Prosím o radu - výběr plachetnice

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod david1972 » stř úno 01, 2012 8:22 pm

Jo, souhlasím se vším, co tady zaznělo, určitě musím dát pozor na vnitřní uspořádaní i prostor, včetně nutných investic. Samozřejmě jsem si vědom, že to spolkne další 150tis. než to bude jak bych rád, ale s tím počítám a nedělám si iluze, že by to u jiné bylo jinak. Mezi ty investice počítám nejen nutné pro plavbu, ale hlavně bezpečnostní výbavu i interiérové změny, aby mi to dlouhodobě vyhovovalo.

Ale jak jsem již psal, venku podobná loď pod 10tis EUR, ale spíš asi ne, musíte i připočítat, co stojí cesta jenom se jet podívat, zhodnotit jestli stojí za to, pak ji přivést k nám (rád bych ji tady nějaký čas měl) a pak teprve ven. Mimochodem, když jsem diskutoval na SZ s některými, co je stálo přivést loď z NZ, tak mi lidi říkali, že to vyšlo na 30-60 tis. to musíte taky připočítat k ceně.

Poslední co mne napadá, že 8m je podle mne na bydlení trochu málo. Tahle loď má, podle mne, dobře uspořádaný vnitřní prostor i stojnou výšku, teda je to akorát na mne, nicméně já bych mohl hrát skřítka u Sněhurky.

Ještě poslední info, ono taky není zas takový výběr lodí, který by mi vyhovoval, velikost 9-10 (blbá Itálie), možnost malého ponoru a další.

Rozhodně díky za názor.

D
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř úno 01, 2012 8:43 pm

Ono také není 9 metrů jako 9 metrů. to že je v papírech 9 m znamená největší délka do které se počítá i zábradlí a badeplato tak pozor. u vany 9m je to jasný.
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » stř úno 01, 2012 8:57 pm

geus píše:Ono také není 9 metrů jako 9 metrů. to že je v papírech 9 m znamená největší délka do které se počítá i zábradlí a badeplato tak pozor. u vany 9m je to jasný.

JJ máš recht, ještě budu měřit, jedu tam ještě jednou příští týden.

Díky
seemann
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 4

Příspěvekod seemann » čtv úno 02, 2012 6:04 pm

david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » čtv úno 02, 2012 7:03 pm

No o tom jsem už uvažoval, dokonce jsem tam volal, ale ten ponor mne nakonec odradil.

nicméně díky

D
anty
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod anty » pát úno 03, 2012 9:07 pm

Davide podivej se ješte sem na tyto stranky http://www.boten.nl/zoeken/Zeilboot/7-1 ... pend/pag1/
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » pát úno 03, 2012 9:24 pm

No jsou tam docela zajímavý kousky, i když jsem si to hodil do vyšší cenové kategorie.

Nicméně mám jednu přímou otázku, napadá někoho z Vás něco, proč do tý lodi, o kterém jsem psal nejít? To by mi hodně pomohlo, i když samo vím, že jste ji neviděli.

D
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 03, 2012 9:47 pm

To je ,ale stále dokola. Jednou se rozhodni sám. Jsou to tvoje peníze. A hlavně loď ti musí padnout do oka. Já osobně se s nikým moc neradím jak se mi líbí něco tak si to koupím. Radu můžeš dostat tak jak co a zakolik opravit či sehnat. Projed inzerci dojeď se podívat a kup. Ono to vždy nějak dopadne. Ale pamatuj za málo peněz nic moc nekoupíš. a hlavně čím vetší tím to rapidně stoupá.A na každé lodi budeš stále něco dělat a výmejšlet T E Č K A ...
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » pát úno 03, 2012 10:42 pm

geus píše:To je ,ale stále dokola. Jednou se rozhodni sám. Jsou to tvoje peníze. A hlavně loď ti musí padnout do oka. Já osobně se s nikým moc neradím jak se mi líbí něco tak si to koupím. Radu můžeš dostat tak jak co a zakolik opravit či sehnat. Projed inzerci dojeď se podívat a kup. Ono to vždy nějak dopadne. Ale pamatuj za málo peněz nic moc nekoupíš. a hlavně čím vetší tím to rapidně stoupá.A na každé lodi budeš stále něco dělat a výmejšlet T E Č K A ...

