Dovoz lodí z Polska - zkušenosti

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: Pepa, david, smike, vilma

bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » sob lis 29, 2008 8:11 pm

Pokračovat budu. Píšu to na etapy, aby mi to nezmizelo. :)
Po příjezdu domů mě samozřejmě napadlo dalších tisíc věcí na které jsem se zapoměl zeptat( i když jsem to měl sepsané na papíře). Docela se divím , že to vydrželi si se mnou dopisovat ty dva měsíce. Všechno jsme překládali do polštiny pomocí automatického překladače, tak něco bylo pochopeno až na druhý nebo třetí pokus. Dopadlo to dobře, takže máme těžší balast tedy 400 kg a pro můj dobrý pocit přidanou vrstvu laminátu jak na spodku tak na palubě. I domluva na místě probíhala bez tlumočníka a je zajímavé, že my jim rozuměli bez problému, ale oni nám už nějak méně. Jinak jsem musel předělat vlek ( přidával jsem nápravu, měnil hmotnost, prodlužoval rampu se světly a pod.)
Konečně přišel mail, že 25.11.bude loď k odběru, tak jsme za lehkého sněžení 24. 11 v 23 hod.večer vyrazili. Ráno v 6.00 hod. jsme stáli před továrnou a dali si dvacet, jelikož zde pracují až od 09.00 hod.
Po příchodu do haly nás čekal šok. Loď zde sice stála. ale né naše. Tahle měla antifoulig a výtoky na obou stranách trupu ( tedy jak z umyvadla z kabiny WC, tak ze druhé strany ze dřezu. Nějaké peníze nad dohodnutou částku jsme sice měli ( kvůli té vrstvě laminátu navíc a tomu balastu), ale tohle bylo rozhodně nad limit. Dovnitř nebylo vidět, protože stěžeň byl uvázan těsně nad luknou a dovnitř se dalo nahlédnout jen škvírou. Byli jsme ujištěni, že všechno potřebné je určitě uvnitř, že je to naše loď a věci navíc jsou pozorností továrny. Manažerka nám sdělila, že to prý bude to první Viko 25 v ČR a ředitel takto rozhodl. Zřejmě se bál, že mu uděláme svými dodělávkami ostudu. :D Dostali jsme tedy navíc antifouling a doma po konečném proniknutí do lodi jsme našli ještě integrovaný dřez s dvouvařičem na PB, lazyjacky s vakem, pruh na ochranu kosatky před UV zářením a 50L nádrž na vodu s plněním na zádi. Tak začínáme nakládat a manželka to jde vyřídit finančně.
Obrázek
Tak jsme naložili a začínáme kurtovat novou Alču. Naštěstí jsem doma přesně trefil těžiště lodi, tak jsem nemusel posouvat nápravy.
Obrázek
Máme zaplaceno podle původní dohody. Vyjíždíme z haly a Alča prvně vidí oblohu.
Obrázek
V 11.15 hod. zapřaháme a vyrážíme k domovu. Aby to nebylo tak fádní napadlo 5 cm sněhu. :cry:
Obrázek
Naposledy upravil(a) bobes dne ned lis 30, 2008 12:44 am, celkem upraveno 2 x.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » sob lis 29, 2008 9:17 pm

Zdravím do Bobesova a mám dotaz, teda dva.
Co naše SPS na ten plyn a vývod WC z boku :?:
alffa
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » sob lis 29, 2008 11:12 pm

Zdravím Alffa. Ten vařič je tam pouze namontovanej. Není nikam zapojenej. V Polsku to řeší tak, že do kotevní schránky dávají bombu 2 Kg ( kotevní schránka má odtok v průměru 1 cm) a z ní to vedou ocelovou trubičku a z ní kus hadice přímo do vařiče. Já mám takovou představu, že plynové hořáky vyoperuji a zkusím tam transplantovat lihové.
Vývod z kabinky WC je pouze z umyvadla. Jinak tam bude normální chemické WC. Pokud bude vývod z umyvadla přímo ven vadit provedu zašpuntování a do skříňky pod umyvadlo umístím nádobu na splaškové vody. U dřezu taktéž. Provedu konzultaci s plavebkou a plynařem a třeba vymyslíme něco jiného do jara času dost.

