Beneteau Oceanis 36 CC
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- Komín
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Beneteau Oceanis 36 CC
Ahoj všem. Máte někdo nějaké zkušenosti s touto lodí, případně jiným CCčkem? Zajímají mě zejména plavební vlastnosti, komfort a vůbec dobré i špatné zkušenosti. Loď se mi líbí, našel jsem na netu, že by se snad mohla dát v Chorvatsku půjčit, tak bych to rád zkusil a sháním předem jakékoliv informace. Dík.
- tatinecek
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 6
Kdysi dávno jsem měl 36 CC půjčenou z Murteru. Pokud si dobře vzpomínám, tak se chovala jako jiné lodě této velikosti, snad jen trochu hůř stoupala a vůbec nechtěla couvat.. Nezvyk je, že v CC jsi uprostřed lodě a výš než je člověk zvyklý ,kormidluje-li na zádi.Interier je ok,velikánská kajuta na zádi /pozor při re, spíli tam člověk, letí na druhou stranu a může se zranit. Nezanechala ve mně žádný zásadní dojem.
Pak jsem měl několikrát půjčený HR 37 na Baltu a ta ve mně dojem zanechala. Krásně stoupala a i ve větru kolem 20-22 kn unesla bez problému všechny plachty. Ale to je jiný příběh.
Pak jsem měl několikrát půjčený HR 37 na Baltu a ta ve mně dojem zanechala. Krásně stoupala a i ve větru kolem 20-22 kn unesla bez problému všechny plachty. Ale to je jiný příběh.
- Komín
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Zbiry píše:Osobně si myslím, že v Chorvatsku cc nevyužiješ. Akorát budeš zklamanej. Do Skandinávie není nic lepšího.. Byl jsem svezen na HR 41. Až jednou nechutně zbohatnu, také si ji pořídit!!!
No vidíš. A to mě hned napadne, protože jsem na cc nikdy neplul: Co v Chorvatsku nevyužiju a jinde bych využil a proč? Velkou zadní kajutu, jak psal Tatíneček, nebo ochranu uzavřeného kokpitu? A čím bych měl bejt zklamanej? Že špatně couvá? To je to, co jsem měl na mysli svou otázkou. Tak jestli máš chuť to rozvádět dál ty nebo kdokoliv jiný, budu rád.
Jen jsem to bral z pohledu teplého Chorvatska s mini vlnama. Většinou se dost courá po lodi...z lodě a zase zpět a podobně. CC má luxusně chráněný, menší a užší kokpit s vysokým lemem. Dosadu se hrabeš přes palubu. Super na volné moře. Nesrovnatelná ochrana a i bezpečnost. Ztížený pohyb ven. Plavebně je stejná, nebo lepší (teď myslím HR (BO cc neznám)). Takže v podstatě jsem to že budeš zklamán mířil opravdu s ohledem na pohyb a běžné plavby v Chorvatsku. Ale pro mě osobně kdybych měl vybírat svoji loď, tak je právě HR Cc, nebo NC 441. Bohužel budu muset ještě hoóóódně pracovat
... A ani to nemusí stačit! 
... A ani to nemusí stačit! 
- Wlady
- aktívní jachtař

- Reputace: 4
Doposud neuvedené
výhody:
Velká a přitom při vaření za plavby pro kuchaře bezpečná "tunelovitá" kuchyň.
nevýhody:
Pro malou posádku (jezdíme většinou ve dvou) obtížnější vyvazování na mooring, protože to máš od kormidla na záď daleko a po "schodech" ...
Nevím, jestli jsi tu loď in natura alespoň viděl, ale pokud ne, tak je to taková plovoucí "kaplička". Kokpit je (v poměru k velikosti lodě) nezvykle vysoko a bude-li jej třaba za plavby opustit, tak stačí škobrtnout a při troše smůly jsi ve vodě, protože když lezeš ven, tak je reling až pod tebou ...
Wlady
výhody:
Velká a přitom při vaření za plavby pro kuchaře bezpečná "tunelovitá" kuchyň.
nevýhody:
Pro malou posádku (jezdíme většinou ve dvou) obtížnější vyvazování na mooring, protože to máš od kormidla na záď daleko a po "schodech" ...
Nevím, jestli jsi tu loď in natura alespoň viděl, ale pokud ne, tak je to taková plovoucí "kaplička". Kokpit je (v poměru k velikosti lodě) nezvykle vysoko a bude-li jej třaba za plavby opustit, tak stačí škobrtnout a při troše smůly jsi ve vodě, protože když lezeš ven, tak je reling až pod tebou ...
Wlady
- dan
- s/y Hannah
- Reputace: 2
S tim relingem ma Wlady pravdu,taky si myslim ze je snazsi vypadnout z centralniho cokpitu ven.U nekterych lodi nastava take problem s odtokem vody z kokpitu,zaprve odtokove drainy byvaji poddimenzovane zadruhe spodni hrana vlezu do kajutu byva prilis nizko,pri horsim pocasi je nutne kajutu uzavrit mnohem driv nez na standartni lodi.Ale jak to ma BO nevim.O horsim pristupu na zad uz nekdo psal vyse.
- bedrich
- aktívní jachtař

- Reputace: 22
Jen doplním: Oceanis 36 Central Cockpit se už fůru let nevyrábí. Ty co jsem já viděl byly rok výroby v rozmezí 1999-2001. V segmentu charterovek se od tohoto uspořádání víceméně ustoupilo.
Jinak interiér nabízí dostatek soukromí, jedna kajuta úplmě vpředu, druhá úplně vzadu, průchozí uličky kuchyňská a koupelnová po stranách střední části. salon v přední polovině.
Nádrž na vodu 420 l , na naftu 150 l. Motor 30 HP, plachty 59 m2.
Jinak interiér nabízí dostatek soukromí, jedna kajuta úplmě vpředu, druhá úplně vzadu, průchozí uličky kuchyňská a koupelnová po stranách střední části. salon v přední polovině.
Nádrž na vodu 420 l , na naftu 150 l. Motor 30 HP, plachty 59 m2.