Vyťahujem túto tému znovu na povrch, lebo na vjazde do vody v Medveďove sa znovu pracovalo a samozrejme sa míňali aj peniaze.
Keď sme robili opravu sklzu, tak stav vody bol okolo 120 cm pre Medveďovo, čo bolo vtedy sakra málo a mysleli sme si, že to čo spravíme bude trvať na veky. Dnes je stav vody pod 80 cm a zjazd bol de fakto nepoužitelný. Bolo nutné konať. Na dvore v Bratislave som mal asi 4 tony kameňov a zorganizoval som ich prepravu, Ballo požičal svoj príves, ja som mal svoj príves a k môjmu autu bola ešte jedna dodávka, naplnená balvanmi. Skoro ráno sme nakladali a za hustého dažďa sme vyrazili, bol útorok, 25.08. 2015. Keď som bol za Šamorínom mi volá Jožko, že v Medveďove je Miro a vysypal tam 12 ton kameňa. OK, nech ma tam počká. Dorazil som na miesto činu, prestalo pršať a Miro ma tam čakal. Zo sympaťákom Mirom sme si podali ruky a rýchlo zhodnotili stav. Vysypaný kameň zhrnul do vody traktor-bager, ale zostala tam rovina, proste nebolo to dobré. Miro sa vydal zháňať iný zhŕňač a obdivoval som ako dobre pozná miestne pomery. Ja som s dodávkou zacúval do vody a s mojim pomocníkom som nahádzal velké kusy betónu za Mirovu kopu. Potom prišiel zhŕňač, ťažko povedať že to bol báger a pomocou hydraukicky výsuvnej radlice tú kopu nahrnul na tie velké balvany, čo som tam nahádzal. Potom sme tam nalopatovali ešte to jemnejšie kamenivo čo som doviezol a dielo bolo dokonané. Z minulej akcii mi zostalo 180 eur, Mirovi som dal 120 a 60 eur som zaplatil moju naftu a pomocníka. Ešte dodám, že som sa otočil ešte raz a z jemným makadanom /30 mm/ som vysypal príjazdovú cestu, takže največšie blatové jamy sú minulosťou. Do najbližše vysokej vody

. Mirove výdavky boli 200 eur za kamenivo, 75 eur za prepravu a 30 eur za mechanizmi. Spolu 305 eur, ja som mu dal 120, takže Miro dal na spoločnú vec 185 eur. Týmto ďakujem Mirovi za vykonanú prácu a ďakujem aj za desiatky, či skôr stovky ďalších čo tam spúšťajú a nvedeli o tejto akcii, nemali ako pomôcť.
Narvali sme tam teda asi 15 ton kameniva - makadamu a je to vysypané asi 4 m za súčasné panely, pričom na konci ostala ešte taká malá kôpka, hrb. Ak by niekomu ubehol vlek, možno by sa na tom zastavil

. Hĺbka je tam vyše 1 m, pri súčasnom stave. V sobotu som šiel na vodu a v pondelok som vyťahoval. Ak by to tam nebolo nasypané, tak vyťahovanie lode by bolo natesno. Ale ja mám lahkú loďku a pridal som na podvozok jednu rolňu. Ťažšie lode by už nemali šancu. Teraz je otázka čo ďalej. Nasypaný makadam si sadá, takže čo je dnes dobré, zajtra byť nemusí. Sú dve riešenia, dosypať tak 3 m3 kameniva 30 mm, alebo osadiť ešte panely. Tie treba ešte nejako zabezpečiť aby sa pri vysokom stave vody nezošuchli. Obydve riešenia si vyžadujú nejaké peniaze. Ďuro Fencl a Miro preverujú situáciu, ak to bude jasné ozvem sa.
K minulej zbierke, chcel som uviesť zoznam darcov vrátane tých z Medveďova, ale to bol problém. Niektorí si vyslovene neželali aby boli niekde zverejnení, že dali peniaze, k niektorým som sa nevedel dopracovať. Teda odtialto z JI a našej partie prispeli: Ballo, Martin, Tajomníček, Dunajka, Lebon, mjr, Jožko S., Gabo, Muro, Denis, Peťo Gregor. Ďakujem za všetkých užívatelov

.