FAJN regatka portálu 2013

Nová sekce pro naši první větší akci na moři.
Pokyny, seznamy účastníků, oddíl pro přípravu kapitánů atd.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

FAJN regatka portálu 2013

Příspěvekod Anonym » pon zář 10, 2012 9:19 pm

Bezprostředně po Regatce 2012 přišla nabídka, jestli bychom chtěli zorganizovat regatky dvě. Jednu na jaro, druhou na podzim, za stejných podmínek jako doposud. Zároveň jsme se v týmu zamýšleli nad dalším pokračováním regatek, resp. její náplní a průběhem.
Samozřejmě že v prvé řadě záleží na lidech, kteří se regatek zúčastňují. Proto jsem v průběhu několika minulých měsíců oslovil kapitány lodí, kteří se zúčastnili některého z posledních ročníků, s několika dotazy. Po vyhodnocený odpovědí se dá říci, že je celkem jasno.
Přesto ale chceme ještě otevřít veřejnou diskuzi, hlavně pro členy JI kteří doposud na regatce nebyli a za určitých podmínek by třeba měli zájem.

Co tedy vyplynulo z odpovědí kapitánů a z čeho je nutné se odrazit:
- O Regatku 2013 je zájem a bude se pokračovat.
- Obsadit jarní i podzimní termín je pro většinu kapitánů příliš velké sousto a není možné s tím počítat.
- V případě jednoho termínu většina preferuje termín jarní, který využijí k rozježdění před sezónou.
- Co se týká náplně regatky, převažuje názor že vyloženě závod ne. Zachovat současný stav a ještě více se zaměřit na příležitostné "závodění". Také se klade větší důraz na společná setkání na břehu, pokec mezi posádkami.

Takže otevírám diskuzi, co a jak si představují lidé, kteří mají zájem se zúčastnit regatky a chtějí k tomu něco říci. :)
Naposledy upravil(a) Anonym dne stř bře 20, 2013 9:42 am, celkem upraveno 1 x.
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Re: FAJN regatka portálu 2013 - volná diskuze o plánech

Příspěvekod deko » pon zář 10, 2012 9:36 pm

vzhladom na to, ze uz pred vlanajsou regatkou som loboval za usporiadanie aj jesennej plavby, tak sa uz teraz na nu hlasim! jar je pre mna skratka a dobre absolutne nevhodnym obdobim, kedy musim najviac z celeho roka poskakovat okolo vsetkych zvierat na hospodarstve a kopec prace mam aj v zamestnani :hmm:

cize pevne verim, ze jesenna regatka bude a uz teraz sa na nu hlasim. je pritom jedno, ci budem clen posadky alebo skipper :good:
KyselySven
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod KyselySven » úte zář 11, 2012 7:11 am

Skoro vubec sem neprispivam a hodlam v tom pokracovat ,ale tohle mi nejak neda.
Podrobne jsem cetl vse co se tyka komerce a nekomerce, zasahy a nazory moderatoru, co je komerce a co neni komerce a tak dale.

Organizovani dvou regatek jednim z moderatoru tohoto fora , kdy se lode berou pres YachtNet je a nebo neni komerce? To by me zajimalo?

Vim.Nazrory ucastniku regatky budou ve smyslu, ze jsou radi, ze to nekdo zorganizuje a je to vyborna akce a vsichni ji maji radi.A to je urcite pravda.

Jen me proste zajima, zdali je zde jeden metr nebo vice. Myslim, kdyz Sachmet hleda posadku a kapitana pro svoji lod a dostane po hube. A pak jeden moderator zajistuje prima business pro YachtNet a to je v poradku?

No jsem zvedav jak to schytam! :D
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » úte zář 11, 2012 7:25 am

Co bys schytal, když chceš, se přihlas, když ne tak ne, tím to pro Tebe v tomto tématu končí. Já asi nepojedu a tudíž do toho nebudu remcat.
ahoj za všechny.
vlastovka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vlastovka » úte zář 11, 2012 7:30 am

KyselySven píše:Skoro vubec sem neprispivam a hodlam v tom pokracovat ,ale tohle mi nejak neda...... :D

Tak v tom pokracuj!!! kdyz nevis vocogo a neprud tady!

