Když už tady ty lokality tak hodnotíte, musím se taky přidat

.
Já mám (společně se dvěma kamarády) loď na Orlíku. Na Orlík jezdím už osmou sezónu a zatím se mi nepřejedl. Jsem takový tabulkový typ, takže mám dokonce přesný přehled kolik toho ročně na Orlíku napluji na motor a na plachty. Poměr je cca 1:2 (motor:plachty).
Snažím se nikam nepospíchat, cesta je pro mě cílem, mám rád zátoky, kde jsem buď sám, a nebo skoro sám.
V ČR jsem plachtil ještě na Slapech a na Lipně. Pro mě osobně Orlík vede, oproti Slapům je delší a většinou širší, takže plachtit se dá dobře a oproti Lipnu je možnost kotvení v zátokách s možností vystoupit suchou nohou na břeh.
Jsem ale moc rád, že někdo jiný preferuje Slapy, Slezskou Hartu, Nové Mlýny, Lipno, atd..., jinak bychom se na Orlík všichni nevešli.
Mimochodem v dubnu, v květnu, v říjnu a listopadu na Orlíku potkávám jen málo plujících lodí (průměr 3 - 5 za celý víkend), takže přeplníno tam naštěstí není.
P.S. Moře je fajn, ale bohužel se na něj (kvůli množství dovolené) nedostanu častěji než na 1 maximálně 2 týdny v roce...