Dovoz lodí z Nizozemí

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » stř lis 18, 2009 6:03 pm

Tak to je super, kdyz je registrace, jsou problemy, kdyz neni registrace jsou problemy taky.

Patral jsem, zjistoval jsem a poslal jsem par e-mailu na nabidky lodi (Holandsko) a tam ze mne asi museli padat pod stul, protoze :
1. proc by meli uredne overovat kupni smlouvu, staci prece, ze se kupujici a prodavajici dohodli a obchod probehl, coz stvrdi na kusu papiru, kde reknou co, od koho, komu a za co,
2. proc by meli nekde odhlasovat nejakou lod, kdyz ji pred tim ani neprihlasovali
3. kde by asi tak od te lodi vzali nejake papiry, staci prece, ze si najdes na webu, vsechno co potrebujes (delka, sirka, ponor, hmotnost, oplachteni ......)
4. co to asi tak je CE klasifikace, kterou SPS nutne pozaduje pro uspesnou registraci a vydani prislusnych osvedceni (co ja vim jakych)

No nedivim se jim. Pomalu mne opousti touha si timto zpusobem poridit lod.

Nejedna se o dovoz lodi z Polska, tak pokud to admini vyhodnoti jako nezadouci prispevek a smaznou jej, tak se nic nedeje a ja se omlouvam.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » stř lis 18, 2009 6:11 pm

Úřednící na SPS si musí zasloužit svoje platy a obhájit svoje funkce.Nemají moře,nemají skoro žádný říční provoz,tak se musí vyřádit na sportovních jachtařích.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » stř lis 18, 2009 6:29 pm

To si, vovsky, nemyslim, byli velmi vstricni (jako ostatne vzdy).
Rekl bych ze problem je vys, konkretne na prislusnem ministerstvu, ktere podobne nesmysly predepisuje.
Oni je jen plni (coz ale uplne staci), oni jsou ti, kteri to resi s lidmi.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » stř lis 18, 2009 6:36 pm

to Svobodak

máš pravdu v tom,že úředníci jsou vstřícní a že musí vykonávat to co jim ukládají zákony.Ale ty zákony vytvářejí na ministerstvu podle podkladů úředníků ze SPS,kteří tím hájí své židle.Myslím,že hierarchii tvorby zákonů dobře popsal Denis v jiném vlákně.
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » stř lis 18, 2009 6:40 pm

I na tom neco pravdy bude.

Kazdopadne chlapici v Holandsku ze mne museli byt uplne u vytrzeni.
Asi si rekli, ze takovyho blba musi hledat s lupou, kupuje lod za par tisicovek a chtel by dokumentu, jako by kupoval celou jejich flotilu.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » stř lis 18, 2009 9:30 pm

Musím se zaměstnanců SPS zastat, na jaře jsem dovezl z Německa lodičku a po zkušenostech
s přihlašováním aut a motocyklů jsem s hrůzou čekal, jaké klacky mi v Holešovicích pod nohy
nahází. Telefonicky jsem si nejdřív ověřil, jaké doklady budu potřebovat /ochotně odpovídali/
abych je stejně nepředložil, protože jsem je od prodávajícího nedostal /stejně jak Svobodak/,
přesto se podařilo nebyrokraticky ale dle předpisů loď přihlásit, bez front, nesmyslných
poplatků a kyselých ksichtů, kterými obzvláště bohdalecký magistrát oplývá.
Takže raději přihlásím 10 lodí na SPS než 1 motocykl :P
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » čtv lis 19, 2009 12:52 am

Svobodak píše:Kazdopadne chlapici v Holandsku ze mne museli byt uplne u vytrzeni.
Asi si rekli, ze takovyho blba musi hledat s lupou, kupuje lod za par tisicovek a chtel by dokumentu, jako by kupoval celou jejich flotilu.

Nic si z toho nedělej, nejsi ani první a ani jediný Čech, který tam byl za blba. :D Dodnes si pamatuji ty nevěřící obličeje, když jsem tam v roce 90 u jednoho celosvětově působícího výrobce potravin vysvětloval, že hygienický atest jejich Královské hygienické společnosti mi je doma na kočku a že potřebuji nechat udělat náš domácí a teprve pak mohu jejich zboží dovážet a prodávat ...

Sorry za OT.

Wlady
Svobodak
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Svobodak » čtv lis 19, 2009 7:56 am

>Martin88

ja rozhodne nemam nic proti lidem ze SPS. Vzdy ochotne poradili v pripade potreby a nikdy nenastal problem, jako je to bezne na jinych uradech.
Na kysely ksicht jsem tam nikdy nenarazil. Jen ta pravidla mi pripadaji misty velmi nesmyslna.

A jak pravi klasik : "Bude hur".
A ja dodavam : "Dobre uz bylo".

Zpět na