Z Nemeckého Kelheimu do Bratislavy
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Z Nemeckého Kelheimu do Bratislavy
Začina zima, vianoce sa blížia a je preto najvyšší čas začať spriadať plány. Mal by niekto záujem o spoluplavbu tohoto úseku Dunaja z Nemeckého Kelhaimu do Bratislavy? Buď výtlačnou plavbou kajutovkami, plachetnicami, alebo v sklze na gumákoch a menších motorákoch.
- samoliter
- účet uživatele zrušen
- Reputace: 0
Soutěska na Dunaji.
Když budete v Kelheimu, tak se zajeďte podívat na soutěsku proti proudu Dunaje asi 10-15 km. Ale zřejmě tam není dovolený motorový provoz, tak parníkem. Jezdí z Regensburku. A asi v Kelheimu by mohl mít přístavní molo. Můj odhad. Ale koukněte se tady: http://www.panoramio.com/photo/1702884. Nebo ve vyhledávači napsat Donaudurchbruch. samoliter.
- Denis
- zkušený harcovník
O dátume som ešte neuvažoval, ide o to či má vôbec niekto záujem. Ak áno tak budeme hladať vhodný termín. Ak nie, tak idem s manželkou asi na gumáku v sklze na cca 4-5 dni. Ak by išli kajutovky, tak by bolo lepšie ísť na týždeň. Kajutovky s malými gumákmi je možná kombinácia, ale skrz spanie nie príliš vhodná. Pri kajutovke spíš v lodi a nezaujíma ťa táborisko na brehu a v gumáku spíš v stane na brehu a nezaujíma ťa kotvisko na vode. Ak by išli spolu musia hladať miesto na spanie vhodné pre obi dvoch. A to môže byť problém
- teista
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Poplujeme s velkou pravděpodobností s dcerkou z Medveďova do Moháča (zřejmě červen)
Budu mít stejnou starost. Jenom naopak - tzn. dostat auto s vozíkem do Moháča.
Jedno auto bych na revanš za Moháč, mohl z Kelhaimu přivézt.
teista
A dodatek. I bez revanše za Moháč.
Budu mít stejnou starost. Jenom naopak - tzn. dostat auto s vozíkem do Moháča.
Jedno auto bych na revanš za Moháč, mohl z Kelhaimu přivézt.
teista
A dodatek. I bez revanše za Moháč.

Naposledy upravil(a) teista dne ned pro 14, 2008 10:24 am, celkem upraveno 1 x.
- Denis
- zkušený harcovník
Netvrdím že nechcem zásadne spať v marínach, pokial by sa išlo na kajutovkách tak by to nebol problém, ak sa ide s gumákom a nespíš v ňom tak to problém je.
Pre táborenie v stanoch je na mape Rakúskeho Dunaja vyznačených pomerne dosť oficialnych táborísk a kempov a viem aj o takých kde sa dá.
Ak by bol záujem ísť v sklze, tak na 4 dni sa dá využiť niektorý sviatok v máji.
Doprava problém je, ale nie neriešitelný. Istotne menší ako za sociku získať devizák a výjazdnú doložku. Dá sa odviesť autom do Nemecka, tam ho nechať aj s vlekom a po skončení plavby preňho prísť.
Teista, ak budem doma, tak ťa odveziem.
Pre táborenie v stanoch je na mape Rakúskeho Dunaja vyznačených pomerne dosť oficialnych táborísk a kempov a viem aj o takých kde sa dá.
Ak by bol záujem ísť v sklze, tak na 4 dni sa dá využiť niektorý sviatok v máji.
Doprava problém je, ale nie neriešitelný. Istotne menší ako za sociku získať devizák a výjazdnú doložku. Dá sa odviesť autom do Nemecka, tam ho nechať aj s vlekom a po skončení plavby preňho prísť.
Teista, ak budem doma, tak ťa odveziem.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Denis píše:Splavili by sme sa do BA, šoféri plus jeden by sadli do ďalšieho auta a išli by pre autá s vlekmi do Nemecka. Aj tak by sa dalo.
To je trošku problém, lodě by museli další den kotvit v BA. A jsou to výdaje navíc.
Jednodušší by bylo ( pro Slováky) vzít šoféra sebou, a poslat ho hned zpět. Po dálnici podél Dunaje by to ani tak dlouho domů netrvalo. S prázdným vozíkem...
Pokud je k dispozici šofér, kterému se nebojíme svěřit auto

