká a vůbec ne rychlá. Jinak jsem opravdu rád, že mi přeješ moji vlastní lodˇ, co jsem si v potu tváře postavil. To je fakt hezký, takový český. :crazy: :mad: :crazy: :mad: :crazy:
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv srp 28, 2008 10:41 pm

to David: Zase jsi vedle. Já ti ji opravdu přeji a s tvých příspěvků jsem pochopil, že ses na ni dost namakal a protože jsem původem
od černého řemesla (nástrojař), tak velmi dobře vím co to obnáší. Již několikrát jsem vzpomínal, že jsem sám stavěl hausbot
s kamarády na konci 60let. To jak to tady potom sešněrovali (zákaz používání vojenských pontonů a pod.) mě to otrávilo a znovu
jsem se k vodě vrátil až v souvislosti s ježděním do HR.
Ty sám jsi několikrát vzpomínal ježdění ve skluzu již dávno, používání motoru z avie, bydlení na lodi a dlouhodobé jízdy, druh
pohonu (umístění propeleru) a pod. Z těchto tvých informací jsem si dal dohromady, že máš větší člun (pokud se tam vejdeš s přítelkyní a tlupou Vašich dětí) asi obytný nebo s kojemi (lůžky) a silnějším motorem, který umí jezdit rychleji (nejspíše ve skluzu).
Já ti jej nezávidím, ani ty starosti a práci kolem a je mi úplně fuk jak si k němu přišel. Tak se zbytečně nevstekej, blíží se víkend a je slušné babí léto.
Jinak rád sleduji tvoje encyklopedické vědomosti zde presentované.
Rozhodně nemám zájem se ti vnucovat a občas mě baví s tebou diskutovat aby tu bylo trochu srandy.
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » čtv srp 28, 2008 11:12 pm

tataS a Davide.
Děkuji vám. Děkuji vám jako déle sloužícím na našem webu, zkušeným lidem od vody a moudrým osobnostem, jež jsou vždy ochtni pomoci druhým, pokud o to na těchto stránkách požádají, děkuji vám zato, že pouze dva příspěvky výše uvedené - od každého jeden - měrou stejnou, stačily k vyjasnění vašich jasně že vzájemných přátelských pozic a netřeba již nic dodávat. Můj off příspěvek a předpokládajíc vaše laskavé svolení i vaše dva poslední příspěvky v krátké době vymažu.
Léto budiž pochváleno.
Pepa
Renda
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 7

Šíf

Příspěvekod Renda » pát srp 29, 2008 2:15 pm

david píše:... Totiž se nepamatuju, že bych někde popisoval svoji loď, jak dlouhá, široká, bystrozraká a vůbec ne rychlá. ...
... a to je právě ta chyba!
Kolikrát mě napadlo - ten David, motorář, jak má být - jakou on to má vlastně loď. I jsem kvůli Tobě prolezl znovu vlákno "Moje současná loď" a nic! Akorát jsem z ní zahlédl možná kousek střechy v nějakém kvízu a to je vše.
Také jsem někde četl, že jezdíš celý rok - i v zimě. Jak to děláš, abys nezamrzl? Podělíš se s námi?
Samozřejmě - nejlépe v sekci "Moje současná loď", abychom tady nebyli :offtopic:
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Šíf

Příspěvekod Tomas80 » pát pro 05, 2008 6:57 pm

Ahoj lidi. Na Zernosecky jezero jezdim s lodi kazdej rok, protoze je to tam opravdu pekny. Klidek, pohodicka, pekne si clovek nekde zastavi u brehu a vykoupe se, kdyz je pekny pocasi tak bych ani nemusel to Chorvatsko mit. Na jezere se smi plout pouze vytlacnou plavbou, coz je na ceduli u vjezdu z Labe, ale obcas tam taky clovek narazi na "machra", kterej to na tom jezere vali ve skluzu a nic ho netrapi. Kazdopadne po prujezdu na Labe se uz muzete vsichni rozfrcet co hrdlo raci. Jenom by me zajimalo, kde spoustite lode. Ja jsem to dicky spoustel primo v te marine, ale ten sjezd je hodne dlouhej a prikrej. Tedko jsem mel velky auto a malej clun, takze jsem si na to troufnul. Clun ale kupuju vetsi a s tim uz si to sjet netroufnu, protoze by ve vode asi skoncil nejenom ten clun :-). Nemate nekdo nejakej tip na rozumnej sjezd do vody v teto lokalite?
Tomas.
Gray
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gray » pát pro 05, 2008 8:13 pm

