Reinke 10
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- catamaran
- aktívní jachtař

- Reputace: 25
- Kontaktovat uživatele:
Reinke 10
Uvažuji o koupi lodě Reinke 10M pro oceánskou plavbu. Zatím je to ve fázi informací, ale čas letí jako voda a radši se zeptám dřív než později. Našel jsem na netu tuhle německou firmu http://www.rehberger-yacht.de/02.htm , která vyrábí trupy z hliníku. Nesetkal jste se někdo s touhle lodí? Uvažuji o koupi staršího kousku, max do 30.000€. Budu vděčný za jakýkoliv informace. Díky, Martin
Naposledy upravil(a) catamaran dne ned led 13, 2013 10:52 am, celkem upraveno 4 x.
- seemann
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 4
Podívej se na stránky Miroslava Račana. Koupil hliníkový trup a loď dostavěl..
http://www.snehurka-yacht.cz/
http://www.snehurka-yacht.cz/
- catamaran
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
to Seemann: Děkuji za odkaz, prohlížel jsem si ji. On má Reinke 13, ta by se mi líbila, ale na to už moje peněženka nestačí.
Jinak ji má moc pěkně udělanou. S Miroslavem jsme si telefonovali, zrovna je na horách
tak až po novém roce....
to Denis: Myslel jsem, jestli jí někdo vlastní nebo na ní plul a nebo třeba staví. Jednou jsem ji viděl v přístavu a mooc se mi líbí. Ale moc o ní nevím.
Hledal jsem ceny na trhu a pod 50.000€ není ani jedna. Ale pamatuji si, že jsem ji tu na fóru viděl za 750.000Kč (asi rok stará informace).
Jinak ji má moc pěkně udělanou. S Miroslavem jsme si telefonovali, zrovna je na horách
tak až po novém roce....
to Denis: Myslel jsem, jestli jí někdo vlastní nebo na ní plul a nebo třeba staví. Jednou jsem ji viděl v přístavu a mooc se mi líbí. Ale moc o ní nevím.
Hledal jsem ceny na trhu a pod 50.000€ není ani jedna. Ale pamatuji si, že jsem ji tu na fóru viděl za 750.000Kč (asi rok stará informace).
- tatinecek
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
http://uk.yachtworld.com/boats/2002/Rei ... 91/Germany
Není za 30, ale je k mání rychle a určitě se dá domluvit sleva.
Mám od Reinke nějaké info plány, co nabízí za pár EUR na svých stránkách, pokud budeš mít zájem pošli přes SZ adresu a já Ti je po novém roce pošlu, pokud jsi z Prahy , můžeme se sejít.
Není za 30, ale je k mání rychle a určitě se dá domluvit sleva.
Mám od Reinke nějaké info plány, co nabízí za pár EUR na svých stránkách, pokud budeš mít zájem pošli přes SZ adresu a já Ti je po novém roce pošlu, pokud jsi z Prahy , můžeme se sejít.
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Tu máš jednu za dobrú cenu:
http://www.boatshop24.com/de/segelboote ... 0m-2580489
Pasát akurát duje, ešte to na ten oceán stihneš.
http://www.boatshop24.com/de/segelboote ... 0m-2580489
Pasát akurát duje, ešte to na ten oceán stihneš.
- catamaran
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
Tady ta http://www.boatshop24.com/de/segelboote ... 0m-2580489 je jen za 25.000€. To je hodně dobrá cena. Děkuji za odkaz. Jen nevím, jestli bych chtěl právě ze železa s pínou. Láká mě ten hliník a kulaťoučký kormidlo. Kdo hledá najde.....
To Tatíneček: SZ jsem odeslal a moc děkuji.
To Tatíneček: SZ jsem odeslal a moc děkuji.
Naposledy upravil(a) catamaran dne úte pro 28, 2010 1:55 pm, celkem upraveno 1 x.
- Denis
- zkušený harcovník

Prečo ťa láka hliník, chceš ju dať do šrotu?
6000 si priplatíš k tej sume čo chceš dať a máš ju v hliníku a s kulaťoučkým kormidlem a nemusíš ani valiť cez atlantik, už je tam v teple.
http://www.boatshop24.com/de/segelboote ... 10-1800564
6000 si priplatíš k tej sume čo chceš dať a máš ju v hliníku a s kulaťoučkým kormidlem a nemusíš ani valiť cez atlantik, už je tam v teple.
http://www.boatshop24.com/de/segelboote ... 10-1800564
- kanic
- aktívní jachtař