Omlovam se, ale uz jsem se neudrzel. Libor
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » úte zář 11, 2012 7:41 am

No tak minimalne si Sven zaslouzi slusnou odpoved.

Odpovim za sebe ... Baharis neni primy orgnizator ... Imho regatky organizuje v zastoupeni celeho tymu JI. Regatka JI je pro lidi odsud docela zajimavou moznosti jak se dostat na more za velmi vyhodnych podminek. Financnich predevsim, ale zajimave bude i to, ze tam potkaji radu lidi odsud a jak znamo, osobni kontakt nicim nenahradis. SOude podle popisu minulych rocniku se to docela dari.

A co se Yachtnetu tyka ... pokud se nemylim, pak Yachtnet je hlavni partner tohoto portalu. Tedy jde o komercni firmu, ktera si se "pravo", zde zverejnovat komercni nabidky, radne plati. Nevim jakou formou, do toho mi nic neni, ale zadarmo to urcite nedostal. V takovem pripade je komerce OK. Ostatne podobnou moznost ma kdokoliv, kdo se na podobne spolupraci s tymem JI domluvi.

Ámen. Není co dodat :) B.
Já myslím, že je to dost nepřesné, ale zde to nebudu rozvíjet. V každém případě už se téma probíralo mockrát. Tak promiňte. V. :oops:
Benji
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Benji » úte zář 11, 2012 7:45 am

deko píše: . . . pevne verim, ze jesenna regatka bude a uz teraz sa na nu hlasim :good:
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » úte zář 11, 2012 7:56 am

No, vezmu to od konce.
1)Dle mého názoru se v žádném případě nejedná o komerci jednoho z moderátorů. Firma Yachtnet je oficiálním generálním partnerem načeho jachtařského fóra Jachting.info (viz sloupek na úvodní straně vlevo téměř dole). Již nějakou dobu poskytuje členům JI nadstandartní a předpokládám oboustranně výhodnou spolupráci (kurzy, Regatky, individuální chartery) za podmínek, na které bychom jako anonymní jednotlivci pravděpodobně nedosáhli.Samozřejmě i Yachtnetu z toho plyne lepší využití lodí v termínech, kdy je volněji, tzn ne až tak prázdinové dovolenky na motor, ale jachtění v obodobích, kdy většinou fouká (a o to nám snad jde). Úroveň slev a kvality péče personálu výrazně přesahuje běžný standart. Závěr: považuji to pro nás za přínos, nikoliv prvoplánovou komerci kohokoliv.(Moderátoři s tím mají taky nějakou starost)
2)Co se týče termínu další regatky 2013, přikláněl bych se na zkoušku k podzimní verzi. Sám jsem jezdil s partou pravidelně podzimní termíny, ale teď individuální posádky začli jevit zájem o jaro, také některé přeplavby se konají v první polovině roku. Proto by z mého pohledu se jevil podzimní termín jako vyváženější. Heslo Změna je život :P
Jinak rád pojedu v termínu podle přání většiny, jen snad né o prázdninách. :o Jj
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » úte zář 11, 2012 8:02 am

P.S. Moje odpověď byla na názor Kyselysven. Jelikož píšu pomalu a kontoluji si to po sobě, tak než jsem to odmáčkl mě předběhli další 4 reagující a vypadá to, jako bych je opakoval. Toť na vysvětlenou.

