Nabízím místo na plachetnici asi od února na dobu neurčitou
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
Nabízím místo na plachetnici asi od února na dobu neurčitou
Zdravím všechny příznivce jachtingu. Mám pro Vás nabídku. Spolu s kolegou jsem vlastníci 8 místné plachetnice. Loď má skoro 10 m.Vzhledem k našemu pracovnímu vytížení jsme neměly na moře moc času a podnikaly jsme jenom kratší (nejdéle měsíční) evropské plavby. Nyní jsme se oba rozhodli ukončit naše pracovní poměry a začít se věnovat moři na 100% a tím způsobem že se budeme plavit po světě a nabízet na naší lodi krátké plavby i pro turisty. Dám příklad: vyvěsíme inzeráty od 25.4.-30.1. Panama-New York apod. Až se nasbírá 4-5 lidí tak vyrazíme. A já tedy hledám 1 osobu, je jedno v jakém věku, hlavně aby byla nevytížená, bez rodiny a odhodlána na dobu neurčitou opustit domov a vydat se na moře. Plat by se pohyboval asi od 18 000-27 000 Kč. Požaduji znalost alespoň jednoho cizího jazyka (anglicky, německy a francouzky se už s kolegou domluvíme takže kdyby se našel někdo se znalostí jiného jazyka tak budeme rádi). Dále hlavně ZNALOSTI Z KUCHYNĚ (nejenom přípravu ryb a mořských živočichů), protože oba se staráme hlavně o řízení lodě. A to ne jenom uvařit a naservírovat, ale umět si spočítat kolik jídla bude asi potřeba pro 8 osob při přeplavbě atlantiku, popřípadě ho zajít nakoupit. Také požaduji aspoň základní znalosti rybaření na moři (můžeme zaučit). A pokud budete mít i kapitánské zkoušky, nebo nějaké znalosti z obsluhy plachet tak budou výhodou. Dále budu odpovídat na soukromé správy a na emaily, které můžete posílat na adresu zdenda.trucker@seznam.cz. a také se občas zapojím do diskuze (pokud tady nějaká vznikne). Mějte se a přeji všem vítr do plachet.
- Martin88
- aktívní jachtař

- Reputace: 18
Felix píše:Osm lidí na desetimetrové lodi, to znamená dvě lůžka v přídi, dvě kajuty po dvou lůžkách v zádi a dva lidi na sedačce v salónu. To znamená šlapat si navzájem po rukou i při týdenním poflakování po Jadranu
Jen jestli to není záměr, déle jak týden ze zaplacené měsíční plavby nikdo v takovém počtu nevydrží, takže pak mají 2 majitelé a sluha plachetnici jen pro sebe