- Reputace: 21
catamaran píše:Tady ta http://www.boatshop24.com/de/segelboote ... 0m-2580489 je jen za 25.000€. To je hodně dobrá cena. Děkuji za odkaz. Jen nevím, jestli bych chtěl právě ze železa s pínou. Láká mě ten hliník a kulaťoučký kormidlo. Kdo hledá najde.....![]()
Ale jsou i tací, co nenašli.
Třeba my s Marisem nedáme na pínu dopustit, že jo, Marisi.
Na hliník by ses mohl zeptat jednoho stavitele z Olomouce. Nakonec jej olaminoval a úspěšně prodal.
A na železo Rudy Krautschneidra, nebo Jirky Albrechta.
Asi tak. k.
- Denis
- zkušený harcovník

Reinke 10M nepostavíš v oceli ani za 100 tis. euro. Cena 25000 v tej výbave čo je tam napísaná, je neuveritelná. Pína, alebo koleso je jedno. Ak by si moc chcel, tak prestavať pínu na koleso nie je problém, dokonca si môžeš nechať pínu a dať dve kolesá na hydrauliku, jedno donútra, jedno von. Ocel, alebo hliník pri takejto cene je úplne jedno. Hlavnou výhodou hliníku je že nekoroduje ako ocel, bohužial podlieha elektrolitickej korózii ak si príliš často v maríne pripojený na elektrinu a nemáš ochranu. Pri oceánskej plavbe dňom a nocou je velké nebezpečenstvo zrážka s kontajnerom a stret s velrybou, preto mnohý uprednostňujú ocelové lode. Aj nasadnutie na koral, prípadne náraz do skaly ocel prežije.
Ak si však v štádiu uvažovania či České papiere, alebo Chorvátske, tak by som to radšej rozdýchal. Na plavenie sa v Chorvátsku, Grécku a okolí je laminátka viac ako dobrá a nemá sa význam zaťažovať vlastníctvom ocelovej, alebo AL lode. Čárter funguje spolahlivo. Tým, čo som napísal, som ťa nechcel uraziť, je to môj pohlad vyplývajúci s poznania veci.
Ak si však v štádiu uvažovania či České papiere, alebo Chorvátske, tak by som to radšej rozdýchal. Na plavenie sa v Chorvátsku, Grécku a okolí je laminátka viac ako dobrá a nemá sa význam zaťažovať vlastníctvom ocelovej, alebo AL lode. Čárter funguje spolahlivo. Tým, čo som napísal, som ťa nechcel uraziť, je to môj pohlad vyplývajúci s poznania veci.
- catamaran
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
to Denis: Máš recht, vloni a letos jsem byl stejného názoru, že je lepší charter. Jenže já jachtingu podlehl a jak to jinak řešit , když chci na lodi trávit 6 měsíců v roce. Pro příklad uvádím můj zájem jet s Tatínečkem do Karibiku, jenže pro nedostatek členů se nejede. On tak dlouho nikdo nechce a nemůže a sám charter nezaplatím, tak bohatej nejsem
Tak asi proto chci svoji. A proč oceánskou? To je přece jasný
Chci s ní časem do Karibiku
Teď vím, že chci Reinke 10. Když Pán Bůh dá, tak i 13 nebo dokonce 15. Doufám, že tady na fóru se o ní dozvím co nejvíc a na podzim 2011 bych si jí chtěl koupit a dát si jí do kupy. Jaro 2012 postavit na vodu. Potom dvě až tři sezóny jí poznat, posbírat zkušenosti v Chorvatsku. A taky doufám, že zde ukecám nějakýho zkušenýho mořeplavce, který by mi s tou plavbou do Karibiku pomohl.
Po hledání Reinke na netu zjišťuji a ty jsi mi to potvrdil, že ocelová je lepší. Určitě bych nestavěl loď, to vím. Právě proto, že jsem od fochu, tak bych se do toho nepustil. Mě stačí, že toho zbývajicího půl roku to musím dělat v práci. Ten druhý bych rád na moři a né v dílně.
Papíry budou, ještě nevím jestli Hr a nebo Cz. Na VMP mi zatím všechno prošlo.
to Kanic: Hádanka pro jachtaře
Jedou dvě lodě značky Reinke za silného deště. Jedna má kolo a druhá pínu. Jeden kapitán je suchý a druhý mokrý. Kdo je kdo?
Moc mě u téhle lodi zaujal dvojitý kýl. Má to stejný vrátný účinek z náklonu jak kdyby se použil jeden centrální?????? Líbí se mi, že při nízké vodě se loď nepřevrátí a má menší ponor. Aspoň to tak vypadá....
Tak asi proto chci svoji. A proč oceánskou? To je přece jasný
Chci s ní časem do Karibiku
Teď vím, že chci Reinke 10. Když Pán Bůh dá, tak i 13 nebo dokonce 15. Doufám, že tady na fóru se o ní dozvím co nejvíc a na podzim 2011 bych si jí chtěl koupit a dát si jí do kupy. Jaro 2012 postavit na vodu. Potom dvě až tři sezóny jí poznat, posbírat zkušenosti v Chorvatsku. A taky doufám, že zde ukecám nějakýho zkušenýho mořeplavce, který by mi s tou plavbou do Karibiku pomohl.
Po hledání Reinke na netu zjišťuji a ty jsi mi to potvrdil, že ocelová je lepší. Určitě bych nestavěl loď, to vím. Právě proto, že jsem od fochu, tak bych se do toho nepustil. Mě stačí, že toho zbývajicího půl roku to musím dělat v práci. Ten druhý bych rád na moři a né v dílně.
Papíry budou, ještě nevím jestli Hr a nebo Cz. Na VMP mi zatím všechno prošlo.
to Kanic: Hádanka pro jachtaře
Jedou dvě lodě značky Reinke za silného deště. Jedna má kolo a druhá pínu. Jeden kapitán je suchý a druhý mokrý. Kdo je kdo?
Moc mě u téhle lodi zaujal dvojitý kýl. Má to stejný vrátný účinek z náklonu jak kdyby se použil jeden centrální?????? Líbí se mi, že při nízké vodě se loď nepřevrátí a má menší ponor. Aspoň to tak vypadá....
- Denis
- zkušený harcovník

