SAS 39
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- pecho
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
SAS39
Byl jsem na nich několikrát v Sukošanu od AC, spokojenost, pokud se nemýlím tak flotila SaSek byla pojmenována podle planet (ale nejsem si jistý), vše bylo OK a považuji ji za spolehlivou loď, standardní plavební vlastnosti (nevím v jakém stavu budou mít plachty), nenalezl jsem nic, co bych jí chtěl vytknout, následně jsem plul taky na Vektor 401, která je defacto sestrou SAS a s tou jsme pluli ze Sukošanu až do Vasiliki a zpět (14 dní, rovněž vše OK, jaká je situace teď nevím, píšu o letech cca 2005-2009. Zdraví Pecho 

- MarekB
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, nebyl jsem na ni... Jen jsem v Sukošanu stál vedle jedné od Asta yachtingu. Nevypadala zle, ale byla jediná, která z celé flotily celý týden stála na místě...
Na naši studentskou plavbu jsme měli Vektor 401 a až na problém s pitnou vodou (rozpojila se hadice vedoucí k zadní sprše s místě za motorem a voda tekla bilge pumpou ven) spokojenost. Jen v kajutě s palandou není vůbec žádný úložný prostor. Pod spodním lůžkem je nádrž na vodu.
Na naši studentskou plavbu jsme měli Vektor 401 a až na problém s pitnou vodou (rozpojila se hadice vedoucí k zadní sprše s místě za motorem a voda tekla bilge pumpou ven) spokojenost. Jen v kajutě s palandou není vůbec žádný úložný prostor. Pod spodním lůžkem je nádrž na vodu.
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Tuto loď, konkrétně od AC Aphia II (kapitán Baharis) jsme měli v roce 2008 - na plavbě kapitánů.
Už je to nějaký ten pátek, ale co si pamatuji, že do lodi celkem teklo přes lukny. Hlavně do přední kajuty.
Tipnul bych, že se tehda půjčovala i druhá lod SAS, ale víc si nepamatuji, snad připíšou poznámku kapitáni.
Už je to nějaký ten pátek, ale co si pamatuji, že do lodi celkem teklo přes lukny. Hlavně do přední kajuty.
Tipnul bych, že se tehda půjčovala i druhá lod SAS, ale víc si nepamatuji, snad připíšou poznámku kapitáni.
- bedrich
- aktívní jachtař
- Reputace: 22
Nu, mě se teda SAS 39 ažtak nelíbí. Hlavně ty 4 lůžka v salonu jsou docela nářez. Pokud se vejdete do 3 dvoulůžkových kajut, tak ano, ale další 4 na skládacích dvojpalandách v salonu? Kamarád měl od procházejícího vantu na "bidle" modřiny na nohách a blbě se mu to doma vysvětlovalo
. Ani nádrž na 260 l vody není na tolik lidí moc. Ta konkretní loď byla taky ze Sukošanu, měla už dost opotřebený interier a výbavu, ale v nabídce té charterovky s kterou pluji už není.

- smucek
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 5
Tak ty já neznám. Myslel sem na jinou společnost. Jinak SASy deset let chartrované, musí být dost jeté. S velkou slevou, musí člověk přihmouřit oko , radši obě oči. Ty lukny v příďové kajutě jsou pravda , ovšem obsadit tuto loď deseti lidmi je sebevražda, kor když má plavba sloužit k seznámení s jachtingem. Ahoj a někdy u Kormidla. Chce to jenom vyhlásit termín.
- JardaF
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
A mohli bychom vzít plátno a promítačku a jeden vybraný jedinec by mohl třeba promítat a poutavě vykládat, kde tuhle sezónu byl. At tam to pivo nelemtáme jen tak zbůhdarma. Jsou tu plavby, kerý bych si poslechl s gustem. V hospodě nejsou proti, děláme tam s posádkama doplachtnou, takže už jsme sondovali terén.
SASky jsem jezdil hodne, braval jsem je od ASTY a mel jsem je snad vsechny od nich
co se tyce lode jako takove, tak je to predchudce vektora 363, vektor je sportovnejsi,
SASka je neco mezi vektorem a nejakou kachnou - napr. v horsich podminkach
uz je znat, ze ma kratsi kormidlo nez vektor a dochazi k nekontrolovanemu vyostreni,
kdyz to nestihnete pohlidat
... ale pozor - srovnavam s vektorem, kdybych srovnaval
s bavarkou, tak sas je mnohem lepsi z hlediska jizdnich vlastnosti.
zase, ale je proti bavarce hodne spartanska, co se tyce vybaveni
nepocitejte s autopilotem - je remenovy a jakmile malinkou prifoukne, tak je k nepouziti.
lukny tekly snad na vsech - slo jen o to jak moc a dalo se to
jsou to uz hodne stare lode a za plavby se stale neco opravuje - ale na druhou stranu
me to u takhle starych lodi nejak neprekvapilo a nikdy jsme se nedostali do stavu, kdy
neco neslo opravit ... ale mozna mam jen vzdycky sikovnou posadku
jedna lod u asty byla divna, nevzpomenu si na jmeno, ale mela motor ulozeny
ve stolku a diky posunutemu tezisti se chovala uplne jinak nez ostatni
a v deseti jsme taky jezdili ... a na tyden je to v poho, kdyz jsou fajn lidi

co se tyce lode jako takove, tak je to predchudce vektora 363, vektor je sportovnejsi,
SASka je neco mezi vektorem a nejakou kachnou - napr. v horsich podminkach
uz je znat, ze ma kratsi kormidlo nez vektor a dochazi k nekontrolovanemu vyostreni,
kdyz to nestihnete pohlidat

s bavarkou, tak sas je mnohem lepsi z hlediska jizdnich vlastnosti.
zase, ale je proti bavarce hodne spartanska, co se tyce vybaveni

nepocitejte s autopilotem - je remenovy a jakmile malinkou prifoukne, tak je k nepouziti.
lukny tekly snad na vsech - slo jen o to jak moc a dalo se to

jsou to uz hodne stare lode a za plavby se stale neco opravuje - ale na druhou stranu
me to u takhle starych lodi nejak neprekvapilo a nikdy jsme se nedostali do stavu, kdy
neco neslo opravit ... ale mozna mam jen vzdycky sikovnou posadku

jedna lod u asty byla divna, nevzpomenu si na jmeno, ale mela motor ulozeny
ve stolku a diky posunutemu tezisti se chovala uplne jinak nez ostatni

a v deseti jsme taky jezdili ... a na tyden je to v poho, kdyz jsou fajn lidi