Rozměry přepravy lodí přes hráze na Slapech a Orlíku

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Uživatelský avatar
vonkounic
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 59
Registrován: úte lis 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Rozměry přepravy lodí přes hráze na Slapech a Orlíku

Příspěvekod vonkounic » sob led 23, 2010 2:52 pm

Ahoj jachtaři,

prohledával jsem forum a nevim jestli jsem nenašel nebo tu neni:

Jaký jsou limity rozměrů a hmotností pro přepravu lodí přes hráze na Slapech a Orlík?
A jak se to tam dělá ?

Díky za odpověď.

Vonkounic
Uživatelský avatar
nohal
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 84
Registrován: stř zář 30, 2009 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod nohal » sob led 23, 2010 4:29 pm

Do vvtahu na Orliku se vejde lod do 3.5 tuny a sirky 2,6 metru, max ponor asi 1,2m, ale da se s tim zajet i trosku hloubs, jenom uz obsluze tece do budniku. Na Slapech ti za traktorem prevezou jiste prinejmensim totez.
Uživatelský avatar
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1166
Registrován: pon kvě 07, 2007 2:00 am
Reputace: 8
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » sob led 23, 2010 7:24 pm

Maximální rozměry jsou na stránce s vyhláškou SPS, čl.3 odst. 4, ale ponor tam neudávaj.
Uživatelský avatar
elan3
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 94
Registrován: čtv lis 02, 2006 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Vlašim
Kontaktovat uživatele:

výtah orlík

Příspěvekod elan3 » sob led 23, 2010 8:08 pm

Šířka výtahu na Orlíku je pouze 258 cm !!! ( osobně změřeno)
Uživatelský avatar
nohal
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 84
Registrován: stř zář 30, 2009 2:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod nohal » sob led 23, 2010 8:14 pm

Kdyz se tam nemuzes dostat, je treba lod trochu naklonit, to je zase vyzkouseno ;)
Uživatelský avatar
Olivero
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 124
Registrován: stř bře 12, 2008 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha/Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Olivero » sob led 23, 2010 10:33 pm

Pre tych ktori nemaju vobec predstavu ako to tam chodi by mohlo stacit kratke video.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GN__yqGfW8A[/youtube]
Majitel Alci iste prepaci,video je volne k dispozicii na you tube.
Uživatelský avatar
vonkounic
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 59
Registrován: úte lis 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vonkounic » sob led 23, 2010 11:53 pm

Díky moc za informace a video. Bobese znam osobne a myslim ze mu to vadit nebude ;) rad poradi kdyz může.
Na tu jeho krasavici jsem mu dělal polepy, to mě těší ji vidět v akci na muj dotaz :good:
Von Kounic
Uživatelský avatar
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 997
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Příspěvekod bobes » ned led 24, 2010 1:47 pm

Polepy drží krásně. Akorát s těmi rozměry jsme to trochu natáhli. Plavebka nás pochválila, že přečte naše číslo i jméno lodi na 1km i bez dalekohledu. :)
Uživatelský avatar
vonkounic
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 59
Registrován: úte lis 11, 2008 1:00 am
Reputace: 0

Příspěvekod vonkounic » ned led 24, 2010 2:24 pm

No obráceně by to bylo horší, :D hlavně že drží, až si koupíš další už budeme vědět 8) , musíš se chovat slušně jinak tě
hned přečtou !
jinak tě zdravim
Von Kounic
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » ned led 24, 2010 4:37 pm

Bobes: Prosim te, jak ste resili ty polepy? Rezali na plotru? A jake lepidlo? Zrovna to ted resime, tak me to zajíma. Jsem OT, ja vim, kdyz tak pak zalozim nove vlakno. :sorry:
Uživatelský avatar
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 997
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Příspěvekod bobes » ned led 24, 2010 5:55 pm

Samolepící tapeta řezaná na plotru, s nějakou prodlouženou trvanlivostí. Více ti určitě řekne vonkounic.
Mám dojem , že žádná příští loď už nebude. Tahle nám vyhovuje.
Uživatelský avatar
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1964
Registrován: pát pro 18, 2009 1:00 am
Reputace: 33
Bydliště: Ústí-Brná

Re: Rozměry přepravy lodí přes hráze na Slapech a Orlíku

Příspěvekod geus » ned led 24, 2010 6:56 pm

vonkounic píše:Ahoj jachtaři,

prohledával jsem forum a nevim jestli jsem nenašel nebo tu neni:

Jaký jsou limity rozměrů a hmotností pro přepravu lodí přes hráze na Slapech a Orlík?
A jak se to tam dělá ?

Díky za odpověď.

