Túto sobotu sa konalo v našej obci čistenie Malého Dunaja. Na akcii sa zúčastnili miestní vodáci, členovia obecnej rady, členovia Csemadoku a rôzní iní nadšenci ako aj ja. Začínali sme ráno o 08:00 pri reštaurácii Ister, kde sa zišlo asi 30 nadšencov. Lode boli rôzne, väčšinou kanojky a laminátové veslice a pramice. Niektoré boli zapožičané z reštaurácie Ister. Ja som si vybral zo svojej "lodenice" malý, stabilný a obratný sit on top kajak RTM Mambo. No priznám sa, že som prežíval trpké chvíle pri štarte. Tá laickejšia časť nadšencov sa do mňa obula a počúval som poznámky typu: "pane vy ste prišli na výlet? kde dáte vrece? kde posedíte kolegov? prečo som neprišiel radšej s korytom? Poslal som ich do prdele a hurá sme vyrazili zbierať si odpad. No našlo sa všeličo, pet flaše, pneumatika, nárazník z auta. Mambo sa osvedčilo, všade som sa dostal a vrece plné s odpadmi som mal pri nohách. Našiel som dve vrecia starostlivo zabalených pet obalov, ktoré niaký dobrák jednoducho hodil do vody. Priviazal som ich za kajak a ťahal za sebou. Vyčistili sme takto asi 8 km dlhý úsek po Mlyn. Plavba prebiehala v dobrej nálade. Stretli sme aj vodácke partie, pokecali snimi. K mlynu sme dorazili asi o 13:00 kde nás čakal traktor s vlečkou kde sme naložili nazbieraný odpad. Pri miestnom bufete na nás čakal ešte perfektný guláš a vínko, vďaka usporiadateľom.
Foťák som nemal zo sebou, ale jednu fotku som si s mobilom predsa urobil.
Na foto je môj kajak s "nákladom" ktorý nemá čo hladať v našich riekách, ale bohužial tam je.