Jsem z Brna, mám okruhovou plachetnici Vaurien na Brněnské přehradě. Plachetnice mě baví. Několikrát jsem byl i na majitelské lodi v Chorvatsku a na přehradě jsem jezdil i na okruhové lodi třídy FireFly.
Tak to by bylo asi tak ve zkratce o mě a teď se pustíme do dotazu
Našel jsem plány lodě Pilgrim 590 (http://www.boatdesign.net/nyd/P590/) jsou zřejmě volně k dispozici. Loďka se mi docela líbí jak velikostí tak váhou. Je dokonce o 40cm delší než pikův SPARROW se kterým byl letos ve Švédsku a přesně v tomto duchu se mi líbí i to cestování.
Nezabýval jste se někdo těmito plány jak je to zvládnuté povedené a jestli to splní funkci. Předpokládám příbřežní plavby a vnitrozemské (Lipno, Balaton, atd...). Jde o to jestli je toto přihlásitelné na SPS a jestli je to plavbyschopné po postavení podle této dokumentace. Případně jestli tam něco zásadního nechybí. Nepředpokládám, že bych příští rok vyplul spíš to beru zatím jako průzkum (po vzoru ficcuse si na to musím nejdřív postavit výrobní prostory) takže plán tak na 20 let dopředu. Obzvlášť když přihlédnu k tomu, že jsem se nedávno neuváženě pustil do zakládání rodiny
Tímto bych tedy rád poprosil zkušené stavitele lodí jestli by zhodnotili použitelnost takovéto loďky. Děkuji...

Jestli počítáš stavbu na dva měsíce, no nevím já bych řekl 12. Nejrychlejší na Slapech a Orlíku být asi nepotřebuju, vždycky jsem jezdil pro radost. K tomu aby jsem jezdil na Slapech a Orlíku mi stačí klidně Beluga, kterou trošku opráším.