Jinak abych to uzavřel. Domů jsme dojeli dobře a pokud můžu mluvit za sebe, tak konstatuji, že zatím máme velmi dobré zkušenosti s dovozem lodí z Polska . Dále bych chtěl pokračovat v tématu moje loď .

Detaily z venku nafotím.

Takhle to vypadalo , když jsme doma konečně pronikli dovnitř.
Obrázek
kabinka WC
Obrázek
salon
Obrázek
lůžko pod kokpitem
Obrázek
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 200
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » ned lis 30, 2008 1:55 pm

to Bobeš:
Gratuluji k nové lodi a ať Ti zima uteče co nejrychleji. Já jsem si loď dovezl také v listopadu
modules.php?name=News&file=article&sid=374 a do jara to
byla nekonečná doba čekání na první plavbu.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 174
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned lis 30, 2008 2:33 pm

bobeši ten ceník co má Navikom na webu je s DPH?
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

WC

Příspěvekod Ferdinand » ned lis 30, 2008 4:23 pm

Bobeši chemické WC si tam nedávej, každé smrdí jak bolavá noha, raděj vylívací nočník, ale jinak dělej si co chceš.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » ned lis 30, 2008 5:42 pm

Libor píše:bobeši ten ceník co má Navikom na webu je s DPH?

Je to bez DPH, ale na to vůbec nedbej. Cena je to velmi velmi orientační. :D
WC jsem ještě neřešil, Na to chemické je v podlaze kabiny pěkný výlisek. Tak uvidíme.
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod tatavod » ned lis 30, 2008 6:39 pm

To Bobes: díval jsem se na fotky a kromě toho, že se mi moc líbí, mám dotaz. Čím je potažená stěna lodě,např ve přední kóji? Nebo je to podle barvy surový laminát ? Dík :?
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » ned lis 30, 2008 7:43 pm

Je to něco mezi mikroplyšem a kobercem. Taková chlupatinka. Holý laminát není vůbec nikde ani v úložných prostorách.
Ave
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ave » pon pro 01, 2008 7:56 am

to Bobes:
Moc gratuluji k nove lodicce....vcera jsme se divali na fotky cela rodina:)...je opravdu moc moc pekna...my jsme jeste ve stadiu cekani...snad se taky dockame
stefin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stefin » pon pro 01, 2008 7:49 pm

To bobes: jeste mam otazku k tomu potahu steny lodi. Je ten potah nalepen na preklizce ci je primo nalepen na stene lodi. Je-li na preklizce, jak je preklizka upevnena (suchy zip), je mezi preklizkou a stenou jen vzduchova mezera, jak velka ci je tam izolace. Prave ted se chystam delat potahy sten a tak to jsou pro mne dost cenne informace. Diky.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » pon pro 01, 2008 8:11 pm

Ave díky. Přeju aby vám to co nejdříve vyšlo,
Stefin To se ti musím podívat. Včera a dneska jsem vyheverovával a podkládal vlek i s lodí aby byl ve vodováze, dalo se tam chodit a dělat a byly odlehčené nápravy. Taky jsem zaplachtovával a prohlížel pytel s kováním a zkoumal kam to všechno patří. Zítra jdu do nemocnice na plánovanou opravu nosní přepážky a nějakých dutin. Tak musíš vydržet do přístího týdne.
stefin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod stefin » pon pro 01, 2008 8:18 pm

Rad vydrzim, bude-li to oddelavaci moc bych prosil i o foto. At Ti to v nemocnici dobre dopadne!
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » úte pro 02, 2008 4:45 pm

Dnes jsem dostal e-mail od Janka z Polska, pokud by někdo uvažoval o dovozu lodě z Mazur, rád loď prohlédne a nafotí dříve
než se někdo vydá 1000 km dlouhou cestu! (to vše za karton plzně :good: )
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » stř pro 03, 2008 5:05 pm

