mám sice spoustu skvělých kamarádů a přátel, ale žádný z nich se kolem lodí nemotá a tak jsem v pozici začátečníka tak nějak sám ve své bublině, proto moc velké díky za tohle fórum.
Jsem raději v přírodě, než ve městě a když je to navíc u vody, nebo lépe na vodě, tak už mi ke spokojenosti nic moc nechybí.
Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem se rozhoupal k pořízení alespoň nějakého plavidla, a tak jsem si pořídil dvě sezóny zpátky alespoň gumák s 5Hp, abych se ujistil, že moje nadšení je trvalé a po jedné sezoně můj zájem neopadne…
Nejenom, že neopadl, ale s každou další plavbou jen a jen sílí...

Se synem jsme už prozkoumali celé Slapy, Orlík, Otavu, Dalešice, část Labe a další, ale když jsme letos vzali spacáky a pluli od Slapské přehrady do Budějovic a zpět, a bylo to naprosto skvělé, řekl jsem si, že je čas jít dál…
Za měsíc mám termín na SPS, tak, když to klapne, budu mít i doklad, ale to je jen teorie a ta ze mě jachtaře neudělá

Jak jsem psal na začátku, kamarády kolem motorů ani plachet bohužel nemám a nemám se tedy od koho učit a tak uvítám jakoukoliv radu, nasměrování či reálnou zkušenost od Vás zkušených harcovníků..
Reálná zkušenost je nejvíc… Kdyby měl někdo někdy náladu a chuť předat pár zkušeností, rád třeba na oplátku podám pomocnou ruku při opravách, nebo údržbě lodě apod…taky zkušenost… nebo to může být prostě jen příjemné setkání…
Najdu-li mezi vámi nové přátele a kamarády, budu moc rád…
Díky moc a dobrý vítr všem.
Daniel