sailfish 18

Zajímavosti o lodích, rady a tipy atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

jurin
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

sailfish 18

Příspěvekod jurin » pon dub 30, 2012 2:06 pm

ahoj, hledám někoho se zkušeností s touhle lodí, mám ji od podzimu, tak jsem ji ještě neměl na vodě, zajímá mě jestli jste někdo řešil samovylévací kokpit, popř. úpravy spouštění kýlu nebo jestli někde soudruzi z anglie udělali chybu ... :) , taky jestli jste registrovali nebo s touhle prkotinou náš všeobjímající stát neotravovali. dík jurin
slahoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod slahoun » úte kvě 01, 2012 10:21 pm

Mám sailfish 18 doma něco přes rok a dosud jsem ji neměl na vodě, protože na ní stále pracuji....takže zkušenosti mám zatím jen " suché".
jurin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod jurin » stř kvě 02, 2012 11:27 am

tak to je smůla, měl jsem pocit, že tady někdo o S18 psal a že ji nebude registrovat, protože sice výrobce píše celkovou 16 m, ale ještě jsem neměřil příďový trojúhelník jestli to vyjde na 12 nebo jestli je to nutné sprasit menší kosou , sice jsem koukal na stránky asociace, ale vzhledem k tomu, že anglicky mluvím stejně dobře jako svahilsky, tak jsem se neregistroval a tím není možné využívat zamčenou část stránek s vychytávkami, jinak k lodi jsem se dostal když utrpěla menší úraz v německu, ale již je opraveno, akorát jsem musel čekat na počasí na nátěr paluby, tak když počasí nezklame, tak cca 14 dní a jde na vodu :) jurin
kaptn
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaptn » stř kvě 02, 2012 11:32 am

jurin píše:tak to je smůla, měl jsem pocit, že tady někdo o S18 psal a že ji nebude registrovat, protože sice výrobce píše celkovou 16 m, ale ještě jsem neměřil příďový trojúhelník jestli to vyjde na 12 nebo jestli je to nutné sprasit menší kosou , sice jsem koukal na stránky asociace, ale vzhledem k tomu, že anglicky mluvím stejně dobře jako svahilsky, tak jsem se neregistroval a tím není možné využívat zamčenou část stránek s vychytávkami, jinak k lodi jsem se dostal když utrpěla menší úraz v německu, ale již je opraveno, akorát jsem musel čekat na počasí na nátěr paluby, tak když počasí nezklame, tak cca 14 dní a jde na vodu :) jurin

Nemáš ty velikosti nějak popletené???? :oops: :roll: :whist:
slahoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod slahoun » stř kvě 02, 2012 3:40 pm

Jo, výrobce skutečně uvádí 16 m. S mou velkou kosou jsem reál spočítal na cca 15 m, při malé je to kolem 12 - ti m , proto jsem její registraci taky zatím vypustil. Chybí mi právě zkušenost z vody, zejména - jak se bude s malou kosou chovat...Co se týká těch vychytávek, tak nic světoborného nevymysleli. U dvou lodí se stalo, že se vytrhly závity z laminátu ploutve u šroubů, které drží matici závitové tyče, načež je ploutev nenávratně opustila. Řeší to dodatečnou montáží pojistných lanek nebo řetízků na vrch ploutve ukotvených ve stropu ploutvové skříně - taky jsem si to tak raději udělal. Potom se často diskutuje výměna oken - místo tří oken tam dávají jeden dlouhý pás plexiskla alá mekáč 26, dále zrušení toho předpotopního WC v kajutě, změna hloupě postaveného předního koše apod. Říkám, nic důležitého na co bychom nepřišli sami. Mimochodem klub sailfishů mají i v Holandsku.
jurin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod jurin » stř kvě 02, 2012 9:05 pm

hm tedy nic extra, wc zrušili už předchozí majitelé, okna budu měnit, osvědčilo se mi využít firmy na výměnu autoskel, je třeba vyříznout větší profil a okna nalepili a na okraje použili půlenou gumu z opelu kadet, drželo to a navíc to i vypadalo dost dobře, rozhodně lepší než silikon a šrouby nebo vruty
xiom
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod xiom » ned úno 02, 2014 1:36 pm

Sailfishe jsem si vyhlídl a půjdu do něj.
Od roku 2012 jste své miláčky určitě pokřtili plavbou - můžete hodit info, jak se Vám na nich jezdí ?
Zkoušeli jste i moře ?
A zajímalo by mě, na čem své miláčky převážíte - vlezete se do 750kg traileru ?
jurin
návštěvník fóra
návštěvník fóra

salfish

Příspěvekod jurin » pon úno 03, 2014 11:01 am

no, tak já se přiznám jako první, loď ještě na vodě nebyla, jelikož jsem si koupil jinou loď a předchozí sezóny strávil na ní, ale již se to chystá ;) , co se týče převozu, tak vlek do 750 kg, byl pro loď a oktávku dostatečný, teď ji mám sice na brzděném přívěsu, ale přívěs váží skoro to co loď, jestli si chceš sailfish pořádně prohlédnout a není pro tebe hradec králové příliš daleko, tak se můžeš přijet podívat. jurin
slahoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod slahoun » pon úno 03, 2014 9:18 pm

Cha, chá ...já se tedy přiznávám jako druhý. Jsem na tom úplně stejně jako Jurin. Jiné lodičky dostaly přednost, ale sailfishe právě strojím do finále, tak snad letošní sezonu konečně vypluje. Loni dostal nový bržděný vlek na míru, takže můžeme dát v létě i nějaký " sailfish srazík"... :)
xiom
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod xiom » stř úno 05, 2014 3:29 pm

Chlapci chlapci, jak může nějaká jiná dostat přednost před takovou kráskou ? :-)

TO Slahoun : strojíš do finále - bylo na ní moc práce ?

Letní Sailfish srazík by nebyl špatný - snad můj Salfa nebude na břehu tak dlouho, jako ti vaši :-)
slahoun
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod slahoun » stř úno 05, 2014 9:36 pm

No, já to u téhle lodičky vzal za špatný konec. Koupil jsem ji sice ne v ideálním stavu, nicméně normálně plavbyschopnou. Místo abych ji pustil na vodu a něco s ní naplavil, šoupnul jsem ji do garáže s tím, že udělám jen barvičky. To byla chyba, protože jsem při broušení postupně přicházel na spoustu dalších věcí, které se mi nelíbily a tak práce neubývala - spíš naopak...
PETR Z
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: sailfish 18

Příspěvekod PETR Z » stř srp 30, 2017 8:36 am

Ahoj , taky jsem pořídil Sailfisch 18, v dobrém stavu, vyzkoušeno, ale potřebuji poradit s vysouváním kýlu. Nějak se mu zasekl a nejde vysunout. A marně koumám , jek se dostanu k systému uchycení závitové tyče. dík Petr
PETR Z
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: sailfish 18

Příspěvekod PETR Z » čtv srp 31, 2017 9:01 am

PETR Z píše:Ahoj , taky jsem pořídil Sailfisch 18, v dobrém stavu, vyzkoušeno, ale potřebuji poradit s vysouváním kýlu. Nějak se mu zasekl a nejde vysunout. A marně koumám , jek se dostanu k systému uchycení závitové tyče. dík Petr

Vyřešeno, sundal jsem horní kryt a uvolnil jsem asi skříplá lanka.

Zpět na