sailfish 18
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
sailfish 18
ahoj, hledám někoho se zkušeností s touhle lodí, mám ji od podzimu, tak jsem ji ještě neměl na vodě, zajímá mě jestli jste někdo řešil samovylévací kokpit, popř. úpravy spouštění kýlu nebo jestli někde soudruzi z anglie udělali chybu ...
, taky jestli jste registrovali nebo s touhle prkotinou náš všeobjímající stát neotravovali. dík jurin

tak to je smůla, měl jsem pocit, že tady někdo o S18 psal a že ji nebude registrovat, protože sice výrobce píše celkovou 16 m, ale ještě jsem neměřil příďový trojúhelník jestli to vyjde na 12 nebo jestli je to nutné sprasit menší kosou , sice jsem koukal na stránky asociace, ale vzhledem k tomu, že anglicky mluvím stejně dobře jako svahilsky, tak jsem se neregistroval a tím není možné využívat zamčenou část stránek s vychytávkami, jinak k lodi jsem se dostal když utrpěla menší úraz v německu, ale již je opraveno, akorát jsem musel čekat na počasí na nátěr paluby, tak když počasí nezklame, tak cca 14 dní a jde na vodu
jurin

- kaptn
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
jurin píše:tak to je smůla, měl jsem pocit, že tady někdo o S18 psal a že ji nebude registrovat, protože sice výrobce píše celkovou 16 m, ale ještě jsem neměřil příďový trojúhelník jestli to vyjde na 12 nebo jestli je to nutné sprasit menší kosou , sice jsem koukal na stránky asociace, ale vzhledem k tomu, že anglicky mluvím stejně dobře jako svahilsky, tak jsem se neregistroval a tím není možné využívat zamčenou část stránek s vychytávkami, jinak k lodi jsem se dostal když utrpěla menší úraz v německu, ale již je opraveno, akorát jsem musel čekat na počasí na nátěr paluby, tak když počasí nezklame, tak cca 14 dní a jde na vodujurin
Nemáš ty velikosti nějak popletené????

- slahoun
- návštěvník fóra
Jo, výrobce skutečně uvádí 16 m. S mou velkou kosou jsem reál spočítal na cca 15 m, při malé je to kolem 12 - ti m , proto jsem její registraci taky zatím vypustil. Chybí mi právě zkušenost z vody, zejména - jak se bude s malou kosou chovat...Co se týká těch vychytávek, tak nic světoborného nevymysleli. U dvou lodí se stalo, že se vytrhly závity z laminátu ploutve u šroubů, které drží matici závitové tyče, načež je ploutev nenávratně opustila. Řeší to dodatečnou montáží pojistných lanek nebo řetízků na vrch ploutve ukotvených ve stropu ploutvové skříně - taky jsem si to tak raději udělal. Potom se často diskutuje výměna oken - místo tří oken tam dávají jeden dlouhý pás plexiskla alá mekáč 26, dále zrušení toho předpotopního WC v kajutě, změna hloupě postaveného předního koše apod. Říkám, nic důležitého na co bychom nepřišli sami. Mimochodem klub sailfishů mají i v Holandsku.
hm tedy nic extra, wc zrušili už předchozí majitelé, okna budu měnit, osvědčilo se mi využít firmy na výměnu autoskel, je třeba vyříznout větší profil a okna nalepili a na okraje použili půlenou gumu z opelu kadet, drželo to a navíc to i vypadalo dost dobře, rozhodně lepší než silikon a šrouby nebo vruty
salfish
no, tak já se přiznám jako první, loď ještě na vodě nebyla, jelikož jsem si koupil jinou loď a předchozí sezóny strávil na ní, ale již se to chystá
, co se týče převozu, tak vlek do 750 kg, byl pro loď a oktávku dostatečný, teď ji mám sice na brzděném přívěsu, ale přívěs váží skoro to co loď, jestli si chceš sailfish pořádně prohlédnout a není pro tebe hradec králové příliš daleko, tak se můžeš přijet podívat. jurin

- slahoun
- návštěvník fóra
No, já to u téhle lodičky vzal za špatný konec. Koupil jsem ji sice ne v ideálním stavu, nicméně normálně plavbyschopnou. Místo abych ji pustil na vodu a něco s ní naplavil, šoupnul jsem ji do garáže s tím, že udělám jen barvičky. To byla chyba, protože jsem při broušení postupně přicházel na spoustu dalších věcí, které se mi nelíbily a tak práce neubývala - spíš naopak...
Re: sailfish 18
Ahoj , taky jsem pořídil Sailfisch 18, v dobrém stavu, vyzkoušeno, ale potřebuji poradit s vysouváním kýlu. Nějak se mu zasekl a nejde vysunout. A marně koumám , jek se dostanu k systému uchycení závitové tyče. dík Petr
Re: sailfish 18
PETR Z píše:Ahoj , taky jsem pořídil Sailfisch 18, v dobrém stavu, vyzkoušeno, ale potřebuji poradit s vysouváním kýlu. Nějak se mu zasekl a nejde vysunout. A marně koumám , jek se dostanu k systému uchycení závitové tyče. dík Petr
Vyřešeno, sundal jsem horní kryt a uvolnil jsem asi skříplá lanka.