Tú mapu som sa pokúšal získať (na nete zadarmo ) pred našou jesennou expedíciou do Delty na MacGregore. Nepodarilo sa.

Nevedel som ale či je toho hodná, nemal som k nej žiadne dôveryhodné referencie a tak som ju v Rumunsku po obchodoch už nezháňal.
Môžem ale potvrdiť, že o prekvapenia v Delte nemusí byť núdza. Dám úryvok z chystaného plavbopisu:
... zo Sfitu Gheorghe sme mierne unavení po návšteve rázovitej miestnej krčmy rusky hovoriacimi domorodcami zvanej "baľňica", vyrazili severne kanálom idúcim paralelne s pobrežím a po pár míľach sme odbočili na kanál smerujúci šikmo do jazera Lacul Rosu, na mape jasne a výrazne označenom. Plávali sme krásnym kanálom občas cez trstinové polia a lekná, zdal sa byť používaný nebol nikde zarastený. Aj sme stretli cestou rybárov na pramici ... a zrazu rákosová stena. Kanál bol upchatý plávajúcim ostrovom, preraziť sa nedalo, okolo kanála bolo plytko. Ostrov bol možno 20m dlhý, za ním už trstina končila, boli sme už pri jazere ale museli sme sa vráťiť, nič sa nedalo robiť. Stálo nás to 2-3 hodinky, ale nám to bolo jedno. Občas sme prepli na elektromotor a skúšali cestou niečo lapnúť na blyskáče. ...
Kortešačky boli (a doteraz sú) hlavne predvolebným obdobím, keď potencionálni poslanci lanária (kortešujú) voličov sladkými rečičkami, farebnými utopickými plagátikmi a uplácajú ich gulášmi a slopanicou.