- Denis
- zkušený harcovník
To Halladin, to by si musel zobrať každý toho šoféra. Ja navrhujem riešenie kde si nikto nepotrebuje zobrať šoféra. Prídeš do Nemecka vlastnám autom, necháš ho tam a po skončení plavby sa preňho vrátiš a cestou domov sa zastavíš pre loď zakotvenú v BA. Pre auto sa môžeš vrátiť aj vlakom, autobusom. Náklady navyše je jedno kotvenie v BA, náklady na cestu pre auto do Nemecka a možno parkovné v Nemecku. Samozrejme ak má niekto odvoz tam aj speť, tak je to preňho jednoduchšie. Najme pre Bratislavčanov. Mimobratislavský pri riešení odvozom zaplatia 2x presun autom, ale hlavne musia mať šoféra ktorý ich odvezie do Nemecka a po týždni odvezie z Bratislavy, alebo iného cielového miesta. Dá sa samozrejme pokračovať až do Budapešte, alebo do Moháča.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Denisi, pokud by to navazovalo na ten můj Orlik,
Tak mě z Orlíku za Regensburg odveze dcera, nebo někdo jiný z rodiny ( šoférů je u nás hafo
, a Přes Orlík odveze auto s vlekem do Trenčína.
No a do Blavy přijede zase z TN.
Na Orlík pojedeme minimálně dvěmi auty, možná třemi.
Pokud by to nenavazovalo, byla by výhodnější Tvoje varianta. Ovšem, otázka je, co to parkovné.....
Zadarmo to nebude, a v kempech se za parkování plati.
Tak mě z Orlíku za Regensburg odveze dcera, nebo někdo jiný z rodiny ( šoférů je u nás hafo