To je dobrá cena. Ušetří to hromadu starostí, času a peněz. Též jsem uplácel dělníky v loděnici dvěma kartony před stavbou a jedním po stavbě. :D
Za sebe také musím pochválit polské jachtaře, jelikož jsem některé věci řešil i na polských jachtařských fórech a opravdu jsem byl překvapen jejich vstřícností.Zkoušeli jsme jejich jménem i psát do továrny, ze které přišla odpověď typu "máme vyprodáno na dva roky dopředu". Ten člověk od nich kupoval loď před pár roky a měl s nimy stálý kontakt.Bohužel i jemu přišla stejná odpověď.
Stefin díky. Ještě, že už je internet v nemocnici k dosažení.Hned mi to tu lépe utíká. :)
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » stř pro 03, 2008 5:19 pm

bobes píše: Ještě, že už je internet v nemocnici k dosažení.Hned mi to tu lépe utíká. :)

Zdravím Bobeše,
tentokrát ne do Bobešova ale do špitálu.
Ve kterém ležíš, co tam mají za připojení (WiFi) :?: nebo dráty :?:
Jak dlouho se tam hodláš flákat :?: Budu od Tebe potřebovat konzultaci. :wink:
Koukej se fofrem pozdravit. :)
Ahoj, alffa
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř pro 03, 2008 6:00 pm

S polskýma jachtařema mám ty nejlepší zkušenosti. Když jsme byli v r.2006 na Mazurech kupovat kamarádovo loď (Trim 26)dohodli jsme se, že prodej proběhne až za 4 týdny (loď byla v charteru a měli ještě nasmlouvané zákazníky) .Dohodli jsme se, že za čtyři týdny v sobotu kolem poledne dorazíme.V dohodnutý den se nám povedlo dorazit do přístavu v 11,55hod. a loď vysela připravená na jeřábu.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » stř pro 03, 2008 6:14 pm

Bulovka a je tu oboje. Kabel (5 metrů) a Wifi. Ta má tři čárky, tak jedu na kábel.
Jinak jsem si ráno po příjmu ještě odskočil do prodejny Avaru( je to tři stanice metrem) něco pokoupit a na čumendu a pro nějaké informace. S tím plynem je problém. Musí tam být dvě čidla hlídající únik plynu a musel bych vrtat to přívodní potrubí a taky by se ta bomba v kotevní schránce asi dost pletla. Musel bych na ní dělat kastlíkkvůli možnosti poškození regulátou a finančně by mě to vyšlo po zakoupení čidel a regulátoru a revize a pod. stejně draho jako když koupím lihák Origo. Bohužel ten mnou vyhlídnutej vestavěnej Origo 2000 je moc velkej a má pod hořákem vařičem tu stejnou velkou patronu jako "normální" Origo 1500. Tak to vypadá na jednohořákový Origo 1500 a kardanem. Pokud bych dal dva hořáky, ten zadní už by byl stejně moc blízko poličky a zadní stěny. Mám to vše změřeno a teď potřebuji do lodě a koumat dál. Jinak jsem si vyhlídl pinu a něco na způsob "hřebínku" to znamená forichtunk ,který mi podrží kormidlo, když si musím odskočit.
Jinak pokud půjde vše hladce , tak mě v sobotu prý vyhodí domů.
tatavod
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod tatavod » stř pro 03, 2008 6:39 pm

Takže držíme palce ať to dobře dopadne a těšíme se na další fotky a příspěvky o úpravách a vylepšeních. Ahoj :good:
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pát pro 05, 2008 6:28 am

stefin píše:Prave ted se chystam delat potahy sten a tak to jsou pro mne dost cenne informace. Diky.

Stefine, mrkni se, budeš-li mít možnost. do spací nástavby na kabině náklaďáku (Pony-expres). Je laminátová s nádherným potahem, kterej kopíruje všechny tvary a celkem slušně tepelně izoluje. Možná by se dalo sehnat info přímo u zmíněné firmy, která nástavby vyrábí.
Jirka
simi
nováček na fóru
nováček na fóru
Kontaktovat uživatele:

vzkaz pro geronima

Příspěvekod simi » pát pro 19, 2008 12:08 am

geronimo píše:Dnes jsem dostal e-mail od Janka z Polska, pokud by někdo uvažoval o dovozu lodě z Mazur, rád loď prohlédne a nafotí dříve
než se někdo vydá 1000 km dlouhou cestu! (to vše za karton plzně :good: )
[font=Arial] [/font]

