Labe

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte pro 15, 2009 10:36 pm

Potvrzuji, že aktivní blb je horší než třídní nepřítel a dodávám, že nejde vyhubit a může se vyskytnout kdekoliv, takže odpovídám jenom za sebe:

o závodech se budu blbě koukat na motorák, necky i nepřátelskou ponorku, protože všechny štandy potřebujeme pro závodící lodě;

mimo závody u nás rád uvidím kohokoliv, i kdyby připlul na vyvrácené sosně. Zvláště toto ovšem říkám výhradně za sebe, v létě se může stát, že jediným na místě jsoucím obyvatelem loděnice bude důchodkyně, která
- se bojí
- je ortodoxní plachtařka
- místo povolání měla diagnózu "učitelka" ;)

Mimochodem, kdy byly ty závody? Na obojích jsem dělal rozhodčího v cíli a nepamatuji se, že bych někoho vyhazoval, ale už stárnu a nemůžu si pamatovat všechno :)
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » úte pro 15, 2009 10:46 pm

nejspíš 29.7. asi jsem tě viděl - byl -li jsi to ty, v uniformě korvetního kapitána Církvické flotily. nešlo o vyhazování, to bylo v lovosicích. jen bych se někam bejval rád šmajznul na pokec, ale nevypadalo to na to :hmm:
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » úte pro 15, 2009 10:48 pm

Libore,

to je téma na regulérního "Průvodce po Labi" :) Většinu informací určitě snadno najdeš na netu, adresy jsou obvykle intuitivní (litomerice.cz, ceskestredohori.cz atd). Osobní zkušenost má cenu při radách, kde se dobře najíst nebo tak něco...
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

to David

Příspěvekod Felix » stř pro 16, 2009 1:30 am

29. bych jako nevěděl, ale 6. 7. by být mohlo, jestli jsi viděl tohohle chlapa. A v tom případě chápu, že to zrovna nevypadalo na pokec, anžto zrovna docela dunělo a byl trochu šrumec. Škoda, tož příště, přece jsi nebyl na Labi naposledy...
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » stř pro 16, 2009 12:09 pm

hezký fotky, Felixi :)
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Nová kilmetráž na Labi

Příspěvekod ondra » ned led 03, 2010 4:41 pm

Pro ty, kdo ještě nezaregistrovali, je od 1.1. 2009 platná nová kilometráž na Labi. Původní nula v Mělníku, leží nyní v ústí Labe do moře. Mělník je nyní 837Km. Značení bylo teprve nedávno dobudováno..
Obrázek
Tabulka pro přepočet starých km na nové: http://www.spspraha.cz/provoz/predpis.a ... 0924&typ=s
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Re: rozšíření přístavu v Církvici

Příspěvekod geus » pon led 04, 2010 1:20 pm

david píše:v té souvislosti se zeptám: budete tak blbě koukat na motorák, co by chtěl přistát, jako letos při vašich závodech, či už vás to už přešlo? Podobné to bylo i v Lovosicích v jachťáku, kam jsem jezdil běžně. Tam došlo i na výměnu názorů, naštěstí to příští den uvedl na pravou míru předseda přístavu: navezl se do mě místní aktivní blb. Aktivní blb je horší jak třídní nepřítel.
Ono je pravda,že nás (motráky) hadráři nemají zas tak moc rádi na druhou stranu oni na ty hadry kaky moc nejezdí jen tam mají ty špejle. Nooo vlastně na mě zrovna zas tak koukat nemůžou,protože já mák kotter je to bývalý dvojstěžník a mám tam také ještě půlku toho sloupu.Takže jsem částěčný hadrář,ale jezdím jen na motor a muů 120 koňový DAF vrčí jako hodinky.A když by bylo nejhůře tak tam pověcím nějaké to prostěradlo a svištím ha ha ha
alffa
Site building team
Reputace: 2

Re: rozšíření přístavu v Církvici

Příspěvekod alffa » pon led 04, 2010 2:47 pm

geus píše: Ono je pravda,že nás (motráky) hadráři nemají zas tak moc rádi na druhou stranu oni na ty hadry kaky moc nejezdí jen tam mají ty špejle.

Ha ha ha geus,
Jsi vedle jak ta jedle. :D David reagoval na konkrétní událost.
Felix mu zcela fundovaně odpověděl.
Nechápu, proč to zevšeobecňuješ, na jakousi globální pravdu.
Tady se žádná válka mezi hadráři a motoráři nevede. :!:

Je mě líto Tvé zmrzačené lodě. Ten „sloup“, to je telegrafní ?
Marně pátrám co to je „kotter“?
Překladač mě napovídá, že holandsky je to „fréza“. Jiný jazyk ten termit nezná.
Můžeš to nějak upřesnit?
alffa
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pon led 04, 2010 3:00 pm

co třeba telegrafní kutr?
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » pon led 04, 2010 3:23 pm

designer píše:co třeba telegrafní kutr?

