Plavby El Niňo 2013 - Lakomcova posádka v Řecku

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Lakomec

Plavby El Niňo 2013 - Lakomcova posádka v Řecku

Příspěvekod Lakomec » ned kvě 19, 2013 3:16 pm

Zdravím celou posádku, doufám, že po Fajn Regatce jste si dopřáli odpočinku a tak můžeme v klidu plánovat naše budoucí plavby, Jak jsme se bavili na Laře, do Řecka by jsme se podívali začátkem října, konkrétně od 5.10.2013. Na itineráři se domluvíme časem, každopádně vyplujeme z Atén a celým Egejským mořem se dostaneme až do Turecka. Sám ještě nevím, jestli skončíme na Kosu anebo jednou dlouhou etapou to natáhneme zpět do Atén. Mě je to celkem jedno, protože já ještě zůstanu v Řecku. Kamarádům je jedno, jestli připlují na Kos trajektem, anebo se nalodí v Aténách.
Loď vezmu velkou, nemá cenu se mačkat. I plavební vlastnosti větší lodě jsou lepší. Koukal jsem teď do všech deníků, na fotky, videa atd, v první polovině října je počasí dobré, voda ještě dost teplá. Samozřejmě že může být poněkud větrno, ale proto tam pojedeme, abychom si zajachtali. I kvůli pracovním povinnostem po prázdninách mi tento říjnový termín vyhovuje víc než zářijový. Kdo chce nějaké informace, v sekci reportáže je reportáž Vilmy o plavbě GR 2008, bylo to od 8.10.-22.10.2008, počasí výborné. Nemusíte se bát zimy. A kdyby i byla, tak nevadí, protože v zimě se zahřejeme - v lednu/únoru 2014 budu v Karibiku. Už se těším, jak vás protáhnu Grenadinama, podíváme se na Sv. Vincentu na sopku, proletíme se v letadle na Unionu a zakončíme to na Sv.Lucii na "Big Street Party"
Termín Karibiku doladíme, je mi jedno, kdy to bude, jakýchkoliv 14 dní bude krásných, jen kvůli Street Party na Sv. Lucii končíme vždy v sobotu večer.
Lodě, ceny atd. upřesním tak do měsíce, abychom mohli plánovat nákup letenek, třeba se podaří najít něco výhodného.
mějte se zatím fajn, doufám, že se potkáme v létě na Domaši u Ježkovců.
Naposledy upravil(a) Lakomec dne sob pro 28, 2013 8:27 pm, celkem upraveno 1 x.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » stř kvě 22, 2013 8:03 am

ahoj všichni : No, já nechci být ta nejchtivější či nejodpovědnější atakdále, ale skoro bych už i avizovala že tedy pojedu, kdyby tu už byly nějaké jiné kladné odpovědi. :)
Beru to tak, že každý má teď kopec starostí a v klidu počkám, co ostatní. V každém případě už mám v diáři zákaz práce od 5.10.
Však když by byli všichni moc vytížení, tak snad najdu i nějaké kamarády, co by taky rádi.

ahoj Lakomec : myslíš, že by se případně plavba otevřela i dalším lidem a plulo se ? Já si teda sama za Tebe myslím že jo. :D Dobré ráno.
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Alenaa » stř kvě 22, 2013 2:46 pm

Neozvala som sa len preto, lebo to akosi rýchlo zmizlo z hlavnej stránky, a ja som sledovala topic ," Lakomcova posádka" kde sa nič nedialo. Takže za nás po krátkom rozvažovaní či to všetko stihneme, áno, a keď vidím že ide Vilma, tak dvakrát áno. S nami môžeš rátať, tešíme sa a rôznym okolnostiam ako je dátum, cesta a podobne sa vieme bez problémov prispôsobiť.
Domaša je pripravená, po dvoch rokoch sucha sa nám konečne naplnila vodou, lode sú už na vode. Prvého júna začína sezóna májovou regatou, (aj Veľká októbrová revolúcia začala v novembri), a ja som získala 6 týždňov aktívneho života, pretože primár ortopédie ma namiesto operácie poslal domov, že ju nepotrebujem. Tak sme pripravení a nefalšovane sa na vás tešíme.
Lakomec

řecko

Příspěvekod Lakomec » čtv kvě 23, 2013 9:16 am

Ahoj Vilmo, Alenka, popluje se určitě, jen určitě v říjnu a ne v listopadu. Včera jsem už na jedné schůzce začal podnikat kroky k získání dobré lodi, tak se začínám těšit.
A k otázce, zda je posádka uzavřená či otevřená dalším zájemcům, mám toto. Určitě budu čekat do posledního možného dne na rozhodnutí Miloše a Broni, ale předpokládám, že pojedou. Uvidíme, jak to dopadne s Pištou a Jankou, Marx uvidí, co Engels a podle toho se rozhodne. Mluvil jsem s Herdysem, pokud nebude mít moc práce, tak by uvažoval o plavbě taky. Myslím, že do července budeme vědět jak to je i s ostatními bývalými členy našeho týmu, a pokud bude potřeba, posádku vhodně doplníme. Tož tak, teta
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » čtv kvě 23, 2013 10:36 am