Geus díky za info, bez Tebe bych byl ztracen. Pokud jde o rozhodnutí, myslím, že to zvládnu, jak jsem psal jedu ještě ve středu se na ní podívat a pak se rozhodnu a pozor dokonce sám. Obecné poučky o málo penězích jsem si vědom. Nezlob se na mne, ale pokud nemáš k této lodi něco věcného, např. názor k těm poškozením nebo ji neznáš (jezdila 3 roky na Orlíku), je asi zbytečné odpovídat a utrácet drahocennou energii Tvou a teď vlastně i mou.

D
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » pát úno 03, 2012 11:11 pm

Asi jsi to nečetl pořádně napsal jsem pokud se ti líbí tak si jí kup. A nedej na ostatní. Já jakožto nezaměstanej mám energie na rozdávání. mám ležet na peci či něco napsat na tom už nesejde. :crazy:
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » pát úno 03, 2012 11:26 pm

geus píše:Asi jsi to nečetl pořádně napsal jsem pokud se ti líbí tak si jí kup. A nedej na ostatní. Já jakožto nezaměstanej mám energie na rozdávání. mám ležet na peci či něco napsat na tom už nesejde. :crazy:

OK, tak se omlouvám, nechal jsem se unést. Sedím nad loděma každý den, tak 4 hodiny a hledám. hezký večer.
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Akrastan » pát úno 03, 2012 11:27 pm

Nejlepší není loď, která splňuje taková či maková kritéria. Nejlepší je loď, na které zítra vypluješ.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » sob úno 04, 2012 6:29 am

Tady v marině jsou teď na prodej dva excelentní kousky jedna laminátka 44ft super stav za 70000eur a ta druhá je dřevěný ketch 50ft naprosto ojedinělí kousek za 135000eur a tak to je protože pamatuj že levně koupené je dvakrát a u lodí i víckrát, placené. fakt je ten že plachetnice k bydlení a plachtění by měla mít minimálně 38ft a dobře uspořádaný interier.obě dvě lodi jsou ve skvělém stavu a výborně vybavené na oceánské plavby. mám obavy že kdo nemá v kapse minimálně těch 70000eur tak se pouští při nákupu plachetnice do stejného dobrodružství jako já když jsem kupoval slomotina. fakt je ten že slomotino mi padnul do oka a jsem s lodí spokojený, ale interiér chci letos kompletně přebudovat to je letošní plán a bolestivá investice.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » sob úno 04, 2012 8:56 am

Tak to má Božo Slomotion min. 38 ft a stál aspoň 35 tis. E.

Jinak nesouhlasím. Myslím, že je to u každého člověka jiné.
Např. já jezdil na 7,5 m se stojnou výškou a teď 9,5 m.
Ta 2. mi pořád připadá zbytečně velká ve všech směrech.

Nemám ambice plout přes oceán, spíše kanály a evropská moře.
Na to se mi zdá menší loď praktičtější.
Peníze se dají utratit i jinak. Třeba s holkama.

Vždy si vzpomenu, v jakých bytech údajně žijí Japonci.
anty
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod anty » sob úno 04, 2012 9:17 am

Davide podivej se ješte sem Goed onderhouden Vanguard
anty
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod anty » sob úno 04, 2012 9:22 am

anty
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod anty » sob úno 04, 2012 9:31 am

Marktplaats.nl - Kajuitzeilboten en Zeiljachten | Staal | 9 tot 12 Davide ješte tyto stranky sou ok.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » sob úno 04, 2012 9:46 am

ale on to chce na trvalé bydlení. Tak místo potřebuje. Já jen tochci vidět v zimě. Hlavně až uhoděj mrazy jako teď. Já to sice včera vytopil na 27 ale to běžely dva olejové radiátory a kamna . musí mít velkou zásobu vody a hlavně nezamrznout. Mě třeby předvčírem zamrznul záchod tak jsem to včera musel rozehřát. Jinak dá se žít i v trabantu když to někdo vydrží.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » sob úno 04, 2012 10:40 am

A to je na bydlení, gee?
http://www.boatsandoutboards.co.uk/moto ... ain-FOB064

- do 10m d. a 3m š., malý ponor
- keč, fabriční loď
- silný motor, krytá kormidelna
- počítá, že sleví
Naposledy upravil(a) kanic dne sob úno 04, 2012 6:11 pm, celkem upraveno 1 x.
bozakafka
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod bozakafka » sob úno 04, 2012 5:29 pm

kanic píše:Tak to má Božo Slomotion min. 38 ft a stál aspoň 35 tis. E.