Vonkounic
Na slepech je to o domluvě někdy vytáhnou loď 10-11 metrů 5-7 tun a někdy mají kecy hlavně se musíš nejít šířkou 3,20m není problém to nás tahají
Uživatelský avatar
vendelinek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 84
Registrován: stř kvě 20, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod vendelinek » čtv říj 28, 2010 10:42 pm

Mám nenápadný dotaz, na tom Orlíku či Slapech, nevadí, že loď má pevnej kýl asi metr vysokej? Zvládne to ten výtah? Většinou tam brouzdají lodě s ploutvičkou.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv říj 28, 2010 10:44 pm

Na Slapech tě vezme traktor - tam nic jiného není. A s metrovým kýlem by to mělo bejt OK. A na Orlíku se postavíš na v kleci na kýl a opřeš o kraj klece. Takže pokud nejsi širší, bude to OK.
Uživatelský avatar
vendelinek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Příspěvky: 84
Registrován: stř kvě 20, 2009 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod vendelinek » čtv říj 28, 2010 10:58 pm

Mám šířku 2,49m, takže je to asi v pohodě. To se mi ulevilo ;) Mám roupy tam v létě vyrazit a vzít to tak nějak po proudu kam mně voda donese.
Uživatelský avatar
Nervozrout
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: ned říj 10, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Orlík

Příspěvekod Nervozrout » pon lis 08, 2010 9:15 pm

Ahoj jachtaři,
Máme dotaz na přepravu lodě ve výtahu na Orlík.Potřebovali by jsme vědět jak to chodí.Zda musíme dopředu volat nějakou službu a popřípadě jakou.A jak je to chránění před odřením va výtahu.Zda to má nějaký ochraný prvky.Máme motorák šířky 2,60.Podle dostupných informací nám není jasný se tam vejdem a přepravý nás bez šrámů :-(.Budu ráda za informace.Díky
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon lis 08, 2010 9:42 pm

TADY je líčení naší cesty přes Orlík. A tady najdeš fotogalerii, kde jsou fotky z klece resp. z celé cesty zdvihadlem. Jinak loď tvojí šířky se tam vejde v pohodě.
Uživatelský avatar
Nervozrout
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: ned říj 10, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Nervozrout » pon lis 08, 2010 10:06 pm

Děkuji fotky super.Mám ještě dotaz (nemáme s tím zkušenost) někdo ti tam pomůže?Myslím tím z obsluhy tý klece.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon lis 08, 2010 10:53 pm

Jo jo. Obsluha je velmi milá a poradí i pomůže. My se toho poprvé taky báli, člověk se pod tou přehradou cítí nicotný sám o sobě, natož při představě, že má přes to dostat loď. Ale je to v pohodě a nakonec i fajn dobrodružství. :)
Uživatelský avatar
Nervozrout
nováček na fóru
nováček na fóru
Příspěvky: 8
Registrován: ned říj 10, 2010 2:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Nervozrout » pon lis 08, 2010 11:07 pm

Děkuju moc za info.Chceme to zkusit,ale obavy z toho máme :-))).Mám ještě jeden dotaz.Ta klec je nějakým způsobem chráněná před poškrábáním (nějaký lišty nebo gumy)nebo musíš spoléhat pouze na svoje fendry?Ještě jednou moc děkuji
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon lis 08, 2010 11:12 pm

Spoléhej jen na fendry! Ta mrcha klec je celá ze železa jak boky tak dno, takže kýl stojí na železným roštu - nedá se s tím nic dělat. My to měli veselejší ještě o to, že Ochechule je 2,15 široká a tedy í byla klec velká, tudíž jsme jí museli do klece "šprajcnout" aby se nám nepokládala moc na bok :-)
Fendry rozhodně s sebou! :)
Uživatelský avatar
Libor
bez hodnocení
Příspěvky: 9030
Registrován: úte lis 08, 2005 1:40 pm
Reputace: 150
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon lis 08, 2010 11:21 pm

Tím chceš říct Jardo, že na dně klece není vůbec nic krom železa? Ani kus prkna?

To si ploutvovky škrábou laminát o klec :shock:

To bych si měl tedy takový výlet raději ještě rozmyslet :?
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » úte lis 09, 2010 8:46 am

No je to tak. Já jsem to s kýlem zas tak moc neřešil, ale fakt je, že ploutvovky stojej na trupu. Možná by se mohl ozvat někdo s ploutvovkou, jak to řeší. Ty prkna se tam asi položit dají, nebo něco podobného, ale musel by si to člověk přivést. Klec je holá jak polární stanice.
Uživatelský avatar
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Příspěvky: 997
Registrován: čtv kvě 10, 2007 2:00 am
Reputace: 6
Bydliště: Praha

Příspěvekod bobes » úte lis 09, 2010 8:53 am

To jsi Jardo špatně koukal. :) Na dně klece jsou v roštu i dubové fošny, ale přesahují železný rošt jen o kousek. ( asi 1-1,5 cm). Z dálky to vypadá, že loď stojí na železe.
Uživatelský avatar
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Příspěvky: 1379
Registrován: ned úno 01, 2009 1:00 am
Reputace: 0
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » úte lis 09, 2010 9:15 am

No - nechci se hádat ale koukal jsem zblízka, dokonce to mám na videu a obsluhy jsem se ptal, jestli je na dně klece nějaká guma nebo něco podobného. Odpověděl, že ne a krčil ramenama.

Zpět na

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti