) Od okruhovky bych čekal následující:
- abych ji zvládnul sám (tedy přeprava, přemístění do vody, nastrojení, samotná plavba)
- v případě potřeby sebou vzít i druhého člověka
- max rozměry, délka 5m, šířka 1.8m (aby prošla vraty do stodoly)
- nízká pořizovací cena
- ač jsem poměrně šikovný, laminování mi nedělá problémy, rád bych loď s jednoduchou údržbou a snadnými opravami
- VMP nemám, nebyl by takový problém ho dodělat, ale ideálně loď bez potřeby VMP
Zde na fóru jsem se dočetl spoustu zajímavých informací o jednotlivých lodních třídách, ale přesto se zeptám, jakou by jste mi doporučili?
+ dostal jsem nabídku na toho Fireballa a poprosil bych někoho zkušenějšího o její zhodnocení, zda má cenu o ní uvažovat, či nakolik by mohla vyhovět mým požadavkům... přeci jen je to dvouposádková plachetnice... děkuji.
Cena 8000, fotky + popis od prodávajícího:
zde jsou fotky http://nakously.rajce.idnes.cz/fireball/
materiál je překližka, na namáhavých místech -například na špici (je vidět na fotkách jako tmavší barva) je opravováno laminátem (ale jen mírně a není zase takový problém laminát sundat a opravit přímo překližku, kdyby se do toho někomu chtělo)
jedna z přepážek je na tom trochu hůře (je to vidět na druhé fotce - světlé místo, opět přelaminováno, takže funkčně v pořádku, ale je to vidět, zase není takový problém ji vyměnit, ale je to otázka nějaké práce a času a to já jsem neměl, proto jsem řešil laminátem)
co se týká stěžně a ráhna - hliník, stav naprosto v pořádku
plachty dakron , ale starší, trošku vytahané, kosatka je trochu zmenšena, ale v pořádku. V hlavní plachtě chybí dvě vzpíry, dají se celkem jednoduše doplnit nebo rekreačně jezdit bez nich.
Všechna lanka, kladky, provazy jsou v použitelném stavu, nezrezlé.
Sací kladky ve dně lodi by snesly opravu nebo výměnu, ale pokud je člověk nechce využívat, stačí je nechat zavřené a ničemu nevadí.

Myslím.

fireball bude spíš 3x ws