Felixi (a ostatní), tvé pozastavení je, domnívám se, ještě komplikovanější. Neznám loď o velikosti skoro deset metrů -31-32 Ft, jež by měla vzadu dvě ložnice s rozumnými proporcemi.
Ty začínají na 34 Ft, spíše potom 36-37 Ft.
Nicméně, jsem nucen konstatovat, že toto vlákno činí komerční nabídku. Nemělo by tedy asi prioritně sloužit k hodnocení technických a jiných aspektů, byť k tomu z pohledu obecně známých faktů mohou vybízet, pokud tak nečiníte jako případný zájemce.
Ty začínají na 34 Ft, spíše potom 36-37 Ft.
Nicméně, jsem nucen konstatovat, že toto vlákno činí komerční nabídku. Nemělo by tedy asi prioritně sloužit k hodnocení technických a jiných aspektů, byť k tomu z pohledu obecně známých faktů mohou vybízet, pokud tak nečiníte jako případný zájemce.
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Čakal som čo sa s toho vyvrbí, Pepa má pravdu že to je komerčné vlákno, na druhej strane toto je fórum a tu sa každý zakladatel vlákna vystavuje možnosti že prebehne diskusia, aj s kritickými názormi. Autor vlákna s tým dokonca počíta a vaslovene píše že sa občas zapojí do diskusie, ak nejaká vnikne.
Tiež sa pridám k názoru, že na takúto aktivitu sa mi zdá 10 m loďka malá, svet sa pohol dopredu, ludia sú zmlsaný a dnešný štandart sa pohybuje nad 40 stop.
Tiež sa pridám k názoru, že na takúto aktivitu sa mi zdá 10 m loďka malá, svet sa pohol dopredu, ludia sú zmlsaný a dnešný štandart sa pohybuje nad 40 stop.
Po víkendu opět zdravím všechny. První věc je ta, že bych se chtěl omluvit a opravit počet postelí na počet 5. Jsou tam ještě lavice, ale na těch spát delší dobu je blbost. Když jsem psal článek tak jsme se s kolegou bavily ještě o jiné lodi takže tímto způsobem došlo k nedopatření. Další věc je plat. Někdo psal že je to velký počet lidí na tak malou loď. S tím souhlasím, ale netvrdím že to bude pořád. Třeba maximálně 10 dní v měsíci. Bylo by to jako malý výdělek protože nás nenapadlo jak jinak si na moři přivydělat. Ani jeden si totiž nemyslíme že by jsme měly takové finanční zajištění aby jsme na moři vydržely bez návratu na delší dobu domů. Ale to ještě uvidíme jak se to vyvine. Další věc je plat. Myslí že i těch 18 000 Kč je na takové podmínky moc vzhledem k tomu jak už tady někdo psal, že nájem, elektřina se neplatí, na jídlo se skládáme a to se ještě ze 40% budou jíst ryby a to co se uloví v moři. Někdo se ptal na loď, jedná se o Camper Nicholson. Možná jsem na něco zapomněl, když tak se ptejte v SZ, na výše uvedeném emailu a nebo tady na foru.
S přáním pěkného dne plavčíci.
P.S. klidně diskutujte, mě to nevadí (zatím
)
S přáním pěkného dne plavčíci.
P.S. klidně diskutujte, mě to nevadí (zatím
)Na 10.25 m lodi se plavím už cca 10 let. Vařit umím dobře(Francouzská škola),lovit ryby ještě líp a zkušenosti s řízením lodi mám myslím taky dost.Za 18 litrů bych ale do toho nešel ani náhodou(a ani za 27 litrů)Ne snad že by to nebylo dost peněz za flákání,problém jsou lidi na palubě.A věřte,že kuwa vím o čem mluvím.Taky občas vezmu lidi na palubu,dokonce jsme tady byli tři lidi půl roku,ale už bych si to na desetimetrovce asi opět nelajznul.To si pak po dvou týdnech šlapete i po jazyku.Myslím si "plavčíci",že se asi z téhle iluze přeberete ještě před Gibraltarem a pak doporučuji otočit a užívat klidu Středomoří.No a na Atlantiku s devítimetrovkou....pěkný maso.Jsu na Atlantiku už rok a mám toho chvílema plný zuby.No a s těma 40% podílu ryb na jídelníčku...Nežetrujte.Asi není moc Čechů,co by z moře natahali tolik ryb a havětě,jako já(spearfishin,trowling a ostatní dostupné i nedostupné způsoby),ale za prvé,40% podíl na jídelníčku je lov na plný úvazek a taky,nevím,kdo by tohle zvládl jíst.To moje přítelkyně ryby a jinej seafood doslova miluje,ale tohle by nedala ani ona.To by se vám asi hodně rychle žaludky obrátily naruby.No a s Denisem naprostej souhlas...Pod 12 metrů se s tím ani nemá moc významu zabývat a to ne jenom kvůli rozhýčkanosti dnešních mořeplavců ale hlavně z daleko podstatnějších důvodů.Vymenovati bych mohl ještě další,ale na to si asi přijdete velmi brzy sami.Ono...kdesi, kdysi už hoooodně dávno jsem četl jednu moudrost,na kterou přišel jeden mořeplavec Béďa...Na delší plavbu můžeš se dáti jenom s bratrem a nebo se ženou(pochopitelně vlastní
).Jinak máš zaděláno na pěknej problém.Držím palec
howk
Monty
).Jinak máš zaděláno na pěknej problém.Držím palec
howk
Monty
Naposledy upravil(a) MontySail dne pon led 23, 2012 5:46 pm, celkem upraveno 1 x.
Ahoj plavčíci,
ať si tady lidi říkaj co chtěj. Určitě Vás podporuji,i když do toho s Vámi nepůjdu.
Jen pro ostatní na jednu stranu je super si splnit sen a žít na moři, na druhou stranu si každý rozumný člověk musí uvědomit, že je potřeba taky za něco žít (osobní zkušenost). Jsem i rád, že to kluci dali na placato, trochu jsem měl v některých diskusích pocit, že se okolo podobných nabídek chodí jako okolo horké kaše a občas jsou v příspěvcích trochu schované. Docela bych i byl pro takové pseudo komerční nabídky tady povolit na určitém místě samozřejmě.
Kluci běžte do toho a když se ukáže, že 10 lidí je moc, vemte 8 a když to vyjde na 6 i to se dá. Mám jenom jednu malou poznámku, trochu jsem nepochopil nač ten kuchař/číšník, ale to je moje osobní poznámka, berte to spíše jako podnět k zamyšlení, určitě neočekávám odpověď.
David
ať si tady lidi říkaj co chtěj. Určitě Vás podporuji,i když do toho s Vámi nepůjdu.
Jen pro ostatní na jednu stranu je super si splnit sen a žít na moři, na druhou stranu si každý rozumný člověk musí uvědomit, že je potřeba taky za něco žít (osobní zkušenost). Jsem i rád, že to kluci dali na placato, trochu jsem měl v některých diskusích pocit, že se okolo podobných nabídek chodí jako okolo horké kaše a občas jsou v příspěvcích trochu schované. Docela bych i byl pro takové pseudo komerční nabídky tady povolit na určitém místě samozřejmě.
Kluci běžte do toho a když se ukáže, že 10 lidí je moc, vemte 8 a když to vyjde na 6 i to se dá. Mám jenom jednu malou poznámku, trochu jsem nepochopil nač ten kuchař/číšník, ale to je moje osobní poznámka, berte to spíše jako podnět k zamyšlení, určitě neočekávám odpověď.
David
- geus
- zkušený harcovník