To nebyla hádanka do kvízu. :) To byl dotaz, na uživatele geus.
Jen on může vědět, co to má vlastně za hybrid. :?:
alffa
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pon led 04, 2010 4:44 pm

No nevím,ale kotter neboli hovorově kůtr je normální slovo i normální loď. a na Holandských serverech se to slovo běžně používá a jestli moje loď je hybrid???? to teda nevím proč.Je to tovární loď postavená v Holandsku a docela dost povedená a také né moc levná navíc kůtry v Holandsku jsou dost ceněné a také pod 100tis.euro se těžko dají sehnat. No nevím letos na cestách do Prahy adt. se loď dost líbila 90% lidí říkalo,že je to moc pěkný kousek a to to ještě všichni neviděi ve vnitř. Navíc byl postavený na plavbu do karibiku a je také zesílený kýl 12mm a spodek 8mm železa.byl spuštěn na vodu v roce 1999 takže žádný šrot. Když někde v loděnici zakotvím tak je to jedna z nejhezčích lodí hlavně je atypická. Néé nechci se vytahovat kdyby se mi nelíbila tak bych jí nekupoval. Je pravda v naší loděnici se také všem nelíbí,ale z 90% je to také závist to vím a bylo mi to řečeno proto jí také často pomlouvají.Ale z Holandska po vlastní ose bez poruchy tady celý rok v provozu bez jediné poruchy venku -20 a Dafík spolehlivě naskočil mám tan všechno co potřebuji. Můj favorit stojí ve smíchovském přístavu loď 18m bílá je to bekkdekr jmenuje se COLOMBO to je pravý krasavec a také se najde někdo a poví je to hnus. A to,že když motorák přijede k jechtingu tak na něj moc pěkně nekoukaj to je pravda taková menší rivalita tu je mě se plachetnice líbí,ale min dvoj nebo trojstěžník.Ale co si budem povídat spousta hadrářů chce koupit obytnou velkou loď a né být stále ohnutý to pravda také je když je pěkně tak je plachetnice super neříkám.
Fulda
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fulda » pon led 04, 2010 6:52 pm

To Geus a kdy nám ji představíš ve foto podobě. Abysme Ti ji mohli pohanit. :good:
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pon led 04, 2010 7:14 pm

Fulda píše:To Geus a kdy nám ji představíš ve foto podobě. Abysme Ti ji mohli pohanit. :good:
já bych tam foto dal,ale nejde mi to i když mi někdo již návod poslal tak se mi to ještě nepovedlo mohu ti jí poslat na mejla a můžeš jí tam nějak fouknout,ale já to nesvedu já jsem rád že tady něco napíši počítač mé hobby není a nebude
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » čtv led 07, 2010 4:13 pm

Fulda píše:To Geus a kdy nám ji představíš ve foto podobě. Abysme Ti ji mohli pohanit. :good:
Tak už jí tam máš a můžeš hanit jen nehaň v té kuchyni tu mou náhradní naftovou pumpu ta jede 1litr viná na hodinu nebo 2litry piva/h naftu jsem zatím nežkoušel,ale nebude to o moc víc........
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » čtv led 21, 2010 7:07 am

Ahoj,
můžete mi někdo dát tipy na Labi na nějaká dobrá místa pro kotvení (přespání), třebas i pro návštěvy měst atd. A taky, nějaké možnosti tankování a dobrého papání? Určitě to tam máte propluté a já když pojedu s rodinou, tak bych potřeboval něco osvědčeného. Plavební mapu Labe mám, takže jsem to trošku skoukl, ale nevím co z toho je použitelného ...
Díky moc.
lubo52
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lubo52 » čtv led 21, 2010 8:56 am

Ahoj
já ti můžu doporočit slunění a koupání na zlatých pískách :) (na duně) je to navezeno jak čistili dno a autem se tam lidi nedostanou, tak jich je tam málo, je to těsně pod plavební komorou Hradiško na pravém břehu, na levém břehu chatová osada a ta přechází do vesničky Hradiško (dvě hospody cca 400m od vody) jedny potraviny. )
Výborná restaurace a i bar je v Poděbradech Hotel u Bílé Růže -doporučuji. je u mostu na pravém břehu. Musíš jen vyjít nahoru až na silnici, při troše štěstí na lod vidíš. Dole u vody je bar výborné zmrzlinové poháry. Kotvení za mostem: pokus o přístavní zed dvěma prkny a několik uvazovacích trubek, vždy jme v pořádku kotvili a lod jme našti také netknutouje na ní vidět z baru a trochu z hotelu. V Poděbradech kolonáda s léčivými prameny, jsou i blíž na náměstí.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv led 21, 2010 9:56 am