Zdravíme všetkých!
Radi sa pridáme, otázne zatiaľ je iba či zvládneme obe akcie. Ako vidím, chystaná plavba z Atén krížom cez Egej v októbri už naberá na podrobnostiach ... neradi by sme si to nechali újsť, takže s nami určite počítajte. Tešíme sa na daľšie podrobnosti.
M+B
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » čtv kvě 23, 2013 12:42 pm

Jdu se hodit do klidu, když už se to tak pěkně vrbí.
Alenka, Miloš, mám radost.
Lakomec

řecko 2013

Příspěvekod Lakomec » čtv kvě 23, 2013 10:09 pm

Když máš Vilmo radost Ty, tak co pak já? Ta moje se nedá ani popsat. Základem každé dobré plavby je dobrá loď a dobrá posádka. Jak víme z vlastní zkušenosti, i na špatné lodi (ponorce) může být dobře, když se o to posádka postará. Je super, že naše posádka drží ve všech situacích. Slibuji, že vám ukážu nejhezčí místa Egejského moře. Už aby byl říjen :good:
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » pát kvě 24, 2013 4:12 pm

Som dojatá.
Lakomec

podzim v Egeji

Příspěvekod Lakomec » čtv čer 20, 2013 12:23 am

Ahoj celé posádce, dnes jsem zarezervoval loď, máme BENETEAU OCEANIS 461, posledních 5 let plula jen jako majitelská, popř. s kapitánem od majitele. Genoa nová v roce 2012, hlavní plachta 2011, generátor a obvyklé vybavení jachty pro plavbu v Egeji. Čtyři double cabins, 2x toaleta, pokud nás bude 9, tak jeden v salónu na rozloženém lehátku. Osobně si myslím, že 8 námořníku bude stačit, ale uvidíme, kdo se ještě přihlásí. A teď to nejdůležitější, cena. Za 12 dní zaplatíme 3.650,- EUR
Loď máme od 5.10. do 17.10.2013, plavba Atény-Bodrum (Turecko)-Atény. Uvidíme jak na tom budou letenky, pokusím se vyjednat přílet v pátek 4.10. a pokud to půjde, přespání na lodi.
Tak to je zatím vše.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » čtv čer 20, 2013 12:38 am

No, hezké.
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » čtv čer 20, 2013 3:50 am

Lakomče, nechtěl bych být majitel lodě a vyjednávat s tebou cenu pronájmu :mad:
Lakomec

Příspěvekod Lakomec » čtv čer 20, 2013 9:45 pm

Myšáku, ty přece vyjednávat nemusíš! Pořád mám někde ty účtenky :lol:
Lakomec

dirigent

Příspěvekod Lakomec » pát čer 21, 2013 11:58 pm

Tak to vypadá, že soubor bez dirigenta nebude. Marks asi popluje s námi, protože Engels má nějaké starosti. Rozhodne se v brzké budoucnosti.
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » sob čer 22, 2013 6:51 am

jojo přátelé, engels má starosti, bohužel marks taky. Omlouvám se souboru že se neozývám, ale nějak se vždycky něco podaří, když zrovna chci napsat. Děkuju že mi držíte místo, letenky se mě netýkají, ale mého případného náhradníka o to víc, budu se snažit vše rozhodnout co nejdříve. Do tří týdnů by se mělo vše vyjasnit, úplně optimisticky to ale bohužel nevypadá.
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » pon čer 24, 2013 12:37 pm

Ja tradične až po víkende, tešíme sa že sme zase o krok bližšie k plavbe, cena je výborná. My máme plán prísť tak dva tri dni dopredu, radi by sme si najprv pozreli Atény. Tiež uvažujeme o tom že by sme šli autom, ale pojmeme to ako výlet a jeden raz po ceste prenocujeme.
Marečku dúfam že ti to nakoniec vyjde, dirigent by nám veľmi chýbal.
Lakomec

info

Příspěvekod Lakomec » pon čer 24, 2013 10:39 pm

tato zpráva je určená všem čtenářům jachting.infa, kteří nevědí co začátkem října!!!!!!!
Po dohodě se všemi (teda skoro všemi, ale Marx je pro každou legraci) členy Lakomcova týmu, by jsme mohli nabídnout spoluplavbu. Kdyby někdo měl zájem, může využít našich znalostí ostrovů v Egejském moři a přidat se se svou lodí. My vyplouváme 5.10.2013 z Atén, plujeme do Turecka (Bodrum) a do Atén připlouváme 16.10.2013 večer, popř. v noci, aby posádka mohla 17.10.2013 odletět.
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » úte čer 25, 2013 10:26 pm

Ahoj Lakomec,

změnilo se něco nebo stále platí to, cos nám říkal i o příp. pomoci se zaobstaráním lodi pro spoluplavce ? Když tak to tu prosím doplň.