Tomáši , pokud jezdíš z Prahy nebo od teplické dálnice dá se v pohodě stáhnout loď u jacht klubu v Lovosicích, je to sice na druhé straně břehu a cca 1km od žernosek , ale krásně pozvolné, veřejné a dá se tam i v poho nechat auto i s vlekem. Kdyby jsi chtěl , tak přesně popíšu cestu.
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » sob pro 06, 2008 8:00 pm

Ja prijizdim do Litomeric od Ceske Lipy, ale myslim, ze jsem se byl v tom jachtaku v Lovosicich uz jednou podivat. Ale je to uz davno, tak premejslim, ze to na jare objedu a pohledam neco. Jednou jsem to take spoustel v jachtklubu v Litomericich, tak se tam chci take sjet podivat, jak to tam tedko vypada. Zatim diky za info, pokud zjistim neco dalsiho dam vedet.
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » pon pro 08, 2008 11:14 am

Ahoj,
já to spouštím u přívozu u Žernosek. Vzhledem k tomu, že nemám 4x4 mám docela co dělat abych to tam na těch šutrech z vody vytáhnul. Gumy pak podle toho také vypadají. Njn další auto musí být 4kule. Ale o co mi jde. Bavíte se tu o sjezdu v Lovosicích vedle jachtklubu. Byl jsem se tam minulý rok podívat a přišlo mi to hrozně mělké na motorák, tzn musel bych i s autem do vody pokud bych jel po té dlážděné cestě jak vede do vody. Nebo to tam spouštíte jinak? Na druhé straně směrem od Ústí cca 5km je nádherný vyasfaltovaný sjezd. Letos to chci vyzkoušet.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon pro 08, 2008 9:00 pm

Ten parádní asfaltovaný sjezd je v Sebuzíně, Loc: 50°35'45.388"N, 14°4'3.344"E, říční kilometr 63 na pravém břehu. Další možnost je v Církvici, Loc: 50°35'25.151"N, 14°2'3.945"E, říční kilometr 60,4 na pravém břehu. Sjezd je tam jen dlážděný, ale správně vysklonovaný a ve vsi jsou dva jachtařské kluby, takže o víkendu stačí zajít s prosbou o případnou pomoc (my se stejně jdeme vždycky podívat, kdo tam co dělá :-)
Sullaco
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Sullaco » pon pro 08, 2008 10:37 pm

Ahoj Felixi,
vím, že ten asfalťák je v Sebuzíně ale spouštěl tam už někdo? A tam u vás jak píšeš, kolik je tam místa na vytočení auta?

Dík
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » pon pro 08, 2008 10:50 pm

Osobně jsem v Sebuzíně nespouštěl, ale v létě tam vídávám hromadu gumáků a malých motoráků. U nás to není úplně ideální, protože mezi asfaltkou a vodou je kus travnatého terénu, takže když se tahá půldruhatunová kýlovka, už to trochu klouže, ale o víkendu jsou tam vždycky lidi, kteří v případě potřeby pomůžou.
Ohledně vytočení auta ti nepovím, nejsem řidič, vím jen, že tam zajede jak škodovka, tak traktor, když je potřeba.
Tomas80
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Tomas80 » úte pro 09, 2008 8:41 pm

Na ten Sebuzinskej sjezd jsem nedavno koukal. Na neco mensiho je to asi v pohode, ale ja potrebuju dostat na vodu 7,5m kajutovej clun a na ten uz mi to pripadalo docela male. Samozrejme, ze pro me by byl uplne nejlepsi nejakej jerab :-).
Stibi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Stibi » úte pro 09, 2008 9:58 pm

Ahoj,
Felixi, rád tu vidím někoho místního :)
Prosímtě, už nějakou dobu mi vrtá hlavou, jak vysoko nad hladinou je ta trubka mezi Libochovany a Církvicemi?

Díky,
Stibi

EDIT: Bydliště Děčín... hmm to není tak doslova "místní" :-)
david
moderátor

Příspěvekod david » úte pro 09, 2008 11:25 pm

[quote="Stibi"]Ahoj,
Felixi, rád tu vidím někoho místního :)
Prosímtě, už nějakou dobu mi vrtá hlavou, jak vysoko nad hladinou je ta trubka mezi Libochovany a Církvicemi?

quote]

podjezdná je 12m

Zpět na