Ano,ano Růži také mohu doporučit! Docela dobře se také papá na soutoku s Cidlinou,kotvení be problémů,my se s velkou (18.5m) lodí vážeme na můstek ,,Krále Jiřího,,-výletní loď z Poděbrad,je to tolerováno,jen je potřeba kouknout na jízdní řád!menší lodě bez problémů vedle je P :)
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pát led 22, 2010 1:32 pm

Díky moc za tipy. To jsem si přesně představoval. Jsou nějaké i v úseku Mělník - Děčín (Hřensko). A je nějaký místo pro případný stanování v úseku Mělník - Děčín (Hřensko)? Jde mi o to, že nás možná pojede na lodičce víc než je tam spaní a zbytek by si postavil malý stan někde na břehu.
Moc díky za případné tipy.
ondra
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod ondra » pát led 22, 2010 3:14 pm

Pro táboření i kotvení v okolí Mělníka, hned za přístavem mohu doporučit ostrov těsně před komorou Beřkovice. Hospoda je pár metrů.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát led 22, 2010 6:22 pm

libor.janko píše:Díky moc za tipy. To jsem si přesně představoval. Jsou nějaké i v úseku Mělník - Děčín (Hřensko). A je nějaký místo pro případný stanování v úseku Mělník - Děčín (Hřensko)? Jde mi o to, že nás možná pojede na lodičce víc než je tam spaní a zbytek by si postavil malý stan někde na břehu.
Moc díky za případné tipy.
V ˇustí můžeš kotvit u nás KVM-Brná byl to 67km noý teď nevím jsou tam sprchy je to hlídané,ale hrozně se tam chlastá
samoliter
účet uživatele zrušen

Den otevřených dveří.

Příspěvekod samoliter » čtv bře 04, 2010 10:09 am

I na Labi je Den otevřených dveří, teď 20 - 22. 3. Tady: http://www.pla.cz/planet/DOD.jpg .
samoliter.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pon kvě 24, 2010 8:39 pm

Ahoj, po záplavách na Moravě, se budu muset z mého oblíbeného Baťova kanálu přesunout asi na řeku Labe. Máte tipy na nějaké delší kotvení? Znám Sandberk u Kolína, ale jsou i další? A mají volno? Jaké jsou ceny?
Taky bych rád nějaké další tipy na úsek Kolín - Mělník pro zastávku, oběd příp. přespání. Budeme jezdit s naším 14 měsíčním sluníčkem a ta zvládá plout tak hodinu v kuse a pak se potřebuje trošku protáhnout na břehu. Za všechny předešlé tipy moc děkuji!!! Až to tam projedeme dám do placu informace, které zjistím a uvidím já.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon kvě 24, 2010 10:40 pm

Cidlina - na soutoku hospoda a stánek, Veletov - bývalá pískovna, ve vjezdu mělko, hospoda ve vsi, Poděbrady - nad komorou stánek na pravém břehu, nad jezem proti výjezdu z horního kanálu Obříství je hospoda, na ŠTĚPÁNĚ u mostu , l. břeh je na křižovatce hospoda ( cca 2OOm ). dá se stát na Hadíku ve slepém ramenu k býv. komoře. Týnec - stání nad komorou, hospoda a nákup v Týnci cca 1km, Brandýs pod komorou nebo v klubu, nebo za hornímy svodidly - nákup, hospoda, Lobkovice - pod jezem l.b., nákup, hospoda, a vpodstatě za horními svodidly většiny komor
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » úte kvě 25, 2010 6:03 am

Davide, díky moc. Místa si poznačím do mapy. Je taky ještě něco těsně třeba před Mělníkem? A co stání přímo v Mělníku? Dá se tam někde na chvíli zakotvit?
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte kvě 25, 2010 9:02 am

Kdybys to chtěl protáhnout kousek na Vltavu,tak Nelahozeves,Marina Vltava! Kotvení,penzion,hospoda,dětské hřiště,pohoné hmoty!Případně prohlídka zámku.Možnost nákupu-Kralupy o 2km výše,uvázání bez problémů!

Zpět na