Visla 2009 - TonniCzech

Zde bude možné vést diskuzi o filmech v naší nové videogalerii.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Visla 2009 - TonniCzech

Příspěvekod Anonym » ned led 17, 2010 9:41 pm

Skláním se, krásné video (i ty ostatní) a musel jsi si s tím dát dost práce. Je vidět, že to jsou speciálně dělané "desetiminutovky", na rozdíl ode mne.
Jediné co bych tomu vytknul je, že jsi úplně potlačil originál zvuk. To mě třeba dává nejvíce práce. Utlumit vítr, ponechat zvuk moře s konverzací a nějak to vyvážit, aby se to netlouklo s muzikou.

Ale proč vlastně píšu. Nikdy jsem tyto formáty nedělal, mým výsledným produktem bylo doposud vždy DVD. A trochu tápu s nastavením při exportu. U tebe závistivě vidím, že při ještě rozumném objemu dat máš excelentní kvalitu obrazu. Já jsem to začal dělat nedávno a renderuji to na rozlišení 384x288, 25 snímků, komprese Flashvideo a datový tok dříve 800kb/s, teď poslední 1000 kb/s. Ale výsledek stále není podle mých představ. Objem dat 56-78 MB na snímek a nic moc. Jo, dělám to v Pinnacle v.14 a materiám používám z pásky MiniDV.
Jestli by jsi mohl prozradit tvé nastavení, díky... ;)
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » ned led 17, 2010 10:13 pm

To by zajímalo vícero znás ;)
10 minut je tvrdý limit, ale na druhou stranu celkem dobře nastavený. U delšího by klesla sledovanost (až do konce....)
TonniCzech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

video

Příspěvekod TonniCzech » pon led 18, 2010 3:51 pm

Baharisi promiň, fakt jsme tu otázku přehlédl. Je to jednoduché, pokud to cpu na Youtube, tak už to není omezeno 100 MB ale kapacitu zvedli na 2 GB a 10 minut, což je v pohodě, tak to klidně peru do DVD format 726x576 (přesně už nevím kolik tam je přednastaveno). Sice to déle stahuji na Youtube,ale nevadí. Přímo na Youtube doporučují ještě větší formát, koukni.
http://www.google.com/support/youtube/b ... 2&hl=cs-CZ
Jinak stříhám taky v Pinnacle 12, občas efekty dělám v Adobe After Effects a točím na starší kameru Digital 8(kdyby hopsla do vody:-)). S Tvou kamerou v DV formátu musí být kvalitnější obraz a když zvětšíš při renderu formát do DVD kvality, tak to budeš mít luxusní. Jinak původní zvuk potlačuji schválně, bo není čas vytípávat ty hlášky ostravských chacharů :lol:
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon led 18, 2010 4:26 pm

Fajn, díky. :)
Také jsem měl 12tku, ale před Vánocemi měli akci na upgrade, tak jsem do toho šel.
Jo, jít do vyššího řádkování není problém. Ty podmínky YT znám. Já měl strach, že by díky velkému datovému toku byl problém s prohlížením na slabším připojení. Vidím že ne, tak asi ještě ty projekty co jsem ještě nesmáznul přerenderuju a nahradím.
Kamera není v DV formátu. Jen ty kazetky se jmenují miniDV, jsou vlastně nástupci osmičky a záznam je digitální. Nesou si s sebou informace o čase nahrávky a tak. Kameru mám archaickou, i když ve své době byla vlajkovou lodí Sony za 40 litrů. DCR-PC10E.
Ta práce se zvukem je opravdu piplačka. Ale ty tvé video efekty musejí také zabrat času. :thmbup:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon led 18, 2010 5:09 pm

Tady nejde o "tvůj" datový tok...ale jejich po zpracování.
Všechna videa jsou reenderována do jednoho formátu.
Příjem je však:
* Windows Media Video (.avi)
* .3GP (mobilní telefony)
* .AVI (Windows)
* .MOV (Mac)
* .MP4 (iPod/PSP)
* .MPEG
* .FLV (Adobe Flash)
* .MKV (H.264)

Tedy čím lepší zdroj poskytneš, tím lepší výstup od nich dostaneš ;)
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon led 18, 2010 5:17 pm

On ale právě datový tok se významnou měrou podílí na té kvalitě i objemu dat. Přímou úměrou.
Ty ostatní formáty jsem teda nevěděl. Nejkvalitnější by asi měl být *.avi. Ale zajímavé je, že kolik objem dat jim tam pošlu, tolik se pak i ukazuje. To nevypadá, že by to ještě nějak komprimovali. Posílám tam teda *.flv. Uvidím pošlu velké avi a uvidím. Jak budu mít trochu času...

