Z Turecka na Kypr a Kastellorizo

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » úte čer 16, 2015 10:16 am

Děkuju moc, rovnou koupím letenky, tak jak píšeš. Je to mnohem lepší.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 420

Příspěvekod lynx » úte čer 16, 2015 11:19 am

Jj, cesta z letiště je pohodová. Jen doporučuji vyhnout se Pegasus Airlines – Turkish Airlines jsou lepší.
A vidím tam velice rozumné ceny letenek – zpátečka za šest až šest a půl tisíce. To je paráda – já měl letenku kolem osmi. A později vystoupají ceny nad deset tisíc.

P. S. Kam chcete plout?
Lakomec

Plavba

Příspěvekod Lakomec » úte čer 16, 2015 1:52 pm

Ahoj Petře, gratuluji ke krásným 500-ti sólo mílím :thmbup:
Při čtení jsem měl spoustu otázek, některé jsem rozluštil sám a některé tak nějak vyplynuly z kontextu.
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » úte čer 16, 2015 3:47 pm

Trasu ještě nemám zcela vymyšlenou:((Jedeme až koncem září. A bude to s manželkami, takže toho asi moc nenaplujeme. Za dobré návrhy budu rád :)
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » úte čer 16, 2015 4:00 pm

Ahoj Lakomče,
dík. Plavba byla fakt nádherná. Zvláště pak nejdelší etapa z Fethiye na Kypr – asi 240 mil.
Plavba přes Atlantik to sice není, ale ... :)
Nechápu, co Ti mohlo být nejasné. :D

Jirko, krásné je město Rhodos, ostrov Kastellorizo (který zmiňuji) a asi míli vzdálené turecké městečko Kas. Dál na východ jsou příjemné zátoky ke kotvení, celkem dobrá marina ve Finike a zajímavá místa k návštěvě. V oblasti se dají najít vysoké hory (Ak Dag – 3024 m), antické i křesťanské památky (Myra, Thermesos atd.) a například plameny šlehající ze země (Cirali).
V současné době by ale návštěva Řecka znamenala odbavení v obou zemích. Jen na Kastellorizo by to šlo bez. Ale nebylo by dobré plout např. z Kase přímo na Kastellorizo (nebo naopak) – je to vidět. Hasan mi radil, abych na chvíli zaplul za roh, a potom se vrátil. ;)
Lakomec

otázky a odpovědi

Příspěvekod Lakomec » úte čer 16, 2015 7:00 pm

lynx píše:Ahoj Lakomče, Nechápu, co Ti mohlo být nejasné. :D

Tak třeba mě zaujala holandská vlajka na zadním vantu. Pak jsem nevěděl co byla tá vlajka pod českou, ale už vím. Taky jsem se zasekl nad východo-západním směrem, ale pak mi došlo že to není kurz, ale směr. Ale hlavní bylo, proč jsi plul z Turecka, když jsi chtěl na Rhodos, Kastellorizo a na řeckou část Kypru? Asi máš rád Turecko. Tak pak nevím, proč na té fotce s kšírama vypadáš tak nějak posmutněle.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod lynx » stř čer 17, 2015 9:39 am

Tak tedy:
Charterovka nakupuje starší lodi v Holandsku a moudře je tam nechává registrované, takže při plavbě do Řecka nevznikají problémy.
Pod českou vlajkou je vlajka charterovky, ale to už víš. :)
Ano, u letu toho UFO :D mi přišlo divné napsat, že letělo kurzem cca 080°.
Z Turecka se plavím proto, že to tam mám rád, protože mají v charteru lodi správné velikosti a proto, že jsou pro mě finančně dostupné. Taky proto, že v Řecku Ti charterovku pro sólovou plavbu prostě nepůjčí – zakazuje to zákon nebo nějaká vyhláška.
Nejsem posmutnělý, jsem ospalý. Náladu jsem měl výbornou. :D
Lakomec

půjčení lodě GR

Příspěvekod Lakomec » stř čer 17, 2015 12:18 pm

To lynx: Jojo, už si vzpomínám, řešil jsi to tady někdy v 2013, že je to v Řecku problém, sólo plavba. Já takovou zkušenost nemám, dokonce jsem před lety i plul sám, ale to byla výjimka.

Zpět na