Z Nemeckého Kelheimu do Bratislavy
Moderátoři: Pepa, david, vilma
Právě jsem se vrátil z lyžovačky z Rakouska.Pustím internet,otevřu jachting.info a velmi mile mě překvapil tento topic.Sjet Dunaj z Kelhaimu do Bratislavy je můj sen.Takže se hlásím do spolku.Ovšem,pokud to nebude poslední týden v květnu,jsem v Chorvatsku.Pokud do té doby postavím Fast Skiff,jel bych s ním,jinak s gumákem.Dopravu plánuji tak,že mě auto z Kelheimu odveze dcera,nebo nějaký kámoš,a zase pro mě přijede do Bratislavy.
- ficcus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
- Kontaktovat uživatele:
vovsky píše:....Informoval jsem se na gabonovou překližku.
Firma Finnforest 312 Kč/m2,Jaf Holz 315 kč/m2 bez dph.Jestli někdo ví o levnější ,poraďte...
Koukni na Steinbauer Lechner. Když vezmeš víc jak 10 desek, tak se díky množstevní slevě dostaneš s cenou na 244,-/m2 bez DPH. Co se týče kvality, tak tam berou materiál jinčí stavitelé než my amatéři Což vlastně vůbec nic neznamená
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Mne sa ukazuje ako prijatelný termín druhá polovička júna /června/. S Vovským sme zajedno v tom že ideme v sklze. Otázka je či to pôjdeme na týždeň, alebo kratšie. Denne sa dá v pohode prejsť 100-120 km aj s prestávkami. V klude sa to dá spraviť od 15.06 /Po/-cesta tam a poobede môžme byť už na vode. Na 2409 km v mieste predpokladaného vyplávania je marína, tak predpokladám že tam bude aj slip na spustenie. Do 21.06 /Ne/ je to 6 dní,/ bez pondelka/ a do Bratislavy je to cca 560 km. Teda máličko cez 90 km za deň. Ak by sme išli tých 120 denne, čo nie je vela, dá sa ísť kludne aj v útorok poobede /na fajront, teda bez dovolenky/ a vyplávať v stredu ráno. Stačilo by 3 dni dovolenky.
Druhá možnosť je ísť až v druhej polovičke júla /července/ a pokračovať s nami /Gabo, Červík, Viktor a ja/ v plavbe do Maďarska prípadne ešte ďalej. Náš zatial predpokladaný odplav z BA /prípadne z Medveďova/ bude 24.-25.07. 2009, teda s Kelheimu by bolo treba ísť 18.07 /So/ - 20.07 /Ne/, prípadne ak by sa išlo kvapíkem tak od 21.07 /Út/.
Spoluplavba je možná pre lode ktoré dokážu ísť v sklze rýchlosťou 25-40 km/hod. Na komorách sa čakáme. Je ich po ceste dokopy 15 a šestnásta je Gabčíkovo. Gabčíkovo je za zlého počasia pre menšie lode neprejazdné a malé gumáky a loďky tam nemôžu vôbec.
Druhá možnosť je ísť až v druhej polovičke júla /července/ a pokračovať s nami /Gabo, Červík, Viktor a ja/ v plavbe do Maďarska prípadne ešte ďalej. Náš zatial predpokladaný odplav z BA /prípadne z Medveďova/ bude 24.-25.07. 2009, teda s Kelheimu by bolo treba ísť 18.07 /So/ - 20.07 /Ne/, prípadne ak by sa išlo kvapíkem tak od 21.07 /Út/.
Spoluplavba je možná pre lode ktoré dokážu ísť v sklze rýchlosťou 25-40 km/hod. Na komorách sa čakáme. Je ich po ceste dokopy 15 a šestnásta je Gabčíkovo. Gabčíkovo je za zlého počasia pre menšie lode neprejazdné a malé gumáky a loďky tam nemôžu vôbec.
- Denis
- zkušený harcovník
Pametám si že si spomínal Holandské kanály, ale datum som si nezapametal . Aj som sa to snažil nájsť v SZ, ale došiel som neskoro a už som moc nevládal. Finišujem na FS14. Ja idem prvých 10-14 dní v júli do Chorvatska /s največšou pravdepodobnosťou/, takže je potom priechodná ta druhá polovica júla /července/.
- Denis
- zkušený harcovník
Termín plavby sa blíži, takže kto chce ísť rýchlo uvažujte. Jedinečná príležitosť ísť s partiou na plavbu. Vyzerá to že popláveme 3 slovenské lode a dve české. Pláva sa cez kultúrnu a bezpečnú krajinu, popri brehoch sú krásne mestečká a nádherna krajina. Spať budeme v kempoch, alebo verejných táboriskách, teda jedná sa o lacnú dovolenku čo nezaťaží moc váš rozpočet. A nejaké pivko snaď zvládneme. Jedlo a benzín sa dá po ceste kúpiť bez problémov.
Kelheim
Budel-li zájem napíšu reportáž./pokud to zvládnu,samozřejmě.