(Asi to tu nějak částečně přesuneme do "Poradny"... :? )
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pon led 18, 2010 6:12 pm

Jo uděláme poradnu, to se bude hodit. ;)

Já zatím posílám jen avi a jednou to bylo něco jiného.
Vždy to "přežvejkali", protože jsem se s komprimací parkrát neměl čas hrát a bylo to hodně stovek MB..., sledoval jsem jen délku, protože při překročení 10 min. se to náhrálo ale nezveřejnilo.
A výsledek po stažení je podstatně menší objemově, datový tok jsem už pak nezkoumal, vycházel jsem jen s objemu.
Strycek_Bidlo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Strycek_Bidlo » pon led 18, 2010 7:15 pm

Youtube poskytuje výstup jako Flash animaci. Omezenou maximální délkou 10 minut.
Datový tok se pak podle mě řídí podle velikosti zobrazeného videa, jehož požadovanou velikost server vyčte z přehrávače, který video spouští a definuje.
Takže podle mě jakýkoliv formát, který tam šoupneš, pokud ho dokážou zpracovat, pak hodí na výstupu jako flash. Rozdíl je v tom, že čím lepší je zdroj videa, tím lepší může být poskytnuté video ve flashi.
Možná píšu blbost, nevím, ale prakticky mi to tak vychází.
Připravuju své nové soukromé stránky, na kterých by měla být možnost jednoduché implementace videí z Youtube, a díky tomu jsem si všimnul, že některá videa mi Youtube umožňuje vložit ve formátu - zjednodušeně - malém až středním, zatímco některá ve formátu větším až hodně velkém (to lze zjistit kliknutím na Vložit>Přizpůsobit na stránce Youtube. Starší videa jsou většinou maximálně střední, nová HD videa mohou být i hodně velká).
Takže podle mého názoru čím lepší video pošleš, tím větší video (myšleno rozměrem na monitoru) si návštěvník může přehrát.
Ale jak velký datový tok to ve skutečnosti bude mít záleží hlavně na tom, v jak velikém okně si to video návštěvník přehrává, protože jinak je datový tok daný velikostí té Flash animace (x krát y pixlů).
Takto mi alespoň vychází moje praktické zkušenosti.
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » ned úno 13, 2011 8:15 pm

Koukám, že je to tady cca rok mrtvola.. Pokročili jste nějak? Dokaď mrzne tak chci předělat komlet svoji video/foto galerii.
Dříve mne to hodně bralo, ale pokrok je neuvěřitelný :shock:.
Takže svoje znalosti můžu uplatnit jen v případě, že by mne zaměstnali v technickém muzeu :lol:.
Ale přeci jen.... AVI = kontejner-> zásobník-->flaška( chlast :) ), ale to nám nic neříká o kvalitě, neřkuli o obsahu... je to jen tvar schránky
Stejně jako u pití ani u videa nezáleží na kontejneru/flašce jako spíš na obsahu ;) a tím je kodek a jeho nastavení.
Potom už velmi záleží jestli se s tím chci piplat a mít kvalitu v malém objemu nebo je mi to buřt, přeci už má každý rychlý připojení :D.
Tam už se budem bavit o CBR a VBR.
Tak a tady končí mé znalostí, takže ať nepáchám historický zvěrstva, máte nějakou novější technoligii?
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » ned úno 13, 2011 8:52 pm

Kam by jsi chtěl Heavy pokročit? Videogalerie zde funguje už více jak rok, není problém sem svá videa vložit. Jak jsem se díval, ještě jsi tak neučinil.
Tak chutě stříhej a vkládej. Posoudíme :lol:
heavy
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod heavy » pon úno 14, 2011 5:39 am

Zase jsem špatně přečetl název vlákna :roll: .
Mám doma hromadu starých kazet dig8 a chci to nějak zpracovat pro domácí uskladnění. Až bude toto hotovo můžu něco exportovat dále.
I když z lodí je tam toho pomálu.
Tož tak.
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » pon úno 14, 2011 8:32 am

Baharis:
Skláním se, krásné video

Kde? Které? Nic nevidím. :(
F
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pon úno 14, 2011 9:09 am

Když video, tak ve Videogalerii !!! :lol: ;)

Zpět na