Edit: překlep
Naposledy upravil(a) bedrich dne úte zář 11, 2012 8:04 am, celkem upraveno 1 x.
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » úte zář 11, 2012 8:02 am

moderatori,prosim utnite tuto neplodnu diskusiu o tom co je a nie je komercia, pretoze jednak je uplne mimo misu a druhak zas sa z toho vyvinie dalsi flamewar na temu 'sachmet vs. zvysok sveta".. vlastne nerozumiem, preco Vilma uz uvodny off-topic prispevok nevymazala...
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte zář 11, 2012 8:16 am

Děkuji pánové za ušetřenou práci. :thmbup:

Co se týká termínů, je to vcelku jednoduché. Na výsledné slevě ceny se podílí dílem majitel lodí a dílem zprostředkovatel. A aby do toho šli, je potřeba naplnit minimální stav, což je 10 lodí.
Velmi rádi bychom ti Deko vyhověli, ale vše co jsme schopni udělat, je předat a zveřejnit nabídku.

Na podzimní termín odpověděli kladně čtyři dotazovaní kapitáni, pokud dáš dohromady posádku, je to (zatím) pět lodí. Ale o tom zde ta diskuze je a dá se říci že vlastně teprve začala. Uvidíme, jak to půjde dál.

(Pokud OT nepřevládne, necháme to zatím tak. Nemáme obavu z kritiky i když je neopodstatněná a myslím že sami členové odpověděli správně)
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » úte zář 11, 2012 9:06 am

Regatky se chci příští rok zůčastnit v jarním termínu, můj dotaz do diskuze,kdy TO bude?
Už jsem tu loni psal,plavby plánuji rok napřed a pak se mi termíny překrývají,takže jsem na první a třetí regatce chyběl,
což mě mrzí,je to prima akce.
host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod host60 » úte zář 11, 2012 9:08 am

Já bych se držel tématu :-).
Takže preferuji jarní termín, po zimě jsem takový nejvíce natěšený a je to prima začátek sezóny, dvou regatek do roka bych se určitě nezúčastnil a vyloženě závod opravdu ne. Na minulých dvou regatkách jsem byl jako člen posádky a na příští asi postavím vlastní posádku.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte zář 11, 2012 9:41 am

Jednání o konkrétních podmínkách Libor asi ještě nezačal (momentálně je pod plachtami) a toto je opravdu jen obecná diskuze, aby se pokusilo vyhovět převládajícím názorů a přáním.
Nicméně, lze odvozovat z let minulých. Majitel má zájem půjčit lodě v době, kdy se nepůjčují - logicky. My máme zájem, aby už bylo jakés takés slušné počasí. Vychází to většinou na konec dubna, nejlépe poslední týden.
matt
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod matt » úte zář 11, 2012 11:24 am

myslim, že poslední týden v dubnu je již tradiční :-)

Souhlasím se zachováním jarního termínu, ikdyž v budoucnu by nebyl vůbec špatný i ten podzimní...pokud by byly peníze a čas zároveň, rád pojedu obě, ale je to otázka peněz a času. V dubnu jezdíme jakož to pánskou jízdu a vždy užíváme.

Co se týče závodění, tak z naší strany bych nebyl pro vyloženě závodní pojetí, ale aspon krátká rozjížďka jednou za den je fajn (ověříme si, že je většina posádek rychlejší a pak už to jistí jen soulodění s Dakarem a vypití všeho co se kde našlo)

Pokud by bylo více posádek pro, mohla by být zajímavá i nějaká společná "nočka" a nemyslim tim zrovna rozjížďku, ale jen společnou noční plavbu.

No a společné posezení at už na lodi nebo na břehu je vždy vítané :good:
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » úte zář 11, 2012 11:33 am

Jo, duben je fajn. A koketuji s tím, že postavím "svou" posádku pro tuto bohulibou akci :). Ať konečně vidíte, jak se má plachtit :lol:

Tak jsem si zadělal ...
MarekB
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MarekB » úte zář 11, 2012 11:52 am

Konec dubna je v pohodě a držel bych tradici. I když jsem se ještě neúčastnil, tak také plánuji, že bych sehnal posádku a další ročník vyrazil.
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » úte zář 11, 2012 12:22 pm

Benji píše:
deko píše: . . . pevne verim, ze jesenna regatka bude a uz teraz sa na nu hlasim :good:

Som jeden z kapitánov čo preferuje jesenný termín. Ostatný program mi vyhovuje tak, ako bol navrhnutý väčšinou.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » úte zář 11, 2012 12:31 pm

Paráda :good:
Čím více pruhů, tím více adidas. :lol:

Je to hezké, když se sjede hodně lodí a je živo. Oko se mě zarosí, když si vzpomenu na devět lodí v bunkru na Visu (to už nikdy nikdo nezažije). Nebo ve Vrbosce, Luka byla také dobrá.