Rád bych TES 678,může mi Janek poslat nabídku a fotky lodí?
Píšeš,žes jich měl několik na výběr.karton plzní už mám nachystanej
Stačí mi rok výroby 2003.
Díky
šimi
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bobes » pát pro 19, 2008 9:18 am

Mám adresu a fotku jedné Tes 678 a jednoho Focuse 690 , které jsem měl v záloze , kdyby neklaplo Viko. Nevím jestli je to ještě aktuální, ale pošli mi do SZ tvojí mailovou adresu a já ti na ně pošlu spojení. Obojí bylo na Mazurác h a nebylo to z charteru. Ceny kolem 40.000,-zl.
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Polské loděnice

Příspěvekod bokal » pát úno 20, 2009 10:29 pm

Znám ještě velmi dobrou firmu JANMOR www.janmor.com.pl
lodě od 20 do 70stop

založená a dosud pod vedením Andrzeja Janowského, příjemný člověk, seznámil jsem se sním v Primoštenu, kde se taky plavil.
Funguje asi 20 let a dodává lodě v stupni dokončení podle požadavku kupujícího od samotného laminátu (kadluba) po kompletně vybavenou. Neslyšel jsem na jejich produkty špatné slovo, většinu produkce vyváží do západní evropy.
Přesto jsou ceny příznivé.

Já jsem přivezl před 3 lety TES 678BT a stále jsem z ni nadšen. Bydlíme v ní o dovolené 4 dospělí s pocitem
dostatečného prostoru a komfortu.
Rád si s některým majitelem stejné lodi TES vyměním zkušenosti
mkovi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mkovi » pát bře 20, 2009 1:40 pm

Musím taky přispět se svojí zkušeností. Po rozhodování jakou loď pořídit viz. http://jachting.info/modules.php?name=F ... pic&t=2552 jsme se nakonec rozhodli pro Sasanku 660. Tímto děkuji Geronimovi, že nám s Jankem pomohl tuto loď sehnat. Pro loď jsme jeli minulý víkend s Fordem Mondeo TDCI 130 koní a i přes mojí obavu nakonec auto loď utáhlo bez problémů. Cestu z Plzně do Ruciáne Nida na Mazurských jezerech – 950 km jsme ujeli s vlekem tam za 12 h a spotřebou 6,6 l/100 km. Zpět s lodí za 15 h a spotřebou 8,6 l/100 km. Jeli jsme přes Wroclav a Varšavu. Silnice v Polsku jsou celkem rychlé, rovné a nevedou přes moc vesnic. O víkendu byl malý provoz. Jen tankodrom ve Wroclavi a stav silnic kolem Mazurských jezer byl trochu problém. Před Varšavou je 150 km něco jako dálnice. Loď je 8 sezónách z půjčovny což odpovídá stavu. Trup je zachovalý bez hlubokých rýh. Čekal jsem, že bude otlučený a dno odřené. Jen jsou na něm barevné šmouhy od jiných lodí, ale to doufám půjde umýt. Horší je paluba, kde jsou od padajících věcí otlučená místa do 1 cm na laminát. Další problém je prasklá a měkká podlaha v kajutě u schůdků. Někdo zřejmě skákal z kokpitu. Budu rád za rady jak postupovat při opravě? Ještě jsem nezkouše loď nastrojit a tak doufám, že mě nečeká nějaké překvapení. Zatím jen vím, že k lodi není kiking (v půjčovně kiking nepoužívají).

Obrázek
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bokal » pát bře 20, 2009 4:43 pm

Jak je na tom to mondeo s možností tahat přívěs papírově? Ta sasanka s vlekem váží tuším 1600-1700 kg. Že to Mondeo utáhne nepochybuji. Tedy po silnici. Horší je to při vytahování z vody.
Ta podlaha v kajutě by měla ležet na pěně nastříkané mezi balastem a podlahou. Pokud se tam dá dostat z některé strany, šlo by to dodatečně zapěnit.

Zpět na