- Reputace: 40
To jsi blbě pochopil Davide ne kuchař a číšník ,slušně řečeno holka pro všechno. Jak zde už padlo je to sluha ani ne za euro na hodinu. To na tom byl už švejk lépe mohl zběhmout do putyky. A za týden aby jsi se bál ohnout když budeš drbat poblitou palubu aby jsi ještě nepřišel zazadu k úrazu
Ale jak znám lidi on to někdo klidně vezme a ve finále až se vrátí bude to hrdina jak Morgan. 5 lidí úUstí praha zpět a 4 hádky tak jak pak za 10 dnů na širém moři. 
Ale jak znám lidi on to někdo klidně vezme a ve finále až se vrátí bude to hrdina jak Morgan. 5 lidí úUstí praha zpět a 4 hádky tak jak pak za 10 dnů na širém moři. 
geus píše:To jsi blbě pochopil Davide ne kuchař a číšník ,slušně řečeno holka pro všechno. Jak zde už padlo je to sluha ani ne za euro na hodinu. To na tom byl už švejk lépe mohl zběhmout do putyky. A za týden aby jsi se bál ohnout když budeš drbat poblitou palubu aby jsi ještě nepřišel zazadu k úrazuAle jak znám lidi on to někdo klidně vezme a ve finále až se vrátí bude to hrdina jak Morgan. 5 lidí úUstí praha zpět a 4 hádky tak jak pak za 10 dnů na širém moři.
Jo přesně to máš pravdu, ale ono se to vždycky upraví, ve všem je velký rozdíl mezi představou a skutečností, proto bych je za to zas tak nedrbal. Možná někoho seženou a když ne, třeba si řeknou, že se možná lepší se v úlohách střídat. Z jiného soudku, ale ne zas tak jiného, když člověk podniká taky dělá občas vrátnýho, uklizečku, servisáka i toho kravaťáka, teda alespoň podle mých zkušeností.
Spíš mne zajímá jak budou úspěšní se sehnáním těch turistů. Jestli seženou holku pro všechno nebo ne je vlastně jedno, ale jestli seženou ty turisty, to je to podstatný.
Držím palec.
- Dvojka
- pravidelný návštěvník

- Reputace: 97
Držím vám palce. Ať si tady plácáme, my suchozemci (vyjma dlouhodobě pobývajících na lodích), cokoliv a ať máme už jakékoliv „ dobré rady“, nakonec to budete vy, kdo popluje a něco zažije
.
Lidé jsou různí, někteří jistě rádi pojedou i na méně zbohatlickou verzi plavby.
Kdyby mě pak chlap doma nezatratil (a taky mí zákazníci), jela bych okamžitě dělat tu „děvečku pro všechno“ (ale stejně bych neprošla skrze požadavků na dovednosti
). Škola to může být k nezaplacení (i co se empatie a umění mlčet týče).
Zdar a posílám odkaz na vás všem dobrodruhům, které znám.
.
Lidé jsou různí, někteří jistě rádi pojedou i na méně zbohatlickou verzi plavby.
Kdyby mě pak chlap doma nezatratil (a taky mí zákazníci), jela bych okamžitě dělat tu „děvečku pro všechno“ (ale stejně bych neprošla skrze požadavků na dovednosti
). Škola to může být k nezaplacení (i co se empatie a umění mlčet týče).
Zdar a posílám odkaz na vás všem dobrodruhům, které znám.
- bozakafka
- aktívní jachtař

- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
je jedna podstatná věc. není dobré tvrdit že stará desetimetrovka je špatná loď. to je totiž potíž lidí kteří posuzují plavidla podle stáří a vzhledu. je jedna malá pravda, kterou si jen málo lidí dokáže přiznat že by toužili po jakékoliv plachetnici jen aby plula po moři vstříc zážitkům a bohužel jen holá závist je ponouká kritizovat lodě s historií. myšlenka si přivydělat na provoz lodi charterem je celkem pochopitelná, protože těžko si dokáže kdokoliv od jezera představit kolik vše stojí na moři. možná na jednu stranu si nedokážeme představit kolik to stojí na jezeře, to je taky pravda. nicméně je fakt že 10m plachetnice je pro dlouhé plavby mnoho i pro pět lidí. trochu mne pobavily platební podmínky pro deckhenda. mám trochu pocit že ty chlapci od plavidla si dělají legraci. tady nejde o peníze, ale o požadavek a ten je velmi nereálný. přes to vše ať to dobře dopadne. jednu děvěčku pro vše pro vás mám. je to profík umí mluvit několika jazyky má dost licencí, pokud mu zaplatíte víc než jeho chlebodárci což je kolem 5500eur měsíčně tak třeba si to vezme na triko
trochu si dělám legraci, ale tak to v profesionálním světě jachtingu chodí. proto radši nenabízejte veřejně peníze a zkuste to kluci zkusit jinou cestou.
trochu si dělám legraci, ale tak to v profesionálním světě jachtingu chodí. proto radši nenabízejte veřejně peníze a zkuste to kluci zkusit jinou cestou.- fishmaster
- aktívní jachtař

- Reputace: 0
- Denis
- zkušený harcovník

- Reputace: 154
Božo, kde si nabral, že im niekto haní ich loď? Camper Nicholson ani haniť nejde. Čo sa toho týka že na mori je všetko drahé, tak by som povedal že hlavne na loď je všetko drahé. Ale ak by upustili od tej uletenej myšlienky najať si na loď človeka za 18000, tak s tých peňazí sa dá na mori ako tak vyžiť. To, že si chcú privyrobiť im takisto nikto nezazlieva, akurát neverím tomu že niekto odtialto priletí do Brazílie, alebo kam, aby sa mohol s nimi kúsok odviesť. To že tam niekoho najdú by som uveril, ale nespoliehal by som sa na to. Vyskúšajú, uvidia. Nikto ich tu od ničoho neodhovára, akurát slová som s vami aj keď s vami nepôjdem, mi pripadajú tak nejak prázdne.
- dan
- s/y Hannah
- Reputace: 2
Uprime receno dokonce dost pochybuji,ze lod teto velikosti a stari vydela plavcikum po zaplaceni vsech nakladu na plat toho tretiho,i kdyby to melo byt jen tech cca 800 eur.V dnesni konkurenci to proste nebude fungovat.I kdyz nekoho najdou pro Evropu coz je mozne tak predstava ze jim nekdo z Cech preveze za ty penize lod pres Atlantik je podle me uplne nerealna.Na druhou stranu na zahranicnich forech neni az takovy problem sehnat clena posadky ktery jim rad prispeje na naklady plavby,hlavne kdyz to nebude na moc dlouho a moc daleko a idealne v dosahu nizkonakladovych leteckych spolecnosti.
mimochodem anglani bezne nabizeji misto na svych lodich pri nekolikadennich plavbach " okolokomina" za 20 az 30 liber na den,nemyslim charterovky ale primo majitele...
ale tim vas panove plavcici nechci od niceho odrazovat,jen si proste myslim ze to budete mit tezky..

mimochodem anglani bezne nabizeji misto na svych lodich pri nekolikadennich plavbach " okolokomina" za 20 az 30 liber na den,nemyslim charterovky ale primo majitele...
ale tim vas panove plavcici nechci od niceho odrazovat,jen si proste myslim ze to budete mit tezky..

bozakafka píše:je jedna podstatná věc. není dobré tvrdit že stará desetimetrovka je špatná loď. to je totiž potíž lidí kteří posuzují plavidla podle stáří a vzhledu. je jedna malá pravda, kterou si jen málo lidí dokáže přiznat že by toužili po jakékoliv plachetnici jen aby plula po moři vstříc zážitkům a bohužel jen holá závist je ponouká kritizovat lodě s historií.
howk
Monty