ficcus :
Info treba. Na budúci rok Ti môžem robiť spoločníka úsek Slovensko a Maďarsko ak nie si proti.A potom na Deltu tiež.
Teista:
Tú nabýjačku mám a si ju pre istotu zoberiem. Ten voltmeter si zoženiem tiež.
Halladin:
Honda 6 hp má vyvod elektriky ale sa v tom nevyznám takže to nechám na odborný servis, aby som niečo neodpálil
Miloš:
Tie gelové baterky by som bral ak sa dá. Tiež som uvažoval nad tou elektrocentrálou ale v mojom prípade to asi je zbytočné.Ináč keď tá gelovka skape tak si znej spravým gelovú sviečku
bokal:
Počas plavby používam - mobil len cca 10min dene prijať SMS a odoslať SMS - GPS
keď som v neznámom prostredí taktiež len pre kontrolu kde sa presne nachádzame - občas sonar .
Dobíjanie na motore dám si premerať a ešte by som pred cestou vyskúšal. Vieš Honda BF 10 je už iná kateória. Bateria z auta bola len úvaha.
Denis:
Nakolko sme na cestách,dlhych či krádkych, mám výbavu komplet čo ktomu treba. Tú čelenku čo spomínáš som tiež kúpil je to ako píšeš vec dobrá ruky volné hlavne keď zapasíš s pekným úlovkom.Benzín ma moc netrápí lebo motoror Honda 6 hp má spotrebu malú hlavne keď jazdíš lážo - plážo

Trasu Malí Dunaj, začiatok - Tomašov - Kolárovo - Kolarovo protiprúdna plavba na váhu do Komoče z Komoče do Komárna - z Komarna na chorvadské hranice cez celé územie Maďarska z Horvátských hraníc speť do Moháča sme minuly len 28 l benzínu !! Z domu som bral 25 l . V Estergome som chcel doplniť 10 l ale pumpa bola ďaleko aj v Šturove tak sme sa doplavily až do Naďmarošu tam bola benzínka asi 2,5 km. Žena sa zahladela na druhý breh a tam tesne pri brehu benzínka vo Vyšehrade. Tak sme to zobrali na druhú stranu doplnil som ďesinu a z toho sme domou priniesl ešte cca 7 l !!! takže spotreba 28 l na cca 580km. Je pravda že sme motor aj vypínali a len tak sme sa nechali unášať prúdom, hlavne za Budapešťou. Tam už sa zdalo že Maďarsko končí lebo skoro žiadná premávka.Denis si spomenul že do nadrže na koniec hadičky dať filter. Asi by tam mala byť. Nádržku som kupovol plastovú 10 l aj s pumpičkou a s hadičkou cca 2 m za
5.050 sk dobrý oje.... v roku 2006. Ale to skontrolujem a tiež je filter aj na motore pri karburátore. Teraz už benzín riešiť musím hlavne na balkáne a v Delte.Keď budem sám tak v pohode môžem zobrať aj 80 l. A v mojom prípade by bol dojazd cca 800 až 1000 km
Info čo sa týká peňazí ma teší, kolko z ktorých si už vypočítam podla pobytu v krajine.
Bankomat karty je tiež super.
Telefóny beriem dva,čo keď ?
GPS tiež dva
Keď má človek so sebou dostatok financií tak sa dajú poriešiť aj nepredvýdané situacie
Kraďež motora - servis atď....
Rýchlosť prúdu som asi predpokladal keď pretečie cca 5000 až 5600 kubických za sekundu a to sa rozdelý na try vetvy tak by to malo súhlasiť s tou rýchlosťou.A tiež v nadmorskej výške už neni velký rozdiel.
Stravovanie si predstavujem takto.Neaké zásoby z domu Domacé klobásy + slanina to sa nepokazí ani v horúčavách.Teplé jedlo aspoň raz za den, bufet - reštika ,samozrejme hlavne čerstvé ryby z obchodného domu Dunaj

Mám neaké zlepšováky, niečo som odkukal po svete niečo vymislel sám. V maléj lodi je največí problém uloženie vecí, a tiež ako si už písal nesmie chystať manželka

Keď už sme na brehu ja mám poriešené tak aby aj manželka bola spokojná. Ja si slaninu pokrájam aj na kolene,ale samozrejme je pohodlnejšie mať neaký stolík a sedenie.aby sme nemusely vláčiť stolýk tak som to poriešil tak že podlaha v člne je z dvoch častí, tá nenšia slúží ako podlaha pod nohami a keď ju vyberiem našrobujem nožičky a stolček je hotový a keď nožičky odšrobujem dajú sa tam našróbovať kolesá a zas mám podvozok na preloženie člna

Takže nielen káva tri v jednom ale aj podlaha tri v jednom. Taktiež vela varíme a bereme rošt aj to som vymislel aby bol skladný a bol len na jednéj nohe je otáčací keď je treba dá sa od ohniska odsunúť spustiť či zdvyhnúť.
Bezpečnosť:
6 rokou sme vozili so sebou vlčiaka ten nám dával vedieť o všetkom čo sa okolý dialo. Lenže už ho memáme tak tú bezpečnosť musím riešiť. Motor zamknutý na zámok, Do lode alarm s pohybovým čidlom dá sa zašiť aj v blískosti brehu takže neaký indián so zlím úmyslom bude odhalený
Už som sa zase posunul kúsok k téj Delte
Ale ešte mám dotaz
Ja som prečítal všetky reportáže pozorne vďaka za ne

ale som neposrehol ani vjednom kde by sa riešilo vstup na územie Horvátska

Z Moháča je na Horvátské hranice 8,3 km kde sa preclievá ?

Keď vstúpim na územie Chorvatska ešte je stále na Srbské hranice do Bezdanu 7 km. Tam sa preclím a plavým sa dalej 6 km na spoločných hraniciach. Lenže znova vstupujem len na územie HR.Potom znova Srbsko a zas len HR. A takto to ide až doSrbského mestečka Bačka Palanka

Potom Dunaj tečie len na území Srbska až na spoločné hranice s Rumunskom. Takže ako to je ?
A ešte posledná otázočka:
Djepard I a II
Pustia ma s 6 k motorom ?
Keby nie tak mám riešenie takéto. Počkať na väčie rekreačné plavidlo ktorá by ma previezla ?
Vytiahnúť čln najsť niekoho kto vlasní - somára - koňa - či vozidlo s prívesným vozíkom
a obísť plavebnú komoru ?