Labe

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Olivero
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Olivero » stř bře 25, 2009 1:17 pm

vovsky píše:Jakým způsobem se na Labi proplouvá komorami?Jak se hlásit obsluze a vůbec vše co můžete napsat o proplouvání.

Pred rokom som to naisel na JI. Hladal som to teraz aj tu, ale uz sa mi to nedari najst.
Mam to pre istotu ulozene na: http://www.marinanet.cz/news/komory-a-informace-jak-na-ne/
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod sedivak » stř bře 25, 2009 1:31 pm

to Vovsky:
Existují pro každou komoru proplavovací hodiny v kterých je obsluha na místě a většinou tě už zdálky vidí a otvírá vrata. Když náhodou není na místě stačí zavolat na telefon(mobil), který se dá spolu s proplavovacími hodinami nalézt na netu.
Obsluha se tě pak zeptá kam až hodláš ten den plout a zavolá na další komory, kde už s tebou počítají- většinou jsou tam ochotní a slušní lidé, kteří si zaslouží, aby jsi se choval také slušně. ;)

- tohle všechno se tady ale opravdu už detailně probíralo.
kkruska
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kkruska » stř bře 25, 2009 1:43 pm

to sedivak
ono i klubovy vjezd na probostak je resen vzdy na tu stavajici aktualni sezonu, a pouze a pokud bude problem s tema, co tam vplujou a delaji bordel, pak tam kdekdo vola ricni policii, nebo obchazi mestsky straznici ... vetsinou je to napopud nejakyho rybare :gun: , co si chce v klidu zachytat , a ma nahozine pres plavebni kynetu (a divi se,ze tam jezdi lode :mad: ) tak to majitel brzo zatrhne i nam... takze na otazku, zda-li by to vyresilo clenstvi... asi ne ... protoze to v dusledku vse stejne zavisi na majiteli probostaku...
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » stř bře 25, 2009 1:53 pm

Je pravda, že s rybářema jsou problémy všude na Labi a většinou si myslí, že zrovna v plavební dráze chytí největší rybu. :D :(
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » stř bře 25, 2009 2:04 pm

kkruska píše:tprotoze to v dusledku vse stejne zavisi na majiteli probostaku...

já tak před 2 roky mluvil s majitele pískovny - chtěl od něj souhlas s vjezdem, a ten v podstatě tvrdil pravý opak. lodě mu nevadí, pokud není bordel, a zákaz dala SPS - po malérech co tam byly. SPS mu dala prý zákaz udělovat jakékoli vyjímky, že to není jeho parketa.
takže spíš ti rybáři v místním zastupitelstvu mají vliv.
kkruska
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kkruska » stř bře 25, 2009 2:21 pm

jj, to si myslim taky, ze rybarske loby zvitezilo :gun: .... no kolik vody si pro sebe zabralo, a jak to po jejich radoby udrzbach tam vypada.. voda vyrychtovana, zelena, sama sinice, atd... :cry: plachetni reviry jsou uz skoro vzacnosti... a co se tyce SPSky.. ano, byli tam potize, ale hlavne to bylo nestastne kvuli skutrarum, kteri se nechovali rozmune...vjizdeli blizko plazi kde se koupali lidea zrovna moc nezpomaovali, asi je meli za slalomove bojky a pod... pak se na ne vola SPSka, policie i mestskya uz je okolo toho moc povyku, tak se to radsi zatrhne a bude klid.Je pravda ,ze se nedaji hazet vsichni do jednoho pytle, ale je to bohuzel tak.To je vlastne prappricina celeho problemu s vjezdem na probostak. Nakonec z toho bude rybnik na ryby a bude po jezdeni...
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » stř bře 25, 2009 4:11 pm

to kkruska: no já mám motorák, tak mě zase tolik nevadí, že nemůžu na ten Probošťák-bylo tam ale příjemné pokoupáníčko, voda teplejší než v Labi, ale ty máš plachetnici že jo? Na Labi si asi moc nezaplachtíš ??? tak pro tebe jsou nejlepší Borecká jezera a Probík. Nechápu, ale že někomu může vadit i plachetnice??
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » stř bře 25, 2009 6:57 pm

to lubo52:
Tak to vypadá, že z té nedělní plavby po Labi nic nebude, už teď změnili těch 17 slibovaných stupňů na 6.
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » stř bře 25, 2009 7:28 pm

to sedivak
tak to je super, to by mohlo být fakt hezky ještě by mohli hlásit trakaře a bude pohodička, já se ztím nevzdávám, už jsem si pujčil neoprénový brodáky, :mad: Příště chci být zaměstnaný v Komořanech u hydrometerologickýho ústavu. :D
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » stř bře 25, 2009 7:56 pm

Je ale možný, že v neděli bude ještě všechno jinak většinou se s předpověďma moc netrefujou. :(
Já vyrážím jedině když bude nad 15 stupňů pod 15 je to vražda :gun: a ne zábava. :D
david
moderátor

Příspěvekod david » čtv bře 26, 2009 8:16 am

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavnmgeur.html

předpověd´pro prahu je 14°C a skoro bez deště

klikni v zeleným 3. řádek od zhora "stadteauswahl" - a pak vlevo dát prahu a "zeigen"
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » čtv bře 26, 2009 3:41 pm

Dobrej odkaz Davide. :)
Musíš, ale brát v úvahu to, že jsem trošku choulostivější. ;) a né takovej zocelenec, jako ty bydlící na lodi, kterého nějakej deštíček a zima nerozhází. :whist:
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » pát bře 27, 2009 1:56 pm

Asi nejzocelenejší jsou u nás veslaři na Labi už jezdějí nejmín měsíc, oni se na velký vodě asi pořádně zahřejou :D , a my musíme klepat kosu u motoru :?
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » pát bře 27, 2009 6:41 pm

A někteří jsou dokonce i za tu dřinu na Labi odměněni viz náš rodák z Brandýsa - Ondřej Synek :)
Ten toho ale navesloval moc a moc -to mnozí z nás ani na motor nenajezdili..... ;)
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » ned bře 29, 2009 6:45 pm

Tak co lubo52
Byl jsi omočit kýl v Labských vodách?

Já jsem zakapával epoxidem škrábance na kýlu a doufám, že to pořádně zatvrdne i když bylo jen cca 12 stupňů :?
david
moderátor

Příspěvekod david » pon bře 30, 2009 7:34 am

sedivak píše:to Vovsky:
Existují pro každou komoru proplavovací hodiny v kterých je obsluha na místě a většinou tě už zdálky vidí a otvírá vrata. .

proplavovací časy jsou pouze na Vltavě pro komory Modřany, Vrané, Štěchovice, jinde tě mohou nechat hodinu ( a i dýl ) vykysat.
Vyhlíží tě z dálky jak kde a jak kdo. Dosta často vyhlížíš a hledáš komorníka ty. :hmm:
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » pon bře 30, 2009 1:34 pm

No já se trošku špatně vyjádřil, myslel jsem ne proplavovací časy, ale provozní dobu komory od .... do.....
A jinak jsem měl asi zatím štěstí na" hodné" komorníky.
Připluju pomalu, slušně pozdravím a když je problém,a obsluha v nedohlednu, tak volám na mobil a slušně poprosím o proplavení.
Zatím žádný problém. ;)
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » pon dub 06, 2009 8:54 am

Ahoj tak se povedlo v sobotu to byla paráda, doufám, že jsem nebyl sám, ale nikoho jsem nepotkal (nepočítaje pár kajakářů a veslařu u Čelákovic). Neví někdo kam až se dá vyjet po Jizeře. Ted to v to proudu bylo adrenalinový ale kůli velkýmu množství klacků jsem to po 500m vzdal. :mad:
Přeju všem krásný počasí.
david
moderátor

Příspěvekod david » pon dub 06, 2009 10:11 am

zákazu motorů na soutoku ses nevšim? je tam tak 30 let.
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » pon dub 06, 2009 11:28 am

toteda nevšim jáb jsem tam videl jen zákaz P
ale asi blbě vidím
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » úte dub 14, 2009 4:24 pm

Jel jsem okolo ústí Jizery a koukal jsem ze všech sil + moje manželka a zákaz jem fakt nikde neviděl. Vono je stejně asi blbost s motorákem do Jizery . Šediváku tobě se fakt stalo, že o víkedu bez nahlášení tel. něko byl na komoře. Já jel přes pět komor tam a zpátky a na první jsem musel čekat než obsluha dorazí a pak mě všude nahlásil a domluvili jsme si návrat a to jme všede měli zelenou. Jak se Vám líbí zrekonsruovaný betonový komory? Ty kamenny zdi byli hezčí né?
sedivak
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod sedivak » úte dub 14, 2009 5:41 pm

Já jsem taky žádný zákaz na soutoku neviděl. Povedlo se mi vplout do Jizery skoro až k prvním barákům, ale to bylo někde i míň než 1,5 m vody.
Jinak já jsem se proplavoval vždy v provozních hodinách a to byl komorník v Brandýse vždy na místě. Asi štěstí. ;) Je ale pravda, že jsem se zas tolikrát neproplavoval, to třeba David by o tom mohl mluvit určitě zasveceněji. ;)
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

rozšíření přístavu v Církvici

Příspěvekod Felix » úte pro 15, 2009 8:46 pm

Jenom tak cvičně hlásím, že na Labi v Církvici, což je bývalý km 60,4 a a současný ek 776,2 (prostě v půli cesty mezi Lovosicemi a Střekovem :-) jsme postavili druhé molo a způsobili také úvaziště u břehu, takže kapacita přístavu je 29 lodí.
david
moderátor

Re: rozšíření přístavu v Církvici

Příspěvekod david » úte pro 15, 2009 10:00 pm

v té souvislosti se zeptám: budete tak blbě koukat na motorák, co by chtěl přistát, jako letos při vašich závodech, či už vás to už přešlo? Podobné to bylo i v Lovosicích v jachťáku, kam jsem jezdil běžně. Tam došlo i na výměnu názorů, naštěstí to příští den uvedl na pravou míru předseda přístavu: navezl se do mě místní aktivní blb. Aktivní blb je horší jak třídní nepřítel.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » úte pro 15, 2009 10:30 pm

Ahoj,
zeptám se zkušenějších. Příští rok bych si rád projel celé Labe po státní hranici v rámci nějakého prodlouženého víkendu. Prohlížel jsem fórum a pokud to někde je, moc se omlouvám, ale poradíte mi, kde se zastavit, co si třeba prohlídnout apod? Třeba nějaká zajímavost v okolí? Jedu s rodinou a jet to jenom zátahem by asi nebylo nejlepší pro budoucnost "rodinných plaveb". Něco ve stylu, zakotvi tam a tam běž se podívat tam apod.
Koupil jsem si mapu Labe, abych měl představu, ale maximálně mám představu o možnostech přespání, teda pokud mi ze své zkušenosti nedoporučíte něco lepšího.

Moc díky všem.

Zpět na