Máš pravdu je to o nárocích a o plánech o životu. slomotino má 10,2m. na lodi žiju od roku 2007 ve dvou s Radkou. Nejenom žiju jak si mnozí myslí, ale i plachtím jak mi čas dovolí, jenže je jenže, každá věc stojí a když si spočítáš jednoduchou ekonomikou kolik stojí vše pro jachting tak se dostaneš do strašných počtů. ono koupit plachetnici za 6500eur je super a přál bych to každému. jenže pak přijdou počty, nová takeláž, motor, elektronika, panely, epirb, ostrov, sada plachet........ a pak to skáče. já osobně šetřím na tom že si vše na lodi snažím dělat sám a modlím se aby se nepodělalo něco co nejsem sám schopen udělat. je to prostě tak starší plachetnice v dobré kondici stojí peníze a lidi co ji prodávají dobře ví co je to stálo. pokud se podaří dobrý kup za málo pěněz tak to může být průser a nebo odměna. když jsem kupoval slomotina tak jsem prostě byl tak nadšen lodí že jsem ho bez přemýšlení o dalších následcích koupil a jsem šťastný a je to loď která mi přirostla k srdci a vždy nás ochránila i ve velkých nepříjemnostech. pokud podle mne někdo cítí to že čas dozrál a je třeba vyplout tak do toho by měl jít tělem a pak se uvidí. pokud se nákup plavidla svěří do rukou opravdovejm odborníkům tak to nikdy nedopadne, anebo to dopadne nákupem dalšího plastikového šitu viz charterboats. to je prostě na každém jak se rozhodne, ale důležité je se rozhodnout.......
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david1972 » sob úno 04, 2012 11:25 pm

bozakafka píše:
kanic píše:Tak to má Božo Slomotion min. 38 ft a stál aspoň 35 tis. E.

Máš pravdu je to o nárocích a o plánech o životu. slomotino má 10,2m. na lodi žiju od roku 2007 ve dvou s Radkou. Nejenom žiju jak si mnozí myslí, ale i plachtím jak mi čas dovolí, jenže je jenže, každá věc stojí a když si spočítáš jednoduchou ekonomikou kolik stojí vše pro jachting tak se dostaneš do strašných počtů. ono koupit plachetnici za 6500eur je super a přál bych to každému. jenže pak přijdou počty, nová takeláž, motor, elektronika, panely, epirb, ostrov, sada plachet........ a pak to skáče. já osobně šetřím na tom že si vše na lodi snažím dělat sám a modlím se aby se nepodělalo něco co nejsem sám schopen udělat. je to prostě tak starší plachetnice v dobré kondici stojí peníze a lidi co ji prodávají dobře ví co je to stálo. pokud se podaří dobrý kup za málo pěněz tak to může být průser a nebo odměna. když jsem kupoval slomotina tak jsem prostě byl tak nadšen lodí že jsem ho bez přemýšlení o dalších následcích koupil a jsem šťastný a je to loď která mi přirostla k srdci a vždy nás ochránila i ve velkých nepříjemnostech. pokud podle mne někdo cítí to že čas dozrál a je třeba vyplout tak do toho by měl jít tělem a pak se uvidí. pokud se nákup plavidla svěří do rukou opravdovejm odborníkům tak to nikdy nedopadne, anebo to dopadne nákupem dalšího plastikového šitu viz charterboats. to je prostě na každém jak se rozhodne, ale důležité je se rozhodnout.......

ROZHODNUTÍ PADLO.
david1972
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Pouze oznámení

Příspěvekod david1972 » pon bře 05, 2012 8:16 am

Zdravím komunitu,

jen chci oznámit, že jsem se stal majitel lodi THALASSA, typ Skipper. Je sice o trochu menší, než jsem původně plánoval, ale po prohlédnutí lodi jsem konstatoval, že vnitřní velikost je pro mne dostačující. Pokud jde o plány, čekají mne menší opravy povrchu, měl bych přidat ještě nádrž, musím pořešit právní věci v ČR a cca květen/červen bych rád vyrazil z Prahy po vlastním kýlu přes Němce, Francii do Středozemního.

Děkuji všem za rady, názory a prosím admina o ukončení nebo třeba i smazání vlákna.

D

Zpět na