Severní Atlantik
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- lynx
- zkušený harcovník

- Reputace: 419
Severní Atlantik
Donutil jsem se sepsat (zatím) alespoň první část reportáže o svojí letošní plavbě z Norska na Faerské ostrovy, Shetlandy, Fair Isle, Orkneye a do samotného Skotska.
Článek s pár fotkami je na stránkách ČANY:
https://www.cany.cz/o-lodich-a-plavbach ... 868-faery1
Článek s pár fotkami je na stránkách ČANY:
https://www.cany.cz/o-lodich-a-plavbach ... 868-faery1
-
vojtaharok
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 84
- Kontaktovat uživatele:
Re: Severní Atlantik
Ahoj! Super vyprávění, takových tu více, díky! Už mám po oceánu absťák. Loď nebyla zespodu zarostlá, nečistil jsi alespoň lodní šroub a kormidlo?
- lynx
- zkušený harcovník

Loď už tři zimy strávila ve vodě. Takže ji prohlížím jen z pontonu, když jsem někde, kde je čirá voda. Kam až bylo vidět ( = část trupu, část kormidla a část kýlu), tam jsou trochu narostlé řídké měkké řasy, které vypadají, že půjdou dolů tlakovou vodou. Tento podzim půjde loď z vody na stojan, tak očistím trup, zvážím nutnost nátěrů a zkontroluji/vyměním/doplním elektrochemickou ochranu hřídele a propeleru.
- pik
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 43
Díky za pěkné počtení
Pěkné povídání o krásné plavbě z končin které mám tolik rád.
Díky
Díky
-
Husky
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 35
Zase hodně dobrý.
Jezdíš sám?
Jezdíš sám?
- lynx
- zkušený harcovník

Dík.
Asi ze 70 procent pluju sám, zbytek s kamarády. Tyhle plavby — tři roky v Norsku a tu letošní jsem plul sólově. Mě to baví.
Asi ze 70 procent pluju sám, zbytek s kamarády. Tyhle plavby — tři roky v Norsku a tu letošní jsem plul sólově. Mě to baví.

- lynx
- zkušený harcovník

Petre píše:Pěkné povídání o krásné plavbě z končin které mám tolik rád.
Díky
No, Tys byl ještě o notný kus dál.
lynx píše:Petre píše:Pěkné povídání o krásné plavbě z končin které mám tolik rád.
Díky
No, Tys byl ještě o notný kus dál.
No jo, tehdy jsem ještě mohl. Teď už se dostanu tak maximálně na Balt. Tři děti a rekonstrukce sto let starého baráku mě nikam dál nepustí. O to víc si teď rád přečtu o nějaké hezké plavbě.
-
Husky
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 35
Ne že bych ti chtěl lichotit, to fakt ne, ale tohle je velmi slušný cestopis.
Zkus to poslat do redakce nějakého cestopisného periodika např. Lidé a Země. Ten časopis má dobrou úroveň a publikace článku právě tam tam je dost prestižní záležitost, přesto si myslím, že by ses chytil. Něco takového tam chybí... píší tam běžně různí trekeři, karavanisté, cyklisté, gastro-cestovatelé a vůbec dobrodruzi různého ražení, ale jachtař (pokud vím) zatím ne.
Zkus to poslat do redakce nějakého cestopisného periodika např. Lidé a Země. Ten časopis má dobrou úroveň a publikace článku právě tam tam je dost prestižní záležitost, přesto si myslím, že by ses chytil. Něco takového tam chybí... píší tam běžně různí trekeři, karavanisté, cyklisté, gastro-cestovatelé a vůbec dobrodruzi různého ražení, ale jachtař (pokud vím) zatím ne.