No a do Blavy přijede zase z TN.
Na Orlík pojedeme minimálně dvěmi auty, možná třemi.
Pokud by to nenavazovalo, byla by výhodnější Tvoje varianta. Ovšem, otázka je, co to parkovné.....
Zadarmo to nebude, a v kempech se za parkování plati.
Naposledy upravil(a) halladin dne ned pro 14, 2008 12:05 pm, celkem upraveno 1 x.
- samoliter
- účet uživatele zrušen
Parkování.
Halladine a taky další. Asi před třema lety plul čech na motorovém člunu po Dunaji. Začínal asi 15 km pod Kelheimem, jmenoval to Bad Abbach. A auto tam nechal v jachetním klubu asi za 2 Euro na den. Končil v Budapešti. Je o tom článek, ale teď nevím přesně, jestli v YACHT - Magazinu, nebo v YACHTINGu. Ja už jsem tyto časopisy, celé ročníky prodal. Ale určitě někdo z fora tyto časopisy má doma. Vyšlo to tak v roce 2004,- 5,- 6. Snad to byl p. Dohnal, který už podnikl, s tímto člunem pár dálkových plaveb po řekách. Bohužel, víc z paměti nedostanu. samoliter.
- samoliter
- účet uživatele zrušen
Lodí do soutěsky.
Ještě tady je stránka: http://www.renate.de/content/view/87/98/ . Je to cenník, ale na liště vlevo je i Fahrplan Donau, časy odjezdů z Kelheimu do Klosteru a zpět. Sice ještě mají jen rok 2008, ale na jaře už bude nový Fahrplan. Ta soutěska je i ze břehu krásná, monumentální. Škoda, že není průchozí celá po břehu, něco na způsob Prielomu Hornádu ve Slovenským Ráji. samoliter. A tady jsem našel už rok 2009 a různé společnosti, které tam jezdí: http://www.schiffahrt-kelheim.de/linkliste.html . A tady je 6 parádních fotek ze soutěsky: http://www.qype.com/place/260385-Donaud ... tos/467335 .
- Denis
- zkušený harcovník
Dane, to je tiež altenatíva ktorú som na začiatku spomínal. Halladin aj Kzeman majú gumáky, takže je to možné. Ale tri dni je málo. Ber do úvahy že je tam tuším 14 priehrad a na komoru sa čaká aj hodinu. Teda jeden deň sa strávi len čakaním na komorách. Potom je tam vela pekných miest a nezastaviť sa nikde je škoda. Je to 550 km a to je docela masaker za 3 dni, bolo by to vyše 180km denne a to je vela aj bez komorovania. Ja to vidím na min. 4 dni a aj to bude dosť husté.
Dá sa ísť na jar, povedzme v máji, ale pri spaní vonku je to pre otrlých zálesákov. Jún, júl býva večšinou dosť vysoký stav vody, ale to už je v podstate leto, a zostáva jeseň, september pre mňa termín nevhodný. Vzhladom k tomu že v lete sa chce každý odtrepať k moru, tak mi vychádza ako vhodný termín máj, jún.
Dá sa ísť na jar, povedzme v máji, ale pri spaní vonku je to pre otrlých zálesákov. Jún, júl býva večšinou dosť vysoký stav vody, ale to už je v podstate leto, a zostáva jeseň, september pre mňa termín nevhodný. Vzhladom k tomu že v lete sa chce každý odtrepať k moru, tak mi vychádza ako vhodný termín máj, jún.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Halladin má dvě petikoňky, takže na skluz to není.
Příští rok novej motor není v plánu Mám vedle domu už 5 let základy, na které bych měl konečně něco postavit
A se mi zdá, že už loni jsem to projel příliš rychle. Kcvůli cyklistům na dovolené s matinkou, kterří by to nejradějí projeli za 3 dny a mohli za děvčaty
Pokud chci jenom jezdit rychle, bez ohledu na krajinu, můžu si dát ve skluzu 10 koleček kolem Dalešic, a ještě ušetřím za dopravu do Němec .
Vyjde to na stejno.
Pokud bude chtít kzeman s gumákem, nevidím v tom problém.
S tím létem to tak docela nebude. Pokud chce někdo utratit týden dovolené na Dunaji, léto mu vadit nebude. Spíš může někomu chybět ten týden dovolené, který tím pádem nestráví u moře. A je celkem fuk, kdy ten týden u moře nestráví

Příští rok novej motor není v plánu Mám vedle domu už 5 let základy, na které bych měl konečně něco postavit

A se mi zdá, že už loni jsem to projel příliš rychle. Kcvůli cyklistům na dovolené s matinkou, kterří by to nejradějí projeli za 3 dny a mohli za děvčaty

Pokud chci jenom jezdit rychle, bez ohledu na krajinu, můžu si dát ve skluzu 10 koleček kolem Dalešic, a ještě ušetřím za dopravu do Němec .

Pokud bude chtít kzeman s gumákem, nevidím v tom problém.
S tím létem to tak docela nebude. Pokud chce někdo utratit týden dovolené na Dunaji, léto mu vadit nebude. Spíš může někomu chybět ten týden dovolené, který tím pádem nestráví u moře. A je celkem fuk, kdy ten týden u moře nestráví

- danda
- návštěvník fóra
Co tak 7-11květen
U nás je 8.5.svátek, tak že 2dny dovolené.Budou otevřený kempy a příbřežní hospody?
Jinak rychlejší jízdy bych se nebál, i když jedeš 25-30, tak to není tak, že se Ti krajina míhá jak v autě při 150, máš dost času se kochat
Doprava gumáků se dá řešit nákladním přívěsem a pak stačí jedno auto pro 2-3 posádky
danda
U nás je 8.5.svátek, tak že 2dny dovolené.Budou otevřený kempy a příbřežní hospody?
Jinak rychlejší jízdy bych se nebál, i když jedeš 25-30, tak to není tak, že se Ti krajina míhá jak v autě při 150, máš dost času se kochat

Doprava gumáků se dá řešit nákladním přívěsem a pak stačí jedno auto pro 2-3 posádky
danda