Ak si môžeš dovoliť byť po roku na lodi, tak to je potom iné a samozrejme čárter nie je riešením. Rinke je konštruktér o ktorého lodiach sa nediskutuje či sú dobré, alebo nie. Len stavitel môže na nich niečo zmršiť. Kúpou Reinke 10 nemôžeš nič pokaziť, skôr naopak.
K tej cene za ocelovku poviem len tolko, že cenu pod 30 som ešte nevidel. V takej výbave je to neskutočne dobrá cena, asi predávajúceho niečo tlačí, bežná cena je 40 a viac.
Hádanka pre jachtárov, obidvaja sú mokrý rovnako, alebo rovnako suchý. Pri preplavbe aj tak budeš max. používať autopilota, ak nebudeš mať dostatočne velkú posádku. Ak bude situácia taká, že budeš musieť byť v kokpite, tak kolo, alebo pína je jedno. Reinke je však prispôsobený na to, aby sa dalo kormidlovať znútra. Samozrejme musel by si inštalovať hydraulické kormidlo. Na tej ocelovke je samoprehadzujúca kosatka, takže si viem predstaviť že kormidluješ v daždi pekne v suchu vo vnútri.
K tej cene za ocelovku poviem len tolko, že cenu pod 30 som ešte nevidel. V takej výbave je to neskutočne dobrá cena, asi predávajúceho niečo tlačí, bežná cena je 40 a viac.
Hádanka pre jachtárov, obidvaja sú mokrý rovnako, alebo rovnako suchý. Pri preplavbe aj tak budeš max. používať autopilota, ak nebudeš mať dostatočne velkú posádku. Ak bude situácia taká, že budeš musieť byť v kokpite, tak kolo, alebo pína je jedno. Reinke je však prispôsobený na to, aby sa dalo kormidlovať znútra. Samozrejme musel by si inštalovať hydraulické kormidlo. Na tej ocelovke je samoprehadzujúca kosatka, takže si viem predstaviť že kormidluješ v daždi pekne v suchu vo vnútri.
- Denis
- zkušený harcovník

Re: reinke
kanic píše:Ten suchý má pínu a kormidelníka. Ten mokrý má kolo a nemá proud do autopilota. k.
Denis : Máš 12 500 E ? k.
Honia sa mi v hlave podobné myšlienky. Rozširujem teraz svoje panstvo, bral som velký úver na stavbu
. Idem počítať kolko mi zostane.- catamaran
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
to Kanic: Ty jsi tu hádanku uhodl, ale je mi líto toho Kormidelníka....
to Denis: Dívám se, že řešíš podobný problém. Já zase musím letos dokončit můj suchozemský kurník. A další peníze budu mít až na podzim 2011. Teď jak jsem uvedl hned v úvodu jsem ve fázi informací. Kdybych nedělal ten domek, tak bych hned zítra jel kupovat Reinke jak se znám.
A podívej co jsem našel: Reinke 13 - klikni zde.
Pokud jsem pochopil správně, tak i s pínou můžu mít autopilota? Nebo bude lepší mít kormidlo v salónku a tam ho nainstalovat? Budu se snažit koupit loď s kormidlem. Ale pokud by ta kombinace píny a vnitřního kormidla s autopiloem šla, tak se nebráním.
to Denis: Dívám se, že řešíš podobný problém. Já zase musím letos dokončit můj suchozemský kurník. A další peníze budu mít až na podzim 2011. Teď jak jsem uvedl hned v úvodu jsem ve fázi informací. Kdybych nedělal ten domek, tak bych hned zítra jel kupovat Reinke jak se znám.
A podívej co jsem našel: Reinke 13 - klikni zde.
Pokud jsem pochopil správně, tak i s pínou můžu mít autopilota? Nebo bude lepší mít kormidlo v salónku a tam ho nainstalovat? Budu se snažit koupit loď s kormidlem. Ale pokud by ta kombinace píny a vnitřního kormidla s autopiloem šla, tak se nebráním.
Naposledy upravil(a) catamaran dne stř pro 29, 2010 7:54 am, celkem upraveno 2 x.
- Felix
- zkušený harcovník

- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
catamaran píše:na podzim 2011 bych si jí chtěl koupit a dát si jí do kupy. Jaro 2012 postavit na vodu.
Rozhoně Ti nechci kopat do hraček, ale tohle je hodně optimistický plán

catamaran píše:Moc mě u téhle lodi zaujal dvojitý kýl. Má to stejný vrátný účinek z náklonu jak kdyby se použil jeden centrální?????? Líbí se mi, že při nízké vodě se loď nepřevrátí a má menší ponor. Aspoň to tak vypadá....
Kimmkieler má menší vratný účinek, ale pokud je navržený dobře, není rozdíl proti centrálnímu kýlu zásadní. Trupy, navržené speciálně pro kimmkieler, mají optimální obtékání v náklonu přibližně stejném jako je úhel kýlů (tzn. závětrný kýl je zhruba svisle a návětrný kýl vyvažuje náklon). Výhodou a důvodem pro dvojitý kýl je to, co píšeš, tedy nížší ponor a - především - možnost nasednutí na dno, což se uplatní především v oblastech s velkým rozdílem mezi přílivem a odlivem. Podotýkám, že další výhodou, kterou ovšem Ty asi nevyužiješ, je snadná přeprava na víceméně jakémkoliv přepravníku a bezproblémové zimování na suchu. Nevýhodou je větší omočená plocha a její vinou o něco nižší rychlost.
- catamaran
- aktívní jachtař

- Kontaktovat uživatele:
Teprve až teď jsem našel odkaz na více fotek a informací na tu plachetničku Reinke 10 za 25.000€. Vypadá fakt solidně jak píšeš Denisi. Já asi odložím domek a někoho z vás překecám ať na Kanáry letí semnou. Na fotkách vypadá skvěle.
Vloni na setkání jachtařů JI v Brně jsem se seznámil s jedním co mi říkal, že prodal dům a koupil si loď a manželka se kvůli tomu s ním rozvedla. Jsem si říkal. "Blázen". Teď už vím co cítil
a jsem stejnej blázen jako on......
Tak co, kdo letí semnou? S kým se rozdělím o půl Vespiny (jméno lodi)?
Pokud někdo váhá, tak ať klikne sem a podívá se na fotky a výbavu. Já to udělal až teď a nemůžu se vynadívat.
Kdo chce mít podíl semnou na Reinke 10?
Vloni na setkání jachtařů JI v Brně jsem se seznámil s jedním co mi říkal, že prodal dům a koupil si loď a manželka se kvůli tomu s ním rozvedla. Jsem si říkal. "Blázen". Teď už vím co cítil
a jsem stejnej blázen jako on......
Tak co, kdo letí semnou? S kým se rozdělím o půl Vespiny (jméno lodi)?
Pokud někdo váhá, tak ať klikne sem a podívá se na fotky a výbavu. Já to udělal až teď a nemůžu se vynadívat.
Kdo chce mít podíl semnou na Reinke 10?
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
Jo,jo kanic má svatou pravdu,pína je pína.Já jsem prakticky celý život tahal za pínu.A podle toho,co už catamaran napsal,tak chce přes oceán a možná i dál,a tak bude potřebovat větrné kormidlo,a k tomu se zase hodí nejlépe pína.A případný elektrický autopilot jde bezproblémově namontovat na každou pínu.
Krásnou,několikrát lomenou hliníkovou loď postavil Miloň Pletánek z Olomouce,(nevím jestli ještě žije,bylo to asi před 30ti léty).Nádherně vyřešil umístění trupu na heling,celý trup se dal otáčet kolem podélné osy o 360°;
Krásnou,několikrát lomenou hliníkovou loď postavil Miloň Pletánek z Olomouce,(nevím jestli ještě žije,bylo to asi před 30ti léty).Nádherně vyřešil umístění trupu na heling,celý trup se dal otáčet kolem podélné osy o 360°;