Prodej lodě aneb karty na stůl

Zajímavosti o lodích, rady a tipy atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Věřit panu Didier(ovi) z Francie?

Ano
0
Žádná hlasování
Ne
11
100%

Celkem hlasů: 11
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Prodej lodě aneb karty na stůl

Příspěvekod vitrvevlasech » stř dub 30, 2014 8:36 am

Nestává se zřídka, že bychom něco měnili.
Někteří vymění práci, jiní manželku. Jsou i tací, kteří musí mít každý rok (měsíc) jiné auto.
U prodeje lodí tomu bývá trochu jinak, zvláště pokud nejsme spekulanti.

Už samotný nákup lodě je událost, promýšlíme si snad i hlouposti, jsme dojatí a oslepeni myšlenkami na plavbu.
Nakonec si tu svou krásku vybereme a chováme jí, opečováváme do té doby než se něco změní
Ať už je to finanční situace, rodinná anamnéza, nepříjemná zkušenost, zdravotní stav. Prostě je třeba naší milovanou loďku prodat.

Otázkou zůstává, jak na to. Při běžném pročítání internetu jsem narazil na rady různých odborníků.
Máte 2 možnosti, zkusit prodat loď na vlastní pěst (to má výhodu v ceně, kterou si určíte a nevýhodu v hledání zákazníka) nebo možnost druhá zainteresujete do této smutné události další stranu, zprostředkovatele.
Upřímně řečeno, nejsem výřečný poklonkovací obchodník. Přišlo mi vhodné obrátit se na nějakou společnost, která lodě nakupuje (ty starší lodě myslím).
A jaké bylo překvapení, když jsem nalezl vlastně jen 1 společnost (druhá se zcela rozumně obrátila jiným směrem v podnikání). Takže ano, jedna společnost, to přece stačí.
Člověka musí zaujmout chválopěvné hlášky: "Koupíme vaší loď, peníze hned na ruku" Výborně a vše bude bez problémů, myslí si hlava naivní. A pak stačí jeden email, telefonický kontakt. "Jo jo pane, tu vaší loď si sem dovezte a mi jí vezmeme do komise a když se prodá, tak se prodá," Promiňte, to ale je hodně vzdáleno tomu - Koupíme vaší loď peníze na ruku. Špatně jsem četl mezi řádky.
Přesný výklad: Prosím zavezte k nám svou loď, dodejte naftu na zkušební plavby rádoby zájemců, a nechte nám tu loď na sezonu za nějaký směšný poplatek, co říkáte třeba 10 000? A uvidíme. Uvidíme?? Nechci vidět, chci získat slíbené peníze na ruku hned. Blabla.

Rozumný člověk (tím jsem se bohužel ještě nestal) pochopí, že nikdo vám nedá peníze na ruku jen tak.

Ale pozor, to vše byla jen odbočka. Představte si, že ON vám peníze na RUKU skutečně někdo DÁ.
Ptáte se, jak je to možné?
Tak si představte, že mi napsal (na základě inzerátu) jeden člověk z Francie, že má o mou loď zájem, abych mu poslal informace o mém Paypal účtu ať to hned zaplatí.
Upozorňuji drahé kolegyně drazí kolegové námořníci,
že ten člověk přečetl inzerát dlouhý cca 5 vět, prohlédl si 3 fotografie a na základě toho je ochotný poslat mi pár set tisíc na Paypal účet.
Pohádka? Fantazie? Pesimistický člověk (ANO to jsem já) okamžitě začne přemýšlet, kde je háček. Proč proboha ani nechce smlouvu nic?
Smlouvu jsem vytvořil ve dvou jazycích, prohlédli si jí právníci, je ok. Byla poslána pánovi, který jí snad ani nečetl a opět přišel mail.
Se vším souhlasím, chci tuto loď koupit za danou částku, všechny podmínky znám. Zašlete mi prosím vaše platební informace (paypal)

Sakryš, ten člověk je blázen a nebo nezvládám tu jeho AJ (tzn rychle povolat přátele, kamarády, všechny co umí mnohem lépe AJ než já, tzn 99,99% lidí včetně kojenců.
A přestože bylo mnoho posměšných narážek na mou koktavou angličtinu, kterou jsem poskytoval panu Didierovi do Franciz jako odpovědi na jeho maily, byly veškeré odezvy.
"Je to divné, ale paypal je bezpečný."
Proč ale chce někdo posílat peníze dříve než vidí smlouvu?

Pročítal jsem maily od něj a stále hledal háček, tu jsem našel větu: Nemohu, kvůli svému zaměstnání využívat bankovní operace (tzn nemohu to poslat přímo do vaší banky) nemám bankovnictví.
A v mém chorém mozku vznikal obraz mafiana, který nutně potřebuje rozházet své krvavé peníze po všech možných účtech. Následně jsem sebe viděl bez lodě a se zamknutým účtem sedět ve výslechové místnost FBI. Znáte to, tmavá místnost, rozzuřený muž v saku s pistolí v pouzdře, chodí netrpělivě kolem muže v poutech na kterého svítí ostré světlo lampy. "Tak řeknete nám jak jste ty peníze získal, a proč jste neměl podepsanou smlouvu." no co vám budu vyprávět dál...

Někdo vám nabídne peníze na konto a vy? Hledáte problém. Někdo vám peníze hned dát nechce a vy? Hledáte problém. Kdypak je možné být spokojen? :D

Nyní se vás všech ptám (jestli dovolíte) a s přihlédnutím k tomu, že Paypal má limity do 70 000 a loď chce pan koupit za 200 000.
Je možné tomuto všemu věřit? Tedy člověku, který chce koupit vaší loď a peníze poslat PŘEDEM bez uzavřené smlouvy?

Omlouvám se, příliš jsem se rozepsal, snad se najde zde někdo s podobnými zkušenostmi a sílou číst téma o prodeji lodí.

Lukáš
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » stř dub 30, 2014 8:53 am

Nechci kazit radost(starost) ale jde o klasicky fake(podvod) na Adelhaid jsem mel 3, nenaletel jsem, alel treba v autovetranech je tohle velmi rozsirena praktika, takze POZOR !,,,,
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vitrvevlasech » stř dub 30, 2014 8:58 am

maxik1958 píše:Nechci kazit radost(starost) ale jde o klasicky fake(podvod) na Adelhaid jsem mel 3, nenaletel jsem, alel treba v autovetranech je tohle velmi rozsirena praktika, takze POZOR !,,,,

Otázkou zůstává, co tím je sledováno, jedná-li se podvod. Pochopil bych, kdyby někdo chtěl peníze po mě.
Ale ten muž (asi) chce jen poslat peníze na můj PayPal účet. Proč? Co z toho bude mít? Vše ostatní (papírování) prý pořeší jeho agenti (snad ne FBI)
Chce loď koupit jako dárek kamarádovi tady v Čechách, ten si pro loď pak příjde.
Pročpak by toto vše činil? Kde je ukryt onen FAKE?
- dám mu informace platební, on do týdne nepošle žádné peníze a konec, nedává to smysl.
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » stř dub 30, 2014 9:02 am

Ahoj,
je mi to podezřelé. Zkus si na seznam.cz zadat do vyhledávače "podvody paypal" a projdi to, jestli se některý případ nápadně nepodobá tvému. Například hned první odkaz tady obsahuje kromě jiných i případ, kdy prodejci přišel email, ve kterém ho informuje "Paypal" (ve skutečnosti podvodník), že mu kupující poslal o 500€ víc a pro věc (tuším auto) dojede kurýr. Prodávající měl těch 500€ vzít, odnést do Western Union a poslat je kurýrovi na určené jméno, jako platbu za dopravu. Poslané peníze na PayPal jsou údajně drženy do dokončení obchodu a nemůže je na to použít, tudíž musí vzít svých 500€ a poslat je tomu kurýrovi.. Po dokončení obchodu je samozřejmě dostane, tak žádný stres.. No nesmrdí to krásně? :gun:
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Danar » stř dub 30, 2014 9:12 am

vitrvevlasech píše:
maxik1958 píše:Nechci kazit radost(starost) ale jde o klasicky fake(podvod) na Adelhaid jsem mel 3, nenaletel jsem, alel treba v autovetranech je tohle velmi rozsirena praktika, takze POZOR !,,,,

Otázkou zůstává, co tím je sledováno, jedná-li se podvod. Pochopil bych, kdyby někdo chtěl peníze po mě.
Ale ten muž (asi) chce jen poslat peníze na můj PayPal účet. Proč? Co z toho bude mít? Vše ostatní (papírování) prý pořeší jeho agenti (snad ne FBI)
Chce loď koupit jako dárek kamarádovi tady v Čechách, ten si pro loď pak příjde.
Pročpak by toto vše činil? Kde je ukryt onen FAKE?
- dám mu informace platební, on do týdne nepošle žádné peníze a konec, nedává to smysl.
to je právě to, dokud si člověk udrží zdravý rozum a nenechá se "udolat", je to v pořádku. Bohužel ne vždy a každý si všimne a nemusí jít jen o inteligenčně slabého jedince. Stačí, když je zapálený fanda do něčeho, má nějakou krizi, nebo je jen unavený, vystresovaný nebo rozčilený.. Podvodníci umějí být přesvědčiví a vymýšlejí stále nové finty. Někde jsem četl, myslím, že dokonce na JI o pěkném podvodu, kdy mělo dojít k nákupu věci a platbu z firemních peněz, kupující pak odstoupil, nechal si peníze poslat zpět, ale už na jiný účet a ve finále se přišlo na to, že ta firma není jeho a o transakci nic neví.. Nevím, jak to bylo přesně a jak došlo k tomu oškubání prodávajícího, třeba si někdo tady vzpomene..
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vitrvevlasech » stř dub 30, 2014 9:13 am

Danar píše:Ahoj,
je mi to podezřelé. Zkus si na seznam.cz zadat do vyhledávače "podvody paypal" a projdi to, jestli se některý případ nápadně nepodobá tvému. Například hned první odkaz tady obsahuje kromě jiných i případ, kdy prodejci přišel email, ve kterém ho informuje "Paypal" (ve skutečnosti podvodník), že mu kupující poslal o 500€ víc a pro věc (tuším auto) dojede kurýr. Prodávající měl těch 500€ vzít, odnést do Western Union a poslat je kurýrovi na určené jméno, jako platbu za dopravu. Poslané peníze na PayPal jsou údajně drženy do dokončení obchodu a nemůže je na to použít, tudíž musí vzít svých 500€ a poslat je tomu kurýrovi.. Po dokončení obchodu je samozřejmě dostane, tak žádný stres.. No nesmrdí to krásně? :gun:

Děkuji moc za informace, přesně tohle jsem řešil, onen zádrhel typu - zašlete nějakou zálohu atd, proč já jako prodávající bych měl zasílat zálohu.
Teď si to řádně rozmyslím. Děkuji
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř dub 30, 2014 11:10 am

no mě se taky na jednu loď ozval cizinec překladač to sice přeloží ale někdy to nedává smysl. je to jen člun za 40tis a divím se že by někdo jel pro něj tak daleko ani nevím odkud je přišlo mi že z andlie nevím už jsem mu na to nereagoval zkusím ho scgválně kontaktovat co z toho vyleze
Pema
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod Pema » stř dub 30, 2014 12:01 pm

Je to jednoznačně podvod, je toho plný internet. To stejné se pořád dokola řeší i na fórech např. o motorkách, autech atd.
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vitrvevlasech » stř dub 30, 2014 12:30 pm

Pema píše:Je to jednoznačně podvod, je toho plný internet. To stejné se pořád dokola řeší i na fórech např. o motorkách, autech atd.

Já jsem se právě s tímto podobným setkal pouze u dívek z Ukrajiny. Krkolomný překlad - jak jsem úžasný a dokonalý a že by... atd atd
a já reagoval slovy: Super, ale ani dolar nepošlu. Dorazil další mail s dalšími fotkami, odvážnějšími. Já zapnul asertivitu, "Bezva, nepošlu peníze".
Pak už jsem psal jen XXX či BBB ;) a jak bylo zajímavé číst o tom, jak moc potěšil onu slečnu můj mail :D
Ale to bylo založeno na Western Union pošli prachy pomůžeš ... pojedu za tebou ... bude svatba a podobné kraviny.
Zde byl problém v tom, že ON nic nepožadoval - žádné peníze, naopak, chtěl mi je zaslat.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » stř dub 30, 2014 12:50 pm

Tak jsem si pročetl celé vlákno, i příspěvky. Fakt mě zajímalo, jestli někdo bude vědět v čem spočívá onen podvod. Zatim však nic. :(

Mě by zajímalo, jak by to PP řešil, kdyby kupující poslal peníze, pak někoho poslal pro loď a odvezl si jí. Následně by pak kupující informoval PP, že k obchodu nedošlo a že požaduje vrátit peníze.

Nechci to rozpitvávat. Docela často kupuju krámy z číny. Dřív jsem si je nechal posílat domu, jenomže naše pošta je ... jak to říct..... nespolehlivá. Prostě hned první zásilku jsem reklamoval, že nedorazila. Bylo mi řečeno, že reklamovat musim do měsíce. Takže první zásilku jsem oželel. Druhou jsem ale zavčasu reklamoval a byly mi vráceny peníze. Asi měsíc na to u nás byla sousedka a zvědavě se mě ptala, co že nám to už měsíc leží na zemi za brankou. Na vysvětlenou.... branku nikdo nepoužívá, protože mám vrata na dálkovačku a domu jezdíme výhradně auty. No prostě dva balíčky se válely celý promočený ve zbytkách sněhu a v nich právě ty dvě "nedoručené" zásilky.
PP mi bez mrknutí oka vrátil peníze!!!
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Danar » stř dub 30, 2014 12:58 pm

vitrvevlasech píše:
Pema píše:Je to jednoznačně podvod, je toho plný internet. To stejné se pořád dokola řeší i na fórech např. o motorkách, autech atd.

Já jsem se právě s tímto podobným setkal pouze u dívek z Ukrajiny. Krkolomný překlad - jak jsem úžasný a dokonalý a že by... atd atd
a já reagoval slovy: Super, ale ani dolar nepošlu. Dorazil další mail s dalšími fotkami, odvážnějšími. Já zapnul asertivitu, "Bezva, nepošlu peníze".
Pak už jsem psal jen XXX či BBB ;) a jak bylo zajímavé číst o tom, jak moc potěšil onu slečnu můj mail :D
Ale to bylo založeno na Western Union pošli prachy pomůžeš ... pojedu za tebou ... bude svatba a podobné kraviny.
Zde byl problém v tom, že ON nic nepožadoval - žádné peníze, naopak, chtěl mi je zaslat.

Malé poučení. Pokud odpovíš na spam, nebo klikneš na odkaz slibující, že tě ze seznamu adresátů vymaže, nebo často i když jen klikneš na nějaký odkaz v tom emailu, abys ukojil svoji zvědavost a zjistil, co to je vlastně za kravinu, nebo která zoufalá ukrajinka s postavou miss world tě chce, tak jim vlastně říkáš "moje emailová adresa je funkční a poštu vybírám, tudíž na trhu s emailovými adresami má nějakou cenu". :x
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vitrvevlasech » stř dub 30, 2014 1:08 pm

Danar píše:
vitrvevlasech píše:

Malé poučení. Pokud odpovíš na spam, nebo klikneš na odkaz slibující, že tě ze seznamu adresátů vymaže, nebo často i když jen klikneš na nějaký odkaz v tom emailu, abys ukojil svoji zvědavost a zjistil, co to je vlastně za kravinu, nebo která zoufalá ukrajinka s postavou miss world tě chce, tak jim vlastně říkáš "moje emailová adresa je funkční a poštu vybírám, tudíž na trhu s emailovými adresami má nějakou cenu". :x

Nejsem tak docela světa neznalý, dříve tzn před 20ti lety možná věřil jsem, že dívka ze Senegalu skutečně ocení mé peníze.
Neklikám na vše možné. Krom toho reagovat na robota mi přišlo zajímavé, testoval jsem jak dlouho bude řešit schránku, ze které nic nekápne.
Nicméně to není součástí tématu. Kdybych byl naprostý ignorant a rozplynul se při úžasné zprávě, že zájemce chce poslat peníze hned, asi bych nyní spíše plakal kde mám loď a kde peníze.
Protože jsem podezřívavý ke všemu rádoby pozitivnímu, nedal jsem žádný odkaz na PayPal a obrátil se na ty optimisticky smýšlející, jestli nejsem náhodou moc nepřístupný.
Co když skutečně obchody s loděmi ze zahraničí probíhají na této úrovni. Často vidím jak ten či onen koupil a dovezl si loď z Německa, Švýcarska, Polska. Tak proboha proč ne Francie.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod geus » stř dub 30, 2014 1:13 pm

tak jsem se zase juknul na ten mejl a zákazník je ve woolwich a taky že zaplatí před vyzvednutí z toho vyplívá že je to nějaký blábol je jasný že o loď zájem nemá nechce se mi s někým dále dopisovat a zjištovat kde spočívá ten podvod
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » stř dub 30, 2014 1:30 pm

Vykašli se na to, viz příspěvek výše!

Když pominu, že si neumím představit zaměstnání, které by v dnešní šmírovací době někomu bránilo mít bankovní účet ...

PayPal není dokonale zabezpečený a případy zneužití (tuším, že dokonce i vybrakování cizích účtů) skutečně existují. Já PP používám už docela dlouho, ale dnes tam držím zůstatek jen na pár centech a platby v případě potřeby řeším specificky (viz dále). Ve stručnosti ti popíšu jak to funguje, snad to tobě či někomu jinému pomůže.

1. Abys mohl účet na PP založit, musíš mít bankovní účet, resp. platební kartu, takže nechápu, jak by k němu tvůj "kupující " přišel. Ale dobře, může ho mít založený delší dobu a dnes je bez bankovního účtu. Já to mám obdobně. Měl jsem jej provázaný s kartou, té vypršela platnost a novou už jsem s PP přes jejich četné urgence nepropojil, protože jsem se právě v té době dozvěděl o jejich problémech se zabezpečením.
2. Pokud chceš něco platit, musíš si účet na PP nejprve na příslušnou částku z výše uvedených zdrojů naplnit. Dnes to snad jde i napřímo, tj. udělíš PP souhlas, aby si příslušnou částku + manipulační poplatky strhl z tvého konta (karty), obdobně jako když platíš kartou kdekoli jinde. S tím nemám a ani nechci mít osobní zkušenost, protože je to v případě zneužití ještě nebezpečnější.
3. S rozvojem palteb přes PP vznikla vynikající služba, pro lidi jako jsem já. Účet na PP lze naplnit i prostřednictvím řekněme platební společnosti (úmyslně neidentifikuji, protože nechci být nařčen z reklamy). Funguje to jednoduše, skvěle, rychle a zadarmo! Prostě jim potřebný obnos převedeš na jejich bankovní účet a oni ti jej překlopí na tvůj PP účet. Pokud používáš internetové bankovnictví, zvládneš to z obýváku a celé to trvá maximálně 20 minut.

Proč to všechno píšu? Pokud by tvůj "kupec" neměl bankovní účet a přesto měl účet u PP přes který by chtěl platit, musel by jej naplnit prostřednictvím obdobné společnosti tak, že by ty prachy složil na jejich účet hotově. Takže bych mu napsal, ať jde místo toho do Western Union a pošle ti je napřímo a aby nebyl škodnej, ať související (celkem nemalé) poplatky odečte z kupní ceny. A jsem přesvědčen, že už o něm neuslyšíš...

Wlady

PS: Popravdě řečeno, i u WU jsi kousek přes limit a muselo by se to posílat nadvakrát, ale to je myslím, vzhledem k okolnostem, celkem zbytečná informace i starost.
Pema
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pema » stř dub 30, 2014 1:31 pm

Podvod spočívá většinou v tom, že dotyčný pošle podvržený mail, který vypadá, jako potvrzení z PayPalu o provedení platby.
Spousta lidí se na to nejspíš nachytá, protože si nedokážou zjistit z hlavičky mailu, že se jedná o podvrh.
Platba je vyšší třeba o 500EUR, podvodník se následně ozve, že omylem zaplatil více, ať mu rozdíl honem pošleš přes Western Union na účet někde v zahraničí, protože PayPal tu platbu blokuje, dokud nedojde k potvrzení předání zboží.
V případě, že svých 500EUR obdrží, tak ukončí veškerou komunikaci a je vymalováno.

Další oblíbený trik spočívá v tom, že opět dorazí podvodné potvrzení o platbě, tentokrát na správnou částku a následně se z tebe dotyčný snaží vytáhnout peníze na úhradu dopravy.
ficcus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ficcus » stř dub 30, 2014 1:44 pm

... když tě dostatečně navnadí, tak před tím, než ti pošle peníze bude chtít poslat pár set eur na vyřešení překladu smluv/dopravy/celního skladu apod., protože teď zrovna nemá hotovost atd. Dost často píší, že mají české předky (nebo již dlouho žijí v zahraničí) a omlouvá se za špatnou češtinu:-)
Posílá to robot a ten "nic" nestojí. Takže "jim" stačí nachytat jednoho pitomce z tisíce oslovených ... a vynásob to velkým číslem dle výkonnosti robota. Dobrý kšeft pro ně. Špatný pro tebe.

Nereagovat, mazat!
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vitrvevlasech » stř dub 30, 2014 1:56 pm

Dovolím si zde přidat přesné znění emailu: ( ne všech, jen těch hlavních)

Thanks for quick response. Well am buying it as a gift to someone special to me which is from your own country,I'm ok with the price and condition you gave me for your advert and i will be paying through paypal(www.paypal.com). As you know it is the best way to pay for online purchases. So do get back to me with the details below so that i could proceed with the payment:

Name:
PayPal Email address
Cell Phone No:

i will go ahead with the payment through PayPal and if you don't have an account with paypal, you can just visit, www.paypal.com and sign up for an account with your e-mail. After the payment has been made and approved.

i have already arrange for a private shipping agents that will come for the pick and they will take care of the document including the full information to pick it up at your house door step. So I will need your home address for the Shipping Company to be able to come and pick it up .

Kindly get back to me as soon as possible so that we could finalize this transaction.

I wait to read from you soon.

A druhý zajímavý:

I have so much interest to buy this from you,am from france,Oh i can see that this is new to you, I have arrange for a shipping agents that will be coming for the picking up after the payment has been made to you first.You will receive my information which you will need including my address.

I insisted on paypal because i don't have access to my bank account online as i don't have Internet banking and i can't go to the bank due to the nature of my job and i will be paying for the transfer charges.

All you have to do is to create an account with PayPal at www.PayPal.comonce you have the account created,You don't have to wait for 2-3 days before you can receive money instantly, Just send this for the payment:

Name:
PayPal Email:
Tel Phone Number:

Am so ready to buy and pay for this including the transfer paypal charges.

Send me that for the payment.

Dobře, ještě přidám poslední:

dont worry about that my pick up agent will come with the details .. just waiting for your paypal details for the payment ..
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Brubbel » stř dub 30, 2014 1:57 pm

nebo dalsi oblibeny trik: mam skvelou lod, posli penize pres western union a do predmetu platby napis lod. Ja uvidim, ze jsi zaplatil a muzes si prijet pro lod/auto/cokoliv. Hacek je v tom, ze kdyz nekdo zna predmet platby na western union, muze penize rovnou vybrat!
Takhle muj bracha malem jel do anglie pro novou octavku za 250.000. Nastesti tesne predtim, nez poslal penize, se mi ozval a spolecne sme na ten podvod prisli. Stacilo poradne patrat v mejlech, nechat zkontrolovat gramatiku od rodilych mluvcich. nejvic se ovsem osvedcil google streetview pri overovani adres. Ukazalo se, ze prodavajiciho adresa je primo pobocka western union:))

Ovsem stejne si myslim, ze soudnyho cloveka by napadlo, proc by nekdo z "lodni" zeme kupoval lod v cechach
Mirax
nováček na fóru
nováček na fóru

podvod

Příspěvekod Mirax » stř dub 30, 2014 1:57 pm

Ahoj,
predloni jsem prodaval take lod na inzerat a dostal jsem dva podobne mejly ze dvou vzdalenejsich zemi, myslim ze to byla Francie a nekde v Africe. Jeden pry byl morsky biolog, ani jeden zajemce nechtel vice fotek ani podrobnosti, jen email na paypal, s tim ze lod hned koupi. To mi bylo podezrele a hledal jsem na internetu podobny text jako v mejlu a nasel jsem ze se jedna o podvodniky, kteri napisou ze si vyzvedne nekdo (firma) lod u mne doma, kdyz souhlasite, prijdou problemy, ktere se musi resit tim, ze ja jim mam poslat nejake poníze a ne malo. Cely pribeh konci tim, ze poslete penize a jiz se uvedeneho kupce nikde nedohledate. Odepsal jsem ze predam jejich mejly na policii, ze mi chti okrast a uz se neozvali.
Jednoznacne odmitni.... nejlepe chtej penize na ruku, ale hlavne nic nikam neposilej.

MiraX
shadow
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod shadow » stř dub 30, 2014 2:09 pm

Letos jsem se pobavil, aneb roboti nedokáží rozlišit kategorie hledám / prodávám :-D
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » stř dub 30, 2014 2:23 pm

Poučná diskuse :good:
Škoda, že nemám co prodávat, abych si je vyzkoušel :mad:
Pema
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pema » stř dub 30, 2014 2:30 pm

To přece nevadí, klidně prodávej, i když nic nemáš. Oni vlastně nic koupit nechtějí, takže je to v pořádku. :-)
ZofMart
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ZofMart » stř dub 30, 2014 7:33 pm

Tak se přidám,
také se mi ozval "kupec" z Anglie, také z Woolwich. Že je v kempu, má zájem o loď, abych zajistil transportní společnost, atd, atd. Já jsem trval na osobní prohlídce a na tom, že neprodám loď překupníkovi. Že chci člověka, kterému bude dělat radost a né výdělek. Na tom to pohořelo. Bylo mi divný, že odepisoval během celého dne i noci ( dělám na směny, tak jsem odpovídal během 24 hodin v různých časech ), říkal jsem si, že ten chlap snad nikdy nespí. Teď vím, že robot nespí. :D Vyloženě se mu nechtělo si loď prohlídnout. Taky jsem hledal háček, proč by anglán chtěl loď z čech a ještě k tomu polskou ojetinu. Trošičku mi to smrdělo. Nicméně loď mám a o nic jsem ( snad ) nepřišel. Je to asi tak měsíc, co se tohle odehrálo.
Martin
P.S. Děkuji Josefovi za upozornění na toto vlákno.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » čtv kvě 01, 2014 4:09 pm

Taky se mi to stalo. Prvně jsem zíral (potěšeně), že o můj čluneček má zájem opravdový američan až z Oklahomy. Odepsal jsem na mail a obratem mi došla odpověď, že to bere, ať mu pošlu č. účtu na Paypal.

Za dvacet minut jsem sesmolil další odpověď s otázkami na kupujícího. No a ve vteřině byla odpověď zpět - opět obsáhlé poděkování a požadavek na údaje k účtu.

Můj další mail už obsahoval pouze "censored". A obratem opět...

------------------------
takže je tam robot, moje mejly nikdo nečte, jen se v nich pídí po bankovních údajích. Všechno jsem smazal a skoro na to zapoměl.

Zpět na