Jenom aby měli tolik lodí.... :?
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » úte zář 11, 2012 1:14 pm

Baharis píše:Jenom aby měli tolik lodí.... :?

Za moji posádku si s tím starost nedělej, budu si vybírat loď, ne charter nebo marinu.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » úte zář 11, 2012 1:23 pm

Richard píše:Jo, duben je fajn. A koketuji s tím, že postavím "svou" posádku pro tuto bohulibou akci :). Ať konečně vidíte, jak se má plachtit :lol:

Tak jsem si zadělal ...

tož, jestli Ty budeš Kapitán, tak já se hlásím jako "škrabka z kuchyně" (prosím neplést si s Kuchařem. Škrabka nic nevaří, jen se všude a všudypřítomně poflakuje a do všeho kecá. Blbě, pochopitelně). Moje oblíbená funkce :P

Už se těším ...

TW

Technická: nevím přesně kdy se jarní pojede. Mám už tam předběžně nadomlouvanou nějakou plavbu, tak snad se to "mine" :-)))
Richard
věčný začátečník
věčný začátečník
Reputace: 82

Příspěvekod Richard » úte zář 11, 2012 1:36 pm

tož, jestli Ty budeš Kapitán, tak já se hlásím jako "škrabka z kuchyně" (prosím neplést si s Kuchařem. Škrabka nic nevaří, jen se všude a všudypřítomně poflakuje a do všeho kecá. Blbě, pochopitelně). Moje oblíbená funkce

Už se těším ...

TW

To by bylo úžasné ... alespoň jeden z nás by to uměl :mad:
martinf1b
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod martinf1b » stř zář 12, 2012 2:47 pm

Zdravím všechny,
Regatku jsem chtěl jet již minulý a předminulý rok.
Bohužel mě do toho vždy něco vlezlo. Pokud se tedy mohu vyjádřit….

1. Preferuji podzimní termín (respektive posádka preferuje, nicméně jaro by zkousli).
2. Nikdy jsem žádnou regatu nejel, ale rád si zazávodím pokud to nebude nějak vyhrocené...
3. Ceny lodí jsou lákavé. Spinakr zadarmo atd. Pro nás celkem podstatné.
4. Rádi bychom v průběhu regaty navštívili zajímavá místa a především restaurace s dobrým jídlem.

S pozdravem Martin
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » stř zář 12, 2012 9:42 pm

Ačkoliv mě účast zatím nevycházela, souhlasil bych s tím, co vyplynulo z průzkumu.
Bubo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bubo » čtv zář 13, 2012 12:11 pm

V nějakém jiném vláknu jsem se hlásil jako plavčík k Tashonkovi do posádky. Takže by jarní regatka mohla být příležitost jak to předsevzetí uskutečnit ;)

TashonkaWitko píše:
Richard píše:Jo, duben je fajn. A koketuji s tím, že postavím "svou" posádku pro tuto bohulibou akci :). Ať konečně vidíte, jak se má plachtit :lol:

Tak jsem si zadělal ...

tož, jestli Ty budeš Kapitán, tak já se hlásím jako "škrabka z kuchyně" (prosím neplést si s Kuchařem. Škrabka nic nevaří, jen se všude a všudypřítomně poflakuje a do všeho kecá. Blbě, pochopitelně). Moje oblíbená funkce :P

Už se těším ...

TW

Technická: nevím přesně kdy se jarní pojede. Mám už tam předběžně nadomlouvanou nějakou plavbu, tak snad se to "mine" :-)))

Zpět na