Za sebe teda hlásím, že se těším, to je, co. Na proviantu se asi domluvíme až to bude aktuálnější, nějakou racionální myšlenku k tomu už mám.
Možná bychom se mohli domluvit osobně na Domaši, pokud se mi podaří dojet, (to bych si přála, si udělat vejletek někam)
mám to přes prázdniny hodně napnutý s termínama. Zatím jsem koukala, že cca 10. - 13. 8. (so - út!) bych se mohla trhnout nejjednodušeji.

to marks : držím pěsti
to myšák : nedělej co nechceš a dělej co chceš = chtěj být v posádce :), samozřejmě až bobánek malintatej sladtej tlošku odroste a začne říkat něco ve smyslu ten fotr je trapnej. Párkrát se vyspíš a je to tady, ačkoli se to teď tak nezdá. (Chtěla bych stihnout si ho pochovinkat dokud je sladkej.)
Lakomec

spoluplavba

Příspěvekod Lakomec » stř čer 26, 2013 10:24 pm

Jasně Vilmo, že pokud někdo bude chtít, tak mu loď obstarám, těch pár minut práce nestojí za řeč.
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » čtv črc 04, 2013 6:21 pm

Nejako dlho sa tu nikto nehlási, tak ja hlásim že letenky máme kúpené na 3.10. až 17.10. z Budapešti, za 166 EUR. Vilmin termín na Domašu nám vyhovuje, prípadne aj skôr, len od 18. do 22.júla sme v Ostrave na Colours of Ostrava. Zajtra chlapci pretekajú na Liptovskej Mare aj s Glevom, tak dohodneme stretnutie aj s ním. Ozvite sa, čakáme vás!
glevo
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod glevo » ned črc 07, 2013 7:53 pm

hoy...ak budem na slovensku tak sa urcite stretneme....oleee...
Lakomec

Řecko 2013

Příspěvekod Lakomec » stř črc 17, 2013 2:00 pm

Tak po delším čase zase tady, hlásím, že posádka je kompletní, nakonec jede i Pišta s Jankou, takže ta samá sestava jako v Chorvatsku. Co bude s Márou, uvidíme, ale je nás 8, tak už nikoho hledat nebudeme.
Já poletím z Berlína, protože zůstávám v Řecku až do 29.10.2013 a pak poletím s klukama z Liberce zpět. Bylo by teda vhodné zarezervovat letenky asi z Bratislavy, Vídně či Budapešti pro Miloše, Broňu, Janku, Pištu a Vilmu. Alenka, myslíš, že by si to mohla zařídit?
Co se týče Domaši, tak taky počítám s tím termínem, co napsala Vilma.
To je zatím vše, mějte se
Lakomec

Atény

Příspěvekod Lakomec » stř črc 17, 2013 2:08 pm

Alenka, na Domaši Ti dám adresu hotela v Aténách, na dobrom mieste, veľmi príjemné ceny. V októbri budú mať určite voľno.
Ahoj
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » stř črc 17, 2013 5:28 pm

Letenky môžem zabezpečiť, ak bude záujem, treba mi dať vedieť koľko a na aký termín. Zajtra ideme do Ostravy, ale občas budem na nete, takže môžte so mnou komunikovať. Až budete dohodnutí na tej Domaši, dajte mi prosím vedieť. Pa pa
vilma
moderátor

Příspěvekod vilma » stř črc 17, 2013 7:57 pm

Alenka,
nevíme, jestli je vyjednaný přílet 4.10. a přespání na lodi či ne...
Pak by platilo - letenky na 4.10. a na 17. 10. - tuším že asi takto (?).
Až to Lakomec upřesní, tak bych Tě ráda poprosila o zajištění letenek.
Jestli se to ostatním pozdává, tak já navrhuji, že dojedu do Blavy a odtud už můžeme vyrazit spolu. Předpokládám, že takto to bude plánovat i zbylá část posádky, že poletí odněkud z Blavy, z Vídňa či Budapesti. Co Tvé šikovné ruce najdou.
Jestli Pištovci a Milošovci můžete, tak mi to prosím operativně potvrďte, že takto je to možné. Ceny letenek budou asi už jenom stoupat.
Nebudu na netu mezi cca 27.7. - 3.8., páč budu na Otavě.
Alenaa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Alenaa » stř črc 17, 2013 8:55 pm

Telefonicky sme sa dozvedeli, že všetci ostatní idú autom, takže doprava je už vybavená, stretneme sa potom v Aténach. A predtým vás čakáme u nás 10. augusta, prípadne aj skôr.

Zpět na