Design a koncepce s/y The Spirit xx

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Bullet
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Design a koncepce s/y The Spirit xx

Příspěvekod Bullet » pát kvě 21, 2010 10:29 am

Jsem taková houba, snažím se nasát maximum informací o čemkoliv, co mne zajímá a lodě a jachting mezi ně také patří. Vždyť kdo by nechtěl být alespoň na chvilku v mládí námořníkem, že? Mě to chytlo někdy v 10ti letech po přečtení knihy Piráti sedmi moří :lol: nicméně slibně rozvíjející se plánovanou kariéru ukončila rázně v 15ti letech milá matička s tím, že mě fakt do Děčína na příjmačky na dopravní průmyslovku nepoveze... To bylo někdy 1987. (pamětníci snad potvrdí, že to tehdy byla jediná cesta, jak se oficiálně stát námořníkem - děčínská průmyslovka a pak studium v Gdaňsku případně snad ještě v tehdejším Leningradě?) Ale to jsem začal trochu ze široka a daleka.

Omlouvám se za poněkud rozvláčnější úvod, ale už jdu na věc.
Narazil jsem při courání po Internetu na stránky Spirit Yachts a nevím co si o těchto jachtách myslet. Je to pro mne tak odlišný koncept designu, po všech těch Bavariích, Sun Odyseyích, Beneteauích atd. (no zkrátka dnešních "klasických" jachtách). Přišlo mi to na první pohled jako nějaká hračka na denní jachting, což se neshoduje s informacemi (dost kusými) o vybavení a schopnostech lodí. Musím říct, že jsem "zblblý" z těch useklých zádí a badenplat na lodích co jsou "všude" běžně k vidění a najednou tak "nepraktická" záď jachty :? Hmmmm

Tedy, ne že bych plánoval některou z jachet The Spirit kupovat, ceny jsou opravdu neuvěřitelné, myslím že za jednoho Spirita člověk může mít 2-4 normální nové lodě, ale zajímá mne prostě, jak moc jsem divný já, nebo oni? :oops:

Díky za Vaše názory.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » pát kvě 21, 2010 12:39 pm

podivej se na interier lodi s 37 a 46 stop. To co oni narvou horko tezko na 46 stop ma do vsech stran prifouknuta bavarka ve 36ti stopach bez problemu.
ale verim, ze kdo se sveze na podobne navrzene lodi uz na nafouknutou "kachnu" nikdy nevleze :)
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » pát kvě 21, 2010 12:48 pm

Pro mě jedny z nejhezčích lodí, plavební vlastnosti bohužel asi nikdy nevyzkouším,
ale jsou podobné a dostupnější
http://www.lachodrom.se/index.htm
cumbajšpíl
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát kvě 21, 2010 1:19 pm

Mě zaujali hlavně 2 parametry z mnoha zajímavých.
Poměr podílu balastu přes 50% a pak poměr délky ku šířce....např. cca skoro 12/2m je už něco ;)
deblik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod deblik » pát kvě 21, 2010 1:57 pm

Spirity a tvarove podobne lode jsou klasicke mezivalecne jachty. Ty mely jeste navic hlouhy a hluboky kyl. Jejich jedina nevyhoda je, jak zminil Simon vyse maly prostor.
Diky dlouhemu kylu vyborne drzi smer a maji velkou konecnou stabilitu danou velkym podilem balastu. Mel jsem poteseni na jedne podobne plout a bydlet u more, vedel bych co poridit. Ve srovnani s dnesni produkci laminatek bych to prirovnal k autu koncernu VW versus bentley ci porsche.

Zpět na